Spelarbetyg FC Trollhättan – ÖIS 4-2

Det är lika bra att gå ut starkt. Vad vi fick se på Edsborgs Idrottsplats i går var skamligt. Som Öisare fick man sitta och skämmas på läktaren. Fyra knivhugg i ryggen. Snacka om att få lära sig sin läxa. Platt, ointresserat och riktigt uselt. Den fotboll som ÖIS presterade var i paritet med Lars Ranängs sätt att sköta klubbens ekonomi. Skit ska skit ha, tycks spelarna ha tänkt. Innan matchen hade Janne Andersson sagt – och jag tror inte att jag har drömt detta utan att Janne faktiskt sagt detta – ”om vi bara tar kampen ordentligt och kommer upp i samma intensitet som dem så är vi bättre fotbollsspelare än dem och då ska vi vinna matchen”. Tyvärr tog inte Öisarna kampen. Inte heller var de på något sätt och vis bättre fotbollsspelare än Trollhättanspelarna. Boyd-Fucking-Mwila var bäst på plan – om man nu kan kalla Edsborgs gräsmatta för plan – därefter kom ytterligare 13 Trollhättanspelare innan första Öisare – Sebastian Johansson – lunkade in som 15:e man.

Spelarbetygen är den här gången satta av Håkan Wall och Martin Johansson. Dess värre är de satta i alla hast då tiden är knapp denna ljuvliga höstdag. Har ni något att invända får ni ta kontakt med vår läsarombudsman. Han svarar på alla frågor och klagomål.

Peter Abrahamsson 2 (båda 2)

Om sanningen ska fram kan inte Peter Abrahamsson lastas för något av Trollhättans fyra mål. Samtidigt får man väl säga att fyra insläppta mål är lite väl mycket. Bättre kan du, Peter! Det kunde dessutom ha blivit ett femte efter att Peter haft svårt att hålla Boyd Mwilas rökare i den 49:e minuten. Att släppa en retur mitt framför fötterna på Petrit Zhubi i det läget är inte bra. Men å andra sidan det var glatt och halt och inte helt lätt att hålla koll på tvålen. Vi repar mod till Peking på lördag. En nolla och tre poäng där, och kontraktet är i hamn.

Danny Ervik 1,5 (Håkan 2, Martin 1)

Egentligen borde man lämna det här utrymmet blankt. Helt tomt. Intetsägande. På precis samma sätt som Danny Ervik gjorde med sin högerkant i gårdagens. Var det någon som överhuvudtaget såg till Ervik i Trollhättantrakten i gårkväll? Tveksamt. Varje gång man har läxats upp av Mentor Zhubis yngre bror bör man ta sig en rejäl funderare på vad man håller på med. Satan i gatan vad Ervik var blek i går. Han satte förvisso ett par härliga glidtacklingar och en och annan axeltackling, men mestadels agerade han kona och statist i LO Mattssons show ”Fyratvåan”.

David Leinar 2 (båda 2)

David Leinar fortsätter att vara ÖIS absolut mest målfarliga spelare. Så klart! Å andra sidan, han kan göra hundra mål i Superettan och ingen kommer ändå att lägga märke till honom. Särskilt inte när David spelar försvarsspel som han gjorde i går. Det var inte roligt att se. Ofokuserat och slentrianmässigt. Är tankarna redan i nästa säsong och i nästa klubb månntro?

Robin Jonsson 1 (båda 1)

Vi vill inledningsvis gratulera Robin Jonsson till gårdagens hattrick. Bambi på hal is. Vid Trollhättans fjärde mål halkade Robin till och Viktor Sköld fick en ocean av grönt gräs att triumfera över innan han spikade i sista spiken i likkistan. Vid 3-2 var det Jonsson som missade markeringen. Svagt!  Och vid 1-0 måste man heta Timberhochmandie för att säga att Robin gjorde en bra försvarsinsats. Summan av kardemumman blev att Robin Jonsson i går gjorde år(hundrand)ets plattmatch.

Adam Eriksson 1 (båda 1)

Boyd Mwilas bitch. Nuff’ said!

