ÖIS – med eller utan framtidstro?

I dessa tunga och svåra tider kommer gästinläggen in till Sambadefensiv som på löpande band. Hur osäkert det ekonomiska läget än är så finns det människor bryr sig och engagera sig i ÖIS och klubbens framtid. Det är en sak som är säker. Den här gången har turen kommit till ett nedslag i ÖIS ungdomssektion. Skribenten Voldemort har helt enkelt slängt ut näten i talangfabriken för att se vad för färska fiskar vi har att se fram emot. Dess värre tycks fångsten blivit något magrare än förväntat.

När man lyssnar på många av supportrarna så börjar fler och fler röster höjas för att vi skall rensa ut gammalt dödkött och släppa upp de unga och hungriga etc. Vi skall således, enligt vissa, ge avkall på resultat samt vilken serie vi vill tillhöra bara för att släppa fram det som är ungt, fräscht, lovande och som kan tänkas vara morgondagens talanger. Det kanske också är ett måste i dagens kärva ekonomiska verklighet som vi blivit chockerande medvetna om de senaste veckorna. Det är ju faktiskt så att vi som en förhållandevis liten klubb måste bli duktiga på att utveckla talanger som kan ge oss en hyfsad inkomst när vi sätter dessa på marknaden vid ett senare tillfälle.

Men har vi så mycket att tillgå i leden bakom vårt representationslag? Hur ser det ut på längre bak i leden än U21? Hur ser det ut på distriktslagsnivå och hur många Öisare är det som de facto visar framfötterna? Kan det helt enkelt vara så att vi halkar efter eller är vi faktiskt ledande i talangutvecklingen i Väst-Sverige?

Det är i dag självklart att man inte enbart kan leva på inhemska produkter som gått från ÖIS fotbollsskola till a-laget. De spelare som har gjort det är givetvis lätträknade. Men om vi tittar på distriktslag och pojklandslag så kan vi få en indikation på om ÖIS verkligen drar till sig de riktiga talangerna eller om vi får nöja oss med de som inte riktigt platsade i de andra Göteborgsklubbarna.

Häng med så tar vi en snabb och högst ovetenskaplig titt in i vad som händer för ÖIS del på distriktslagsnivå, den första indikationen på om vi har några egna produkter som kan vara med och konkurrera i framtiden och som ännu längre fram kan generera kosing till föreningens ansträngda ekonomi.

Pojkar 1991-93:

Här är ju redan gossarna uppe på nivå tipselit så där har ju talangerna börjat ta för sig ända upp på A-lagsnivå. Där har vi våra egna talanger som vi redan känner till. Det som däremot är intressant är att titta på landslagsnivå och där hittar vi i dag inga Öisare, varken på P18- eller P17-nivå. I P19 återfinner vi förvisso Niclas Sandberg som redan tagit steget upp i a-laget på klubblagsnivå. Tidigare hittade vi också Seif Kadhim i P18-landslaget, men den landslagsplatsen har Seif tappat i takt med att han blivit utan speltid i ÖIS och a-laget. I P17-landslaget finner vi som sagt inga Öisare alls. Detta till skillnad från våra lokalkonkurrenter BK Häcken, GAIS och IFK Göteborg som har varsin spelare med.

Pojkar 1994:

På P16 distriktlagsnivå hittar vi i dagsläget fyra Öisare, två Häckenspelare, tre spelare från Lärje/Angered och sex killar från Blåvitt. Här känns det i alla fall acceptabelt då ÖIS dessutom har tre reserver med i matchen. Den enda landslagsspelaren från Göteborg på den här nivån är från Sävedalens IF. Amin Affane som tidigare spelade för Lärje/Angered har redan tagit steget över till Chelsea FC varför vi inte riktigt räknar honom till de lokala Göteborgsklubbarna längre.

