Spelarbetyg ÖIS – GIF Sundsvall 0-0

Efter 0-0 mot GIF Sundsvall hemma på Gamla Ullevi är säsongen slut. Över. Finito. Le fini. Körd i botten. This is the end som The Doors sjöng. Det är bara att svälja gråten och sätta i gång att drömma storslagna drömmar om säsongen 2011 och hur vi ska tokdominera Superettan och återerövra vårt rykte som Lirarnas Lag. En ny tid, ett nytt ÖIS. För så är det ju, drömmarna är det enda vi har kvar i dag. I gårdagens match var det egentligen bara Örgryte Tifos storslagna Pavel-hyllning som höll måttet. Nere på gräset var det samma visa som tidigare under säsongen. Halta Lotta. En platt melodi som vi alla tröttnat på vid de här laget. Trots ett klart spelövertag lyckades inte ÖIS skapa en enda hundraprocentig målchans förrän David Leinar tog klivet upp i offensivt straffområde i den 72:a matchminuten. Tyvärr svarade den gamla ÖIS-bekantingen Tommy Naurin för en (mar)dröm(s)räddning. Och med den försvann också chansen att spela allsvenskt 2011.

Men det är så den här säsongen har varit. ÖIS har helt enkelt aldrig fått ordning på spelet och under långa stunder har man spelat med ett spelsystem som inte maximerat spelarnas egenskaper. Det är bara att erkänna att så är fallet. Nu när det bara är fem matcher kvar börjar man hitta rätt, men vad hjälper det när de övriga lag redan dragit ifrån. Där vi är i dag, där skulle vi ha varit mars. Nej, det är bara att krypa ner i sängen igen, fluffa till kudden, lägga lakanet till rätt, dra duntäcket tätt intill kroppen och somna in för att drömma söta drömmar om en storslagen och ärofylld rödblå framtid.

Spelarbetygen är den här gången satta av Bellman, Håkan Wall och Martin Johansson. Kommentarerna står Bellman och Håkan för även om Martin har chippat in en och annan dubbelboogey också.

Peter Abrahamsson 3,3 (Bellman 4, Håkan & Martin 3)

Det sägs att den ryske tsaren Peter den stores favorithobbys var båtbyggeri och segling. Vår Peter den store var definitivt inte ute och seglade i gårdagens match mot GIF Sundsvall. Stabil, säker, pålitlig, trygg – oh ja, vi kan fortsätta i all evighet – och helt enkelt ruskigt bra. I övrigt får man väl säga att det var en rätt seg och söming match. Om du blev uttråkad av första halvlek, kan du bara tänka dig vad Peter blev. Så till den milda grad att han till och med kastade sig och räddade ett skott som hade gått fyra meter utanför. Bara för att få något annat att göra än att stå och sova. I övrigt gjorde Peter en mer eller mindre felfri insats: bra räddningar, bra och snabba utkast och exakt med fötterna. Det enda som hindrar honom från att få högre betyg var att Sundsvall vägrade att anfalla hela matchen igenom. Fy satan vilket tråkgäng.

Christofer Bengtsson 2 (samtliga 2)

Som den gode Vergilius skrev i går kväll, vi förväntar oss inte att Christofer Bengtsson ska slå inlägg som Dani Alves, men vi förväntar oss att han ska få till mer än ett hyfsat inlägg på hundra försök. I går gick det till och med så långt att Janne Andersson slet sitt hår vid sidlinjen och när Bengtsson väl satte ett inlägg vrålade Janne: ”så där ja, där har vi ju ett inlägg”. I övrigt visade Bengtsson upp ett förhållandevis slarvigt passningsspel. Inte heller övertygande han i defensiven. Hade Sundsvall varit lite hetare hade betyget blivit ännu lägre.

David Leinar 3 (samtliga 3)

Det måste varit underbart för David Leinar att äntligen få en lekkamrat – läs motståndare – i normalstorlek och inte någon liten vante som flyger och far så fort David sätter axeln till. Hannes Sigurdsson måste varit en härlig biff att sätta tänderna i efter att fått utstå spensliga bönor som Robin Staaf den senaste tiden. I går fick vi också se en riktig clash of the titans! Gött med lite smällar och tufft spel. Annars får man väl säga att det slogs ovanligt många ballongbollar från Leinars fötter och när han inte levererade på den nivå som vi är vana vid klev Robin Jonsson fram istället. Och tur var väl det för Sundsvall var inte helt ofarliga i all sin ofarlighet. If you know what I mean. Betyget höjs dessutom ett snäpp på grund av att han lyckades bättre som anfallare än vad Álvaro Santos gjorde. Leinar var i alla fall först på de flesta höjdbollar på Giffarnas planhalva och visade prov på ett par fina nickpassningar. För att inte tala om den precision David visade upp när läget väl infann sig. Bara en fantomräddning från en pånyttfödd Tommy Naurin kunde rädda Sundsvall där.

