Jan 132011
 

It’s a Bird… It’s a Plane… It’s Valter Tomaz Junior! Fyra dagar senare än alla andra klev då Valter in på Öisgården och började träna med laget igen. Ni kan andas ut. Ordningen är återställd. Valter is back.

Valter Tomaz Junior, Superman, är tillbaka. Hårdare än någonsin!

Dagens träning började med åtta kilometers löpning i Nya Ullevis katakomber. Jag skrev alltså fel i mitt referat från måndagsträningen, det är i Nya Ullevi man springer och inte i Nya Gamla Ullevi. Tydligen så finns det en korridor under planen som är drygt 500 meter lång som man springer i. Så sexton varv runt i den började man med innan man återigen begav sig upp till Öisgården.

Lätt styrketräning var på schemat idag. Dels så hade man ju ändå sprungit en bra bit till att börja med, men efter mördarträningen igår så behövde nog spelarna lite andhämtning. Precis som tidigare hölls träningen av Frank Steen. Träningen varade en halvtimme och det var lite knäböj och utfall och så var det i princip klart. Piece of cake! Bara för att visa sig på styva linan, och kanske även för att försvara sitt rykte som Isländsk bänkpressmästare, så körde Steinthor med dubbla stora vikter i övningarna. Re-spect!

På personalsidan så var det annars +-0. Varken Peter Abrahamsson eller ”Kode-brorsan” Oskar Wallén var på plats men istället så tillkom Valter samt Dennis Jonsson. Dennis gick omkring i badtofflor, satte sig på cykeln ett tag och fick sig sedan en massage. Hade det inte varit för löpturen innan så hade Öis nog tvingats fakturera honom för en spabehandling.

ÖIS har ju som bekant bjudit in målvakten Fredrik Andersson från Skene till provspel. Fredrik är sjuk och därför har han ännu inte varit med på någon träning. Ni som hänger med i Sambadefensivs bevakning kanske drar er till minnes att på den sista träningen i höstas så var det en provspelande målvakt som hette Fredrik med. Japp, ni gissade rätt – det är samma person. Viktor kommer enligt uppgift inte att erbjudas nytt kontrakt.

Bosse och Bengt har just nu ett glidarjobb på träningarna. Eftersom Frank håller i övningarna kan de gå omkring och prata med allt och alla eller bara stå och titta på. De kan koncentrera sig mer på att lära känna spelarna och ”bygga lag”. Just bygga lag är ju Bosses styrka enligt alla man talar med och det bådar ju gott. För det är just det som kommer att krävas i år.

Bookmark and Share

  137 Responses to “Superman is back!”

 1. Guld värt med såna här rapporter nu när abstinensen och oron är som störst. Big Up!

 2. gött

 3. Härligt med Valter! Nu bär det av mot allsvenskan!!! Om det nu inte blir 12 lag vill säga…

  Det jag undrar är vad Dennis gjorde där?

  • Kul o ha nått o göra antagligen.

   • Eller om det inte helt enkelt är så att Dennis tas till nåder och kan ställa upp på ett deltidskontrakt? han är väl ändå på väg att varva ned mer eller mindre?

    • Ja, hans alternativ var väl Ytterby. Då är det kanske roligare att få lite betalt och spela på relativt hög nivå. Så djävla gammal är väl inte Dennis. Tror hans beslut avgörs av hur det blir med Leinar.

     • Det tror jag också och han är väl inte mer än 26-27? Det är väl ingen ålder på en gammal ärkeängel….. ;-)

      • Att Valter, Robin, Leinar blir kvar alla tre är nog wishful thinking… Så Dennis blir perfekt, i alla fall tills Sehlström – framåt senhösten – kan börja lira boll igen.

 4. Bra rapport! Alltid bra med lite uppdateringar om träning och truppen

 5. Känns just nu oerhört viktigt att Valter stannar.

  Hade det inte just nu när vi börjar om från noll varit vettigt att även bygga laget från skratch. Vi förhandlar just nu med dem ”osäljbara”, det som finns kvar när de starka lämnat skeppet. Finns det inte bättre spelare än det vi har om man scoutar div 1 & 2 som vi kan få för samma pris/lön? Jag inbillar mig det i alla fall.

