Ingen Zavadil mot Brage

Så har vi då tagit oss ända fram till omgång 29, den näst sista omgången i Superettan 2010 och vårt kära ÖIS spelar imorgon årets sista hemmamatch mot Brage kl 16.00 på Gamla Ullevi. Förutsättningarna inför matchen är klara: ÖIS har ingenting att spela för förutom äran. Vi kan inte gå upp och vi kan inte åka ur. Ska vi vara ärliga, och det ska vi, så kan vi avsluta denna säsong med tre raka vinster och vi kommer fortfarande tycka att säsongen är ett enda stort misslyckande. De miljoner och åter miljoner som spenderades på drömmen om allsvenskan är nu borta och om en vecka så börjar den riktiga matchen för ÖIS när vi ska rekonstruera ett helt fotbollslag. Vadan detta, vad är detta för hausse inför årets sista hemmamatch? Ok, positivt tänkande!

Vad har vi då för något som är positivt? Vad sägs om de senaste två veckorna? Efter segern mot Assyriska försvann ångesttankarna om kvalspel och när det följdes upp med kanske årets bästa match mot GAIS så finns det anledning till optimism. Flera av våra unga spelare börjar leva upp till hypen. Markus Gustafsson började ta det ansvar som vi lagt på honom. Steinthor visade mot Assyriska att första intrycket av honom kanske inte stämde och tog även han för sig rejält. Jakob Olsson var överlägset bäst på plan mot GAIS och gjorde lite som han ville. Nico visade vilka ytor som öppnas i det nya spelsystemet om man har en rörlig forward. Med bara små spelare på topp har ÖIS äntligen spelat så som vi alla faktiskt ville se dem spela – kreativt och med fart!

Brage då? Vad finns att säga om Brage? Ja helt klart kommer de helmotiverade och taggade till denna match. Som om det inte skulle vara motivation nog för en nykomling att spela mot ett klassiskt lag på bortaplan så behöver de fortfarande någon poäng till för att vara helt säkra på att slippa kvala. Under året så har man visat att man kan ställa till problem för vilket lag som helst och bl.a. vann man på Söderstation mot Hammarby och senast slogs topplaget Landskrona tillbaka. Mötet lagen emellan i Borlänge i juni slutade som bekant oavgjort. Självklart. Det gjorde alla ÖIS-matcher i somras. Bragematchen var emellertid kanske den oavgjorda match som kändes mest onödig. Sällskapet kontrollerade matchen från början till slut och släppte till två onödiga mål i slutet av matchen, det sista efter en riktig tabbe av Peter Abrahamsson i målet. Om målet var en väckarklocka eller om det var Räddningen i matchen efteråt som förändrade Peter säsong förtäljer ej historien, men efter Bragematchen så har Peter varit säkerheten själv. Inget ont som inte har något gott med sig. Sådärja. Det var väl positivt?

Janne och Janne förfogar över en relativt skadefri trupp inför morgondagens match. Under dagens träning så var det endast två spelare som joggade vid sidan av den normala träningen. En av dessa var Felix Sehlström som är borta resten av säsongen (problem med baksidan) och tyvärr, precis som rubriken antyder, så måste vi meddela att den andra spelaren är Pavel Zavadil. Pavel brottas med ljumskproblem och tydligen inte aktuell för Bragematchen och om du inte bott i en grotta utan omvärldskontakt de senaste tre åren så förstår du också att det är ett stort avbräck för Sällskapet. Med Björn Anklev borta pga avstängning så kommer vi att få se följande elva från start imorgon:

ÖIS förmodade startelva till matchen mot Brage

Under den korta taktikgenomgång som Janne höll hänvisade han ofta till spelet från GAIS-matchen som han verkade vara mycket nöjd med. Störst tid ägnades åt att poängtera vikten av bra attityd och kampvilja. Här bjöd Janne på ett härligt citat om hur han vill att ÖIS ska agera om vi förlorar bollen: ”Kan vi inte ta tillbaka bollen – ta en frispark, inkast… Gör vad f-n som helst!”. William Wallace hade inte sagt det bättre om han fått chansen. Om det rådde någon som helst tvekan om det tidigare, låt oss säga det igen: Janne gillar inte att förlora. Överhuvudtaget.

Efter taktikgenomgången så spelade startelvan mot reserverna i ca tio minuter och startelvan vann med 1-0 efter mål av Steinthor. Adam pressades ned i sin vänsterbacksposition och slår ett uppspel på Nico som tog emot bollen ca 10 meter in på egen planhalva. Nico vänder upp och sätter bollen i djupet på Jakob som blir helt fri från mittplan. Jakob driver bollen framåt och när han är tillräckligt nära Viktor i målet släpper han bollen till höger där Steinthor kommer ångande och enkelt sätter bollen i öppet mål. Snyggt! Hetast annars på träningen var Peter som tog allt och lite till under inläggs- och avslutningsövningarna. Det ser alltså bra ut både bakåt och framåt. Kan det vara så att ÖIS helt enkelt äntligen lyckats pricka toppformen?

Avslutningsvis vill vi även slå ett slag för den supportermarsch som planeras inför matchen. Som vanlig samlas fansen på The Flying Scotsman och därifrån går vi gemensamt till Gamla Ullevi. Marschen avgår runt kl 15 och alla ÖISare är förstås välkomna. Alla till Gamla!


'Ingen Zavadil mot Brage' har en kommentar

  1. 16 oktober, 2010 @ 08:58 Mendel

    Jag gillar startelvan. Det NYA Öis. Och i ärlighetens namn borde vi kunna behålla hela startelvan till nästa säsong (OK, Peter, Robin och Sebbe kan möjligen vara intressanta för någon klubb med mer fickpengar än vi). Kryddar man den med Mellis, Elving, Luka, Anklev och (hoppas, hoppas, hoppas) Zava så gillar jag truppen. Satsa på kontinuietet, klara roller, solklart spelsystem utformat efter truppens sammansättning. Satsa på fysiken – vi har inte råd med så mycket skador som vi haft de senaste säsongerna. Satsa på fysiken – vi behöver snabbhet, spänst, tuffhet – ta hjälp av friidrottss- och brottningssektionerna! Ta hjälp av Mackan 1.0 med att stimulera spelarna – vad har han lärt sig i landslaget nu, som aktiv, vad krävs för att nå hela vägen till Europa etc etc….
    SATSA – billigt, tydligt och med de outnyttjade resurser vi redan har i klubben!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se