Janne Andersson: Efter 3-2 är vi inte riktigt med

ÖIS har precis förlorat med 4-2 på bortaplan mot FC Trollhättan. Ett bottengäng mot ett förväntat topplag. I nuläget råder dock vissa oklarheter kring vem som är vad av de två lagen. Under den efterföljande presskonferensen var också Janne Andersson väldigt missnöjd med sitt lags sätt att genomföra matchen och han kunde inte riktigt förstå varför Trollhättan var hetare än ÖIS.

Janne Andersson: Jag får börja med att gratulera Trollhättan. Det blir en match med det här underlaget och de förutsättningar som bjuds väldigt mycket kamp. Bollen går snabbt. Det studsar och hoppar. Det gäller att vara på tå hela tiden och agera. Vi agerar för sällan, och reagerar för ofta, rent generellt, tycker jag. Trollhättan är mer på än oss och får då lite bättre kvalitet i det de gör. Sedan är det då en chansrik match även om det inte är så många avslut. Det är många nästanlägen, som det blir med det här underlaget. Och visst kunde väl vi ha gjort ett mål i första halvlek på något av de lägen som vi hade. Och likadant i andra halvlek. Men Trollhättan är bra. De är effektiva när de får sina chanser. De har ytterligare någon bra chans.

För första gången i år så tycker jag att vi darrar rejält i försvarsspelet. Vi släpper in fyra mål och det har vi inte varit i närheten av tidigare i år. Vi har inte ens varit nära att göra det. Det är inte bra. Vi går på ett par för enkla grejer. Både första och fjärde är bra omställningar från deras sida. Pavel försöker ställa offside vid första målet där vi har varit uppe och haft en bra chans. Och då kontrar de ut oss och gör 1-0.

Vi gör två byten i paus. Första halvlek blev vi alldeles för statiska. Vi spelade bara långt, vilket inte var meningen utan vi skulle blanda vårt spel, men det blev bara längre och stillastående. Jag ville få upp Björn för att få mer spring från forward och flytta ner Pavel ett steg för att få lite mer spel via Pavel och på så sätt få i gång mer passningsspel.

Sedan gör de tvåan på en hörna och vi har knappt släppt in några hörnor i år. Det är också typiskt när man inte är riktigt hundra. Vi har en spelare som markerar och två spelare som ska vara i den ytan där han nickar in bollen. Han är ensam mot tre spelare och får ändå göra mål och det har vi fan inte varit i närheten av tidigare i år. Då är det tungt. Vi får göra 2-1 på ett frisparksinlägg och vi får utdelning i samband med ett jättefint anfall där vi gör 2-2. Sedan kommer 3-2:an och efter det är vi aldrig riktigt med.

Det kändes ändå som att vi tuggade oss in till 2-2 med de förändringar vi gjorde och att vi då skulle ha en chans att vända matchen. Men återigen, Trollhättan var mer på än vad vi var i den här matchen och varför de skulle vara det vet jag inte. Det förstår jag inte. Jag hade hoppats att vi skulle samla ihop oss och göra en riktigt bra match. Men är du inte riktigt hundra när du möter ett riktigt motiverat lag som Trollhättan så får man inget gratis. Och det fick vi inte och därför förlorade vi också matchen.

L-O Mattsson: Det är inte mycket att säga om saken. Det är en klockren analys som Janne gör här. Men det är klart, om jag ska svara på den frågan som du ställer om varför vi jobbar hårdare än ÖIS så är det ju så att vi jobbar för våra liv. För att överleva i serien. Och vi ska jaga Öster med blåslampa. Ända in i kaklet. Så att vi får till en avgörande match mot Öster här på slutet. Det är vår målsättning.

I dag hade killarna bestämt sig. Det syntes från första sparken. Vi var lite hetare i närkamperna. Och när det är så här chansartat kan det bli många mål. Det var många studsar som gick rätt för vår del. Vi gamblade lite grann och vi sa att vi skulle försöka hålla hög press på ÖIS, men det lyckades vi inte riktigt med och då fick ÖIS driva upp anfallen. Vi blev hängande för långt tillbaka i plan, tycker i alla fall jag.

Delvis kom vi rätt i det spelet i andra halvlek. Men det är klart, det är tufft för oss att få den motgången när de gör 2-1 och 2-2, när vi varit med om att förlora så många matcher i år. Men ändå, killarna hade bestämt sig i dag. De skulle vinna och vi är glad för den här segern idag.


'Janne Andersson: Efter 3-2 är vi inte riktigt med' have 3 comments

  1. 20 september, 2010 @ 22:19 Anonym

    Öis är väl i samma situation!

    Svara

  2. 20 september, 2010 @ 22:32 Ökänd

    Det har inte Öis varit på hela säsongen

    Svara

  3. 20 september, 2010 @ 23:55 SB

    4p ned till kvalplats. Nattsvart.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se