David Leinar: ”Det såg ut som många gånger tidigare”

I backlinje och anfall. David Leinar fanns överallt, men det hjälpte inte utan Brage kunde ändå besegra ÖIS med 1-0. Sambadefensiv fick en intervju med David efter årets sista hemmamatch.

Kan du ge oss din syn på matchen?

– Vi är skapligt med i första och har 3-4 bra chanser, där vi bör sätta minst en av dem. Sedan gör Brage mål på sin enda chans före paus. Det ger dem råg i ryggen inför andra och vi får kämpa i uppförsbacke. De kommer hit för att spela det spelet, att backa hem och slå om snabbt till anfall. Det bjuder vi in till efter deras ledningsmål och då blir det givetvis svårt. Sedan kör vi fast en del i andra. Vi har visserligen en 10-15 minuter när vi trycker ner Brage ordentligt, men vi får inte dit den och då blir det så här till slut.

Är det spelsättet eller Brage som passar illa för ÖIS?

– Det såg ut som det har gjort många gånger tidigare i år. Vi har haft svårt att sätta dit den och svårt att skapa chanser när de backar djupt ner på egen planhalva. vi har inte varit tillräckligt bra på att dyrka upp såna försvar, så enkelt är det. Den här matchen var ganska signifikativ för hela säsongen.

På slutet blev du anfallare också.

– Det blir ofta så när man ligger under, då får man flytta upp och försöka vinna kampen där. Det kommer några ströbollar, men det ska studsa rätt också. Även om man vinner bollen, så är det inte alltid den kommer till en medspelare. Det gäller att ha lite flyt och det hade vi inte idag.

Är det ändå lite roligt att vara med där framme?

– Jag är ganska van, så nu är det ju inget nytt. I början var det kul, men jag ligger hellre kvar i backlinjen och bevakar en ledning.

29 avklarade och en match kvar.

– Det är inte den lättaste matchen, men en av de roligaste. Vi ska göra vad vi kan för att åka upp till Söderstadion och avsluta året bra. Vi hade hoppats att kunna ta tre raka segrar på slutet, men nu kan vi bara påverka sista matchen och den ska vi f-n vinna.


'David Leinar: ”Det såg ut som många gånger tidigare”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se