Pojkar 1995:

Här kommer plötsligt ett stort hopp. Och ett negativt trendbrott. ÖIS har givetvis den eminente Joakim Olausson på den här nivån som redan är uttagen till landslaget som ende göteborgare. Men that’s it, folks! På distriktslagsnivå finner vi dock tre spelare från Häcken, tre från Gais och sex från IFK Göteborg. Samt givetvis Joakim. Här har vi alltså spets men ingen bredd. Om vi istället tittar på spelare uttagna till elitpojkslägret i Halmstad som gick av stapeln i juli så har vi ungefär samma fördelning. I det sammanhanget kan det också var intressant att jämföra med Västergötlands fotbollsförbund bidrag till elitpojklägret. Där var 11 av 16 spelare från IF Elfsborg!!! Fyra av dessa gick också vidare till P15-landslaget! Vi kan ju lätt konstatera att Elfsborg har en väldigt bra ungdomssatsning och verkar uppenbarligen knyta till sig talanger på ett tidigare stadium än övriga västsvenska klubbar. På gott och ont givetvis. Men här verkar vi ha svårt att konkurrera. Jag har också hört dryftas att det är ont om duktiga P95 spelare i Göteborgstrakten. Det här är väl då ett fönster som står öppet och man kan tänkas att man måste börja konkurrera om de västsvenska talangerna mycket tidigare i framtiden. Elfsborg verkar ha lyckats i den satsningen. Det känns som om även Blåvitt har en kader med västsvenska spelare man har kontakt med genom sina öppna talangträningar.

Vad gör Öis i det fallet och har vi någon röd tråd i detta arbete? Jag vet att mäster Sören nu håller på med ÖIS röda tråd på ungdomssidan. Men är vi inte lite sent ute? Det verkar i alla fall som om vi i dagsläget är rejält frånsprungna på P15-nivån.

Pojkar 1996:

Här har vi den färskaste uttagningen till distriktslaget. Till det så kallade Danmarkslägret hade vi med oss sex spelare från ÖIS. Västra Frölunda och Hisingsback har också sex spelare med på lägret, medan Häcken har fem spelare, GAIS tre och Blåvitt nio spelare. I den första uttagningen till distriktslägret finner vi fyra spelare från Häcken och fyra från Hisings Backa, fyra från Västra Frölund, sju från Blåvitt och två från ÖIS.

Resultatet talar ett entydigt språk. Det känns på något sätt som om de andra lagen har haft en betydligt bättre ”hit-rate” än ÖIS på Danmarkslägret. Nu är ju det här fortfarande väldigt unga spelare men det bör ge oss en tankeställare. Varför är vi så mycket sämre än de andra elitlagen på P14-/P15-sidan i Göteborg? Vad är det som inte fungerar fullt ut i Örgrytes ungdomssatsning? Och vad skall ÖIS hitta på för att knyta till sig fler talanger? Jag tycker att Sörens arbete brådskar och det känns som om vi redan nu är sent ute med att hitta en röd tråd på ungdomssidan. Om vi skall ha något att sälja i framtiden så måste vi bli bättre på att hitta talanger mycket tidigare. Vissa andra klubbar verkar vara mycket bättre på det än vi i dagsläget. De enda som faktiskt verkar ha sämre beställt med representation på ungdomssidan bland elitlagen är GAIS. Men det är en klen tröst.

Det ska dessutom bli väldigt intressant att se om denna nedåtgående trend fortsätter med pojkar 1997 nästa år.

Fatta mig nu rätt; det här kan ju ändra sig över tiden och distriktslagsuttagningar är inte allt. Det vittnar både Marcus Allbäcks och Henrik Larssons karriärer om. Men dessa två herrar är snarare ett undantag än en regel vad det gäller talangutveckling i framtiden.

I egen låg person,

Voldemort


'ÖIS – med eller utan framtidstro?' have 37 comments

  1. 20 september, 2010 @ 13:41 Voldemort

    med ”distriktslägret” menas ju givetvis ”distrikslaget” My bad, men jaf tror ni fattar….. :-)

