En minut med Peter!

Efter brottningsträningens slut så lyckades jag norpa till spelaren som det går mest rykten kring i spelartruppen, Peter Abrahamsson. Fick jag veta något om Portsmouth?

Jobbigaste försäsongen hittills eller?
*Pust* Ja det är jobbigt faktiskt.
Vilken har varit den jobbigaste övningen hittills?
Det har varit löpningen totalt sett och under brottningen så har det varit när vi joggar runt mattan och man ska spurta förbi de andra när man hamnat sist i ledet. Mitt flås är tyvärr inte det bästa.
Hur har det varit hittills med det nya tränargänget då?
De är bra! De vet vad de snackar om. De är entusiastiska och det är roligt helt enkelt.
Sen måste jag fråga hur det har varit i Portsmouth såklart.
Nja, det vill jag inte riktigt snacka om.

Här kommer Bosse Backman och säger till Peter att han var riktigt imponerad av Peter idag och att han visar att han har bra spring i benen. Peter tackar men är inte riktigt lika övertygad över sitt ”spring i benen”.

Har det varit roligt i Portsmouth då?
Ja, det har varit roligt i Portsmouth.

En kort intervju blev det men det är bättre än ingen intervju alls. Håll till godo pojkar och flickor! Dock verkar det som att det blir av med övergången. Åtminstone om man ska tro på Sportsday och Lars Ranäng. För att sammanfatta artikeln så har Sportsday snackat med både Ranäng och Peter. Ranäng är den som snackat mest men ingen har sagt vad övergångssumman kan ligga. Dock så verkar övergången röra sig om ungefär två miljoner och kan vara klar redan ikväll. Vad tycker ni om det hela?


'En minut med Peter!' have 12 comments

 1. 26 januari, 2011 @ 19:55 ois4ever

  Bra för öis men samtidigt dåligt! pengar In bra målvakt Ut

  Svara

  • 26 januari, 2011 @ 21:51 Sjögräs

   Huvudet på spiken!

 2. 26 januari, 2011 @ 20:03 Johannes

  viktigt men sorgligt…..

  Svara

 3. 26 januari, 2011 @ 21:26 Polaren Per

  Kul för Peter att komma till England och bra för ÖIS att vi får in pengar. Självklart tråkigt att han lämnar men men. Hoppas vi har en schysst vidareförsäljningsklausul bara.

  Svara

 4. 26 januari, 2011 @ 22:00 Sjögräs

  Jag tror att det här kan vara bra både för ÖIS och för Peter själv. Visst, en kanonsäsong i Superettan skulle kunna höja priset men vi kommer att tappa honom förr eller senare, så bra som han är, och en misslyckad säsong 2011 skulle kunna förstöra Peters chans att ta nästa steg i karriären. Så det är bra att passa på nu när läget dykt upp. Och att (om) han går till Portsmouth känns ju riktigt bra, hade varit värre med någon allsvensk klubb.

  Om Peter nu skulle bli en riktig stormålvakt, vilket jag är övertygad om att han kan bli, är det någon som har fått någon uppfattning kring huruvida han är en ”hemvändartyp”? Lite åt Mackanhållet så att säga. Skulle vara kul att få se honom i ÖIS-tröjan igen…

  Svara

  • 27 januari, 2011 @ 15:20 Voldemort

   lyfter ni honom inte till lite för höga skyar nu?
   Han är bra efter backen men suger rätt rejält i luften. Han har bara SE erfarenhet och är värderad till ca 1,1 miljon. Känns väl inte som någon supermålvakt, eller? Ungefär freddie roth klass på honom tycker jag….

  • 27 januari, 2011 @ 18:42 Sjögräs

   Kanske det, men jag tror på den här killen!

  • 28 januari, 2011 @ 00:11 Vergilius

   Fast i takt med att inläggen blir allt bättre och bollarna blir allt lättare och svårbedömda så går vi ju mer och mer mot linjemålvakter så jag tror ändå att Peter har rätt verktyg. Sen har han låååångt kvar innan han ens skrapar på första trappsteget till internationell nivå. Men med rätt skolning, psyke och attityd kan han nog ta steg till en högre nivå. Dock måste det sägas att vill man bli en genuint bra målvakt är England fel land. Tyskland och framförallt Italien har så sjukt mycket bättre skolning.

  • 28 januari, 2011 @ 00:13 Vergilius

   Peters största brist tycker jag fö är att han saknar en hel del explosivitet. Han skulle verkligen må bra av att jobba med Tregaro.

 5. 27 januari, 2011 @ 23:43 Tjuvnyp

  Läste precis på Sky Sports att andremålvakten förlängt med Pompey…
  Illa tänkte jag. Men sen ser jag att han har ett månad-för-månad-kontrakt.
  Så kanske ändå…
  http://www.skysports.com/story/0,19528,11674_6704731,00.html

  Svara

  • 28 januari, 2011 @ 13:40 Håkan Wall

   Peter omnämns för första gången i en tidningsartikel hos Portsmouth today: ”Pompey have recently run the rule over a Swedish goalkeeper who spent time on trial at the club’s Eastleigh training base.”

   Jag måste erkänna att jag inte visste vad run the rule over betydde, så om ni är lika okunniga som jag så kan jag meddela att det betyder ungefär ”granska”. Dvs inga nyheter direkt, förutom då att man har förlängt andramålvaktens kontrakt till slutet av februari…

 6. 29 januari, 2011 @ 00:40 Kigge

  ja, det är ju kluvna känslor, dels sorgligt att förlora en sådan fantastisk
  målvakt, men bra med pengar in och kul för peter… men är han verkligen bra nog för england?

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se