Spelarbetyg Assyriska FF – ÖIS 1-3

Äntligen en seger. Det var banne mig på tiden. Visst, spelet såg kanske inte så där överdrivet bra ut, och Assyriska hade under perioder en rejäl press på ÖIS. För att inte tala om två mål bortdömda – korrekt – för offside och två nickar i stolpen. Men vad spelar det för roll när ÖIS tar tre poäng och gör tre mål på bortaplan. Det är inte varje dag man får uppleva något sådant nu för tiden. Helvetessäsong! För att inte tala om att Nicolas Sandberg gjorde mål! Och Steinthor Thorsteinsson visade att han har med sig en hel del till bordet. Härligt! Dessutom kan man väl säga att ÖIS har jobbat ihop till att ha lite flyt. Stolpe in, stolpe ut! De här tre poäng var vi värda. Sanna mina ord!

Spelarbetygen och -kommentarerna är den här gången satta och författade av Håkan Wall och Martin Johansson. Problem eller avvikande uppfattningar tas lämpligast i kommentarsfältet under inlägget.

Peter Abrahamsson 3 (båda 3)

I matchen mot Assyriska var Peter Abrahamsson väldigt bra under den första halvleken, med ett par riktigt svettiga räddningar och allmänt förtroendeingivande spel. I den andra halvleken darrade Abris lite på nerverna och missbedömde då ett par situationer. Missen vid Andreas Haddads friläge och lobbförsök i den 46:e minuten är det nästan Brageklass på. Men det är Peter fullt medveten om också. Och vi vet alla hur Peter lyfte sitt spel efter sitt olycksaliga misstag på Domnarvsvallen. Räkna med att samma sak kommer att ske den här gången. Vi kan med andra ord räkna med att ÖIS nollar Brage om knappt två veckor. Härligt!

Danny Ervik 2 (båda 2)

Dannie Örrweak, som Södertälje arenas speaker kallade Danny Ervik vid upprepade tillfällen, hade rejäla problem under de 56 minuter som han fick spela högerback. Men å andra sidan, vem skulle inte ha det när man ställs mot en efedrindopad och duracellkaninliknande Stefan Batan? Snacka om att ha det motigt. Dessutom kom Ervik helt fel positionsmässigt och bjöd motståndarna på en yta som Assyriska utnyttjade till att skapa oreda i ÖIS-försvaret.

David Leinar 2,5 (Martin 2, Håkan 3)

Det är inte ofta man ser David Leinar få motstånd i luftrummet. Minst sagt oväntat. Men Andreas Haddad utgjorde helt klart en värdig utmaning för Leinar. Vi måste dock säga att David löste sin uppgift på ett alldeles utmärkt sätt. Visst, Haddad vann en och annan luftduell och lyckades då och då suga ner långbollarna från egen backlinje på bröstet, men merparten av duellerna var det David som gick segrande ur. Precis som vi är vana att ha det. David stod dessutom för ett matchavgörande agerande i den 46:e minuten när han först gick bort sig å det grövsta på en tjongboll från Kyle Konwea, men reparerade eget misstag genom att ta hemjobbet och rensa undan Haddads lobb någon meter framför egen mållinje. Onödigt svettigt! Förspelet till Nico Sandbergs första mål i en tävlingsmatch med a-laget var dessutom riktigt läckert. Leinar är verkligen en rejäl tillgång i spelet i motståndarnas straffområde. Om han nu bara kan göra hattrick mot Brage så blir vi helt saliga.

Robin Jonsson 2,5 (Martin 2, Håkan 3)

Vi kan inte dra oss till minnes ett enda agerande från Robin Jonssons sida under hela matchen. Det betyder antingen att han var oerhört blek, eller att han stod rätt hela matchen. Eftersom det är Robin vi snackar om väljer vi att hellre fria än fälla och säger därför att han stod rätt hela tiden. :-)

Adam Eriksson 2 (båda 2)

Adam Eriksson hade i går det rejält tungt. Och det även om han inte utsattes för lika tuffa prövningar som Danny Ervik. Assyriska försökte förvisso vända ut spelet snabbt till Adams kant också, men var inte riktigt lika framgångsrika där som man var på Erviks kant. Tyvärr hade Adam, trots detta, lite problem att freda sin kant.

