Utan Santos i Södertälje

Tre matcher kvar. Tre poäng ner till kvalplats. Som så många gånger förr denna säsong är nu goda råd dyra. För om vi ska vara helt ärliga, vem tusan vill egentligen spela kvalmatcher mot Hammarby TFF eller IK Sirius under de första veckorna i november? Särskilt inte med tanke på att det redan nu börjar bli för kallt för att gå och kolla på fotboll. Något jag blev påmind om i dag när jag besökte a-lagets morgonträning uppe på ÖIS-gården. Nej, det finns bara en sätt att lösa det här och det är att ta tre poäng på bortaplan mot Assyriska FF. Nu gäller bara en enda sak och det är att greja kontraktet.

Detta får dock ske utan Álvaro Santos, som efter att ha varit bänkad mot IFK Norrköping nu inte ens finns med i truppen till matchen mot Assyriska FF. Enligt ÖIS.se har detta att göra med Santos skadebekymmer, men så sent som i går fick vi beskedet från ÖIS-gården att Santos skulle kunna spela i morgon. Men nu står han alltså utanför truppen. Kanske kan det ha att göra med att Santos under den gångna veckan ska ha begärt att få genomgå en operation omgående och få genomföra rehabiliteringsträningen hemma i Brasilien.

Dagens träning var annars ingen sprudlande affär. I alla fall inte inledningsvis. Det mest upphetsande som hände var väl att Alex Perreira kallade Steinthor Thorsteinsson för ”puta” efter att Steinthor – under kvadratspelet – träffat Alex med en boll i ansiktet. Lite olyckligt, men det är sådant som händer. Efter uppvärmningen gick de 18 spelare som är aktuella för spel i matchen mot Assyriska över till att spela tvåmål på en plan med straffområdets bredd som längd och längd som bredd. Matcherna spelades fem mot fem och var mestadels väldigt jämn och målsnåla. De enda spelare som egentligen imponerade under matchspelet var Danny Ervik och Alexander Mellqvist. Ervik var het som nykokt mannagrynsgröt och stänkte in två mål och stod för två assist (till Markus Anderberg och Alex Perreira) och Mellqvist var på ett skönt spelhumör och svarade för två läckra mål och en assist (till Sebastian Johansson). Träningen avslutades sedan med att startelvan plus ytterligare en spelare övade in några nya hörn- och inkastvarianter.

ÖIS förmodade startelva till matchen mot Assyriska FF

Startelvan blir sannolikt densamma som i senaste matchen mot IFK Norrköping. När Janne Andersson och Janne Carlsson lät spelarna nöta fasta situationer och inkast mot slutet av dagens träning var dock elva utespelare inblandade så det kan eventuellt bli någon mindre ändring jämfört med senast. Den elfte spelaren var Valter Tomaz Jr, men han gjorde mest inhopp som försvarare under denna del av träningen, så det mest troliga är med andra ord att startelvan behålls intakt. Det betyder att vi får se Peter Abrahamsson i mål och en backlinje bestående av Danny Ervik, David Leinar, Robin Jonsson och Adam Eriksson (även om Tommy von Brömsen är tillbaka i truppen och spelade hela U21-matchen mot Gefle IF i tisdags). På mittfältet får vi sedan se Sebastian Johansson och Pavel Zavadil tillsammans med Steinthor Thorsteinsson, Markus Gustafsson och Jakob Olsson. Och som ensam anfallare spelar givetvis Björn Anklev. Och med tanke på att spelet ändå såg förhållandevis bra ut mot Peking så borde ÖIS ändå ha en hyfsad chans att plocka poäng på bortaplan mot Assyriska. Södertäljelaget jagar förvisso kvalplats, men saknar Haris Laitinen (avstängd), och ÖIS har tidigare visat att man har en förmåga att spela tufft och tätt mot de mer spelande lagen i serien. Nu är det bara att hoppas att Assyriska inte gör som Norrköping och låter ÖIS vara det spelförande laget. En sådan enkel fint kan vi väl knappast gå på nu när vi verkligen behöver ta tre poäng för att säkra kontraktet.