Robin Jonsson 3,3 (Håkan 4, Bellman & Martin 3)

Den Robin vi såg och älskade i början av säsongen var tillbaka på plan. Försvarsgeneralen! Först in i alla situationer och avstyrde flera farliga situationer där han ställdes en-mot-en med en rättvänd Sundsvallsspelare. Härligt att se. Vi minns särskilt situationen i mitten av den andra halvleken när Sundsvall fick ett omställningsläge efter en ÖIS-hörna och där Emil Forsberg satte högsta fart mot Robin Jonsson, men lugn bara lugn, Robin Jonsson visade ballar av stål, avvaktade och precis i samma stund som Lill-Foppa skulle rycka förbi klev Robin in och snodde bollen. Utan att ens nudda lillkillen. Snacka om stil, finess och flärdfullhet. Exakthet. In i minsta detalj. Satte dessutom ett par riktigt snygga uppspel längs med marken upp på Markus Anderberg och Jakob Olsson när Sundsvall stängde av uppspelsvägarna via Pavel Zavadil. Mer sådant, Robin!

Adam Eriksson 2 (samtliga 2)

Man får ändå säga att Adam Eriksson skötte sin kant på ett föredömligt vis. Åtminstone i defensiven. När det kom till offensiven kändes det inte lika bra. Nästan helt borta. Jo, det stämmer att det var Adam som serverade David Leinar och att det var Adam som hade det fina skottläget i mitten av den första halvleken men vad hjälper det när han i övrigt var helt osynlig. Spelade sista tio minuterna med rejäl kramp eller någon form av skadekänning. Men inte sa han ett pip för det. Inte heller begärde han behandling eller lät känningen påverka hans spel. Det är hjärta det! Och det ska det sägas att det i alla fall finns gott om och det är skönt att se i denna mörka stund.

Pavel Zavadil 4 (samtliga 4)

The Untouchable. Kära Dick Last, nu har vi gjort vår röst hörd – vi VILL ha Pavel kvar i ÖIS! Ge honom exakt vad han vill ha. Han förtjänar det. Han gör skäl för sin lön. Vi hoppas att du, Janne Andersson, Lars Ranäng och Kristian Sundborn inser det. Kan ni inte se att Pavel är värd allt smör i Småland, all skog i Norrland och allt guld i Stockholm. Gör ni inte det ska ni nog fundera på om inte IK Virgo är en mer lämplig miljö – nej’rå skoja bara. Om det där om Virgo alltså, inte det där om Pavel. Det var allvar. Pavel-tifot var riktigt, riktigt vackert – ett stort tack till Örgyte Tifo som ägnat hela helgen åt att förbereda denna storstilade hyllning till en storstilad spelare – och det märktes att Pavel gillade vad han såg för han tackade och bockade genom att slita som ett djur på planen. Det finns just nu ingen i ÖIS som vill så mycket i varenda närkamp, i varenda löpning, i varenda dribbling som Pavel Zavadil. Och käre Gud, varför kunde inte Pavels kalasträff i sista sekunden fått gå in?

Valter Tomaz Jr 1,7 (Håkan & Martin 2, Bellman 1)

När Valter Tomaz Jr är försvarare får man som åskådare ofta hjärtat i halsgropen när han får bollen som siste man. När Valter är mittfältare kan man allt som oftast räkna med att ÖIS anfall tar slut i just precis det ögonblick som bollen når fram till Valters fötter. I går var det stundtals beklämmande att se vilken brist på känsla som Valter har i sina fötter. Om man vill vara vänlig kan man väl säga att han blandar och ger. Ballongbollar, passningar i djupled som är tio gånger för hårda och tjongisar upp på läktaren varvas med geniala spelvändningar och precisa påläppenpassningar (på chans). Den senaste tiden har oftast värvningen av vår kära islänning ifrågasatts, men efter gårdagens match finns det de som menar att en mer relevant fråga att fundera kring är varför vi värvade en brasse som egentligen inte tillför mycket mer än några rejäla blåmärken hos motståndarna.

Björn Anklev 1,3 (Martin 2, Bellman & Hox 1)

I går sjönk skeppet och kaptenen lyckades tyvärr inte göra mycket för att hålla det flytande. Ute på planen är Anklev fortsatt iskall och nu även i positionen som yttermittfältare. En position som man länge trott var den optimala platsen för El Pato. Visst, Anklev slet som en ardennerhäst och han spelade uppoffrande men det är bara att inse att rent formmässigt har sensommaren och hösten varit ett rejält magplask i den näst största bassängen. Varför? Varför!? Varför!?! Å andra sidan ska det sägas att det är tryggt med Björn på plan. Man vet vad man får. Match efter match. Du får en spelare som är jättebra fram till den sista tredjedelen. Den del av planen som räknas om du spelar offensiv mittfältare.

