Örgryte Fotboll AB begär sig i företagsrekonstruktion

Örgryte Fotboll AB har idag lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs Tingsrätt. Man saknar för närvarande pengar att betala den skatteskuld på 3,5 MSEK som förfaller den 12:e november.

På Örgrytes officiella hemsida står det att man ämnar fortsätta elitfotbollsverksamheten och att man inte begär ackord. Man är i slutförhandlingar med en extern partner att driva sporthotell på Öisgården och kommer då att tillföras ett betydande belopp och då även klara att betala skulderna.

Läs mer på Örgrytes officiella hemsida: http://fotboll.ois.se/8400/Nyhet.aspx

Och även på GP: huvudartikel och analys av Kenny Genborg.


'Örgryte Fotboll AB begär sig i företagsrekonstruktion' have 29 comments

  1. 11 november, 2010 @ 15:49 Bob Dobalina

    Vad innebär detta? Någon som vet? Måste vi börja om från början både som företag och fotbollslag (div 6)?

    Svara

    • 11 november, 2010 @ 15:52 Bosse

      Läs också Balders Hages hemsida.

    • 11 november, 2010 @ 15:57 Håkan Wall

      Företagsrekonstruktion innebär att man får skydd mot konkurs och utmätning av egendom under en viss tid för att få möjlighet att rekonstruera sin verksamhet. Om det ÖIS stämmer, dvs att man inte kan betala sina skulder nu men räknar med att få in pengar i framtiden som kan täcka dessa skulder är detta ett bra sätt att få anstånd. Huruvida serietillhörighet skulle påverkas vet jag inte, det är ju SvFFs regler, men ÖIS verkar ju iaf tro att man ska spela kvar i SE.

    • 11 november, 2010 @ 16:12 Anonym

      Någon som vet men investeraren det sprack med är?

      Innebär den förlängda fristen som rekonstruktionen innebär att det fortfarande är fritt fram för Ranäng att leta investerare och lösa problemen på så vis?

    • 11 november, 2010 @ 16:33 Björn

      elitlicensen 2011 är väl redan klar och därmed spel i superettan

  2. 11 november, 2010 @ 16:47 Blixten från Zambia

    Vi ger aldrig upp, vi ger aldrig upp, vi ger aldrig upp, vi älskar ÖIS!!!

    Kom igen nu Rödblått!!!!

    Svara

  3. 11 november, 2010 @ 17:09 Niclas

    Man får en olustig känsla när man gång på gång hört herr Ranäng säga att satsningen mot allsvenskan inte får äventyra klubbens existens samtidigt som man får begära sig i rekonstruktion. Att man desutom förlitar sig på att kapital ska störmma till inom Månader ger en känsla av att det är långt ifrån någon klar affär gällande hotellverksamhet.
    Att han vid ett antal tillfällen hävdat att den skulden skulle gå att betala innan fristen löpt ut ger väl också en indikation på att denna affär inte på långa vägar är klar.

    Å andra sidan är det skönt att styrelsen har erfarenheter från bolagsstyrelser och därmed vet vilka medel som finns att tillgå för att åtminstonde släcka lite bränder.

    Den här klubben behöver verkligen tänka till vad man har för visioner och framför allt hur man når dem…

    Svara

    • 11 november, 2010 @ 20:03 SB

      Givetvis kan inget betraktas som klart (inget är heller klart med tanke på att man talar om slutförhandlingar). Inte minst av anledningen att den som uttalar sig (som i övrigt är en välkänd snackare) tidigare sade att skulden var under kontroll.

      Vi förbereder oss på det värsta. Det kan bli en smutsig vinter, det här.

      Ingen som var på årsmötet i vintras bör vara förvånad. Dags att låta företrädarna för ”Göteborgsandan” och världens bästa företagsledare med fingrarna djupt nedstoppade i den kommunala syltburken pysa ut vägen som endast fejarn tittar djupt i.

  4. 11 november, 2010 @ 17:16 Jacke

    Ojoj detta låter skrämmande. Vi får hoppas och be att detta kan bli starten för ett öis med bättre koll på ekonomi, och där inte differensen mellan intäckter/utgifter skenar åt fel håll.
    Mina spontana förslag på direkta åtgärder är:
    Vissa spelare måste ryka: Santos, alex, pavel. Utöver det Janne C, det känns inte som om en assisterande tränare är vad klubben behöver just nu. Ang spelarna så motiverar jag att dom ska ryka med att jag tippar på att dom ligger på väldigt hög lön, alternativt högre lön än deras prestationer.

