U21 – seger och slutspelsplatsen säkrad

I ännu en målrik U21-tillställning slog Örgryte tillbaka Qviding på ÖIS-gården och säkrade därmed en slutsspelplats i serien. Segersiffrorna skrevs till 4-2 och trots underläge med 1-2 så var segern både klar och rättvis. Glädjande nog gjorde Sebastian Johansson comeback efter sitt nyckelbensbrott och spelade en halvlek.

Inledningen var pigg med Örgryte som det spelförande laget och det tog bara sex minuter innan man tagit ledningen genom Niclas Elving. Glädjen blev emellertid kortvarig då gästerna bara minuten senare kvitterade.

Qviding skulle även ta ledningen i den 24:e minuten. Örgryte tappar boll på mittplan och Qviding sätter snabbt en boll på djupet bakom Dennis Jonsson som inte hinner med. Ensam med Viktor Skoglund i målet satsar Qvidinganfallaren på en hård bredsida i hörnet och det är sånär att Viktor tar den – han är på den med ena handen men bollen rullar långsamt och väldigt retfullt över mållinjen.

Fem minuter efter målet uppenbarar sig ÖIS första riktigt bra kvitteringschans. Sebastian Johansson får tag på en boll mitt på Qvidings planhalva. Han avancerar några steg och ser Jakob Olsson som tar en djupledslöpning bakom ryggen på Qvidings ena mittback och Sebastian slår bollen mitt mellan mittbackarna till ytan Jakob löper mot. Bollen är perfekt avvägd och med en mittback i ryggen så får Jakob fritt skottfält precis innanför straffområdet. Skottet blir hårt men tyvärr utanför.

ÖIS fortsätter att trumma på och utdelningen kommer en stund senare. ÖIS jobbar till sig en vänsterhörna som slås av Alex Perreira. Han ställer in siktet på den stora klungan spelare framför målet och i högen så träffar bollen Dennis Jonssons lår (knä?) och går in bakom en chanslös Qvidingmålvakt.

ÖIS har även en riktigt bra chans att ta ledningen strax före halvtidsvilan när Alex Perriera slår en väl avvägd djupledsboll mot både Nico Sandberg och Jakob Olsson som båda löpt förbi Qvidingbackarna till ett friläge. Nico är aningen före Jakob och väljer att ta ett tidigt avslut i höjd med straffområdesgränsen, men skottet går rakt på målvakten som kan avstyra situationen.

Det är ÖIS som för spelet under den första halvleken. Genom att man står högt med backlinjen pressar man fram bollen mot mittfältare och forwards och Qviding försöker kontra med djupledsbollar. Den andra halvleken fortsätter med samma matchbild, med skillnaden att Qvidings kontringar blir färre och mindre farliga.

I 54:e minuten så får då ÖIS utdelning. Den i paus inbytte Lucas Malina kombinerar sig fram på högerkanten med Jakob Olsson och inlägget går mot Nico Sandberg som skjuter bollen i stolpen. Bollen studsar tillbaka ut mot högerkanten där Jakob snappar upp bollen och slår en patenterad snett-inåt-bakåt passning till Niclas Elving som snyggt avslutar i bortre hörnet från djupt inne i straffområdet.

Qvidings största kvitteringschans kommer fem minuter efter målet och det är bara Qvidingsspelarnas oskärpa i avslutet som räddar ÖIS från ett baklängesmål här. I en två mot tre-kontring så sätter man en djupledsboll utefter högerkanten bakom Felix Sehlström. In mot målet stormar en Qvidingspelare och är två-tre steg före Lucas Malina som är närmaste ÖIS-bevakare. Inlägget blir perfekt och Qvidinganfallaren ska bara sätta dit foten och trycka den mot mål, men lyckas på något sätt skjuta bollen högt över. Tur var väl det, för bättre avslutningslägen än så får man inte!

Resterande delen av halvleken blir en enda lång ÖIS-press och man radar upp chanser framför Qvidings mål. I den 67:e minuten sätter Mathias Johannesson ut bollen på kanten till Jakob Olsson. Jakob rycker förbi sin back ned mot hörnflaggan och skickar in ett inlägg mot Nico Sandberg. Nico bröstar smart förbi bollen mitt mellan två backar och får fritt skottfält bara några meter framför mål. Solklart mål? Nej, Nico skjuter bollen rakt på målvakten och bollen studsar försmädligt iväg och Nico kan knappt tro sina egna ögon.

Bara några minuter senare är Nico på vippen att göra mål igen när Niclas Elving serverar honom ett högerinlägg efter marken. Nico och mittbacken som markerar honom kommer samtidigt in i situationen och bollen tar på Nico, mittback, målvakt, Nico och sp rullar bollen sådär lagom retligt långsamt framför mål innan Qvidings andra mittback kan rensa.

I matchminut 75 så får då ÖIS äntligen punktera matchen med ett 4-2 mål. Efter ett inkast på mittplan går Nico upp i en nickduell med Qvidingspelare och resultatet blir oavgjort. Bollen dimpar ned framför fötterna på Nico som direkt lyfter bollen mot Jakob som rusar i djupet. Bollen touchar huvudet på en Qvidingförsvarare men fortsätter sin bana mot Jakob. Qvidings målvakt uppfattar situationen och ger sig av från sin plats för att nå bollen före Jakob. Målvakten och Jakob kommer samtidigt in i situationen, Jakob försöker peta bollen förbi målvakten och målvakten sätter dit kroppen och det blir en kollision mellan dem. Domaren dömer straff till ÖIS till Qvidingspelarnas vilda protester. Från min vinkel såg den billig ut iaf, men man ska ju inte protestera mot en ÖIS-straff… Alex Perreira stegar fram och skjuter bollen hårt och bestämt åt höger och trots att målvakten går åt rätt håll är han inte nära att ta bollen.

Efter straffmålet så spelar båda lagen bara av matchen och det bjuds inte på någon farlig målchans åt något håll. I ÖIS var det många bra spelare, idag väljer vi att plussa för kantspelarna Alex Perreira och Jakob Olsson samt backarna Felix Sehlström och Joakim Hall.

ÖIS tog sig till slutspel med minsta möjliga marginal men nu kommer de 16 slutspelslagen delas in i fyra grupper där alla möter varandra i en enkelserie. De två bäst placerade lagen spelar sedan kvartsfinal, sedan följer semifinal och finalspel. Den 14:e september drar slutspelet igång och vi ber att få återkomma med tider och platser för matcherna.

'U21 – seger och slutspelsplatsen säkrad' have 2 comments

1. 8 september, 2010 @ 01:39 Hox

Några korta kommentarer om spelarna:
    – Jonte Lindström klev av i slutet av första halvleken. Han tog sig åt ljumsken och sa att han inte kunde springa.