Två år med hopp och förtvivlan

Om en knapp vecka slutar ÖIS presschef, Joakim Geigert, sin anställning vid Örgryte Fotboll AB. Med anledning av detta publicerar vi i dag en krönika signerad av the man himself. Sedan Joakim kom till ÖIS-gården för knappt två år sedan har inget varit sig likt. Helt plötsligt fanns det någon som lyssnade när vi supportrar hade synpunkter. För att inte tala om att det för en gångs skull fanns någon på ÖIS-gården som deltog i den dagliga kommunikationen med medlemmar och supportrar. När nu Joakim slutar på ÖIS-gården väljer han förstås att göra det i samma stil som han började – genom att kommunicera. Sambadefensiv kan i dag stolt presentera Joakim Geigerts krönika ”Två år med hopp och förtvivlan”.

Nu är det inte långt kvar mina vänner. Några dagar innan jul, sätter jag punkt för min korta, men intensiva sejour inom Örgryte IS. Jag lämnar som ni redan vet inte frivilligt, men jag protesterar inte heller över styrelsens beslut om varsel och uppsägningar. Speciellt när man vet hur svårt föreningen har det just nu och att alla medel in på kontot, är viktigare än något annat.

Visst, man kan ha olika uppfattningar om vad som krävs för att fortsätta att driva en elitklubb och även jag har mina åsikter. Men ÖIS (ÖFAB) är inne i ett läge, där total förändring och nytänkande är ledorden. Det kommer att blåsa hårda, tuffa och ibland iskalla vindar den närmaste tiden på ÖIS-gården, men det är nog tyvärr välbehövligt.

Nåväl, under dessa två år har jag fått lära känna en mängd olika människor. Högt och lågt i alla kategorier och alla har samma passion, Örgryte IS. En gemensam totempåle, som är förankrad i historieböckerna som äldst, klokast och vackrast av dem alla. Hur man än vrider och vänder på alla saker som händer och sker, finns det alltid utrymme för djupa kärleksfulla analyser.

Det är en prövning att komma utifrån och in i en förening med så mycket tradition, kärlek och klubbkänsla som det finns inom ÖIS. Att få den möjligheten att vara med inne i ett omklädningsrum på den här nivån. Att få åka i spelarbussen och vara med på uppladdningar. Att få trösta och hylla killarna efter matcherna. Att få komma i kontakt med så många olika människor runt föreningen med samma hjärta. Att få åka med laget till Malmö eller Södertälje med en förväntan i kroppen. Att lära känna så många individer och att försöka få respekt från dem man jobbar med på så kort tid. Att få någon slags acceptans från alla rödblåa supportrar, sponsorer, föräldrar, ledare och spelare i alla åldrar som finns inom Sällskapet. Det har inte varit lätt, men utmaningen har varit fantastiskt rolig.

Jag hoppas att man nu tar tag i ungdomssektionen och bygger en akademi med ett syfte för varje enskild spelare. Varje spelare som kommer till ÖIS, skall veta att det finns en ambition för varje individ och att man har för avsikt att utbilda dem både som spelare, men även socialt för att ge dem ett bredare perspektiv på livet. Att man satsar ungt i a-laget med några stöttestenar och pådrivare (faaan, här var ju El Pato min optimala ledstjärna) som ger dom unga energi och rutin. Att man INTE siktar på SM-guld, UEFA- cupen och andra liknande sportsliga mål inom en snar framtid, utan försöker sätta en grundidé i sitt spelsystem i första ledet. Resultaten kommer ändå om man bara tror på det man sätter upp som mål.

Hand i hand med det nya ungdomsprogrammet tar man tag i sin CSR ordentligt. Det ligger i fatet att kunna erbjuda nya unga spelare en slags medmänsklig utbildning vid sidan om fotbollen, som ger dem helt nya värderingar i livet. Varje spelare och ledare inom ÖIS, skall kunna vara behjälpliga i olika sociala projekt vid sidan om och på sikt kommer det att ge tillbaka både på läktaren, men även i kassakistan.

Mitt officiella uppdrag inom ÖIS är över för den här gången och jag ville bara tacka er alla supportrar för ett bra samarbete och ömsesidig transparens. Det finns mycket ogjort i föreningen, men jag tror att många dörrar har öppnats för en ny dimension inom ÖIS. Det gäller att hitta en bra tolerans och respekt för varandra, så kan en ny form av föreningsdemokrati vara en bra väg att gå tillsammans. Sambadefensiv och ÖIS på Svenska Fans är en bra plattform och som måste stimuleras åt bägge håll. Jag tror att ÖIS är på rätt väg nu i alla fall, i många avseenden.