    Svara

  2. 20 september, 2010 @ 15:57 Jacke

    Så fruktansvärt intressant och viktigt diskussion just nu. Jag har alltid förespråkat en överdriven satsning på P- och U-lagen, med motiveringen att det räcker med en spelare i Toivonens klass typ vart femte år för att det ska betala av sig självt. Problemet är väl att det typ är 5 år sedan Toivonen var i öis va?? Men men låt oss inte tappa modet.
    Här kommer ett av mina förslag till hur ÖIS u-satsning ska bära frukt.
    Man minns ju själv hur snacket gick på mellanstadiet/högstadiet. Jag hade förmånen att gå i mellanstadiet tillsammans med Mackan G. Och hans attityd var så självklar, det var ingen tvekan om att han skulle bli proffs, det bara var så. Det plus att han ägde i alla sporter som han pysslade med (pingis, tennis, handboll, hockey, golf you name it) gjorde att man kunde förutspå hans karriär. Som pojk vill man bli spela fotboll, och man vill bli proffs.
    Svensk fotboll tar nu sina stapplande steg från att vara ett land som producerar skickliga och solidariska lagspelare och köttare á la Mild, Sidleds-Danne, till att få fram mer internationellt gångbara tekniska spelare som Bajrami och Toivonen och Albin Ekdal.
    Nyckeln till att få dessa spelare till ÖIS tror jag ligger i ÖIS tradition och ledord ”Lirarnas lag”. Kan ÖIS plocka till sig en liten spinkig 12-åring som besitter en bländande teknik så ska man göra det framför den tidigt utvecklade ”biffen” anser jag. Leta efter spelare på pojkmatcher som har det lilla extra, glimten i ögat, finessen, klacksparken, cyckelsparken eller den geniala djupledsbollen. I denna åldern vet man inte vad som händer med fysiken i puberteten. Den spinkigaste grabben kan bli den största biffen, och vice versa. Nåt som emellertid alltid hänger med en är medfödd bollbegåvning. Den sortens begåvning är dock svår att träna sig till hur stor och stark och hård man än är. Skulle talangerna förbli spinkisar så sätt dom på köttdiet och 14 gympass i veckan under försäsongen.
    Kan ÖIS få tillbaka stämpeln som ”lirarnas lag” så kommer vi gynna den speltyp som är framtidens proffs och landslagsmän.
    Amen

    Svara

    • 20 september, 2010 @ 16:05 Martin Johansson

      Var är ”Gillar-knappen”!?!

    • 20 september, 2010 @ 16:18 Jettreno

      Jag håller med! När satan kommer ni få till den där ”Gillar-knappen” Martin!?

    • 20 september, 2010 @ 16:19 Voldemort

      Håller med. Möcke bra…
      Själva grejen är också att vi försöker hitta dom tidigare. Även om jag vet att deras hemmaklubbar tycker det är för jävligt att ragga killar i den åldern måste man kanske snacka om det helt öppet med dom. Typ ”vi är intresserad av er spelare X. Han får gärna komma och träna med oss på vissa utvalda träningar men vi vill att han skall fortsätta vara i sin hemmaklubb och utvecklas där. Vi kommer dock hålla koll på honom för att han, om han utvecklas så som vi tror, vill välja oss”.
      Det här görs ju redan med äldre spelare men jag tror att man måste börja tidigare än man gör nu.

    • 20 september, 2010 @ 17:00 Voldemort

      ….men samtidigt vill jag heller inte stänga ute ”biffen” med en jävla inställning, eller träningsprodukten som kanske inte har en fantastisk, men funktionell, teknik och spelppfattning. Finns ju en kille i P96 som är en enorm bollartist och kan göra precis vad som helst med en fotboll, men han är rätt medel som fotbollssspelare i jämförelse med de andra. Fotboll är ju faktiskt inte bara teknik. Man måste ju kunna springa också även om det känns svårt att höra för många talanger. Rör du dig inte, tar löpningar för laget och för att öppna upp lägen så kvittar det hur bra teknik du har.

    • 20 september, 2010 @ 17:05 Jacke

      Helt rätt. Men det är enligt mina erfarenheter och beräkningar ca 55 ggr lättare att få elitfysik än att få en speluppfattning/teknik som håller på elitnivå. OBS siffrorna är något inaktuella och enbart beprövade på det personliga planet!!

    • 20 september, 2010 @ 18:47 Voldemort

      :-) Underbar uträkning! Vad fick dig att göra just den?

    • 20 september, 2010 @ 20:16 Jacke

      MarGus tid på 100 meter * hans höjd- och längdhopps resultat * antalet trixningar med fötterna som han klarade * 1,9 (faktorn som skilde mackans antal frisparksmål gentemot mina) * speltid med A-lag innan 15.
      Och så samma sak för mina resultat så har du ett ungefärligt värde där det visade sig att mackan var minst 55 ggr bättre än jag

  3. 20 september, 2010 @ 17:18 Anonym

    Elfsborgs Jan Mak prata om talanger fick dom inte vara över 16år, sen var det för sent. Men sen minskar spelare och föreningar slås samman idag. Spelare slutar så tidigt idag ,redan i 12 års åldern. Annat som lockar. Vi får verkligen hoppas att ”nya” landslaget går bra ,samt att fotboll sänds på en bra kanal och att det kommer fram nya möjligheter att sänka biljettpriser. För att öka intresset för fotboll. Vad har vi idag för profiler inom svensk fotboll som grabbar ser upp till som är uppnåbart?