Markus Gustafsson 1,7 (Bellman & Martin 2, Håkan 1)

Tyvärr kom Markus Gustafsson helt fel in in i matchen och lyckades aldrig spela sig in i den. Mot Sundsvall hamnade den lille regissören för långt fram i defensiven och för långt bak i offensiven. Något ni har hört förut? Hade dessutom en allt för hög felprocent i passningarna. Nej, Mackan, vi glömmer den här matchen och tar nya tag i nästa.

Markus Anderberg 2 (samtliga 2)

Springa, springa, springa. Dribbla, dribbla, dribbla. Söka hörnflagga och trång yta, söka hörnflagga och trång yta, söka hörnflagga och trång yta. Du kan ta division fem-spelaren ur division fem, men du kan aldrig ta division fem ur division fem-spelaren? Mot GIF Sundsvall hade Markus Anderberg mycket boll och ganska fina ytor på sin vänsterkant och det kändes ofta rätt farligt – men frågan är om det någon gång var det. Anderberg har helt klart talangen, men vi kan samtidigt konstatera att det finns så mycket mer att slipa på och jobba med. Passningsspelet är en sådan sak. För att inte tala om avslutningarna. Någon som lade märke till avslutet från någon meter utanför straffområdet – i vänsterläge – som gick ut till inkast nere vid den högra hörnflaggan. Jesus. Men som sagt, bit ihop, bryt ihop och kom tillbaka. Anderberg är en oslipad diamant och nästa år måste det bara lossna.

Álvaro Santos 1,7 (Bellman & Martin 2, Håkan 1)

Egentligen skulle man kunna tro att det låga tempot i matchen mellan ÖIS och GIF Sundsvall skulle passa Álvaro Santos som hand i handske. Han är ju trots allt inte den snabbaste spelare vi har sett – om vi uttrycker oss lite diplomatiskt. Tyvärr var det tvärtom och Álvaro kom för sent in i alla situationer och blev dessutom väldigt isolerad uppe på topp. Dags att göra sig av med lite barlast?

Sebastian Johansson 2,3 (Bellman 3, Håkan & Martin 2)

Kan det vara så att Sebastian Johanssons nyckelbensskada kostade oss den allsvenska platsen? När Sebban i går bytte av Valter fick vi se en helt annan säkerhet på ÖIS mittfält. Det blev smärtsamt tydligt att vi verkligen hade behövt ”världens bästa hemvändare” under de gångna omgångarna. Sebastian kompletterar Pavel på ett bra sätt och under slutet av matchen lyckades de tillsammans skapa ett tryck på Sundsvall, något som inte varit möjligt under de matcher där Sebban har saknats. Matchoträningen lyste förvisso igenom, men inställningen var det verkligen inget fel på.

Jakob Olsson 2 (samtliga 2)

Sin vana trogen kom Jakob Olsson in på sin kant och rörde om. Precis som han ska göra. Gårdagens inhopp var helt OK. Ska vi komma med några invändningar är det väl att han orsakade alldeles för många frisparkar i bra lägen för Sundsvall. Där tappar han lite i vår betygsättning. Och avslutningsvis något ni kan fundera över under fredagens after work och lördagens tipsextragrogg: varför vinner Jakob varje närkamp han går in, medan Markus Gustafsson inte vinner en enda? Är svaret så enkelt som att Jakob vågar?

Alexander Mellqvist 2 (samtliga 2)

Tanke: Djupledslöpningar. Byte: In med Alexander Mellqvist. Så stod det nog i Janne Anderssons svarta bok. Mellqvist visade inte så mycket under sitt korta inhopp, men det var helt klart så att han hade fått order om att löpa nord-syd och inget annat. Och där i ligger också Mellis styrka.


'Spelarbetyg ÖIS – GIF Sundsvall 0-0' have 34 comments

 1. 10 september, 2010 @ 08:17 Fabrikörn

  Sebastians medelbetyg kan man ju undra över….:-)
  Annars tycker jag ni lyckas förträffligt med betygen och kommentarerna. För nu e det ju slut för i år…

  Svara

 2. 10 september, 2010 @ 08:43 Krilliano

  Hann inte sätta några betyg innan. Att Pavel får en fyra efter så urusla hörnor som han slog i går är för mig en gåta. Han är bra och har varit bra men jag har en liten fundering kring hans spel och hur Öis utnyttjar honom.
  Pavel tar enormt mycket tid på sig i nästan alla uppspel och han slår väldigt många bollar i sidled.
  Slog han en enda passning framåt i banan igår?
  Margus får nästan aldrig bollen mitt i och det är väl ändå där han ska ha den med fina fötter och chans till instick.
  Sen jobbar han jättehårt och har fin inställning. Men jag tycker att den ”bästa” spelaren vi har ska klara av mera än så.
  Så här kommer mina betyg.

  Peter 4

  Bombsäker och kastsäker.

