Wilhelm Friberg invald i fotbollens Hall of Fame

Igår blev ÖIS grundare Wilhelm Friberg, tillsammans med Birger Rosengren, Bertil Nordahl och Tomas Brolin, invald i fotbollens Hall of Fame av Sveriges fotbollshistoriker och statistiker. Det var åttonde gången som det valdes in folk i Hall of Fame och för mig ter det sig rätt obegripligt hur det kan ha dröjt så länge innan han, som i princip, introducerade fotbollen i Sverige fick en plats.

http://svenskfotboll.se/arkiv/svensk-fotboll/2010/12/brolin-en-av-fyra-nya-i-hall-of-fame/


'Wilhelm Friberg invald i fotbollens Hall of Fame' have 4 comments

  1. 15 december, 2010 @ 09:16 Oskar Ängermark

    Äntligen får man väl ta och säga. Man tycker att Wilhelm Friberg borde blivit invald först av alla men tyvärr så är inte de på förbundet alltid så klipska…

    Svara

  2. 15 december, 2010 @ 10:32 Bosse

    Det är bara att instämma: ofattbart att en av den svenska fotbollens verkliga pionjärer och huvudpersoner inte ingått i fotbollens Hall of Fame förrän nu. Men ok; låt oss använda klyschan ”bättre sent än aldrig”

    Svara

  3. 16 december, 2010 @ 09:43 Tjuvnyp

    Personligen aningen tveksam om ”pampar” verkligen ska få utmärkelsen. Av de 37 som hittills introducerats är fyra invalda utan att ha presterat på plan. Vetetusan vad jag tycker om det.

    Men visst, självklart ska han vara där om man nu väljer att ta med ledare i Hall of Fame.

    Men äh, ska inte klaga. Kul grej det här. SFS är en samling nerds som ska ha cred!!

    Friberg är även fjärde man till rakning vad gäller Öis-legender. Erik Börjesson, Sven Rydell och Agne Simonsson var redan där.

    Inte illa att ha fyra av 37 man på den listan.

    Är vi lite snälla så kan vi lägga till Gunnar Gren och Björn Nordqvist. Är vi ännu snällare så var ju faktiskt Ralf Edström under kontrakt ett litet tag utan att spela..
    Så välvilligt sett är 7 av 37 Öisare. Superbt jobbat av en liten kvartersklubb från 1800-talet.

    Nu saknas bara Carl-Erik Holmberg och alla andra som om burit den rödblå tröjan sedan den där matchen mot Lyckans Soldater…

    Svara

    • 17 december, 2010 @ 15:33 Rude Boy

      9 man av 37 har representerat Öis om man räknar med Raffe. Du glömmer Hasse Jeppsson och Torbjörn Nilsson. Gunnar Gren är väl verkligen i Öis-legend. Div II-spelare i VM-final.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se