ÖIS trupp till matchen mot Assyriska FF:

1. Peter Abrahamsson
3. Adam Eriksson
5. Markus Gustafsson
6. Alexander Mellqvist
7. Björn Anklev
8. Valter Tomaz Jr
9. Pavel Zavadil
13. Steinthor Thorsteinsson
14. Tommy von Brömsen
16. Alex Perreira
17. Robin Jonsson
19. Markus Anderberg
23. Jakob Olsson
24. Sebastian Johansson
25. Nicolas Sandberg
29. Danny Ervik
30. Victor Skoglund
44. David Leinar


'Utan Santos i Södertälje' have 26 comments

  1. 2 oktober, 2010 @ 21:43 1887

    Var är Luka nånstans då? Han borde ju vara med.

    Svara

    • 2 oktober, 2010 @ 22:20 Jettreno

      Utfryst av någon okänd anledning…

    • 2 oktober, 2010 @ 22:28 John

      Jannarna verkar inte gilla han :(

    • 3 oktober, 2010 @ 05:32 ...

      Vad märkligt.. Han har gett intrycket av att vara en ganska stabil reko kille.

    • 3 oktober, 2010 @ 08:56 Martin Johansson

      Nja, jag tror inte att han är utfryst, däremot är han inte i form. Såg U21-matchen mot Gefle i tisdags och Luka var tyvärr sämst på plan (och då ska säga att ÖIS var riktigt bra). Trög i steg och tanke. Orkeslös.

    • 3 oktober, 2010 @ 10:59 John

      Så det är att han är för dålig ? Jo då förstår jag ju att han inte får spela om han är sämst på plan i U21

    • 3 oktober, 2010 @ 13:31 Martin Johansson

      För dålig vet jag inte, däremot är han inte i form just nu. Kanske tar säsongen ut sin rätt nu. Vi får inte glömma att detta är Lukas första säsong på elitnivå med allt vad det betyder i ökad träningsdos, kostomläggning, krav etc. Dessutom får man nog ta i beaktande att det är djävligt rörigt uppe på gården just nu. Man kan tro och säga vad man vill, men det är naivt att tro att det inte påverkar de yngre spelarna mer än de äldre.

  2. 3 oktober, 2010 @ 11:33 SB

    Sluta upp med skitsnacket pojkar. Det blir torsk idag (och det enda som motsäger det är att Santos är bänkad vilket kan smitta av sig på den övriga truppens rörlighet, men det är mest i de syrliga skämtens värld).

    Luka ännu ett fall av de senaste årens talangutveckling?

    Slutligen vill jag öppna ögonen på alla och hänvisa till att det primärt är Brage som är räddningsplankan. Av tre matcher kvar är de det lättaste motståndet vi har och det enda som ligger i samma region i tabellen. Därtill ser deras spelschema förjävligt ut och vi behöver, som tidigare konstaterats, en trea för att stå på orubbligt säker mark.

    ÖIS: AFF, Brage, Bajen = 0p, 3p, 0p = 39p
    Brage: BoIS, ÖIS, FFF = 0p, 0p, 1-3p = 35-37p
    J-Södra: LSK, SFC, BoIS = 3p, 0p, 1p = 37p

    Allt detta bygger egentligen kring en seger mot Brage. En match om allt.
    Enda sättet för oss att åka ur är om vi tar tre torsk i rad (tom. kryss kan göra vår dag pga. de andra lagen, det vore första gången den här säsongen man uppskattade ett kryss). Detta förutsätter givetvis att Borlänges samlade socialdemokrati inte kraftmobiliserar och att J-Södras Jukka Sauso håller samma usla nivå han hållit under ca. 90% av sin tid i Sverige. Man skall ju inte glömma att de andra lagen i botten också är, just det, bottenlag.

