Tack för visat intresse, men vi väljer att tacka nej

Det sägs att den gamle gaisaren Hans Gren ska ta över som tränare i ÖIS. Åtminstone om man ska tro Fotbollskanalen.se. I dag har Fotbollskanalen.se  en artikel där Hans Gren säger att han tycker att ÖIS skulle vara ett intressant uppdrag:

- Uppdraget skulle passa mig. Jag är inte rädd för att sticka huvudet i svåra uppdrag och har en erfarenhet av att jobba med små resurser, och det lär ju Örgryte ha för närvarande. Det skulle absolut passa mig.

Hans Gren har tidigare varit assisterande tränare till Roland Nilsson i GAIS och i Malmö FF. Under de sista omgångarna av årets Superettan ansvarade han för Östers IF, men när säsongen väl var över och kontraktet säkrat valde Öster att säga tack och hej till Gren. Något som även Malmö och Roland Nilsson gjorde efter ett par säsonger. Och vi vet ju alla vad som hände med Malmö FF efter det – man for i väg som en raket och säkrade allsvenskt guld.

Nu sägs alltså Gren vara aktuell för ÖIS. Allt jag kan säga om det är ”tack, men nej tack”. Är det någon tränare som jag inte vill ha i ÖIS så är det Hans Gren. Fuck it, jag tar hellre Diego Armando Maradona eller han den där tyske galningen som gör tv-reklam för någon teknikkedja eller Lennart Liston Söderberg än Hans Gren. Hell, min morsas hund eller Lars Ranäng är till och med bättre. Så sant som det är sagt! Allt jag har hört sägas om Grens tränargärning lutar åt det negativa hållet. Han är fyrkantig. På tok för hård (vore kanske bra i en klubb som ÖIS). Hamnar i bråk med supportrar och har egentligen inte så mycket att komma med rent taktiskt. En ganska typisk svensk tråktränare. Dessutom är han gammal polis och ex-gaisare. Och är det något jag inte gillar så är det poliser och gaisare. Skämt å sido, gaisare har jag egentligen inget emot. Nej, jag hoppas verkligen att ÖIS inte går på den lätta och signerar Gren utan att man i stället väljer att satsa på någon som Conny Winge eller Göran Bergort.


'Tack för visat intresse, men vi väljer att tacka nej' have 14 comments

 1. 16 december, 2010 @ 13:16 Anonym

  Gott att se att du är tillbaks på banan igen Martin. Du har varit saknad.

  Hellre Janne C än Hans Gren?

  Svara

 2. 16 december, 2010 @ 13:23 gogol

  Håller med om varje ord.

  Håller dessutom med Anonym ovan, roligt att se dig skriva här igen Martin!

  Svara

 3. 16 december, 2010 @ 14:30 Anonym

  Om Janne C är kvar i Öis fårstår jag inte i nu lägget att man söker yttligare en ny tränare och drar på sig nya löneutgifter.

  Svara

 4. 16 december, 2010 @ 14:37 Björn Söderbergh

  Hellre Steine som spelande tränare än Hans Gren?
  Välkommen tillbaka Martin!

  Svara

  • 16 december, 2010 @ 15:43 Oskar Ängermark

   Ja för satan! Steine som tränare! Den idéen gillar jag riktigt mycket.

   Fast inte på riktigt… =)

  • 16 december, 2010 @ 15:59 Björn Söderbergh

   Och Nico som assisterande spelande tränare. Han gjorde ju rätt bra ifrån sig på ”Spelarna blir tränare”-intervjun…

  • 16 december, 2010 @ 16:06 Oskar Ängermark

   Där har vi vårat tränarteam för flera år framöver!

  • 16 december, 2010 @ 21:06 Vergilius

   Blir mycket bänk med Steine som tränare.

 5. 16 december, 2010 @ 15:03 Garotta de Ansovis!

  Vi har väl flera tränare kvar på lönelistan i klubben…
  Då tar vi ngn/ngra av dom, sparar pengar.

  Svara

 6. 16 december, 2010 @ 17:52 TrueFelix

  Jag får väl instämma i kören och hälsa dej tillbaka Martin! Jag håller helt med om hans Gren, har hört framförallt ifrån mina grönsvarta vänner att han är en trälig jävel och han kom ju dessutom i bråk med en del spelare i Malmö vad jag har förstått. Nån som vet om det hänt något på David Wilson spåret, han känns definitivt mer rätt än Gren. Om jag får välja mellan Janne C och Gren så tar jag dessutom JC alla dagar i veckan.

  Svara

 7. 17 december, 2010 @ 10:55 Tjuvnyp

  Word Martin. Gren står för en fotboll som verkligen rimmar illa med Öis. Så nej tack.

  Läste på någon märkligt site att David Wilson också erbjudit sig sina tjänster. Om honom vet jag egentligen för lite. Spelade anti-fotboll med PLSK. Men vad fanns det annars att göra med de klumpfötterna där? Energin och engagemanget finns där åtminstone. Så nja. Inte lika illa som militanta Gren. Men nej tack ändå.

  Göran Bergort borde väl träna Brage?

  Varför gå över ån för att hämta vatten? Janne C eller om kapital och intresse finns – the one and only – Conny Winge. Funkar inte nån av dem, varför inte ta hem legendaren Sjöstedt?

  Svara

 8. 17 december, 2010 @ 15:58 Robbban

  Kan säga att er klubb kommer gå under sportsligt – vilket den kanske gör ändå – om ni tar Wilson eller Gren (eller båda, brrrr!!).

  Som gaisare har jag haft lång erfarenhet av Gren och det är en hård jävel på fel sätt. Ställer enorma krav, krav som inte har en sportslig att realiseras och är oförsonlig, både mot fans, ledare och spelare.

  Han tog upp GAIS i andradivisionen (division I södra, under allsvenskan, för er youngsters som inte var med då) -98. Men året dessförinnan hade idioten lyckats med bedriften att komma trea i division II nordvästra götaland, en position som markerar GAIS sämsta sportsliga resultat i fotboll sedan klubben började tävlingsspela.

  Under Rolle var han en hårding som tog äran av att ha spelat upp klubben i allsvenskan då Rolles fru passade på att vara dålig precis under kvalet. Tänkte inte på det då, men efteråt. Hur Gren mer eller mindre gick ut och sa att det var hans förtjänst att laget klarade kvalet. Inte Roland Nilssons, då denne enligt Gren var ”dålig på att matchcoacha”. Det har förvånat mig under åren att Rolle jobbade med Gren så länge som han gjorde. Men så slutade det ju i en schism där Gren lämnade i upprördhet.

  Wilson var på väg till GAIS -08, men klubben valde Magnus Pehrsson istället. Hörde från LSK-håll att Wilson var en riktigt otrevlig jävel som hade som specialitet att mobba ut spelare offentlig för att ”göra dom hårdare”.

  Ta Bergort. Eller till och med Roberto Jacobsson. Till och med han hade varit bättre.

  Svara

  • 17 december, 2010 @ 20:30 Anonym

   Gren och rolle skildes åt för att Hans inte ville vara assisetrande längre. Hans sökte nya kontakter och då lacka rolle ur och gjorde så att han försvann.

   Jag kan inte säga om Gren är bra eller dålig för ÖIS men det är han som lagt upp alla riktlinjer för gais ungdomslag.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se