Eftersnack med Jakob Olsson

Jakob Olsson krigade som vanligt bra på vänsterkanten, men det ville sig inte framåt vare sig för Jakob eller någon annan. Lirarnas Lag förlorade till slut sista hemmamatchen mot Brage med 0-1. Sambadefensiv tog en pratstund med Jakob direkt efter slutsignalen.

Hur vill du sammanfatta matchen, Jakob?

– Brage gör mål och det gör inte vi, så enkelt var det. Vi pressar på en del, men kommer inte till riktiga avslut och får då inte de heta chanserna. Vi har inte det sista flytet med oss där framme. Spelet fungerar hyfsat, men sista tredjedelen stämmer inte. Sedan får Brage ett skitmål och vinner.

Pavel var inte med idag.

– Det kändes inte som om vi saknade honom så jättemycket. Pavel är en duktig fotbollsspelare, men hans frånvaro märktes inte så mycket som jag trodde den skulle göra. Vi spelade mer än vi gjort på sista tiden. I mitten på andra hade vi en riktigt bra period, där vi trillade boll utanför deras straffområde och det har man inte varit van att se ÖIS göra det här året.

Han kan också stoppa upp spelet en del?

– Han har känsla i foten och bra avvägda passningar, så det är blandat både positivt och negativt.

Var Brage mer motiverade än ÖIS?

– Vi var taggade och ville vinna idag. Det gäller ju placeringar i tabellen och även pengar. Man ska ju försöka komma så bra möjligt och få in några extra tusenlappar, så motivationen var det inte fel på alls.

Din egen insats?

– Den var ok. Jag höll väl bollen lite för länge ibland och det fungerande inte bra offensivt för nån av oss. Det är bara att satsa framåt, så tar vi Hammarby på Söderstadion i stället och avslutar säsongen bra.


'Eftersnack med Jakob Olsson' have 18 comments

  1. 16 oktober, 2010 @ 22:51 bisse

    och du har vare sig känslig fot eller avvägda passningar ….. Du har inställningen och det räcker en bit men inte långt när bollen studsar på smalbenet.

    Svara

    • 16 oktober, 2010 @ 23:25 Håkan Wall

      Okej, du förstår att det är Tomas som intervjuar som säger att Pavel stoppar upp spelet, det är inte Jakob som säger det?

    • 16 oktober, 2010 @ 23:36 bisse

      det har jag väl inte kommenterat heller

    • 17 oktober, 2010 @ 00:21 Håkan Wall

      Nog för att dina inlägg kan vara åt det negativa hållet, men du kan ju inte ärligt påstå att du skrivit skiten ovan om Jakob om texten inte varit aningen negativt vinklad till Pavel. Och i detta fallet är det ju intervjuaren som är negativ och inte intervjuobjektet.

    • 17 oktober, 2010 @ 01:54 bisse

      förresten kan ni ”vinkla” det hur ni vill.Positivt /negativt ..varför blanda in Pavel i dagens match? Anklev var inte heller med,
      Jag tror det hade inte gjort större skilnad om de var med i dag båda två ……
      P har spelat sin sista match i ÖIS tröja och that`s it …..

  2. 17 oktober, 2010 @ 01:38 bisse

    ja det är inte svårt att bli negativ,efter den här säsongen.Dagens 90 minuter ändrar inte på det.Betalar verkligen folk 200 spänn för att se ett gäng medelmåttor?Teknik,bollbehandling?De har inte gjort annat i livet än sparkat boll,5 dagar i veckan ….
    Nej jag ska inte gå in på det …..
    Pavel har långt ifrån gjort nåt större succe i år och det handlar inte om honom …..Jag tyckte bara att J.O verkade vara nöjd med sin match och det borde han inte vara precis som resten av laget.

    Svara

  3. 17 oktober, 2010 @ 03:00 HIWBGJ

    meh, Jakob är imho bästa spelaren på planen, trots resultatet. Kan dock hålla med ”bisse” om att Pavels närvaro inte skulle spelat någon roll. Lika lite som Anklevs. Eller Santos. Pavel är obv den spelare i öis som fått högst betyg (och förmodligen den mest respekterade spelaren i öis denna säsong), så att försöka locka fram negativa comments under intervjun kan samanfattas med LOL. Sänker bara seriositeten som ni skribenter vill och mestadels har uppnått.

    Svara

    • 17 oktober, 2010 @ 07:33 Tomas Levin

      Jakob är en av mina favoriter, så ingen skugga ska falla på honom. Däremot är det mycket möjligt att tanken (på att Pavel kan stanna upp spelet) kan ha slagit MIG någon gång…

    • 17 oktober, 2010 @ 08:47 Voldemort

      Och den är du inte ensam om att ha slagits av, Tomas.
      Ett snabbt och kvickt omställningsspel, att dra isär motståndarförsvar med att snabbt flytta bollsida stämmer inte överens med P:s sätt att spela fotboll med mycket possession och vändningar. Fatta mig rätt, P är grymt bra med boll. Men det går för sakta och det är lätt att neutralisera.
      Jag tror vi har sett Pavel för sista gången i Öiströjan. Tråkigt? Ja, men fullständigt normalt……

    • 17 oktober, 2010 @ 09:08 Martin Johansson

      Vi har sett Pavel för sista gången i ÖIS-tröjan. Så är det. Det är helt korrekt. Det är bara att gå vidare. Ny tid, ny giv.