  Och borde inte Bosse om han nu är en lagbyggare få sätta nån form av touch på truppen. Något i alla fall inte Janne A fick och vi vet alla hur det slutade…

  • Klart att han borde få. Men det är väl svårt att göra när det inte finns några pengar. Fram till att rekonstruktionen är klar lär vi väl inte få se något sådant (förutom den där förstärkningen som alla vet är klar, men som vi inte får prata om, i alla fall inte än).

 6. Förstärkning som alla vet är klar? Kan du ge mig en hint?

  Leinar borde stanna i Öis pga att Ljungskile har ersatt Leinars plats som tipselittränare

  Man kan ju alltid hoppas

 7. Är Abrahamsson månne över i England igen? Enligt folk på Landvetter har han mer eller mindre varit ett stående inslag på London-kärran på sistone. Stannar någon vecka åt gången. Ingen som har frågat?

  Ett kontrakt för honom over there skulle säkert rädda ÖIS?

 8. Bra rapporteringar, det uppskattas!

  Gustaf

 9. Dagens ungdom, ja jag säger då det… Dagens ungdom!
  ”http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=186584601973″

 10. Tror att de är Wibrån!

 11. Har även tagit reda på att våran kära Paulinho kan vara ett alternativ! han är för närvarande klubblös!

 12. Kan mycket väl vara så eftersom han har vart på 3 öismatcher förra året. Vi får hoppas och det vore väldigt kul med Paulinho längst fram nästa år. ;)

 13. Mackan

  • …och där kom det som vi väl alla tänker men inte vågar skriva? Damn, Martin! Säg B nu, jag dör här.

   • He, he Martin. Nu har du jävlarimig skapat intresse… :-)
    Det är bara att sälla sig til lden stora skaran. Martin, säg B nu då. Eller Ö…
    Visst är det Boyd som kommer tillbaka?

    • Ja, fy tusan, nu har jag verkligen fastnat med skägget så att jag inte kan ta mig loss. Inte bra.

     Men nu är det så här att det här är inte min nyhet att släppa. Jag äger inte frågan. Det är (tyvärr) inte upp till mig. Räcker det så? Kan ni lugna er lite? Jag är ledsen att jag drog i gång något som jag trodde var mer känt än vad det tydligen är. Har fått informationen från flera håll.

     Och bara för att lugna ner spekulationerna lite… det är inte Dräpar’n, Paulinho eller Mackan. Inte heller Ailton eller Ken.

 14. Kom igen nu Martin berätta! Paulinho, Mackan, Fredholm vem?!

 15. Kom igen Martin har man sagt A får man säga B!;)

 16. Har man sagt A får man säga B så vi får C va D E.. på tal om dräpare… är inte den nyligen uppflyttade Mathias en lill-dräpare? eller har jag tagit det från toma intet för att namnen är lika?
  paulinho låter ju ganska bra också!

 17. Pappas är på väg tillbaka

 18. Pappas är på väg tillbaka till Öis

 19. Mentor Zuhbi kommer tillbaka

 20. Nu när Uri Geller ska ta över landslaget kanske det är Hamrén som knackar på dörren…

 21. Paulinho hade varit en dröm :)

 22. Tror fortfarande på Paulinho för han har varit på 3 Öis matcher förra säsongen och är dessutom klubblös! det är ju nästan uppenbart att den sköna brassen återvänder! ;D

 23. Måste vara Allan Kuhn! Mäktigt…

 24. Det är Tommy Lycen eller Någon av spelarna i Qviding Simon Chekroun ,Lindström, Anton Holmberg??

 25. det är nog jonus bartholdsson
  eller boyd
  eller kocken
  yobe?

 26. Bengt Andersson

 27. en jädrans massa gissningar

 28. Känns inte samba-Erik eller Kalle kula mest troligt?

  Blir nog f.ö. Söderettan och inte superettan om jag förstått det senaste rätt. Tror dock det är bäst så också. Reboot med ungdomar i en division där vi faktiskt kan vinna med dem. Sen blir det return to elitfotboll 2012 och ett färdigt hotell som drar in stålar.

  Men i år blir det nog till ideelt jobb från BH för att få ihop verksamheten. Hyffsat mkt bättre träningsförutsättningar än övriga söderetta-lag har vi dock. Dessvärre dyrare också…

 29. Vad fan är detta för negativa tankar! Vad har du hört
  att vi skall spela i söderettan?

  • Det är rätt många som har hört samma sak. Det vill säga att vi inte har tillräckligt för att undvika konkurs och därmed blir vi nedflyttade i division 1. Det är inte negativa tankar utan snarare realistiska tankar. I dag är det det mest sannolika alternativet. Förstår inte vad man tjänar på att låtsas att det inte kan bli en realitet.