  Bildsköne 3

  Inte alls så dålig som resten tycker enligt mig. Hade mycket yta på sin kant occh utnyttjade den. Tyvärr lika dålig som alla andra på inläggen. Fixade det mesta i defensiven.

  Adam 2

  Bra bakåt förutom ett fippel i första. Två kanonfina inlägg och en peta och springdragning gjord med finess. Ett gott resultat. Lite för sällan dock.

  Robin 3

  Helt okej. Men jag tycker fortfarande han slår bort en del bollar i onödan. Tänkte speciellt på en nick i första som va horribel.

  Leinarsson 3

  Också bra och trygg. Stark i närkamperna när Giffarna försökte fixa straff och frispark i bra läge. Fin nick dessutom. Bäst i backlinjen igen.

  Anderberg 2

  Snabb med och utan boll. Skapar bra lägen men dribblar sig ur situationerna och slår hopplöst dåliga inlägg.
  Finslipning och värdering på agendan kanske?

  Margus 1

  Gonatt. Same Ol same ol. Han börjar allt mer likna Nasse i Nalle Puh tyvärr. Eller lite som Joakim Grandelius, Johnny Hägerå, Erik Gustafsson m.m. Talangen som aldrig blommade ut.

  Pavel 3

  Bra som vanligt men efterlyser lite rakare spel.

  Anklev 1

  Inte många rätt i dag heller. Löper snyggt men håller helt med om sista delen på planen. Har han lyckats göra sin gubbe någon gång?

  Walter 2

  Herregud vilken vacker passning han slog i första. För att sen slå två upp på läktaren. Tjo. Tycker nog den gode Walter kämpar och sliter men ska nog helst spela på mittbacken som förr.

  Santos 1

  Nej.. Något är fel. Eller så har han gjort sitt inom fotbollen. Han var inte i närheten av bra igår.

  Seb 2

  Slog bort en boll vid första bollkontakt sen helt okej. Jobbar på som vanligt. Varken från eller till.

  Mellis 2

  Spelade kort tid och borde kommit in tidigare. Gjorde det han skulle.

  Jakob 2

  Likadant här.

  Tack för ordet.. Heja Öis hela dagen. Just nu känns det lite långt till nästa säsong.
  Ett mirakel???

  Svara

  • 10 september, 2010 @ 13:07 Bisse

   Var det inte ”Gutti” som slog hörnor? De dåliga!

  • 10 september, 2010 @ 16:10 Vergilius

   När Pavel försökte sig på hörnor gick det lika illa. Håller med Krilliano om att många av hans passningar är rätt menlösa och snarare stannar upp spelet. Det han gjorde bra igår var bollvinsterna.

   Sen tycker jag egentligen inte man kan bedöma backlinjen så mycket utifrån defensiven, Sundsvall försökte ju knappt så det jobbet blev väldigt enkelt. Leinar slog bort en mängd passningar ohotad och Bengtsson slog sitt första bra inlägg i typ 85e minuten och då fick han ett gäng lägen där han hade gott om tid att sikta in sig. Robin hade det bästa passningsspelet för dagen och Adam gjorde åtminstone ansatser även om han blandade sina insatser en del.

 3. 10 september, 2010 @ 09:46 björn

  Är det inte bättre att helt slopa spelarbetyg och enbart stanna vid laginsatsen istället…för sett överlag och säsong har det varit bedrövligt.

  Jag vill ha spelare som har bollen som huvudkudde…inte sådana som försöker slå rekord i ”antal luftpastejer” eller misslyckade passningar, mottagningar whatever!

  Inför antal pass till rätt gubbe, antal vunna mottagningar, nickdueller etc…det skulle stämma till eftertanke hos en del av spelarna.

  Svara

  • 10 september, 2010 @ 09:52 Martin Johansson

   Björn, håller till viss del med dig, men för att göra det du föreslår behövs teknik eller ordentligt med folk som samarbetar. Min bedömning är att det är a little out of our league. Hur gärna jag än skulle vilja något annat.

  • 10 september, 2010 @ 10:16 Bellman

   Personligen älskar jag att läsa enskilda betyg om det så handlar om ÖIS, handbollslandlaget eller låtarna på coldplays senaste konsert.

   Däremot Martin så skulle det vara intressant att sammanställa medelbetygen för spelarna i alla matcher. Man kan ju förvisso vänta tills säsongen är helt slut. Eller så gör man det då också.

  • 10 september, 2010 @ 11:37 Martin Johansson

   Bellman, en sådan sammanställning kommer. Nu när säsongen är körd arbetar jag på en artikel med arbetsnamnet ”Bevara – Utveckla – Avveckla”. Lär dyka upp inom kort.