    • 17 oktober, 2010 @ 09:10 Martin Johansson

      Haha, det enda som är LOL är din uppfattning om att någon inom Sambadefensiv försöker ”locka fram negativa kommentarer” om en spelare. Tror du blandar ihop oss med någon av kvällstidningarna. Det är inte så vi jobbar. Däremot försöker vi ställa de frågor som intresserar oss. Och Tomas är ju knappast ensam om att fundera över vad Pavel betyder för ÖIS spel och hur man ska klara sig utan den spelare som varit lagets viktigaste spelare de senaste tre säsongerna. Därav frågan. Att tro att vi försöker skapa skandaler eller något liknande är bara fånigt. Säger mer om kommentatorn än om intervjuaren. :-)

  4. 17 oktober, 2010 @ 10:24 Jacke

    Eftersom det är så lätt att bli pessimist och se allt negativt så har jag beslutat att det är nog med sånt från min sida nu iaf. Finns helt klart andra som gör det så det räcker åt mig också.
    Såg ni Perioden i andra halvlek när MarGus, Olsson och Steine lekte loss vid deras straffområde. MarGus snurrade upp Bragebacken så att benen gick i kors…häste sicka snabba fötter :)
    Och Olsson typ 2-3 tunnlar i rad, en sann fröjd att skåda.
    Och Steien gick lite vart han ville och han fick med sig bollen.
    Detta verkar riktigt lovande inför nästa säsong. Och Bajen kan ju leta på söderstadions läktare efter nåt poäng nästa match!!

    Svara

    • 17 oktober, 2010 @ 15:19 Jettreno

      Helt rätt Jacke!
      Jakobo, Mackan G och Steine var stundvis briljanta igår och kunde väl ha snurrat upp vilket Allsvenskt försvar som helst!
      Om vi kan få de tre grabbarna att göra det oftare nästa säsong så kommer Nico ha det hur lätt som helst där framme då inga backar kommer vara kvar på honom.
      Med andra ord så hittade vi nog vårat framtida anfall igår.

      —————Nico————–
      Jakobo–Mackan G–Steine
      ———Mella—Valter——-
      Adam-Robinjo-Leinar-Danny

      Det ser ut som en ganska bra elva inför nästa år va?

    • 17 oktober, 2010 @ 18:04 Jacke

      Bra elva. Jag är dock inte främmande för att förändra på defmitt. Mella känns inte som om han har det som krävs för att spela det spelet som våra offensiva spelare vill. Han kan springa och kötta och vinna boll. Men vem vet, jag kanske har fel, kanske behövs en sån spelare som motvikt till finlirarna. Sen skäms jag lite för att säga att Valter faktiskt inte besitter tekniken eller spelförståelsen för den här nivån längre. Kanske finns den där, men den har lyst med sin frånvaro de matcherna jag har sett. Sen är Valter alltid Valter och det är en förmildrande omständighet. Man kan alltid glädjas åt att motståndarna har mer ont än våra egna när matchen är slut, oavsett resultat!! Som jag skrev på en annan tråd. Daniel Eres i Norrby Div. 1?? Nån som sitter på kunskaper om honom, har fått ett infall om att han skulle platsa som defmitt i ÖIS 2011!!

    • 17 oktober, 2010 @ 18:28 Jettreno

      Det kan vara sant det du säger om Mella och Valter. Men i gårdagens match var bannemig Mella välbehövlig på mittfältet när han vann boll efter boll efter boll. Jag tror det är det som vi behöver inför nästa år också. Alla de där bronkargängen som Brage, Degerfors och Ängelholm klarar av att vinna eller spela lika emot oss för att de ställer upp med mer eller mindre en köttmur som vi försöker att spela oss igenom. Det fungerade verkligen inte i år och då tycker jag det inte är fel av oss att säga ”Okej! Om det är det spelet ni vill spela så är det okej med oss!”. Med både Valter och Mella på innermitten så kommer de inte ha en chans att vinna bollarna samtidigt som vi har våra snabba och kvicka spelare där framme som är beredda på djuplöpningar. För mig låter det som en skitbra plan inför nästa säsong.
      En ändring skulle jag nog vilja göra på min elva dock! In med Anklev på högerbacken och använd Danny istället för Valter/Mella.

    • 17 oktober, 2010 @ 20:22 Jacke

      Ja jag är själv lite vacklande och vet inte riktigt vad jag ska tycka. Men Valters insats igår var faktiskt ganska bedrövlig. Inte ens hårt på gränsen till fult spel som annars är Valters signum skymtades på plan. Men angående Mella så kanske det är rätt att satsa på honom som defensiv. Sen överlag vill man ju ha en bollvinnare och en skicklig passningsspelare som defensiv mittfältare. Den passningsskicklige bör vara en tvåvägsspelare som kan sätta igång ett anfall, snabbt. Skolexemplet på detta är ju Ronaldinhos tid i Barca. Vartannat anfall startade ju med att Xavi fick bollen och hittade snabbt Ronaldihno med en öppnande passning och sen var det igång. Översatt till ÖIS blir väl det att Mella/Valter tar några steg och hittar t.ex. MarGus med en fin passning. Det låter lätt, men när jag tittar på matcherna så kan jag inte riktigt se att varken Mella/Valter är spelartypen som hittar en sån passning. Danny kanske funkar bättre där. För jag vill också ha Anklev på backen där han hör hemma. Och jag vill också ha Nico på topp.

  5. 17 oktober, 2010 @ 14:06 1234-stege!

    Jakob var iaf topp3 på planen igår. Inte för att det säger allt för mkt men helt ok i andra halvlek.

    Svara

  6. 18 oktober, 2010 @ 00:02 Anonym

    Ledsen men har inte Valter fått sin chans i år, Det känns inte som någon bra framtid. Jag satsar heller på Mellqvist om han kan acceptera en lönesänkning.
    Jag såg någonstans att det fanns ca 90 allsvenska spelare utan kontrakt när säsongen är slut. Undra hur många det är i Superettan efter matcherna är slut nästa vecka?
    Har vi idag någon spelare i truppen som håller allsvenskt mått? Som någon klubb är intresserad av?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se