Poängligan för hockeylaget ÖIS

Åter då till fotbollen och då fortsättningen på en tidigare artikel. I ett tidigare inlägg på Sambadefensiv så har jag beklagat mig över den stokastiska poängberäkningen som finns på Svenska Fotbollsförbundets hemsida och gjort en egen poängberäkningssätt baserat på hockeyns system. Här kommer sluttabellen för säsongen 2010 för Örgryte.

Namn
1. Pavel Zavadil
2. Björn Anklev
3. Alvaro Santos
3. David Leinar
5. Alex Perreira
5. Markus Gustafsson
7. Steinthor Thorsteinsson
7. Markus Andeberg
9. Alexander Mellqvist
9. Sebastian Johansson
11. Jakob Olsson
11. Christofer Bengtsson
13. Luka Miljajevic
13. Robin Jonsson
13. Nicolas Sandberg
13. Danny Ervik
13. Ken Fagerberg
18. Tommy von Brömssen
18. Dennis Jonsson
18. Adam Eriksson
18. Peter Abrahamsson
Mål
4
7
7
6
2
2
2
1
2
1
2
1
2
2
1
0
0
0
0
0
0
Assist
12
3
1
2
5
5
3
4
2
3
1
2
0
0
1
2
2
1
1
1
1
Poäng
16
10
8
8
7
7
5
5
4
4
3
3
2
2
2
2
2
1
1
1
1

'Poängligan för hockeylaget ÖIS' have 15 comments

  1. 17 november, 2010 @ 15:31 Jettreno

    Att Alvaro skulle bli någon slags bollmottagare som skickade vidare bollen till någon som gjorde mål fungerade helt klart inte om man kollar på antalet assist han gjorde. 1 assist är riktigt uselt för att vara anfallare. Man är trots allt med i mer eller mindre varje anfall och då borde man rimligtvis få ihop ett par assist.
    Hur många av Alvaros mål är gjorda på straff förresten? 3 st?
    I övrigt så är Steines siffror väldigt imponerande. 5 poäng på ca 10 matcher. Om han hade spelat hela säsongen och plockat lika många poäng under varje period på 10 matcher så hade han varit våran näst bästa poängplockare med bara 1(1) poäng efter Oraklet från Olomuc. Om Dicken ska få credd för något han gjort som sportchef så är det för värvningen av Steine.
    Iallafall i min mening.

    Svara

    • 17 november, 2010 @ 20:35 Black Francis

      Anklev?

    • 17 november, 2010 @ 23:02 Jettreno

      Ja det är klart Anklev också räknas och det ska väl sägas att jag inte var helt hundra procent allvarlig med att det är den enda bra spelaren Dicken har värvat. Det finns flera spelare som har varit bra.

    • 17 november, 2010 @ 23:09 Håkan Wall

      Tveksamt om Anklev räknas som Dicks värvning. Dick hade inte varit sportchef i en månad ens när Anklev skrev på och det hela började ju med att Janne Andersson i Halmstad ringde upp Janne Carlsson och tipsade om att Anklev inte skulle få fortsatt i Halmstad.

      Däremot har ni ju faktiskt glömt att Dick fixade Pavel Zavadil och det är ju faktiskt en ganska stor miss ;)

    • 18 november, 2010 @ 10:14 Jettreno

      Ja det är klart! Pavel måste vara en av de bästa värvningarna ÖIS har gjort i modern tid.
      All credd åt Dicken! Zé Rony är raderad ur våran minnen och Dicken får ännu en gång sitta på hedersstolen tycker jag.
      Nämen för att vara allvarlig så har nog kritiken mot Dicken varit lite väl häftig. Han har gjort ett par bra värvningar han också även ifall en del inte varit toppen. Alex har t.ex inte alls levt upp till sin lön och sen har vi de två brasilianska essen på topp som verkligen inte levt upp till förväntningarna. Alvaro och Zé Rony alltså.
      Men utöver det så kan jag inte komma på några fler kalastokiga värvningar han har gjort.
      Pavel, Steine och sen är väl Seb och Leinar värvningar som Dicken också gjort va? De två har absolut varit värda sina slantar i min mening. Åtminstone om man glömmer Leinars urusla spel för två år sen. Fan, nu började jag tänka på GAIS hemma. Fy fan…
      Det blir till att ta något starkt till frukost idag.

    • 18 november, 2010 @ 17:32 Black Francis

      Alvaro var knappast Dickens värvning, snarare Mackans och en viss fifflare.