Sebastian Johansson 2 (båda 2)

Sebastian Johansson gör enligt egen uppgift ett mål per säsong. När man gör så få mål är det desto viktigare att man väljer rätt läge att göra sitt mål i. Och det vet Sebastian. Herre djävlar vad viktigt Sebbans 2-1-mål var för matchutgången. Man kunde verkligen se hur målet sög musten, lusten och energin ur Assyriskaspelarna. Det var inte mycket till mål, men när vi tittar tillbaka på den här säsongen om ett par år kommer det det sannolikt att betraktas som ett av de mer minnesvärda. I spelet i övrigt får man väl säga att Sebban kom lite väl ofta på mellanhand i defensiven och att han då inte hann ut i position i tid när Assyriska vände spelet och spelade in bollen på ytan mellan våra offensiva mittfältare och ytterbackar.

Pavel Zavadil 2 (båda 2)

Det ryktas om att Pavel Zavadil har haft problem med ryggen under den senaste månaden och kanske kan det vara en förklaring till att Pavel inte varit så dominerande, som vi är vana att se honom, den sista tiden. Matchen mot Assyriska måste nog varit den av årets matcher där Pavel gjort minst väsen av sig. Vi har dock så höga krav på vår favorittjeck att det helt enkelt krävs mer än det för att kvittera ut ett bra betyg.

Steinthor Thorsteinsson 3 (båda 3)

Se på fasen, ta mig tusan, dra mig baklänges, etc. Det börjar ju se riktigt lovande ut för vår isländske rekordhållare i bänkpress. OK, vi får kanske inse att han inte riktigt är den spelartyp som Dick Last beskrev i samband med värvningen, men offensivt så har Steinthor Thorsteinsson ett riktigt bra öga för att hitta ytor som erbjuder manöverutrymme i närheten av offensivt straffområde. I går var Steine inblandad i ÖIS två farligaste målchanser: Markus Gustafssons ”friläge” med dryga halvtimmen spelad och 1-0-målet med första halvleks näst sista spark. Dessutom var det ett av monsterinkasten som ledde fram till Sebastian Johanssons 2-1-mål. Vad säger ni, ska vi inte utse Steine till ”Man of the match”? Vad bra att vi är överens, då tycker jag att vi gör det. Steinthor Thorsteinsson – Man of the fucking match!

Markus Gustafsson 3 (båda 3)

Markus Gustafsson går på vatten. Kanske inte riktigt, men ibland är det inte långt ifrån att man tror att det ska vara möjligt. Mot Assyriska visade Mackan dessutom att han inte är rädd för att göra skitjobbet för att fixa tre poäng till Rödblått. Precis det där vi saknat tidigare under året. Var inblandad i en hel del framåt och har en fin förmåga att dra upp tempot i omställningarna när han får de rätta ytorna. Avslutet i den 32:a minuten var helt klart värt ett bättre öde.

Jakob Olsson 2 (båda 2)

Allt är kanske inte riktigt på rätt plats än, men man ser att det finns något visst hos Jakob Olsson. Han tar för sig, smäller på, tar egna initiativ, backar aldrig för en fight och löper som en vetvillig tills Janne Andersson säger åt honom att det räcker. Kunde kanske varit lite mer delaktig i spelet.

Björn Anklev 2 (båda 2)

Mot Assyriska hade Björn Anklev en väldigt, väldigt otacksam uppgift. Ensam anfallare i en match där motståndarlaget äger boll 85 procent av speltiden och trycker på rejält samtidigt som det egna laget faller ned i försvar. Inte konstigt då att Anklev visade tydliga symptom på lappsjuka under en period av den första halvleken. Trots det jobbade El Pato på oförtrutet. Ständigt spelbar, ständigt löpande och ständigt aggressiv i presspelet. Kom dock inte till så många chanser. Var dessutom lite ojämn i försvarsspelet när han fick ta över ansvaret för Stefan Batan från Danny Ervik en bit in i den andra halvleken. Det är dock tydligt att Anklev är en spelartyp som passar mycket bättre på en kant än centralt. Som högerback hade Anklev som sagt lite problem inne i eget straffområdet, men spelade aggressivt och förtroendeingivande utanför.

