Nov 282010
 

Första spelaren har blivit såld under ÖIS förmodligen viktigaste silly season någonsin. Helt otippat var det kanske inte att den första som stack var Alex Perreira. Han har aldrig riktigt kommit igång i ÖIS samtidigt som han har mycket att ge när det väl vill sig. Tråkigt för oss att han inte visade det så ofta…
Alex återvänder till Södertälje men inte till klubben som han kom ifrån 2009. Han går istället till Assyriskas ärkerival, tillika nyblivna Superettavinnare, Syrianska. Ironiskt nog verkar det som att Alex blivit värvad för att ta hand om backplatsen på samma kant som nytillkomna Sharbel Touma. Alltså vänsterkanten. Den position som han fick spela minst och fick mest kritik för under sin tid i ÖIS på grund av ett stundtals extremt bristande försvarsspel.
Vi får minnas Alex för att ha gjort flest överstegsfinter på en säsong sen… ja, jag vet faktiskt inte sen när. Det kanske inte finns någon som har gjort så många som han helt enkelt. Kanske kan statistiknörden Håkan Wall plocka fram något om detta bland sina statistikgömmor?

Vi önskar såklart Alex lycka till i Syrianska och att grabbarna och tjejerna i Södertälje får se lika många överstegsfinter som vi fick se.

Spelare sålda silly season 10/11:

Alex Perreira – Check!

Bookmark and Share

  32 Responses to “Alex Perreira: Såld!”

 1. Någon som vet om det är övergångssumma inblandat och hur stor den är i så fall? Runt en halv miljon borde inte vara omöjligt.

 2. Jag själv tror tyvärr att en halv miljon inte är det vi fått för honom. Förutsättningarna för att få ut en normal övergångssumma finns inte just nu. Syrianska vet att de kan få honom gratis och jag tror snarare på en kvarts miljon. Då känner jag mig ganska optimistisk också faktiskt…
  Men som sagt så vet jag inget mer om själva summan och jag vet inte när vi får veta det heller.

 3. 4-500000 borde öis fått ut. Han är värd 1.115000 enligt fotbollstransfers. Han värde har inte direkt ökat u

 4. under sin tid i Öis

 5. Alex är väl en av dom värvningar som varit ett stort frågetecken/fiasko. Han har inte levererat eller levt upp till förväntningarna. Det var inte dåligt att få honom såld. Frågan är väl hur mycket Öis fick betalt

  • Ja just nu är det väl det de flesta av oss undrar. Hur mycket lyckades vi få egentligen? Jag är otroligt nyfiken på det kan jag säga.

 6. Någon som vet vad han kostade? Jag har hört att Dick Last pyntade upp över två miljoner utan att egentligen han sett honom spela särskilt många gånger.. Kan det verkligen stämma?

 7. Är det någon som vet när Viktor Skölds kontrakt i Trollhättan går ut? ja har visserligen inte sett alla matcher med TFC men några stycken och han har verkligen imponerat på åtminstone mig jag menar 9 mål och 3 assist är ingen dålig statistik notera också att killen är 89a, OM nu hans sitter på utlöpande kontrakt eller liknande bör ju öis kunna ge han ett kontrakts förslag i alla fall?
  om inte annat hålla ett öga på grabben för framtiden, rätta mig om ja har fel

 8. Är det någon som vet när Viktor Skölds kontrakt i Trollhättan går ut? ja har visserligen inte sett alla matcher med TFC men några stycken och han har verkligen imponerat på åtminstone mig jag menar 9 mål och 3 assist är ingen dålig statistik notera också att killen är 89a, OM nu hans sitter på utgående kontrakt eller liknande bör ju Öis kunna ge han ett kontrakts förslag i alla fall?
  om inte annat hålla ett öga på grabben för framtiden, rätta mig om ja har fel

  • Det som jag kan få fram är att hans kontrakt går ut efter nästa säsong och det är nog en bra sak. Till den kommande säsongen så får vi nog hålla oss ifrån att värva spelare och köra på de vi kan behålla och ungdomar som flyttas upp. Därför är det bra om vi kanske kan rycka till oss Victor Sköld efter nästa säsong. För jag håller definitivt med dig om att han vore en riktig tillgång till ÖIS. Dels för att han är en bra spelare och dels för att han skulle kunna ordna en del cash till ÖIS någon/några gång/gånger i framtiden.

