Janne Andersson: Det var vår dag

Det var en mycket nöjd Janne Andersson som mötte pressen efter att ÖIS tagit tre poäng på bortaplan mot Assyriska FF. Och varför skulle Janne inte vara det efter 3-1 och säkrat kontrakt. Efter presskoferensen var Anderssondessutom lyrisk över Jakob Olssons, Nicolas Sandbergs och Steinthor Thorsteinssons insatser. ”De börjar ta för sig”, menade Andersson, samtidigt som han underströk att ÖIS höll jämna steg med Assyriska från och med den 20:e matchminuten. Kollegan Rikard Norling var av förståeliga skäl inte lika munter under kvällens presskonferens. Ni kan läsa exakt vad som sades här nedan.

Janne Andersson: Det känns skönt att sitta på en presskonferens och säga att det var vår dag. Det är nog första gången jag gör det denna säsong. Vi möter ett bra lag i dag och under inledningen får vi jobba hårt för att freda oss. Med lite flyt kommer vi undan där, för de får bra tryck på oss. Sedan tycker jag att vi börjar springa mer och tar oss då in i matchen. Vi jobbar oss in i matchen och under andra halvan av första halvlek är vi med i matchen.

Och vi får målet efter ett bra presspel, där vi ligger på högt och jagar, och lyckas få tag i bollen och kan då göra 1-0 precis innan paus. Det är psykologiskt viktigt.

Sedan har de ett jätteläge att kvittera precis efter paus där David räddar oss inne på mållinjen. Det är klart, hade de gjort 1-1 där hade det blivit jobbigt. Efter den perioden och fram till deras mål tycker jag att vi har bra kontroll på matchen. De trycker på, men får spela med lite längre bollar och jag tycker inte att de skapar något farligt. De kommer inte till någonting samtidigt som vi har omställningslägena.

När deras 1-1-mål kom kändes det tungt. I alla fall just då. Sedan är det ju psykologiskt viktigt för oss att få göra 2-1 direkt efter deras kvittering. Rent mentalt är det bättre än att leda med 1-0. Lite flyt. Trean var också lite flyt. Stolpe, och sedan studsade det med oss.

Det är två mål efter fasta situationer i dag igen och det är ju något som vi varit generellt bra på i år. Totalt sett jobbar vi bra genom hela matchen. Det finns många skönhetsfläckar i hur vi spelar, men vi är just nu ett lag med ganska dåligt självförtroende. Vi tror inte riktigt på det vi gör där ute. Det är stundtals för dålig fotboll för att jag ska vara helt nöjd med prestationen. Men jag är jättenöjd att vi faktiskt har lite flyt med oss i dag. Just nu är jag jätteglad. Det här var oerhört viktiga poäng för oss.

Rikard Norling: Janne ger en beskrivning som vi alla känner igen oss i. Fast åt andra hållet. Jag kände också att vi började bra, sedan slutade vi av någon anledning springa och att vara aggressiva. Den andra delen av första halvlek var ingen höjdare från vår sida.

Vi har ett läge att komma in i matchen direkt i andra halvlek, men det ville sig inte riktigt då heller. Vi kämpade, men ÖIS fightades bäst under den andra halvleken. Sedan gjorde vi ett mål, men lyckas inte hålla tätt. De gör mål direkt efter, vilket jag antar att vi kommer att bli mer och mer besvikna över ju längre tiden går. De gör 2-1 när vi precis har kvitterat. Det är då man är som mest sårbar.

Efter det kunde vi inte riktigt mobilisera krafterna och jag gör några ändringar som inte faller väl ut. Det är väldigt, väldigt synd, eller egentligen bedrövligt. Vi hade varit beroende av att förändringarna satt som en smäck för att ta oss in i matchen. Vi förlorade mot ett välorganiserat lag med stor vilja. Och matchen rann ur våra händer.

Just nu är besvikelsen stor och vi får avvakta och se morgondagens resultat.

'Janne Andersson: Det var vår dag' has no comments