Alex Perreira: Såld!

Första spelaren har blivit såld under ÖIS förmodligen viktigaste silly season någonsin. Helt otippat var det kanske inte att den första som stack var Alex Perreira. Han har aldrig riktigt kommit igång i ÖIS samtidigt som han har mycket att ge när det väl vill sig. Tråkigt för oss att han inte visade det så ofta…
Alex återvänder till Södertälje men inte till klubben som han kom ifrån 2009. Han går istället till Assyriskas ärkerival, tillika nyblivna Superettavinnare, Syrianska. Ironiskt nog verkar det som att Alex blivit värvad för att ta hand om backplatsen på samma kant som nytillkomna Sharbel Touma. Alltså vänsterkanten. Den position som han fick spela minst och fick mest kritik för under sin tid i ÖIS på grund av ett stundtals extremt bristande försvarsspel.
Vi får minnas Alex för att ha gjort flest överstegsfinter på en säsong sen… ja, jag vet faktiskt inte sen när. Det kanske inte finns någon som har gjort så många som han helt enkelt. Kanske kan statistiknörden Håkan Wall plocka fram något om detta bland sina statistikgömmor?

Vi önskar såklart Alex lycka till i Syrianska och att grabbarna och tjejerna i Södertälje får se lika många överstegsfinter som vi fick se.

Spelare sålda silly season 10/11:

Alex Perreira – Check!


'Alex Perreira: Såld!' have 32 comments

 1. 28 november, 2010 @ 20:30 Elfström

  Någon som vet om det är övergångssumma inblandat och hur stor den är i så fall? Runt en halv miljon borde inte vara omöjligt.

  Svara

 2. 28 november, 2010 @ 20:40 Oskar Ängermark

  Jag själv tror tyvärr att en halv miljon inte är det vi fått för honom. Förutsättningarna för att få ut en normal övergångssumma finns inte just nu. Syrianska vet att de kan få honom gratis och jag tror snarare på en kvarts miljon. Då känner jag mig ganska optimistisk också faktiskt…
  Men som sagt så vet jag inget mer om själva summan och jag vet inte när vi får veta det heller.

  Svara

 3. 28 november, 2010 @ 21:39 Anonym

  4-500000 borde öis fått ut. Han är värd 1.115000 enligt fotbollstransfers. Han värde har inte direkt ökat u

  Svara

  • 28 november, 2010 @ 21:53 Oskar Ängermark

   Jag tror att man lugnt kan säga att fotballtransfers värde inte är uppdaterat sen Alex gjorde bra ifrån sig i Assyriska tyvärr.
   Jag tror att Alex värde idag inte är mer än 600K och att vi inte fått mer än HÖGST hälften av det. Det är vad jag tror som sagt och jag ska väl tillägga att jag inte heter Mino Raiola och att jag inte har alltför mycket koll på just övergångssummor och spelarvärden.

  • 29 november, 2010 @ 00:12 Oskar Ängermark

   Ja vi får väl vara tacksamma för att vi fick 400K tycker jag. Carl Fhager kanske är en riktigt duktig förhandlare. Who knows…

  • 29 november, 2010 @ 00:13 Oskar Ängermark

   Jag glömde lägga till ”om vi nu fick 400K”…

 4. 28 november, 2010 @ 21:40 Anonym

  under sin tid i Öis

  Svara

 5. 28 november, 2010 @ 22:02 Ökänd

  Alex är väl en av dom värvningar som varit ett stort frågetecken/fiasko. Han har inte levererat eller levt upp till förväntningarna. Det var inte dåligt att få honom såld. Frågan är väl hur mycket Öis fick betalt

  Svara

  • 28 november, 2010 @ 22:09 Oskar Ängermark

   Ja just nu är det väl det de flesta av oss undrar. Hur mycket lyckades vi få egentligen? Jag är otroligt nyfiken på det kan jag säga.

 6. 29 november, 2010 @ 14:23 Anonym

  Någon som vet vad han kostade? Jag har hört att Dick Last pyntade upp över två miljoner utan att egentligen han sett honom spela särskilt många gånger.. Kan det verkligen stämma?

  Svara

 7. 29 november, 2010 @ 21:02 Anonym

  Är det någon som vet när Viktor Skölds kontrakt i Trollhättan går ut? ja har visserligen inte sett alla matcher med TFC men några stycken och han har verkligen imponerat på åtminstone mig jag menar 9 mål och 3 assist är ingen dålig statistik notera också att killen är 89a, OM nu hans sitter på utlöpande kontrakt eller liknande bör ju öis kunna ge han ett kontrakts förslag i alla fall?
  om inte annat hålla ett öga på grabben för framtiden, rätta mig om ja har fel

  Svara

 8. 29 november, 2010 @ 21:03 Anonym

  Är det någon som vet när Viktor Skölds kontrakt i Trollhättan går ut? ja har visserligen inte sett alla matcher med TFC men några stycken och han har verkligen imponerat på åtminstone mig jag menar 9 mål och 3 assist är ingen dålig statistik notera också att killen är 89a, OM nu hans sitter på utgående kontrakt eller liknande bör ju Öis kunna ge han ett kontrakts förslag i alla fall?
  om inte annat hålla ett öga på grabben för framtiden, rätta mig om ja har fel

  Svara

  • 29 november, 2010 @ 21:08 Oskar Ängermark

   Det som jag kan få fram är att hans kontrakt går ut efter nästa säsong och det är nog en bra sak. Till den kommande säsongen så får vi nog hålla oss ifrån att värva spelare och köra på de vi kan behålla och ungdomar som flyttas upp. Därför är det bra om vi kanske kan rycka till oss Victor Sköld efter nästa säsong. För jag håller definitivt med dig om att han vore en riktig tillgång till ÖIS. Dels för att han är en bra spelare och dels för att han skulle kunna ordna en del cash till ÖIS någon/några gång/gånger i framtiden.

