Träning med boll

Jaha, då var det tisdag och tisdag i januari betyder friidrottsträning i Friidrottens hus. Väl inne i hallen så ser jag David Leinar och Valter Tomaz Junior komma löpandes i 200-metersbanan med en ny lång blond kille efter sig i Öiströja. Spännande, ännu en spelare som provtränar hinner jag precis tänka innan den blonde killen stannar och plockar upp en stav och börjar träna stavhoppsansatser. Aha, ÖIS har en friidrottssektion också. DOH!

En snabb närvarokontroll visade på att truppen fortfarande är mer eller mindre intakt. Valter och Dennis som var nykomlingar i torsdags var även med på denna träning och nu har även Alexander Mellqvist tillkommit. Så nu är hela truppen intakt från förra året minus Álvaro Santos. Men handen på hjärtat, är du överraskad över att han skippar den fysiska hårdträningen? Nej, tänkte väl det. Peter Abrahamsson, Adam Eriksson, Jonathan Lindström och Felix Sehlström (samt Oskar Wallén) var inte på plats idag. Felixs skada är ju vid det här laget välkänd och Adam har problem med ett knä, däremot är Jontes frånvaroorsak okänd.

Peter Abrahamsson har varit ryktenas man i kommentarfältet här på Sambadefensiv och ja, han är i England. Närmare bestämt i Portsmouth. Och inte på semester.

När jag kom så höll man som bäst på att springa intervaller. Man sprang två och två och när den ene vilade så sprang den andra. Kurvorna i 200-metersbanan lutar ju ganska kraftigt inåt och där hade man satt upp fyra stycken koner som man skulle springa slalom mellan. Bara så det skulle bli lite extra upp och ned. Samtliga spelare hade pulsklockor på sig som skickade signaler till en dator som mätte samtligas puls under hela träningen. Den som tränade hårdast var Markus Anderberg som hade ungefär 12 minuter med maxpuls, vilket då var 90% av den möjliga pulsen. Även Danny var med i toppen av pulsligan. Det var en spelare som aldrig nådde maxpuls under hela träningspasset men på Sambadefensiv outar vi ingen. Åtminstone inte denna gång…

Efter intervallerna så berömde Bosse laget för att de hade väldigt bra värden. Sedan var det dags för träning med boll. Medicinboll! Man delade in sig två och två och så sprang man med höga knälyft och basketpassade bollen mellan varandra. Först sprang den ena framåt och den andra bakåt och efter det så sprang man i sidled. Under övningen när man sprang i sidled så skrek Bosse ”kasta hårdare” precis när Valter och Seif startade och Valter skickade iväg en riktigt hård projektil som Seif precis hann fånga bara någon centimeter framför sin egen näsa. Som tur var gjorde det inte ont att möta Valter, åtminstone inte denna gång. Medicinbollsövningarna avslutades med att man en och en fick håll bollen i raka armar och springa 40m med höga knälyft. Man avslutade sedan passet med några korta intervaller igen och sedan var träningen slut.

Konstgräsplanen på Öisgården är numera nästan helt isfri efter ihärdigt saltande i kombination med det senaste tövädret. Eventuellt så kommer man att köra torsdagens löppass där istället för i Ullevis katakomber men det utlovas ju minusgrader igen så sista ordet är väl inte sagt i den frågan. En rolig historia från förra året är att det ju då precis som i år rådde saltbrist. På grund av detta fick man inte tag på något salt för att salta konsgräsplanen med, men nöden har ingen lag och en av ÖIS största sponsorer, Santa Maria, ställde upp med ett par säckar tacokrydda eftersom den innehöll salt. Isen försvann förvisso, men det luktade tacos på Öisgården i flera dagar. Hysteriskt roligt.


'Träning med boll' have 13 comments

  1. 18 januari, 2011 @ 19:02 JP

    Portsmouth har väll ännu mindre pengar än oss. Även om klubben räddades från upplösning i höstas så har inget nytt kapital tillförts. Svårt att se att dom kan köpa spelare.

    Svara

  2. 18 januari, 2011 @ 22:24 polarojd

    Men att Mellqvist skulle komma upp i maxpuls var väl ändå ingen som hade trott..?? Jag tror inte att han vet var den går själv??

    Är man ”skittrött på hur klubben behandlar en” kanske man skulle köra sin vinterträning själv??

    Svara

    • 18 januari, 2011 @ 22:40 Håkan Wall

      Om du försöker insinuera att Mellqvist var den som inte kom upp i maxpuls så har du gissat fel. Mellis såg riktigt ”bra” ut och trummade på bra i intervallträningen. Å andra sidan så är han ju inte lika sliten som alla andra efter den första veckans mördarträning… Lukas kollaps i Patriks brottarfilm på ois.se är ju en klassiker inom genren träningsvideos.

  3. 18 januari, 2011 @ 22:47 Sjögräs

    Är det säkert att det är Pompey det handlar om för Abrahamsson, eller finns det andra tänkbara klubbar i staden? Och att Mellqvist är tillbaka, kan det innebära att det sket sig med Esbjerg eller är han bara tillbaka tillfälligt?

    Förresten, är det bara jag som känner att det skulle vara mindre jobbigt om Peter gick utomlands, än om han gick till en annan svensk klubb? (Även om det i vilket fall är riktigt surt).

    Svara

    • 18 januari, 2011 @ 22:48 Martin Johansson

      Jag har inga problem med att Peter går till en engelsk klubb. I första hand för att jag tror att det kan bli lite pengar för ÖIS. Om han såldes inom Sverige skulle jag ta det bra mycket hårdare. Men å andra sidan, i nuläget är det C.R.E.A.M. som gäller.

  4. 18 januari, 2011 @ 23:40 Kuba

    Att ÖIS-gården luktar tacos lär väl nästan kunna locka dit Anders Svensson. Han passerar väl Gården på väg till träning med Ellos?

    Svara

  5. 18 januari, 2011 @ 23:45 Joakim G

    Det roliga är att ”saltet” var deras lite starkare Tacokrydda :)

    Svara

    • 19 januari, 2011 @ 10:29 Voldemort

      Är det ingen som kan ge det tipset till göteborgs fritid? Dom lär behöva all hjälp dom kan få med att få de andra planerna i götet isfria. Upprop till GFF; åk till santa maria och köp lite tacokryddor!!!

    • 21 januari, 2011 @ 14:28 John

      Såg att du är med i pokerstudion i expresset tv nu oxå ;)

  6. 19 januari, 2011 @ 09:40 Holiday Doc

    Mycket bra rapport, Håkan! Keep ’em coming. Du är en klippa. Fruktansvärt uppskattat detta.

    Svara

  7. 20 januari, 2011 @ 01:09 Edwin

    Messade nyss Lindströms bror, ska ta och se varför han inte var på träningen. Återkommer med rapport

    Svara

    • 20 januari, 2011 @ 07:11 Martin Johansson

      Vi var uppe en sväng på ÖIS-gården i går och då satt Lindström där och käkade tillsammans med Sebban och Bildsköne.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se