 30. Jag känner tvärtom. Blev positivt överraskad av att så många deltar på träningarna :)

 31. Jocke Karlsson is the man!

 32. Ze Rony!

 33. Prytz.

 34. Lägst odds på: Nikkilä, Dahlin, Zhubi, Lawenius, Storm, Ganemyr, Sauso.
  Högre odds på; Hemberg, Fredholm.

  Högst odds på fyrlingen: Toivonen, Ailton, Elmander, Afonso.

  Bäst av allt vore dock om Jocke Karlsson och Jozo Matovac kom tillbaka. 20 år yngre båda två. Allsvenskan here we come!!

 35. Har på känn att Prytzan kommer tillbaka.. Exakt vad vi behöver med en riktig ledartyp….

 36. Ja, vem fan kan det här vara? När Freddie Roth redan presenterats, alla vet att VTJR har fått nytt kontrakt och Kalle Kula inte kändes tillräckligt i form?

  Säg B för helvete.

  .. och söderettan måste ju bedömas vara 80% chans/risk. Inga pengar har ju kommit in, hotellet står still och konkursdatumet knappast flyttar på sig igen.

 37. Söderettan blir i så fall säsongen 2012. Vi kommer spela i Superettan 2011 oavsett konkurs eller ej

  • Njae, det verkar som att det är det faktum att Qviding får vår plats om vi blir nedflyttade kan leda till att vi får spela söderettan redan i år.

   Det blir samma spelschema, gissningsvis samma spelplats och samma omkostnader för motståndare i så fall och på en direkt fråga om Qviding vill lira superetta eller söderetta lär de välja det förstnämnda?

   För oss vore det ju bättre också.

 38. slavisa?
  dragoljub?
  perez?
  hamzeh,vega…

 39. Savo Drobac å Daniel Lohm e på väg tillbaka…

 40. Karlefjärd? Dahlin?

 41. Skulle tro att det handlar om Marcus Dahlin. Ett och annat tecken i skyn pekar på det. Eller möjligtvis om Anders Prytz.

  • Dahlins knän är väl slut? förvånar mig om han kommer att spela på hög nivå så länge till.

   • Dahlin lär det väl knappast vara. Han har gjort 56 av 120 matcher de senaste fyra säsongerna. Hans kropp verkar inte riktigt orka längre. Hade dock varit kul om Dahlin kom tillbaka. Gillar honom. Dessutom är han en av de som man ser oftast på besök på ÖIS-gården (förutom Mackan då) nu för tiden. Förra och förrförra säsongen hängde han på en del träningar. Dessutom har vi väl det rätt gott ställt på mittbacksfronten.

    Om man gör en ”behovsanalys” så ser väl den ut ungefär på följande sätt:

    Högsta prioritet: målvakt (om Peter nu försvinner), en spelskicklig, bollvinnande central mittfältare som kan ta Danny under sina vingar och lära honom allt han behöver veta för att bli nyckeln i det lag som tar sig till Allsvenskan 2013.

    Hög prioritet: en rutinerad anfallare med förmåga att år efter år efter år leverera mellan 12 och 17 mål i Superettan.

    Låg prioritet: övriga positioner. Visst vi är inte Elfsborg så att vi har två gubbar på varje position, men vi har så att vi klarar oss i alla fall (om nu alla skriver på)

 42. Den här diskussionen om återkomstnyförvärvet är lätt den bästa diskussion jag har läst på åtminstone två år. Gissningarna och spekulationerna vet inga gränser. Personligen så tror jag att det är Rikard Johansson, Tommy Naurin eller Axel Wibrån eftersom vi behöver en ny målvakt nu när Peter lär försvinna (de elakartade ryktena om skytteltrafik till England är oroande). Bengan och Dicken är för gamla så de kommer inte att komma på tal.

  ”Oddsrangordning”:

  1. Wibrån
  2. Naurin
  3. Johansson

  • Naurin byter väl knappast ner sig ändå?

  • Du glömde David Stenman. :)

  • ”Oroande” är väl fel ordval. Om Peter hamnar i England blir det ju pengar in som mkt väl kan rädda oss?