   • Hans statistik är ju imponerande och som du säger, en del pengar i längden så hans kontrakt längd blir ju perfekt med tanke på det ekonomiska läget, nu gäller de för öis att göra jobbet och hålla koll på Viktor Sköld även nästa år och sedan försöka knyta sig an honom, i mina ögon vore de en riktig dröm värvning.

 9. Hej då Alex. Vi kommer inte sakna dig. Tack Syrianska för 4x marknadsvärdet.
  Hoppas FC:s ”fans” bjuds på många tvåfotare under säsongen 2011.

 10. Alex är nog glad att lämna Öisfansen! Jag fattar inte att vissa öisare kan vara så stora i trutten i den situation vi befinner oss i. Men det är väl Vissa Öisare i ett nötskall stora i trutten äger inte skiten under skorna. Som när Ranäng sa härom dagen vi har ju Öisgården men man kan ju inte betala med dörrar eller fönster och så är det högt belånat!

 11. haha stora i trutten.

 12. Alvaro Santos http://www.fotbolldirekt.se Vore ju roligt om vi kunde få någon krona men det är väl ett önsketänkande. Känns som Ranäng inte lever i dagens verklighet. Känns som vi får ge bort honom idag för att bli av med kontraktet och lönekostnad.

 13. Hej då Alex! Tack för din tid i ÖIS! Kommer inte sakna dig jättemycket
  men det här gjorde du fint i alla fall:
  http://www.youtube.com/watch?v=cqb_hOjzocc#t=1m57

 14. Alex går mot ljusare tider, Öis mot mörkare! Läser man GPs redogörelse för Ranängs analys av läget så har han ju gett upp. Är det verkligen sant det som håller på att hända med Öis?

 15. Vad fan skall man tro Klubben är tyvärr slut som elitklubb om inte Ranäng reder ut soppan han har satt Öis i.

  • Ranäng har inga pengar så han reder inte ut något.

   När Öisgården säljs på exekutiv aktion vill det till att idrottsföreningen har en bra bank i ryggen för att lösa ut den. Förhoppningsvis vågar inte allt för många profitörer bjuda! Eller så kommer någon affärsman på att man kan köpa Öisgården billigt och driva hotellverksamhet…

   Det finns nog ingen tomte i Öis luciatåg i år, men det är vårt sista hopp.

 16. Alex gick gratis, säkra källor.

 17. Och nu är någon kreativ lösning med ÖIS-gården som insats på gång… Någon som vill kommentera annat än det Sportsday skriver?

  • Inte i nuläget. Kanske Håkan framöver? Han har innerspåret när det gäller ÖIS ekonomi och finansiering. Ibland kan man tycka att det vore bra om ÖIS (Ranäng) lärde sig tänka innanför boxen innan han gick utanför den.

   • ÖFAB håller extra bolagsstämma imorgon och Mattias Andersson/Balders Hage brukar ju skriva referat från dessa, så är ni ekonomisugna så hänvisar jag till dessa. Mina läppar är för tillfället förseglade tills någon annan släpper den informationen jag har:-)

 18. Vågar man kalkylera med några pengar om Elmander och Toivonen säljs i vinter?
  Isåfall, vad är realistiskt?

  • Varje Toivonen-försäljning ger ÖIS ca 0,0046 gånger övergångssumman. Varje Elmander-försäljning ger ÖIS ca 0,0083 gånger övergångssumman. Alltså knappt en halv procent för Toivonen och lite under en procent för Elmander.

   Lite om uträkningarna bakom det där kan beskådas här.

   • Om de senaste summorna som de snackas om kring spelarna stämmer så blir det ungefär en halv miljon från varje försäljning. En miljon sammanlagt alltså. En mycket välbehövlig slant kan man säga med andra ord.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>