    Jag hoppas självklart att vi vinner idag om någon nu vill påstå annat… Å andra sidan skulle ju en sejour i Div. 1 kanske göra susen både för vissa individers uppvaknande och andra mer personalrelaterade frågor. Men i den rödblåa världen av kamratskap och göteborgsanda (attesteeeeeeeeraaaa pöjkar!) så kanske inte ens en sejour utanför elitfotbollen skulle betyda något… Så det är nog lika bra att vi håller oss kvar ändå. Skall man inte bygga nytt så är det ju onödigt att riva huset.

    Banderolltips till matchen mot Brage: Vikingatema! VICTORY OR VALHALLA!
    Jag ser briljant humor i det tvetydiga…

    Nej för fan, nu lät jag ju nästan entusiastisk… Dags att stänga av.

    Svara

    • 3 oktober, 2010 @ 13:33 Martin Johansson

      Tror det blir kryss i dag. Och jag har hela tiden sagt att Brage eller Degerfors blir vår räddningsplanka. Jag kan till och med ta en förlust i dag om det betyder att spelarna kommer extra taggade till matchen mot Brage. En vinst där och kontraktet är säkrat. Det vågar jag nästan lova.

    • 3 oktober, 2010 @ 14:24 Anonym

      Jag hoppas verkligen vi får med poäng idag vaulören lägger jag åt sidan för varje poäng har ett stort värde. Jag hoppas att alla nu inser att dom spelarna ni tyckt varit obetydliga, hånade mm. inte välbetalamed miljoner, inga med inarbetade namn i fotbollsvärlden får ta ansvaret för att vi nu skall säkra en plats i Superettan nästa år. Bästa banderollen till truppen vore att vissa att vi tror på dem. Det gäller att stötta laget till max nu de sista 3 matcher.
      Utgången är inte klar varken i toppen eller botten mer än Väsby U är väl avhängda nu. Så varje match är oerhört värdefull för många. Jag säger åter till laget samla ihop er och jobba för varandra. lycka till.
      Öis kommer också samtidigt i kväll figurera i Kalla Fakta på tv4 kl 19.20.
      Ett ord som kommer vara med där är Avgå ett ord som får mig att må dåligt i dag.
      Vi får väl se värvningen med Santos som en lott,chansning som inte gav så bra vinst. Vi har fått en glimt av en spelare som varit en oerhört kvalitetspelare, jag tar med matchen mot Helsingborg då han vissade vilken bissonoxe han var. Det är bara att inse att han inte håller för den träning och nivå för att spela hela och många matcher i Superettan 2010 . Givetviss försöker han lösa sin egen situation att försörja sig och sin familj ett år till. Santos har tyvärr kostat mer än det tillfört och det är bara att beklaga det kan bli så ibland. Jag tycker vi nu lägger Santos åt sidan ger inte honom så mycket uppmärksamhet för det tar på onödig energi.
      Det är bättre att vi ger den till de som befinner sig på planen match efter match och verkligen spelar för Öis efter sin förmåga det är dom värd, dom har inte fått många miljoner till sitt konto. Det är dessa spelare som får mitt hjärta.
      Till Öis säger jag bara vill hr S åka hem till Brasilien låta han lösa ut sig från kontraktet. Eller kan väl han hjälpa till på Öisgården där kan väl behövas ett handtag tvätta eller nåt liknade,har han lön får han ju göra något. Släpp inte efter för det skickar heller inga bra signaler utåt, då tror fler spelare att dom kan komma till Öis och göra som dom vill. Vi tappar en spelare ,men jag tror det i förlängningen är bra för truppen de inser att det är dom det hänger på ingen som har haft sin storhets tid. Thats the life vi blir äldre ingen kan ta ifrån Alvaros storhets dagar på planen, men tyvärr blev det inte hos Öis. Han är säkert lika besviken som oss, och Öis får ta den negativa energin. Vi får noncalera den.
      Skulle vi trots allt spela div.1 nästa år tror jag det blir ännu längre till spel på elitnivå som Superettan el.Allsvenskan. Ibland får man vara nöjd om man klarar av att spela i

  3. 3 oktober, 2010 @ 14:28 Anonym

    Superettan skulle det givetviss vara. För medieutrymmet att synas i div 1 är ju mycket litet.Då kommer vi inte få många rader om vårt kära Öis.