Nicolas Sandberg 3 (båda 3)

Inför matchen mot IK Brage funderar Sambadefensiv på att dra i gång en kampanj: Stoppa plågsamma djurförsök på topp! Vem vill se en Björn eller en buffel plågas i rollen som ensam anfallare nu när U21-Nico – även känd som Nicolas Sandberg, även känd som krypskytten från Skår – visat att han håller måttet i Superettan? Nico Sandbergs bejublade inhopp i gårdagens match var en fröjd att se. Så ska djävlar i mig en slipsten dras! Härliga offensiva löpningar, smartness i närkampsspelet nästan i klass med Mackan Allbäck och en djävla fighting spirit i samband med 3-1-målet. Så här i efterhand är vi särskilt nöjda med att Nico gjorde Mohammed Mbye till sin bitch. När Mbye försökte utnyttja sitt längd- och viktövertag till att mopsa sig, drog Nico bara i kopplet, pekade med hela handen och fick Mbye att räcka vacker tass. Det finns hopp för framtiden! Halleluja!

Valter Tomaz Jr 2 (båda 2)

Valter Tomaz Jr gjorde inget säkert intryck den korta tid som han var inne på plan. Sålde sig lite väl lätt på sin kant och spelade okoncentrerat i positions- och markeringsspelet, men lyckades trots det kompensera sina misstag med sin snabbhet. Hade Valter varit lika långsam som Leinar eller Dennis hade han inte platsat i division 5 denna dag.


'Spelarbetyg Assyriska FF – ÖIS 1-3' have 16 comments

  1. 4 oktober, 2010 @ 18:17 Fredrik Federgay

    Japp Steinthor var nog bäste Öisare, btw hur gick det med honom?

    Svara

  2. 4 oktober, 2010 @ 18:53 Magnus

    Tycker nästan att Leinar kunde fått ett bättre betyg. en 2,5 i alla fall;)

    Svara

    • 4 oktober, 2010 @ 19:28 Jettreno

      Jag håller med. Leinar förtjänar ett bättre betyg. 2,5-3 tycker jag att han tjänade ihop.

    • 4 oktober, 2010 @ 23:04 Seb JR

      Håller också med, en 3a förtjänar våran mittbacksbjässe!

    • 4 oktober, 2010 @ 23:38 Hox

      Martin håller inte med. In fact, han håller inte med så mycket att mina betyg inte ens fick vara med idag (och jag hade 3:a på Leinar) :-)

    • 4 oktober, 2010 @ 23:48 timberhochmandie

      Haha, är inga av dina betyg med? :-) Du får väl uppdatera texten då!

    • 5 oktober, 2010 @ 00:32 Hox

      Så fort jag är klar med U21-referatet…

    • 5 oktober, 2010 @ 00:44 Håkan Wall

      Så! :-)

    • 5 oktober, 2010 @ 11:29 timberhochmandie

      Inte så jättemycket som skilde, kanske… :-)

    • 5 oktober, 2010 @ 17:29 Martin Johansson

      Nej, det var det inte. Dessutom beror de nuvarande skillnaderna på rent slarv från min sida. Den här gången var jag så stressad att jag valde att utgå helt och hållet från Håkans betygsättning. Ett rent misstag att David och Leinar fick tvåor istället för treor. Så kan det gå!

    • 5 oktober, 2010 @ 21:24 timberhochmandie

      David och Leinar..? :-) Du har inte slutat slarva än, du… :-P

    • 5 oktober, 2010 @ 09:51 Martin Johansson

      My bad! Jag var stressad och skrev hela inlägget under promenad från jobbet på Kungsholmen till ett par kompisars hem på Söder. Jag slarvade. Ber så mycket om ursäkt.

  3. 4 oktober, 2010 @ 20:21 DocentJonas

    Det var första gången jag såg Nico spela riktigt bra. Kul att en sådan sillmjölke gå in 110 i dueller och vinner dom…med stil. Steine har något odefinerat bra över sig också. Man of the match!
    Gott även att ni orkar fortsätta sambadef i höstmörkret!

    Svara

  4. 4 oktober, 2010 @ 20:43 Markus B

    hur kommer det sig att vi inte fick rösta på spelarna denna match?

    Svara

    • 4 oktober, 2010 @ 22:35 Martin Johansson

      Ren miss och stress från min sida. Hade lagt in den funktionen, men av någon anledning kom inte det med när texten publicerades.

  5. 8 oktober, 2010 @ 20:03 E

    Har Pavel gett upp Öis? Han har de senaste matcherna gått ner sig rejält. Det finns inget längre att spela för…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se