   • Nu vet vi ju inte riktigt varför Peter hängt så mycket på Londonkärran (är det bekräftat att London är destinationen, vad säger våra män på flygplatsen?), men man kan ju alltid hoppas att det rör sig om en fläskig övergång. Sägs väl att TFF:s Norling är på väg till Fulham. Dessutom betalar de väl rätt bra i PL/CS? En övergång dit skulle kanske kunna ge uppemot 5 miljoner. Håll tummarna!

    • Vet att just Fullham tittat på Peter tidigare under året. Inget bra tecken om Norling nu är på väg dit..

     • Aj fan! Det var ju inte bra. Bara att hålla tummarna för att det finns fler intressenter. Norling får väl anses som snäppet vassare än Peter (kommer från TFF-skolan och kan säkert rida på kopplingarna till Isaksson och har bättre meriter). Prisklassen är nog dessutom densamma.

     • Ska väl sägas att det där med Norling till Fulham har jag bara hört ryktesvägen. Vet inte om Bladet, FK eller någon annan skrivit om det (har befunnit mig i radioskugga).

 43. Apropå nyförvärv hörde jag från en säker källa på Öisgården att Bebben sensationellt skrivit på för öis.”Jag vill bli en hjälte för alla göteborgare”, ska han ha sagt i samband med att han signerade kontraktet.

 44. Fantastiskt Martin; Du har skapat en Silly Season följetong utan dess like för ett lag som är i företagsrekonstruktion. Vass penna!

 45. Va fan nu får Öis passa sig så ingen annan klubb kniper Valon Gashi liksom Gais snodde Pär Eriksson. Klart nu är inte Dick Last kvar

 46. Tog mig friheten att göra en lite sammanställning av potentiella återvändare samt en bedömning av sannolikheten att de återvänder till ÖIS denna säsong:

  * = aldrig i helvete att det kommer att ske, antingen är spelaren i fråga stelopererad, pensionerad och halvdöd eller så är han för bra eller för välbetald i dag för att spela i ett lag med glada amatörer/deltidsproffs. I vissa fall kan det också handla om att det är tveksamt om spelare ens spelar fotboll längre.
  ** = inte helt omöjligt men jag skulle inte sätta några pengar på det.
  *** = fullt rimligt och jag skulle inte bli det minsta förvånad om det skulle bli så, spelaren håller medelgod Superettanklass eller hög Division 1-klass och har ingen fnurra på tråden med ÖIS och kan dessutom tänka sig att ”bara” vara deltidsproffs.

  Mikael Alfredsson *
  Marcus Allbäck *
  Ailton Almeida *
  Afonso Alves *
  Bengt Andersson **
  Johan Anegrund *
  Jeffrey Aubynn **
  Samuel Barlay **
  Nadir Benchenaa **
  Robert Bengtsson-Bärkroth *
  Mikael Björkqvist *
  Bosco *
  Simon Chekroun ***
  Tobias Christensson **
  Andreas Clarholm **
  Nathan Coe **
  Marcus Dahlin **
  Martin Dohlsten ***
  Patrik Elmander *
  Carlos Espinosa *
  Ken Fagerberg *
  Patrik Fredholm *
  Paulinho Guára *
  Robin Ganemyr ***
  Jóhann Gudmundsson **
  Tryggvi Gudmundsson *
  Eric Gustafsson **
  Iheb Hamzeh *
  Christian Hemberg *
  Anton Holmberg **
  Dime Jankulovski *
  Rickard Johansson **
  Michael Johansson *
  Erik Johannesen **
  Markus Johannesson *
  Dejan Jurkic *
  Johan Karlefjärd **
  Matthias Karlsson *
  Magnus Källander *
  Dick Last *
  Henrik Lawenius **
  Erik Lindström *
  Christian Lindström ***
  Daniel Lohm **
  Tommy Lycén **
  Tobias Löfgren *
  Marcelinho *
  David Marek *
  Clifford Mulenga *
  Roy Miller Hernandez *
  Boyd Mwila *
  Tommy Naurin **
  Henrik Nikkilä ***
  Alexandros Pappas ***
  Edwin Phiri *
  Anders Prytz *
  Marcelo Sá *
  Jukka Sauso **
  Henri Scheweleff *
  José Dos Anjos Silva *
  Pedro Paulo Da Silva *
  Robério da Silva *
  Ivo Skiljo *
  Tolle Staffanson *
  David Stenman **
  Elias Storm **
  Martin Strömberg *
  Erik Svensson *
  Fidan Syla *
  Atli Thorarinsson *
  Ola Toivonen *
  Martin Ulander *
  Tuomas Uusimäki *
  Angelo Vega **
  Axel Wibrån ***
  Dominic Yobe ***
  Mentor Zhubi ***

  • Martin – har vi namnet i den eminenta listan ovan? Känns ju ofarligt att svara ja eller nej på det.