  • 10 september, 2010 @ 22:04 DrJonas

   Men, men…Martin…vad händer…börjar tappa fokus? Du har kallat Markus Gustafsson ”regissör” två dagar i rad. En gång är ingen gång (eller ironi?), men två gånger är bara för mycket. Nu får du släppa hörnflaggan och komma in i matchen. MarGus har fått oändligt många (ca30) chanser att plocka upp upp pinnen och börja dirigera…inte enda gång har han gjort. Han har gjort några fina grejjor i enstaka matcher, det får man ge honom, men inte händer det ofta. Regisör my a…han trampar vatten vart än han spelar…inga fina mackor med smör på till Santos&Co…och han vinner färre dueller än statiskt borde vara möjligt. Och nej han behöver inte mer muskler…det sitter i huvudet…min lilla dotter på 2år hade vunnit fler dueller (nåja). Han borde uppträda på Bolibompas rampljus istället för att göra oss förtvilade på Gamla. Om inte han finns på din ”Avveckla” lista så slutar jag läsa sambadef, startar facebook grupper och skickar insändare till (IFK)GP.

   Nog med galla. Det finns faktiskt en del gott att sätta upp på Bevara/Utvecka lista. PeterMålis, Robin, Anderberg(!), Adam (jo det är sant), Luka, Ervik och JackieO! Mer än ett halvt lag. Det är början på framtiden.

  • 10 september, 2010 @ 22:34 Martin Johansson

   Nej, nej, nej, den lätta går jag inte på. Om du läst texten ordentligt ser du att det är någon annan som står bakom kommentarerna i spelarbetygen. Även om jag chippat in ett och annat ord. Attan också, du gick inte på den lätta? Nähä. Och det är ju smart för just det där om den lilla regissören är jag faktiskt skyldig till. Förlåt! Det var inte så allvarligt menat. Jag var ironisk, Gillar att ge Mackan smeknamn och har fastnat vid den lilla regissören den här veckan. Har nog något nytt till matchen mot Trollhättan. Just nu har vi ju inget bättre. Nej, Sebban och Valter som defensiva och Pavel som offensiv håller inte. Blir för destruktivt. I övrigt håller jag med dig om att Mackan inte varit helt lyckad. Om han därmed kvalar in på avveckla-listan vill jag dock låta vara osagt. Har inte satt ner foten där än. Det finns en massa faktorer som måste vägas in innan man drar ett streck där. Hoppas du har överseende med det och inte lägger av att läsa Sambadefensiv bara för att jag och Johan G har en krush på The Second Coming. ;-)

  • 10 september, 2010 @ 23:11 DrJonas

   Haha. Nä den lätte gick inte. Håller med om att det inte finns så mycket att välja på…i år. Men det är dags att sätta ner foten och skicka iväg medans de mindre fotbollskunniga fortfarande tror han kan bli något…och han fortfarande har något värde. Ibland gör sanningen ont.

  • 10 september, 2010 @ 22:37 Anonym

   Mackan skall vara kvar ,så det kan du glömma Dr Jonas!

  • 10 september, 2010 @ 22:48 Hox

   Markus är 21 år. Han är yngre än Peter, Robin, Anderberg, Adam och lika gammal som Danny av de spelare du nämner. Nej, han har inte varit bra i år men att släppa honom finns inte på kartan för ÖIS.

  • 11 september, 2010 @ 00:13 DrJonas

   Ålder och närkampsspel har inget samband. Om man tvekar att gå in i duell när man är 18,19,20 och 21 så gör man det också när man är 25år. Prove me wrong…?

   Nu hajjar jag timber. Finurligt. : )

  • 11 september, 2010 @ 09:34 Hox

   Poängen med åldern är följande: Om vi börjar ge upp våra 21-åringar bara för att de saknar en del i sitt spel så kan vi lika gärna lägga ned ungdomssatsningen och bara värva färdiga spelare, för det finns inga kompletta 21-åringar i Svensk fotboll. Många av de spelare du nämner har betydligt mer svårkorrigerade brister än vad Markus har. Tydligen tror du att det är lättare att lära sig blir en bra passningsspelare och få blick för spelet än att bli en bra närkampsspelare? Det är det bara du som tror. Vi har två exempel på vårt mittfält nu i Pavel och Mellqvist som inte vann en enda duell den första säsongen de spelade i a-laget men nu är helt ok närkampsspelare. Det finns väl inga exempel på spelare som varit brunkare och blivit bra passningsspelare?

  • 11 september, 2010 @ 10:59 DrJonas

   Herre jistanes vilka märkliga slutsatser du drar. Jag generaliserar inte. Detta är ett specifikt exempel. MarGus har fått nog med chanser…men det lär du aldrig förstå. Ingen ide att gå in i debatt med dig har man lärt. Byt alias till Hoax. Over and out

  • 11 september, 2010 @ 21:30 Hox

   Först och främst gjorde du en generalisering angående ålder och närkampsspel. Då svarade jag med vad den generalisteringen skulle innebära. Sedan tog jag två konkreta exempel på att din generalisering är felaktig och frågade om du kände till några exempel på att din generalisering är korrekt.