    Svara

    • 20 september, 2010 @ 18:15 Black Francis

      Med tanke på vem som gjort mest succé i ”nya landslaget” så är väl risken att alla ungar vill bli en ny Wernblom…

      Tackar vet jag Brolin och Limpar… Det var bättre förr.

    • 20 september, 2010 @ 22:45 Vergilius

      Wernbloom är förvisso IFKare och en spelare man hatar att ha i motståndarlaget, men det är en bra fotbollspelare, jävligt effektiv. Den typen av djupledslöpande fältare skulle vara guld värd i ÖIS. En defensiv grovarbetare som skapar en handfull målchanser i nästan varenda match han spelar är sjukt nyttigt.

      Som det känns ikväll skulle iofs vilken jäkla fotbollsspelare som helst kännas guld värd i ÖIS.

  4. 20 september, 2010 @ 20:10 Tor

    Sörens arbete brådskar? Sören har börjat med ett väldigt bra arbete som jag uppfattat det. En familjekompis, spelande i en klubb i väster, har fått Sörens uppmärksamhet. Killen är en enorm talang med en lysande teknik och väldigt bra spelsinne.

    Grabben har fått förfrågan att gå över till ÖIS, har tackat ja! Blev stoppad av hans nuvarande klubb, för de ville inte att han skulle gå mitt under säsong. Sören har pratat med honom och sagt att ÖIS har inlett ett ny inriktning, på ungdomssidan. Den nya inriktningen beror på att han inte är tillräckligt nöjd med hur man förvaltat talangerna senaste åren. Sören har meddelat att ÖIS sneglar mycket på IFK och BP, hur de får ungdomar att lyckas och hur de verkligen får ut de yttersta av dem.

    Jag tyckte också att Sören verkar ha vart jävligt passiv. Som tur är tror jag att jag haft fel. Han verkar ha tagit hela ungdomsidan på allvar.

    Svara

    • 20 september, 2010 @ 21:13 Voldemort

      Men är inte risken stor att det går i stå nu? Det känns ändå som om man är lite sent ute och att man inte tagit frågan på allvar förrän nu. Jag vet också att Sören är ute och jobbar med detta men frågan är om inte de skulle gett honom den chansen redan för ett par år sedan. Det tar tid att bygga upp en riktig scoutingverksamhet. Tid som vi inte har…..

    • 20 september, 2010 @ 21:15 Tor

      När ska vi ha tiden då? För vi kan ju uppenbarligen inte värva ihop ett par dassiga medelåldersspelare och gå upp i allsvenskan?

    • 20 september, 2010 @ 21:22 Voldemort

      Nä, glöm allsvenskan. Jag menade bara om vi skall få fram något säljbart inom en tioårsperiod så måste vi jobba mer fokuserat med talangerna. Och vi har inga visioner utan skall kopiera IFK, BP och Elfsborg……känns som om vi kunde gjort det tidigare.

  5. 20 september, 2010 @ 22:39 Neutral

    I gruppen födda 91-93 blev kartläggningen något tunn. Ser man lite längre än senaste tillfället så har Jakob Linström varit på flera landslagsläger P93, Joakim Hall, Pontus Otterstedt och Felix Sehlström på flera landslagsläger för P92, Felix har desutom gjort flera landskamper – ett par i år.
    Vad det gäller tidig rekrytering, ålder 13-16 så har ÖIS varit väl passiva / misslyckats de senaste 5-6 åren. Mackan G var väl den senaste lyckade ungdomsvärvningen.

    Svara

    • 20 september, 2010 @ 23:25 Voldemort

      Håller med om det. Och det var väl inte där jag ville lägga krutet direkt utan titta längre bak bland lagen. Jag är mer oroad över P95-96 om jag skall vara ärlig. Där måste något hända. Och vi komemr säkerligen dra till oss mängder av talanger i det läget vi är just nu….

  6. 20 september, 2010 @ 23:21 Örgrytebo

    Örgryte har de senaste åren spottat på mängder med hungriga talanger, som kämpat hela livet för att dra på sig den vackraste av dräkter.
    Istället väljer vi spelare som Cliff, vars hjärta bultar för den blåvita sörjan som också tyvärr existerar i vår stad.