Valter Tomaz Jr 1 (båda 1)

Han är hård och tuff den gode Valter Tomaz Jr, men tyvärr spelar han allt som oftast helt utan tanke. Huvudlöst. Och med en riktigt dålig precision i passningsspelet. Kom i går helt fel in i matchen och tillförde inte särskilt mycket utöver en och annan galen tackling. Nu vet inte vi om Valter har något otalt med Boyd Mwila, men det var länge sedan vi såg Valter satsa så hårt i en närkamp som när han fick möjlighet att smälla på Mwila en bit in i första halvlek. Fy satan vilken kollision. Det såg ett tag riktigt allvarligt ut. Som tur var reste sig både Valter och Boyd upp och spelade vidare. Det hade dock inte gjort något om Valter fått lämna planen redan i samband med tacklingen på Boyd.

Pavel Zavadil 2 (båda 2)

Precis som många andra Öisare hade Pavel Zavadil en riktigt dålig dag i går. Ingenting stämde. Och under den första halvleken fick Pavel se bollarna flyga högt över huvudet när ÖIS bestämt sig för att tjonga långt. Är det en spelidé eller vad är det? En stilla undran bara. Det mest oroande var nog att Pavel i går saknade den där galna kämpaglöden som han alltid brukar ha.

Björn Anklev 2 (båda 2)

Ska ha skit för att han sumpar ett riktigt, riktigt bra läge sekunderna innan Trollywood kontrar in 1-0 genom Zambiaexpressen och Tobias Mikaelsson. Ska ha en stor eloge för att han aldrig ger upp och att han alltid kämpar och sliter. Visst, Anklev får kanske inte alltid med sig bollen, men han ger sig aldrig. Till skillnad från vissa andra. Fick dessutom göra mål och satte därmed punkt för sin elva omgångar-långa måltorka. Dessutom ett riktigt snyggt sådant. Nästa match räknar vi därför kallt med att Anklev start som anfallare.

Sebastian Johansson 2,5 (Håkan 3, Martin 2)

Den enda Öisare som är i närheten av att kvittera ut ett godkänt betyg efter gårdagens match. Farligt nära, men ändå ingen hare. Sebastian Johansson var helt klart bästa Öisare under den första halvleken. Stod dessutom för bollvinsten och uppspelet till Markus Gustafsson som ledde fram till Björn Anklevs 2-2-mål. Riktigt läckert och påpassligt. Precis så vill vi se Sebban. Kanske borde Janne Andersson inse att Sebastian gör större nytta lite längre ner i planen. Är det något han är bra på så är det att vinna boll och hitta de enkla lösningarna som skapar ytor för andra spelare. Kom igen, det är aldrig fel att pröva. Vi har fyra matcher kvar på säsongen och vi behöver sannolikt ta mellan en och tre poäng till för att klara kontraktet.

Markus Anderberg 1 (båda 1)

Det tar emot att säga det men i första halvlek (och i andra halvlek) var Markus Anderberg planens sämsta spelare. Att Anderberg skulle lämna planen i paus var lika givet som att svenska folket skulle vakna en dag för sent när det gäller Sverigedemokraterna. Enklaste bytet i världshistorien. Och Janne missade det. Istället fick Anderberg fortsätta att försöka på sin vänsterkant. Och det gjorde faktiskt ingen glad. Till nästa säsong vill vi att Anderberg sätts i hårdträning så att han lär sig att spela in bollen i ytan istället för att försöka tråckla sig fram på egen hand. Slarvade på egen hand bort åtminstone tre riktigt fina lägen där han borde spelat in bollen i ytan mellan målvakt och backlinje för Anklev att löpa på.

Álvaro Santos 1 (båda 1)

Álvaro, nästa år är du för bra för Division 1 Södra. Då kan du kanske göra 200 mål. Det är kanske någon tröst? Hade en och annan halvchans och utnyttjade påpassligt Trollhättanförsvarets misstag i den 20:e minuten. Tyvärr var skottet inte av någon högre kaliber. Och så mycket mer än så blev det inte. Tung, trög och orörlig. Buffellik. Och utbytt i paus. Bäst investerade nio miljoner någonsin.

Markus Gustafsson 2,5 (Håkan 3, Martin 2)

Markus Gustafsson kommer in i andra halvlek för att hjälpa till att dyrka upp Trollhättans oerhört kompakta och vilt kämpande försvar. Och gör det
faktiskt riktigt bra. So what, att han går in i sin första duell med stängda ögon. Det kan vara OK när man har så pass mycket boll i sig att man kan greja ett så fint anfall som det som leder fram till Anklevs friläge och 2-2-mål. Vilken djävla smekning. Galant! Garanterad tillfredsställelse. Tänk dig den med smör på eller i ett kasslernät!