   Så, för att upprepa det jag skrev angående Markus: Han besitter några av de egenskaper som är svårast att lära ut i dagens fotboll, nämligen teknik, bra passningsspel och blick för spelet. Han kan inte spela närkampsspel och undviker närkamper. Han har varit ordinarie i vad – en säsong nu? Och under den tiden så var han ju riktigt bra under avslutningen på förra året och definitivt helt ok under de matcher han spelade 2008. Han spelar på det centrala mittfältet, den position som förutom målvakt kräver mest rutin i laget. Och han är 21 år.

   Och till sist så antar jag att det är enklare att smäda mitt nick än att bemöta argumenten.

  • 11 september, 2010 @ 12:40 Anonym

   Det finns inte på kartan att Markus skall släppas, för då skall jag offra mig personligen och ställa upp som ”sparringpartner” han är 21år är en av få som har teknik , men det gäller att han själv och tränarna hittar hur han skall utveckla närkampspelet. Han kanske behöver Sebastian som mentor där lite utbyte.
   Jag har själv unga vuxna i den åldern dom är inte fullständingt mogna i dag inte färdig växta i kroppen och koncentration det har jag flera exempel på. Om 2år kan du komma igen Dr Jonas. Men det ligger också upp till Mackan själv att möta sin svårighet. Sen tittar vi på Robin idag och för 2 år sen. Ändå är han inte färdig utan han har grejer fortfarande att jobba med och blir han själv medveten om dem så har vi inte sett det bästa av honom om han är kvar i Öis.Sen pekar ingen kurva uppåt hela tiden.Sen över dom upp andra förmåger i den ålder Mackan är som att hålla uppe koncentrationen en hel match något som igen tänker på.

  • 10 september, 2010 @ 23:08 timberhochmandie

   ”Det sitter i huvudet.” Mmmm, lite för mycket Mea Culpa, kanske..?

  • 10 september, 2010 @ 23:38 DrJonas

   Förstår inte…e han katolik…? Själv tror jag bara på Darwin…och survival of the fittest…inte på MarGus, om nu någon skulle ha missat det. ; )

  • 10 september, 2010 @ 23:58 timberhochmandie

   Hehe, nej kanske inte katolik förstås men duktigt religiös.

  • 10 september, 2010 @ 22:29 Anonym

   Låter spännande

 4. 10 september, 2010 @ 10:19 Mikael Carlsson

  Bortsett från det kanonfina Tifot till Pavel igår så fanns det verkligen inget att glädjas över. Pavel var återigen den enda spelare som visar kyla och skicklighet när det som bäst behövs. Han är proffs. Men vad hjälper det när otur och oskicklighet grinar övriga spelare ÖIS i ansiktet återigen.

  Jag har i nuläget under en period inte internet hemma så jag hann aldrig skicka in betygen och kommentarerna innan vi publicerade dem idag, och lika bra var väl det. De som är på sidan speglar väl i stort sett samma bild vad jag hade.

  Men vad händer med vårt mittfältsspel i övrigt?! Valter var en katastrof och Markus G var lika feg som vanligt på mitten. Det är på mitten matcher avgörs och det är via mittfältet man låser upp moståndaren, stressar dem och får utrymme för att spela bollarna i farliga lägen. Vi såg inget av det igår. Valters högerben var som pistongen som skjuter ut flipperkulan till spel i ett flipperspel med lika stor kraft hela tiden, oavsett situation. Pang! Tjong! Extremt enfotad. Det är bara att hoppas på att Valter får en skadefri försäsong och att vi får se honom på nyttfödd inför säsongen 2011.

  Markus G må vara en gudabenådad tekniker, men det räcker ta mig f-n inte. Jag hoppas att alla inser det nu en gång för alla. Nu får det f-n vara nog! Markus har inte utvecklats ett skit i närkampsspelet i år och om han inte skärper sig där så tycker jag en försäljning vore på sin plats för att se till att få in en spelare som faktiskt vågar lägga fingrarna emellan. Vi vinner inte matcher p g a Markus dribblingar då och då, utan man vinner matcher via en kombination av bollbehandling och kamp! Fotboll är en närkampsport! Olssons inhopp och mod i t ex närkampen med GIFarnas målis igår i en situation som Olsson förlorat på förhand visar ju att han har hästballar i jämförelse med Markus. Jag har tröttnat på att vi inte har rätt inställning på mittfältet så fort Sebban inte spelar. Säga vad man vill hans insats igår, men viljan och inställningen var den samma som alltid. Jag vill se ”Killers” på innermittfältet!