  2. 17 november, 2010 @ 16:32 Hox

    Det var väl bara två straffmål va? Öster borta, Öster hemma?

    Svara

    • 17 november, 2010 @ 17:02 Jettreno

      Det kanske det bara var. Det känns inte som att han gjort såpass många spelmål bara…

  3. 17 november, 2010 @ 20:21 C

    Hur många av topp 10 får vi se i öis tröjan nästa år?

    Svara

    • 17 november, 2010 @ 23:18 Martini

      Hälften.
      – Anklev
      – Leinar
      – MarGus
      – Steine
      – Anderberg
      Eller är jag alldeles åt helvete för optimistisk nu?

    • 18 november, 2010 @ 13:45 Anonym

      Nej, inte särskilt. Förutom Anklev. Det är väl han, Pavel och Abraham som kanske har störst attraktionskraft för övriga klubbar. Övriga kan säkert hitta någon klubb i mitten/botten av superettan, men frågan är om dem kan betala särskilt mycket mer än ÖIS och dessutom är ju grabbarna mer eller mindre garanterade en startplats i superettan (förhoppningsvis) vilket förmodligen väger ganska tungt.

  4. 17 november, 2010 @ 20:32 Black Francis

    Stokastiska? Så avancerade beräkningar tror jag inte förbundet är kapabla till. Fast visst hade det varit lite kul att köra en Monte Carlo simulering med olika sannolikheter baserat på tidigare år och sedan beräkna sannolikheten att en viss spelare skall göra ett visst antal mål/poäng.

    Svara

  5. 17 november, 2010 @ 23:26 Krilliano

    Helt fantastisk räkning.. En aning generös skulle jag vilja säga och berättar egentligen inget mer än att. Tja.. Alex är en hyfsad poänggubbe och Pavel.. Tja 12 Assist? Nja.. Peter Forsbergassist möjligtvis som tredje man i länken? Och gnället på Dick är väldigt ogeneröst. Han har inte varit sämre en någon annan gubbe vi haft i Öis dom senaste 20 åren. Iofs så va ju han brassemannen (minns ej namn) en lirare som fixade hit Afonso men i övrigt va han ju en pajas och pengatörstig underbar människa. Tycker jättemycket om Pavel men det är inga problem att släppa honom. Öis behöver nytt, nytt, nytt. Det är ingen av spelarna som spelat dom senaste tre, fyra åren som bevisat att dom har kvalite eller klass för att spela i högsta serien bortsett från någon enstaka. Om så hade varit fallet hade vi inte spelat där vi spelar nu eller snart inte.
    Antingen har dom varit bänkade i sina lag innan dom kom till Öis eller så är dom helt gröna och oprövade. Dags o satsa på spelare som vill något! Sluta fixa med gubbar som inte platsar i Halmstad, Ljungskile m.m o tro att det ska fungera. Låter som Sirius eller BP. Öis ska ha gubbar som vill mera! Tänk större! Gör om gör rätt!

    Svara

  6. 18 november, 2010 @ 12:55 Anonym

    Min känsla säger att ÖFAB går i konkurs. Måste man driva A-laget i bolag? kan det inte drivas genom föreningen Öis? En nackdel som uppkom i år var ju räkning från polismyndigheten.
    Om man har a-laget i föreningen kanske ideellt arbete känns värdefullare. Man kanske inte är sugen att jobba ideellt för investerare som skall ha ut vinst.
    Är det ingen som kan hjälpa till att utveckla tankar om att bedriva A-lagfotbollen i bolag kontra förening?
    Än så länge tillhör vi ju Superettan om ÖFAB överlever, annars blir vår serie div.2 om jag förståt rätt?
    En sak jag fundera på i år när jag betala min medlemsavgift gick pengarna in till ÖFAB giro, jag trodde att medlemspengar går in på Öis giro. Jag är lite undrande där. Någon som vet? Jag har inte fått något medlemskort ,men jag har fått Öisaren i brevlådan. Men det är väl några förmåner med Öis medlemskort tex. Viss procent på Intersport? Är det någon som vet? Är det fler än jag som blir behandlade så förstår jag om dom tröttnar på Öis.

    Svara

  7. 18 november, 2010 @ 15:36 Krilliano

    Problemet i Öis är väl att man inte blir behandlad överhuvudtaget. Varenda år har jag haft snurr med medlemskort mm. Nu råkar jag vara ihärdig när det gäller Öis. Men nu är råttet mågat..

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se