    Hoppas av hela mitt hjärta att de individer som är direkt ansvarig för misslyckandet, såväl i år som med talangutvecklingen på 2000-talet tar sitt ansvar och lämnar sina poster. Jag har inget förtroende för er.

    Svara

  7. 21 september, 2010 @ 12:22 Galento

    P-95 hade för ett par år sedan ett mycket talangfullt lag men de tränare som tog över 2009 skrämde bort de flesta. Arton killar slutade under andra halvåret förra året varav åtta trotjänare som varit med i sex sju år. Alla var inte jättetalanger men de var killar med stora öis-hjärtan och som gick på a-lagets alla matcher. Oavsett kvalitet som fotbollsspelare ska alla visas respekt.
    Några kom hem och grät efter träningarna, andra blev förbannade och rev ner sina öisflaggor från väggarna. I dag går knappt någon på a-lagets matcher. Flera föräldrar skrev mail till Ulf Larén och Ungdomssektionens styrelse och bad om förklaring till missförhållandena. Larén valde att stoppa huvudet i sanden och besvarade inte ett enda mail.
    Resultat:Flera talangfulla spelare försvann till andra klubbar eller la av med fotbollen. Ännu fler killar är ledsna och förbannade på Öis och känner sig svikna av sin favoritklubb. Deras föräldrar känner samma sak.

    Svara

    • 21 september, 2010 @ 12:28 Magnus Börjesson

      Herregud! Vilka är dessa tränare? Och framför allt, är de fortfarande kvar i klubben?

    • 21 september, 2010 @ 13:10 Kamel

      Ja, tyvärr är dessa tränare kvar. Och ännu mer tyvärr; fantastiska Öis-ledare ”tvingades” samtidigt bort från klubben. Tränare som ideellt lade ner mängder med timmar för klubben i deras hjärtan. Mig veterligen har inte den tränaren heller satt sin fot på någon Öis-match sedan dess.
      Jag ger inte mycket för hur Öis Ungdomsfotboll sköts.

    • 21 september, 2010 @ 15:03 Voldemort

      Då är vi två. Jag har sett rejäla avvarter även i P97 med, i några fall, rent urusla tränare.

    • 21 september, 2010 @ 15:10 Voldemort

      Intressant. Jag har misstänkt att det har varit så eftersom jag har hört lite rykten om det. Nu bekräftade du min misstanke. Tyvärr är nog det här inte så ovanligt i öis leden. Jag vet inte riktigt vad man skall göra åt det. Jag har i o f s bara erfarenhet av -96 o -97 där det verkade funka bra i -96 men det var under all kritik i -97.

    • 21 september, 2010 @ 15:44 Kamel

      Flathet från styrelsehåll torde vara det största av problemet. Tillsätt en styrelse med kunskap och engagemang. Är det t ex någon som sett ordförande Larén på någon endaste match som som något ungdomslag spelat uppe på Öis-gården denna säsong?
      Visst funkar många årgångar bra, bl a tidigare 94:orna och även 96:ornas tränare har jag hört är riktigt bra.
      Men det som hände i Öis 95:or ska inte få hända!

  8. 21 september, 2010 @ 17:06 Galento

    Tränarna för 94-orna och 96-orna är jättebra.

    Den ene tränaren för 95-orna förra året hade bara sin sons bästa för ögonen. Den andre, som fortfarande är kvar, uppträdde som han drillade kommandosoldater för ett självmordsuppdrag i Afghanistan.
    En kille blev ombedd att säga till sina föräldrar att de inte var välkomna till Öisgården.
    Anledningen var att de ifrågasatt hans ledarstil sedan flera pojkar mådde dåligt efter träningarna. Listan kan göras lång på liknande incidenter. Min stora besvikelse är att Ungdomsstyrelsen lät det här ske. Man var för bekväma och flata för att överhuvudtaget ta upp en diskussion.

    Svara

    • 21 september, 2010 @ 17:57 Voldemort

      Helt horribelt. Ja, kritik är något som vissa av Öis ledare har svårt att ta till sig. Man undrar ju vad det är för utbildning dom får? Om dom får någon? På vissa känns det som om det vikitgaste är att man får gå runt och sprätta som en liten tupp med Öis overall på sig. Den enda anledningen att det då går hyfsat för laget i det fallet är att det är motiverade killar som är duktiga och löser situationen utan hjälp….men det går bara till en viss gräns.