  Markus Anderberg. Vilken bolltrollare, vilken speed! Liknar en annan spelare skrämmande mycket som vi ÖISare hade mycket tilltro till. Boyd Mwila! Det trippande steget, snabbheten, finessen… kärleken till hörnflaggan! Skrämmande nog stämmer i stort sett allt, förutom nationaliteten. Markus A, till skillnad från MarGus har verkligen tagit sin karriär på allvar och insett vikten av att ta sig in i närkamperna och även ta närkamperna när det känns lite trångt och hårdhänt. Jag tycker Markus A är en spelare som är intressant och faktiskt kan bli mycket bättre. Förutsättningarna finns. Smekmånaden är dock över nu gällande att han kommer från Div.V från början. Vi kan börja ställa krav på honom nu med tanke på hur han allt som oftast blir uttagen i startelvan och faktiskt visar att han klarar av tempot på den här nivån.

  Björn Anklev. Jag blir så ledsen. Jag hade hoppas på att Björn form från i våras skulle vara något beständigt. Men icke. Björn verkar ha tränat med paffa bollar hela sommaren för förstatouchen är riktikgt dålig numera och det är synd att säga det men det mesta Björn tar sig för offensivt blir sällan till något alls längre. Som tur är så har hans inställning inte försämrats och han kämpar på i vanlig ordning. Men vi behöver hans offensiva krafter i nuläget mer än de defensiva skulle jag vilja våga dra till med.

  ÖIS som lag är i dagsläget ett oskickligt lag och skickligheten ligger inte i vilket spelsystem eller vilken tränare man anlitar. Skickligheten, spelförståelsen, individuellt sett måste bli bättre och blir den inte det med laget man har i nuläget så får man nog se till att spetsa till det och balansera vissa positioner bättre inför nästa säsong. Det är bara att inse att den Allsvenska kvaliteten inte finns där i år.

  Svara

 5. 10 september, 2010 @ 11:10 Lanslarke

  Ena dagen säger ni att ÖIS är konkursmässiga. Nästa dag ska vi ge Pavel exakt vad han vill ha. Är det inte precis den inställningen som gjort att ekonomin är som den är? Ge honom det vi har råd med, även om det förmodligen är mindre än han får nu. Har vi inte råd, så har vi inte råd.

  Svara

  • 10 september, 2010 @ 11:25 Martin Johansson

   Haha. Jaha, nu måste man vara konsekvent också. Suck. Inget roligt får man ha. :-)

   Och bara för att förtydliga. Pavel-kommentaren var mer mening att vara målande än faktisk. Vi försökte bara ge uttryck för hur mycket vi gillar Pavel och hur viktig han är för ÖIS spel. Som någon annan skrev, han är proffset bland amatörerna på höns… förlåt jag menar förstås ÖIS-gården. Som sagt det var inte riktigt allvarligt menat, mer ett försök att visa uppskattning och entusiasm i en mörk tid.

  • 10 september, 2010 @ 11:55 Bellman

   Är det inte härligt att som supporter få vara helt och hållet inkonsekvent, känslostyrd och lägga alla fakta åt sidan. :)

 6. 10 september, 2010 @ 12:01 Anonym

  Instämmer Tifot var helt enormt.Pavel är värd det.Han likt Robin har varit de två spelare som haft högsta spelnivå i året spel av spelarna. Där efter kommer Peter. Att Sebbe blev skadad var inte bra för Öis. För där tappa vi stabilitet.
  Spelarna får ju nu i de sista 5 matcherna absolut inte lägga av och det gick ju Ankelv ut att sa i går efter match att så länge det finns poäng att spela om så kommer dom inte göra det. Det hoppas jag i mitt rödblå hjärta inte någon spelare gör.Dels för att tabell inte är sluträknad. Dels för att det är bättre för hela klubben att vi är snubblande nära inför 2011 för att hålla uppe intresse hos supporter och sponsorer och inte minst mediaintresset. För syns vi finns vi! Annars blir vi bortglömda i fotbollssverige. Så även om vi kryssat så är det faktiskt det bättre än vi blandat och gett och legat på samma plats. För vem i hela fotbollsverige känner inte till att vi Kryssat igen skulle jag tro. Jag säger till killarna släpp inte dom sista poängen heller.men jag tackar inte nej till vinst.
  Sen är det nu också inviduellt för spelarna att i dessa fem sista visa 1. att han är en lagspelare ger allt för att lägga en finpassning till sin medspelare och inget halvhjärtat. 2. visar att han har de inviduella kvaliten för att spela Superettan 2011 för att vara med uppe i toppen.
  3. Sen syns det ju nu att träning också måste bli inviduell för att utveckla spelaren i något pass. Då menar jag det är grejer som man kanske inte kan göras på fotbollsplanen utan för vi ser ju att Mackan har en räddsla för att sätta till. Sen har vi Robin, om nu igen fått upp ögonen för honom utan vi får ha kvar honom nästa säsong. Skulle jag skicka på en kurs att tala inför andra. Så han blir bekväm där för det är en egenskap som han behöver i sitt arbete som mittback,för dom styr ju mycket av spelet och ser mycket av vad som händer på planen. Robin har ju en bra egenskap att läsa spelet, och inte minst en utvecklingspotentiall är ung samt verkar ha en kropp som hålls skadefri.Samt att han fortsätter där han verkar vara nu i utveckling uppspelen och presition i passningarna. Ni förstår vad jag menar en utvecklingsplan för varje spelare och vissa grejer kanske man inte kan öva på planen.
  Så det är nu om varje spelare inte gjort det tidigare av säsongen visar om han vill vara med i truppen Superettan 2011.
  Finns det nu killar i U-truppen släpp in dom den sista tiden så det blir lite mer ökat motstånd samt att dom är med nu inför nästa år fullt ut.
  Sen vill jag att någon motivera varför eller vad ni ser när man väljer att värva Isläningen som är så lika i nivå med övriga spelare vi redan har? Dessutom som vi har flygande Jakob som är så mycket yngre och som jag ser utvecklingbar. Samt att Isläningen lönemässigt och kostnadsmässigt måste vara dyrare. Finns det sen inga pengar kvar att behålla Pavel om personligen han vill fortsätta med ÖIS,då är det skandal och oigenom tänkt. Men vi får väl svaret inom några veckor.Jag skall inte gå in så på spelare som inte skall vara kvar ,men en hur tråkigt det är så skulle inte jag förlänga med TVB och han har ju fått gått ifrån när han varit skadefri för sina studier så han har ju något att gå vidare till efter fotboll på elitnivå. För det är det ju det det handlar om Fotboll på elitnivå då krävs det hårt arbete för att befinna sig där och vara en spelbar spelare.