Jag skriver ”för den här gången”, för man vet aldrig vad som händer i framtiden. Får man ordning på ekonomin och frågan kommer om att kunna fortsätta med att jobba med ÖIS på något sätt, hoppas jag att jag har möjlighet att kunna tacka ja.

Tack alla för den här gången.

God jul och God fortsättning också…

Joakim G


'Två år med hopp och förtvivlan' have 17 comments

 1. 16 december, 2010 @ 17:44 Anklev Ekström

  Tack så oehört mycket för ditt jobb. Även ett stort tack för alla torsdagar man spenderade vid Radio Öis.

  Joakim Geigert tack ska du ha. Ända felfria insatsen under dessa två mörka år.

  Svara

 2. 16 december, 2010 @ 18:02 Oskar Ängermark

  Jag får också ta och tacka och jag hoppas du kommer tillbaka när ÖIS har chansen att ta in dig. Du behövs i den här föreningen.
  Tack så mycket Joakim.

  Svara

 3. 16 december, 2010 @ 18:25 1234-stege!

  Är du öisare i grunden? Läste din well på pf och fick uppfattningen om att du va blå och vit.

  Svara

  • 16 december, 2010 @ 19:12 Sr

   Han är Djurgårdare i grunden ;)

 4. 16 december, 2010 @ 18:30 elkjaer

  Kan bara instämma i hyllningskören för dig Joakim och önska dig ett stort lycka till í framtiden.

  Svara

 5. 16 december, 2010 @ 20:12 Kardinaltetran

  På återseende, Joakim!

  Svara

 6. 16 december, 2010 @ 20:20 Bob Dobalina

  Tack själv och tack för ett fantastiskt arbete!

  Svara

 7. 16 december, 2010 @ 21:02 Vergilius

  Det här inlägget gör att det känns som en ännu större förlust att du lämnar. Du verkar ha vettiga idéer. Låt oss hoppas att vi får se dig på Öisgården igen!

  Svara

 8. 16 december, 2010 @ 21:04 Seb JR

  Frågan är vad som är värst, förlusten av Geigert eller Anklev… Otroligt stort tack för allt hjärta du har lagt ner i denna klubb och lyssnat på oss supportrar!

  Svara

 9. 16 december, 2010 @ 21:24 Markus

  Tack för den här gången Joakim, lycka till i framtiden och på återseende. Du kommer vara saknad av oss supportrar!

  Svara

 10. 16 december, 2010 @ 21:26 Jens Z

  Tack för din insats, Jocke! Du är alltid välkommen att delta här på Sambadefensiv om ÖIS-abstinensen kommer plågar dig alltför hårt!

  Svara

 11. 16 december, 2010 @ 21:50 John

  Tack Joakim ! Du har gjort ett môcke bra jobb och kommer saknas oerhört.

  Svara

 12. 16 december, 2010 @ 22:01 Johan

  Tack Joakim! För mig är du större en hela resten av Öis tillsammans <3

  Svara

 13. 17 december, 2010 @ 12:44 Magnus

  Tack för din tid i sällskapet!
  Ser gärna att du kommer tillbaka om möjligheten erbjuds!

  Svara

 14. 17 december, 2010 @ 21:38 rompan

  Att man satsar ungt i a-laget med några stöttestenar och pådrivare (faaan, här var ju El Pato min optimala ledstjärna) som ger dom unga energi och rutin.

  Ja vad fan skall man säga! Jag kunde inte sagt det bättre själv.

  Det är en jätteförlust att släppa iväg Anklev för kaffepengar i mina ögon.

  Svara

 15. 17 december, 2010 @ 21:42 Joakim G

  Stort tack för all respons :)

  Fasen vad den här klubben förtjänar en revansch… och den går att genomföras om man lägger alla korten rätt. Inte stressa utan hitta en gemensam lösning med förening, sponsorer och supportrar.

  Gerilla är ett starkt ord men jag förstår exakt vad du menar och jag gillar det. Alla andra skall titta avundsjukt på när ÖIS kommer tillbaka starkare än någonsin med devisen ”Vi är INTE IFK Göteborg”

  btw är jag Djurgårdare, det märks va? :D

  Joakim

  Svara

  • 17 december, 2010 @ 23:36 Martini

   Uhu. Det var alltså DU som gjorde inskriptionen i Lennartpokalen… ;)

   Tack för det positiva du tillfört oss Öisare.
   Och lycka till i framtiden. K&G på heltid??


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se