    • 21 september, 2010 @ 18:46 Galento

      Jag var själv ungdomstränare under sex säsonger. När jag slutade fick jag inte ens ett tack från klubben för alla timmar man ställt upp ideellt, alla semesterdagar man offrat och pengar man faktiskt lagt ut. Belöningen var uppskattningen från föräldrarna och den fina kontakt man fick med de flesta killar. Min tränarkollega, som lämnade Öis i vredesmod, och jag såg inte Larén eller någon annan medlem från Ungdomsstyrelesen på en enda match under alla dessa år.

    • 21 september, 2010 @ 18:49 Voldemort

      För jävligt, rent ut sagt.

  9. 21 september, 2010 @ 22:26 Jacke

    Låter ju helt sjukt, vet inget om Larén men om texterna stämmer så ska han ju fett bort! Hur ser kriterierna ut när ungdomstränare ska utses?? Nån speciell utbildning?? Ersättning?? Känns svårt att hinna med ett heltidsjobb och ett tränarjobb för ett elitlag samtidigt. Man kan ju inte nog poängtera hur viktigt det är med rejäla tränare för U-lagen. Med ungdomslag som går bra och där spelare trivs, utvecklas och har riktigt kul, så märks resultatet på spelet. Bra ungdomssatsningar ger harmoni till klubben, vilket kommer gynna A-truppen både sportsligt och ekonomiskt!
    En annan fråga ang Ungdomssatsningar som ofta återkommer hos mig. Skulle det inte vara en bra idé att dra igång nån form av verksamhet där man har ÖIS-supportrar ute i olika distrikt och scoutar. ÖISare finns ju lite varstans. Jag t.ex. bor i Marks Kommun, jag skulle mer än gärna gratis åta mig att med jämna mellanrum spendera kvällarna med att kolla in Skenes (Adam Eriksson) eller Kinnas pojkmatcher. Men tanke är att om jag då ett par matcher i rad hittar nån riktig affonso, så kontaktar jag tränaren eller nån ledare för ÖIS motsvarande pojklag som kan kolla upp om det är värt att satsa på spolingen!
    För att detta ska funka smidigt i praktiken tror jag att det vore bra om man kunde utnyttja exempelvis sambadefensvis Forum. En tråd som bara handlar om potentiella ÖIS-talanger. Kanske med undertrådar för olika distrikt. Då är chansen också större att en annan suporter säger: ”honom har jag också sett, han är nästa ibrahimovic”. Vilket ökar sannolikheten att grabben verkligen besitter egenskaper utöver det vanliga.
    Detta var ett förslag!! Synpunkter??

    Svara

    • 21 september, 2010 @ 22:40 Martin Johansson

      Go for it! Det är bara att dra i gång en tråd under ”Liret”.

    • 22 september, 2010 @ 15:58 Jacke

      Ok kan någon som har lite fler och större fötter inne i klubbens administration kanske nämna för U-sektionen att den tråden finns, som ett verktyg för dem, i så fall!!

    • 22 september, 2010 @ 17:08 Egon

      Jacke, såg du möjligtvis årets Talanglag mot Elfsborg ?

    • 22 september, 2010 @ 20:24 Jacke

      Var tyvärr bortrest då. Men jag känner flertalet spelare till namnet. En del har jag sett i skollaget på gymnasietiden, och några har jag tom mött i de lägre divisionerna. Dock är jag lite out of date så att säga. Tänkte dra varvet och kolla in Kinna, Skene, Örby nån gång innan säsongen tar slut!!

    • 22 september, 2010 @ 22:30 Anonym

      Har du sett Erik Axengren född 1994 Gällstad FK ?

  10. 21 september, 2010 @ 22:30 Voldemort

    Tror att det är välkommet. Skicka ett mail till Sören när du hittar någon. Känns som om det är han som är ute och tittar mest.

    Svara

  11. 2 december, 2010 @ 14:35 egtasd

    helt fel har många av er 95 ornas tränare är bland dem bästa i öis ungdomar medans 96 och 97 ornas mest bryr sig om sina söner det finns anledning till att lagen i åldrarna p13 och p14 är så dåliga och det beror på att tränarna endast bryr sig om sina barn

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se