Sobriety Up And Left

Jag satt och petade lite i en sammanställning av mina bästa låtar för året på Spotify och en av dessa bästa låtar fick mig att tänka på ÖIS hösten/vintern 2010. Det är en låt av danska Alcoholic Faith Mission, albumet som är rätt bra rakt igenom heter Let This Be The Last Night We Care och låten som imho är en av årets bästa heter som rubriken på detta inlägget. Den börjar med textraden ”I heard you call but I was spitting up blood” och handlar helt enkelt om att nyktra till. Kopplingen till ÖIS de senaste månaderna behöver jag väl knappast betona.

Jag tänkte låta det här inlägget publiceras en minut innan tolvslaget så det är väl tänkbart att åtminstone några av er läser detta första dagen av det nya året med en rätt brutal baksmälla och orden ”jag ska fan aldrig dricka igen” ringande i skallen. Nu är det ju ytterst sällan man själv följer denna uppmaning men för ÖIS del så är det cold turkey som gäller. Vi kan inte sväva iväg, inte göra om samma misstag, inte ta en liten en, inte smutta Champagne med investerare som lovar brett och håller tunt. Inte säga att man ska ta sitt ekonomiska ansvar och sen inte göra det. Stenhård ekonomisk nykterhet är det som krävs. Det är årets lärdom. Det vi tar med oss från 2010. Årets rödblå nyårslöfte.

En fördel med att vara nykter är ju att man får av sig sina beer goggles och inte gör misstag som att se Alvaro och tänka ”han ser ju rätt bra ut”, ”visst är han lite rund men lite former är ju bara härligt”, ”ok, han kanske har sina bästa år bakom sig men han är fortfarande jäkligt het” och så vaknar man morgonen efter med konsekvenserna…

Allt prat om nykterhet gjorde mig lite sugen på en grogg så jag tror jag lämnar er här. ÖIS ska dock INTE följa mitt exempel. Plats Ranäng&Co!

Sober up, I hope it’s soon enough.

Och låten? Självklart. Lyssna här. Väldigt snygg låt, klart värt en genomlyssning om ni inte hört den.

Gott nytt år. Och trots allt. Det är ALLTID skönt att vara Öisare!

Hej mitt namn är ÖIS och jag är ekonoholist…


'Sobriety Up And Left' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se