Dec 242010
 

Ni vet att man alltid brukar få antingen en dålig julklapp eller en väntad julklapp. Den här julklappen är både och tyvärr.

Som ni alla säkert redan vet så har Pavel Zavadil skrivit på ett två årigt kontrakt för Mjällby AIF och att han skulle lämna efter den här säsongen var väl ingen överraskning för någon hoppas jag. Pavel satt på ett utgående kontrakt och hade hög lön, alltså var det inte snack om saken att Pavel inte kunde vara kvar och det är såklart oerhört tråkigt för oss som vill ha bra spelare i ÖIS.
Vad kan man säga om Pavels tid i ÖIS då? Man kan sammanfatta det med ett ord egentligen.
Bäst.
Pavel var helt enkelt det. Bäst i hela laget och förmodligen i hela Superettan (åtminstone bland mittfältare). Visst hade vi vissa andra spelare som också kunde konkurrera om titeln bäst i laget men Pavel vann till slut de fighterna ganska så överlägset ändå. Han vann de fighterna på grund av att hans högerfot var känsligare än en myras känselspröt och hans frisparkar mer precisa än en höks attackbana från tvåhundra meters höjd. Sen så var han roligast att se intervjuer med också.
Nu finns det finns väl inte så mycket annat att göra än att önska Pavel all lycka och hälsa honom välkommen tillbaka till Göteborg efter sina två år i Mjällby. Pavel = Sören 2.0?

Den tjeckiska flaggan tycker jag vi ska rama in.

Fotnot: Jag vet hur töntigt och uttjatat det är med julklappssnacket men kan ni verkligen klandra mig när det är julafton?

Bookmark and Share

  10 Responses to “Pavel Zavadil skriver på för Mjällby”

 1. det är dags för Loke att ta fram papper och penna nu, en av 2000 talets största lirare har tackat för sig, nu borde vi ge honom ett verkligt tack, inte sant?

 2. Så bra har han inte varit 2010 ej heller i Allsvenskan 2009.
  2008 däremot var han helt lysande och överlägsen. I Allsvenskan
  Är han helt enkelt inte tillräckligt snabb och spelar omständigt

  • Pavel var riktigt bra i år.. Mindre bra förra, men ändå topp 3 i laget.

   Och visst är han inte tillräckligt snabb och lite för omständig för att tillhöra toppskiktet i allsvenskan, men hans grundteknik, erfarenhet och fightingspirit gör honom till ett välkommet tillskott i de flesta allsvenska klubbar. I synnerhet då han går gratis.

 3. hur mycket gick han för?

 4. Står på ÖIS hemsida att ”Pavel lämnar sällskapet”. Hur kan man lämna en klubb man inte ens tillhör/har kontrakt med? Jävla jubelidioter :)

  • Funderade också på, dom ville väl bara ha något att skriva om ^^

   • Kanske för han spelat i klubben i 3 år…

    När kontraktet tar slut lämnar man också sällskapet eller kallas det något annat i era världar?

    Nej, bra Öis och jubelidoterna är i detta fallet stegen och motgången…

    • Hans kontrakt gick i och för sig ut för ganska länge sedan, så att skriva det dagen efter hans övergång till Mjällby blev offentlig, känns rätt så efterblivet. Skriv inte som anonym om du ska dissa heller, tack! ;)

     • Okej ;) Glömde det i bara farten…

      Förstår självklart dina åsikter med men så länge hoppet om att han skulle kunna vilja stanna med ett sämre kontrakt fanns ville självklart öis inte skicka iväg han!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>