    Svara

  5. 11 november, 2010 @ 17:16 Jacke

    Ojoj detta låter skrämmande. Vi får hoppas och be att detta kan bli starten för ett öis med bättre koll på ekonomi, och där inte differensen mellan intäkter/utgifter skenar åt fel håll.
    Mina spontana förslag på direkta åtgärder är:
    Vissa spelare måste ryka: Santos, alex, pavel. Utöver det Janne C, det känns inte som om en assisterande tränare är vad klubben behöver just nu. Ang spelarna så motiverar jag att dom ska ryka med att jag tippar på att dom ligger på väldigt hög lön, alternativt högre lön än deras prestationer.

    Svara

    • 11 november, 2010 @ 17:24 bisse

      Pavel är borta sen en vecka tillbaka …..

  6. 11 november, 2010 @ 17:26 Anonym

    Det enda positiva ifall vi överlever detta är att vi förhoppningsvis blir av med den stora trupp av övervägande högst mediokra superettanspelare som käkat löner med de 3-4 senaste åren. Det är högst en handfull jag skulle vilja se i ÖIS nästa säsong i vilket fall. Tragiskt att Dick Lasts bygge totalt innehar innehar ett marknadsvärde av högst ett par 100 K.

    Helvete vad tomt det känns just nu.. Var är Nordfeldt, Stena och Co? Har Ranäng skrämt bort hela gänget?

    Svara

    • 12 november, 2010 @ 08:44 Bob Dobalina

      Jag skulle gissa på att nämnda sponsorer är trötta på att skänka pengar som föreningen inte kan förvalta.

  7. 11 november, 2010 @ 17:51 Afonso

    Den tänkta investeraren som försvann borde väl vara penningplaceraren Martin Larsson?

    Svara

  8. 11 november, 2010 @ 19:08 Anonym Öisare

    Afonso du har helt rätt ! och återigen Afonso ja det finns bättre investerare. Till sign Jacke lönebudgetramen som var med i den förra investorns förslag låg någonstans på 140000-160000 kr i månaden för ca 8 spelare……………Angående hotellet: den nya erbjudna/tilldelade marken ligger alltså i en annan kommun än den första. Den nya platsen ligger rätt så nära riksvägen vilket har medfört en del problem, bland andra ej omtalade .

    Svara

  9. 11 november, 2010 @ 19:16 Anonym Öisare

    Ett tillägg till min kommentar ovan. Vi leker med tanken att visionen om hotellet går i lås, då räknar man att vid en 40% beläggning ändå ha en nettovinst på 4-6 miljoner årligen ! Tanken är att man sedan troligtvis säljer eller låter investerarna ta över det hela. Men det var ju det där med investerare………………..

    Svara

  10. 11 november, 2010 @ 21:31 Andreas

    Är det bara jag som hoppas att hotellet blir en hit! Kanske vår enda livlina just nu.

    Sedan vill jag säga att det är skönt att det är slut på konstgjord andning i form av allmosor.

    Detta är ett vägskäl, dags att stå till svars samt inse allvaret och hoppas, hoppas på det bästa.

    Svara

  11. 11 november, 2010 @ 21:45 Barda

    Drömmer mig tillbaka till den tiden då fotbollslagen tillhörde en förening. När föreningen drevs av ideella krafter och stora hjärtan. När spelarna hade korta shorts och nedrullade strumpor, och spelade fotboll för att det är så förbannat jefla roligt.

    Fan ta den moderna fotbollen och penningsstinna och oansvariga aktörer med den!

    Svara

  12. 11 november, 2010 @ 23:57 Felix

    Jag håller fullständigt med föregående talare. Själv tycker jag givetvis inte att detta är roligt alls men jag tror och hoppas att detta kommer bli ett nyttigt uppvaknande för denna klubben där man får bygga upp och satsa på det nödvändigaste och förhoppnings starta en stabil och säker klättring istället för att hoppa upp tre steg på stegen för att sedan ramla ner o slå halvt ihjäl sig och låter mamma (stena, dunross m.m.) plåstra om och hjälpa en upp.

    Svara

  13. 12 november, 2010 @ 00:12 Anonym

    Vi supportrar är oroliga och undrande, men mina tankar gå till spelarna och anställda vilka sömlösa nätter dom måste ha. Det känns inte ljust ut nu.
    En sak är att man har inget förtroende för uttalande som kommer från Ranäng längre.

    Svara

    • 12 november, 2010 @ 11:54 Anonym

      Klart det är trist för folk som förlorar jobbet. Samtidigt är summa summarum på det stora att ingen varit tillräckligt bra. Varken ledning, spelare, personal. Man kan skylla mycket på ledningen, men inte allt.

  14. 12 november, 2010 @ 08:52 Tjuvnyp

    Bekymmersamt, märkligt och sannerligen förvånande. Återigen sitter vi med byxorna nere. Som alltid. November månad är alltid skräckens och förvåningens månad.

    Är det inte dags att vi beslutar oss för att rätta kappsäcken efter mun, en gång för alla?