  • Har du inte missat Dennis i sammanställningen Bosse?
   Vore väl inte omöjligt att han får nytt kontrakt om Leinar försvinner, han har ju trotsallt varit och tränat med öis.

   • Jag räknar inte Dennis som återvändare! :-) Han har ju inte varit iväg någonstans (dvs. varit kontrakterad med en annan klubb) mellan sitt kontrakt med ÖIS och säsongen 2011. Därför är han inte med på listan.

  • Tack för en lista som ger en massa sköna minnen. Jag kräver Bosco, Yobe och Espinosa! Yobe kanske är aktuell med tanke på att Dick är borta.

   • Jag kräver att SD-gänget gör en ”vad-i-helvete-hände-med-xxxx-xxxxxsson-serie baserad på hela den listan. Skulle vara grymt. För helvete, leverera, prestera! Det här är ingen skyddad verkstad!

    /Sparven

 47. Ingen som tycker att det är konstigt att Viktor får lämna om Peter drar till England? Betyder ju att vi måste inhandla två nya målvakter?

  • Inhandla inschmandla. Vi tar väl spelare som kommer som bosman eller vad man nu kallar det nu för tiden. Det lär ju finnas gott om talangfulla målvakter som vill ha en chans i Superettan och som inte har något kontrakt. Lär inte vara något stort problem. Kan man sälja Peter så ska man givetvis göra det (om man får hyfsat betalt och räddar klubben från konkurs).

   När det gäller Viktor har jag hört att man från ÖIS sida menade att han inte riktigt höll måttet. Och om sanningen ska fram så har han ju varit väldigt ojämn i U21. Det fanns en anledning att Bengan fick betalt för att hålla sig i trim 2010. Dessutom har det väl sagts att Viktor vill utbilda sig till polis och då kan det ju vara så att han börjar att plugga till hösten och då är det nog svårt att spela kvar i ÖIS.

 48. Viktor som polis… Så som polisen läcker kan vi inte ha honom i målet…

  • Kanske bättre att bli taxichaffis då. Dom får ju högst släppa in fyra…
   Kvalititen sjunker MJ. Gör det enda rätta och gör slut på pinan. Är det Prytzan som kommer tillbaks…för att skicka upp frisparkar på läktaren?

 49. Tagit reda på att Elias Storm är klubblös! är det den gamla profilen kanske?

  • Tror inte ekonomin tillåter Elias Storm…

   • Elias spelade väl i Sirius i Division 1 Norra förra säsongen. Sirius lär inte ha mycket flis. Kanske kan ÖIS konkurrera. Det stora problemet där är väl snarare Stockholm/Göteborg. Skulle gissa att Elias inte gärna lämnar Stockholmsområdet. Lite som den där gången som vi skulle värva Gabbe Petrovic, men där det föll på att han inte kunde/ville flytta från Stockholm.

    • Får la se va som händer och vem de blir grymt spännande iaf!

     • Nja. Spännande blir det väl inte. Antiklimax utlovas. Min gissning är någon ur kvartetten: Ganemyr, Zhubi, Chekroun och Wibrån. Känns mer rimligt. Någon i närområdet som har ”starka” kopplingar till ÖIS. Extra lågt odds på Ganemyr eftersom han och Valter är buddies. Å andra sidan, Robin vore ju en förstärkning efter hans starka fjolårssäsong.

      Fan också, nu blev jag nästan lite hoppfull.

      Vad sägs om att dra ihop en Robin-ska-hem-resa till Falkenbergs första försäsongsmatch? Tvåhundra blindgalna och tokfulla ÖISare intar Varbergs IP och kräver att Robin flyttar hem och spelar med ÖIS. Banderoller och skit. Fullt party med Valter i spetsen. Skulle vara hur stort som helst. Det skulle i alla fall räcka upp till vaden på Mackan-ska-hem-resan.

 50. Marcus Dahlin påväg tillbax kanske ? ^^

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>