  Svara

 7. 10 september, 2010 @ 12:16 Anonym

  Jag väljer att inte kommenter matchen el betygen det tycker jag många har gjort bra i tidigare inlägg.Men det är en sak med tränare, att Åge som tränare vad lite lika i sitt sätt som Erik har. Gjuta mod i spelarna. de tillför en känsla som inte Janne/Lagerbäck utstrålar. Det är särskillt viktigt när ett lag inte har starkt självkänsla eller vinner matcher. Lagkapten Anklev skulle ta med sina mannar på dans för att få in lite ”rolig träning” där är ju koncentration ,hålla tempot uppe, smidighet timming, och inte minst våga göra bort sig. Det skall både vara kul och allvar. Sen blir man ju populär hos det motsatta könet. Janne har ju också han något att utveckla i sin ledarstil,att bli arg som en tupp hjälper ju inte killarna på planen.

  Svara

 8. 10 september, 2010 @ 12:16 Bellman

  Angående tifot. Fantastiskt jobb av de inblandade, massvis med cred till er.

  Vad händer för övrigt med använda tifo-grejor? Med tanke på hur mycket tom plats som finns på Gamla Ullevi så kan man väl ge den enorma tjeckiska flaggan en fast plats på arenan under de återstående matcherna. När nu tid och pengar har lagts så vore det ju trevligt om det nedlagda jobbet fick synas lite mer än enbart de minuter som var igår.

  Svara

  • 10 september, 2010 @ 14:16 Johan Gellerman

   Det mesta som inte går att återanvända i någon form kasseras, även om det finns några som har en förkärlek till att spara allt möjligt som ändå aldrig kommer användas igen. Plast-OH:s slängs ganska omgående då de har en tendens att bli rejält tilltufsade och få massa revor och skit och jag vet inte om den tjeckiska flaggan ens har mellanförvarats i förrådet eller om den åkte rätt ner i en container någonstans.

  • 10 september, 2010 @ 14:25 Bellman

   Okej. Jag förstår. Ibland tycker man dock att vissa fina tifon förtjänar att visas upp lite mer än bara under de första minuterna, då man vet hur mycket jobb som läggs ner.

  • 10 september, 2010 @ 20:37 Jonathan

   Plasten slängdes tyvärr.. Den går som sagt väldigt ofta sönder men saker gjorda i tyg och målade med vackra motiv såsom Agne, Lejonet & Skölden som användes i premiären på nya osv sparas.

   Dock sparade vi banderollen med förhoppning om att Aktiv sittplats på L3 skulle vilja hänga upp den bredvid den tjeckiska flaggan i fortsättningen.

 9. 10 september, 2010 @ 13:50 cs

  Känns som om sambadefensiv har mer driv än hela a-laget och styrelse just nu.

  hur mycket man än gillar Anklev kan man inte hålla kvar honom på en offensiv plats. Och det är dags att bänka buffeln nu. Ner med anklev på högerback , upp med anderberg på topp med nico eller vem som helst istället för santos.

  Svara

 10. 10 september, 2010 @ 14:28 Bisse

  Anklöv är helt värdelös sen han skrev på nytt kontrakt. Nu förhandlar Last Dick med Leinar och Valter
  Skrev de på i går förmiddag må tro? Lika usla båda två

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se