Jakob Olsson 1 (båda 1)

Jakob Olsson förlorade i princip samtliga sina närkamper. Därutöver passade han på att missa merparten av sina dribblingar. Kort och gott, Jakobs insats i går gjorde ingen glad. Allra minst Jakob själv, om vi känner honom rätt. Kan bättre och kommer förhoppningsvis att få chansen att visa det framöver.

Alex Perreira –

Spelade för kort för att betygsättas men det ska han nog bara vara glad för.


'Spelarbetyg FC Trollhättan – ÖIS 4-2' have 11 comments

  1. 21 september, 2010 @ 16:23 Tjuvnyp

    Råsoporna mot spelarna haglar. Till nästa säsong, vilken serie det nu blir, vore det trevligt med en bedömning av coachen oxå. A la värsta kvällstidnings-stilen. Då det känns befogat att sätta en stampad insekt eller påkörd fyr som betyg till de äldre gentlemen vi
    har på bänken… Aargh vilken mörk dag i mitt öisar-jag. Nu slår vi Beijing med fem noll. Vi ger aldrig upp. Rödblått tills vi dör.

    Svara

    • 21 september, 2010 @ 16:40 Martin Johansson

      Jag tycker det där med att sätta betyg på tränaren är skitsvårt. Allvarligt talat, hur mycket kan han påverka under match. Han kan göra ett eller annat byte, men några stora omvälvande förändringar är inte möjliga att göra även om han skriker sig blå i ansiktet. Men det är klart man kan ju betygsätta och bedöma spelidé, spelplan, hur pass förberedda spelarna tycks vara etc. Å andra sidan kan man väl alltid säga att en tränare får betyg i varje match: 0, 1 eller 3 poäng.

    • 22 september, 2010 @ 09:42 Tjuvnyp

      Tycker ni det är för krångligt, fine by me. Ta lätt på kritiken/synpunkten.

      Kan verkligen hålla med om att det är svårbedömt. Alla betyg i idrott är ju subjektiva och jefligt svårbedömda. Vare sig det är individer på plan eller på bänken.

      Känner bara att en tränares ansvar inte ska få undkomma granskning när spelare sågas. En Spelares betyg speglas ju i allra högsta grad av vad tränaren vill att han ska utföra på plan.

      Men som du säger. Hans taktiska insats kanske ändå, i slutändan, alltid bedöms utifrån antalet intjänade poäng. Så jag släpper det.

  2. 21 september, 2010 @ 17:11 Anonym

    Enligt GP skall både Leinar och Valter förlängt kontrakt med Öis. Hoppas Valter charmar mig i fortsättningen för i år har han inte gjort det.

    Svara

    • 21 september, 2010 @ 17:25 Martin Johansson

      Jag har inte hört att något är klart, bara att man inlett förhandlingar.

  3. 21 september, 2010 @ 20:24 Ökänd

    Står i Gp att Öis blir utan Dick nästa säsong.? Man behöver ingen sportchef i Superettan?

    Svara

    • 21 september, 2010 @ 21:32 Martin Johansson

      Hörde kort om det där igår. Ranäng har tydligen sagt till en GP-journalist att Dick får gå och att Janne Andersson ska ta över. Janne svarade dock att han inte kunde uttala sig just nu och att man inte visste hur det skulle bli. Lär väl bli någon liknande lösning som den HBK hade med Janne.

    • 21 september, 2010 @ 22:27 Voldemort

      Och ranäng går som vanligt från klarhet till klarhet? Lösmyntare man än honom får man väl leta efter….

  4. 21 september, 2010 @ 22:56 timberhochmandie

    Ah, jag måste ju tyvärr passa här. :-) Jag såg inte 1-0-målet. Då stod vi utanför de låsta grindarna och väntade på att bli insläppta. Så inte ens jag kan rycka in och försvara Robin den här gången… :-) (Sorry alla, inte minst Voldemort..!) ;-)

    Svara

    • 22 september, 2010 @ 08:56 Voldemort

      Å jag har inte ens attackerat honom den här gången…?
      snart blir jag väl nästan lika kär i honom som du. Han var ju för söt där han halkade omrking som ett nyfött rådjurskid på is….vem blir inte kär i en sådan komiker… ;-)?

    • 22 september, 2010 @ 16:36 timberhochmandie

      Haha, jag skulle nog snarare säga att jag tyckte lite synd om honom… ;-) Hade gärna sett att han hade fått sänka sin hemstad.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se