    Svara

  4. 3 oktober, 2010 @ 17:30 Sektion LM

    Lustigt, eller hur man nu vill se det, men Santos är med på bänken trots allt. Åtminstone om man får tro SvFF:s hemsida, och den bör väl vara trovärdig (?). Om det är bra eller dåligt är en annan sak. För egen del hade jag hellre sett att han var utanför truppen. Han måste vara ett grymt moralsänke nu, och då måste detväl rimligtvis vara bättre att ha en ung och hungrig (?) spelare som Luka på bänken, även om han tydligen är ”ur form” (undrar vad man ska benämna Santos form då?). Eller är han så sur över något att han också ,utgör ett moralsänke?

    Svara

    • 3 oktober, 2010 @ 17:36 Martin Johansson

      Lär dig en sak: Sambadefensiv har alltid rätt, förbundet har alltid fel! Ditt liv kommer att bli så mycket enklare om du alltid låter denna princip vägleda dig. Jag sitter och kollar på spelarna nu och Santos är inte med. SvFF har blandat ihop Alex och Santos. Alex är med och värmer upp men finns inte med på SvFF:s truppförteckningar. :-)

    • 3 oktober, 2010 @ 18:00 Anonym

      Martin ser spelarna ut att vara taggade i dag ?

    • 3 oktober, 2010 @ 21:12 Martin Johansson

      Sorry! Missade denna. Men som du såg såg de inte heltända ut. Och så behövde de mycket riktigt tjugo minuter för att komma in i matchen. Sköna tre poäng dock!

    • 3 oktober, 2010 @ 19:57 Sektion LM

      Martin: Ska aldrig göra om det misstaget :). Och kors i taket:
      – ÖIS vinner
      – ÖIS gör tre mål
      – Nic Sandberg gör mål!!!

    • 3 oktober, 2010 @ 20:22 Anonym

      Underbara poäng guld värda!

    • 3 oktober, 2010 @ 20:57 Niclas

      Detta var sandbergs första i a-laget väl?

      På tiden att pojken gör mål i alla fall. Såg riktigt sugen ut idag.

    • 3 oktober, 2010 @ 21:10 Martin Johansson

      Japp, första målet i en tävlingsmatch. Djävligt gött! Han var bra i dag. Starkare och smartare i närkampsspelet än tidigare i år. Riktigt bra inhopp! Spelar säkert från start mot Brage nu när Björn är avstängd.

    • 3 oktober, 2010 @ 21:16 E

      Höstens enda glädjeämne så långt: Nico nätar!

    • 3 oktober, 2010 @ 21:29 Martin Johansson

      Nja, nu är du väl lite väl tvär och sur. Du glömmer det fixade kontraktet och att Steine och Jakob och Mackan såg rätt fina ut under andra halvlek.

    • 3 oktober, 2010 @ 21:13 Martin Johansson

      Visst är det oväntat! Och helt djävla underbart!

  5. 3 oktober, 2010 @ 21:47 J

    Santos sågs förövrigt på IKEA i kållered två timmar innan matchstart..

    Svara

    • 3 oktober, 2010 @ 21:56 Martin Johansson

      Vad fan! Ge oss mer! Vad shoppade han loss på? Vilken avdelning? Beställde han tio eller tjugo köttbullar i kafeterian? Vill. Veta. Nu.

    • 4 oktober, 2010 @ 09:28 E

      TV-fåtöljen ”Alvaro” med fotpall och läskhållare på köpet…

    • 4 oktober, 2010 @ 14:51 Anonym

      Vad ”snälla” vi är. Vi kanske skulle platsa i stand up branschen.
      Rå men hjärtlig. Man får sig ett gott skratt i alla fall.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se