  • 30 november, 2010 @ 20:46 Anonym

   Hans statistik är ju imponerande och som du säger, en del pengar i längden så hans kontrakt längd blir ju perfekt med tanke på det ekonomiska läget, nu gäller de för öis att göra jobbet och hålla koll på Viktor Sköld även nästa år och sedan försöka knyta sig an honom, i mina ögon vore de en riktig dröm värvning.

 9. 29 november, 2010 @ 22:36 SB

  Hej då Alex. Vi kommer inte sakna dig. Tack Syrianska för 4x marknadsvärdet.
  Hoppas FC:s ”fans” bjuds på många tvåfotare under säsongen 2011.

  Svara

 10. 30 november, 2010 @ 11:48 Anonym

  Alex är nog glad att lämna Öisfansen! Jag fattar inte att vissa öisare kan vara så stora i trutten i den situation vi befinner oss i. Men det är väl Vissa Öisare i ett nötskall stora i trutten äger inte skiten under skorna. Som när Ranäng sa härom dagen vi har ju Öisgården men man kan ju inte betala med dörrar eller fönster och så är det högt belånat!

  Svara

 11. 30 november, 2010 @ 12:52 J

  haha stora i trutten.

  Svara

 12. 1 december, 2010 @ 15:24 Anonym

  Alvaro Santos http://www.fotbolldirekt.se Vore ju roligt om vi kunde få någon krona men det är väl ett önsketänkande. Känns som Ranäng inte lever i dagens verklighet. Känns som vi får ge bort honom idag för att bli av med kontraktet och lönekostnad.

  Svara

 13. 2 december, 2010 @ 08:54 Jacob

  Hej då Alex! Tack för din tid i ÖIS! Kommer inte sakna dig jättemycket
  men det här gjorde du fint i alla fall:
  http://www.youtube.com/watch?v=cqb_hOjzocc#t=1m57

  Svara

 14. 3 december, 2010 @ 17:59 E

  Alex går mot ljusare tider, Öis mot mörkare! Läser man GPs redogörelse för Ranängs analys av läget så har han ju gett upp. Är det verkligen sant det som håller på att hända med Öis?

  Svara

 15. 3 december, 2010 @ 20:17 Ökänd

  Vad fan skall man tro Klubben är tyvärr slut som elitklubb om inte Ranäng reder ut soppan han har satt Öis i.

  Svara

  • 4 december, 2010 @ 00:54 E

   Ranäng har inga pengar så han reder inte ut något.

   När Öisgården säljs på exekutiv aktion vill det till att idrottsföreningen har en bra bank i ryggen för att lösa ut den. Förhoppningsvis vågar inte allt för många profitörer bjuda! Eller så kommer någon affärsman på att man kan köpa Öisgården billigt och driva hotellverksamhet…

   Det finns nog ingen tomte i Öis luciatåg i år, men det är vårt sista hopp.

 16. 4 december, 2010 @ 16:49 SFC

  Alex gick gratis, säkra källor.

  Svara

  • 4 december, 2010 @ 17:50 Anonym

   Tror jag inte ……

 17. 7 december, 2010 @ 22:37 SB

  Och nu är någon kreativ lösning med ÖIS-gården som insats på gång… Någon som vill kommentera annat än det Sportsday skriver?

  Svara

  • 8 december, 2010 @ 16:07 Martin Johansson

   Inte i nuläget. Kanske Håkan framöver? Han har innerspåret när det gäller ÖIS ekonomi och finansiering. Ibland kan man tycka att det vore bra om ÖIS (Ranäng) lärde sig tänka innanför boxen innan han gick utanför den.

  • 8 december, 2010 @ 20:30 Hox

   ÖFAB håller extra bolagsstämma imorgon och Mattias Andersson/Balders Hage brukar ju skriva referat från dessa, så är ni ekonomisugna så hänvisar jag till dessa. Mina läppar är för tillfället förseglade tills någon annan släpper den informationen jag har:-)

 18. 8 december, 2010 @ 17:26 Fråga?

  Vågar man kalkylera med några pengar om Elmander och Toivonen säljs i vinter?
  Isåfall, vad är realistiskt?

  Svara

  • 8 december, 2010 @ 17:55 Magnus Börjesson

   Varje Toivonen-försäljning ger ÖIS ca 0,0046 gånger övergångssumman. Varje Elmander-försäljning ger ÖIS ca 0,0083 gånger övergångssumman. Alltså knappt en halv procent för Toivonen och lite under en procent för Elmander.

   Lite om uträkningarna bakom det där kan beskådas här.

  • 8 december, 2010 @ 17:58 Oskar Ängermark

   Om de senaste summorna som de snackas om kring spelarna stämmer så blir det ungefär en halv miljon från varje försäljning. En miljon sammanlagt alltså. En mycket välbehövlig slant kan man säga med andra ord.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se