    Jag vill fan inte läsa om pengar-dribblingar fler gånger. Nu får vi skära bort allt med guldkant och starta om med jävligt låg spelarbudget och en målsättning att kontot aldrig ska understiga en summa som är väl tilltagen (med råge).

    Här ett länktips, från Sv.Fans AIK-red, som visar att Öis är klart sämst på att ta poäng per utnyttjad krona.

    http://www.svenskafans.com/fotboll/aik/Roda-siffror-i-Q3-Har-vi-for-dyr-trupp?-378844.aspx

    Svara

  15. 12 november, 2010 @ 08:53 Robban

    Jag tycker det är oroväckande, faktiskt som gaisare, att se att ni inte är speciellt oroade över utvecklingen. En diskussion om en banderoll tidigare på säsongen gav upphov till sisådär 70 kommentarer.

    Var är era texter? Ni kunde ju prestera typ sex olika texter efter, valfri kryssmatch hemma, med analyser, krönikor, intervjuer, poängbedömningar. Men nu. Nu är er förening på väg att gå i putten, då blir det inget.

    Som gaisare vill jag ju att ni ska vara kvar i elitfotbollen. Även om jag av hävd hatar de övriga alliansklubbarna så vill jag ju ha dem kvar. Och att GAIS är kvar i elitfotbollen. Annars blir det ju rätt trist.

    Efter att ha läst på lite kring de senaste turerna så lär väl föreningen få fortsätta spela superettan nästa år – men det är ju det som är problemet. För vilka ska spela, träna och representera föreningen? Juniorlaget? Ni lär tappa de flesta spelarna. Kvar kommer de unga vara och de meningslösa som inte får kontrakt någon annanstans.

    GAIS har varit i nästan samma sits, och kan hamna där igen. Jag vet precis vilket helvete ni går igenom.

    Svara

    • 12 november, 2010 @ 09:11 Björn Söderbergh

      Vad menar du med inte speciellt oroade över utvecklingen?
      Som jag kan se det så är alla som skriver här inne, och resten av supporterskaran orande över utvecklingen.

      Sen har man långt inne vetat om styrelsen oförmåga att hantera kapital och en oförmåga att sköta en sund ekonomisk linje i klubben. Så som en jätteöverraskning kmmer det inte som. För mig iallafall.

      Men gais är ju beviset på att hur lågt än klubb må falla så kan den alltid ta sig tillbaka.

  16. 12 november, 2010 @ 10:11 Robban

    Jag kan se att i normalfallet har ni texter som är enormt omfångsrika runt, i grunden rätt trista tillställningar. Här saknas allt. Var är intervjun med Ranäng, Janne A, Martin Larsson, Stena, jurister, analys kring AB:t kontra föreningen osv.

    Det tolkar jag som att ni är mer oroade över en banderoll på en match mot Falkenberg än att föreningen är på väg ner i ett moras. Eller är det handlingsförlamning?

    Det är egentligen ingen kritik, utan bara en reflektion i största allmänhet. Och som oroad alliansbroder – som visserligen i grunden hatar er, givetvis, men som ändå vill ha er kvar, naturligtvis.

    Svara

    • 12 november, 2010 @ 10:27 Ankan

      Nu tillhör jag inte Sambadefensivs redaktion (eller någon annan redaktion heller för den delen), men en del av förklaringen ligger som jag ser det i att fans i första hand är intresserade av fotboll. Det är där man anser sig vara expert i första hand, och det är där man kan ha självsäkra åsikter om laguttagningar, spelidé osv. Att analysera ÖIS ekonomi är av naturliga skäl inte lika självklart för var och en av oss supportrar. Jag tror inte att du ska tolka detta som ett tecken på bristande engagemang, mer än känsla av maktlöshet, resignation och frustration. Vår klubb riskerar på allvar att utplånas. Det är en rätt mörk fråga att diskutrera.

    • 12 november, 2010 @ 11:11 Magnus Börjesson

      90% av alla texter på den här bloggen skrivs av Martin Johansson. Martin har häcken full på jobbet just nu och har inte haft tid de senaste veckorna. Så enkelt är det.

  17. 12 november, 2010 @ 10:29 Krilliano

    Om Öis försvinner så är det slut på min tid som supporter för ett lag. Självklart är jag oroad men någonstans känns det som historien upprepas igen. Varför klarar andra klubbar det inte Öis klarar? Förstår vad du säger Gaisarn men det finns väldigt lite info om allt. Vad kommer gälla, vilka spelare blir kvar m.m Ingen verkar veta något om hur det här kommer sluta. Känns som man får vänta på facit.

    Svara

  18. 12 november, 2010 @ 13:38 Robban

    Känner Martin men visste inte det. Anade nog det iofs.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se