Valon Gashi: Första träningen gick bra

Bara för att hypea upp morgondagens träningspass på Valhalla IP lite ytterligare tänker vi bjuda på en lite miniintervju och djupdykning i provspelande anfallaren Valon Gashi. Bara så att ni vet vad ni har att vänta er om ni beger er till Valhalla i morgon.

Vi som besökte ÖIS måndagsträning vet nämligen på ett ungefär vad som väntar: mål, mål, mål, mål och mål. För är det något som Valon Gashi är så är det målskytt:

- Jag skulle väl säga att jag är en teknisk anfallare med ett bra skott. Och så har jag ett ruskigt målsinne. Jag vill hela tiden utvecklas. I slutänden vill jag bli en så bra fotbollsspelare som möjligt. Helst allra bäst.

En person med insyn i klubben har kallat Gashi för ”en dödare”. Vilket på ett ungefär betyder att Gashi får ett läge, sedan är bollen död. Här är det inte en touch för mycket som gäller utan det handlar snarare om att komma till avslut så snabbt som möjligt. Ett avslut. Ett mål. Som många anfallare är han kanske inte den som jobbar allra hårdast i laget. Åtminstone inte så att man ser det. Trots det så lyckas han alltid skapa ett stort antal chanser. Och i de flesta fallen gör han mål. Utan att tveka.

Hans starkaste egenskaper verkar vara hans förmåga att läsa och förstå spelet och att dyka upp på rätt ställe i rätt ögonblick. Och som det inte vore nog har han dessutom ett riktigt bra skott. Något han visade prov på när han under måndagens matchspel tog emot en passning från Jakob Olsson och snärtade upp bollen i Carl Malins högra kryss. Exakt. Stilfullt. Med ackuratess! Under veckan som gått har Gashi också visat fin kyla när avslutslägena väl dyker upp, något som kanske inte är helt lätt med tanke på att han är på provspel hos en klubb i Superettan:

- ÖIS är en storklubb som har haft flera stora spelare genom åren. Det är klart att det kan vara nervöst, men jag tror att det kommer att gå bra. Jag har försökt förbereda mig genom att behålla mitt lugn och försöka vara mig själv. Första träningen gick hyfsat. Det är klart, det kan alltid bli bättre, men med tanke på att jag var lite nervös så tycker jag ändå att det fungerade bra.

Överlag verkar Gashi var en lugn och skön kille. Han har bland annat berättat att han har Ronaldinho som förebild. Om han skulle få chansen i ÖIS vågar man nästan lova att han kommer att bli riktigt, riktigt bra. Killen är trots allt en notorisk målskytt och det är något som vi verkligen behöver i nuläget:

- Ett typiskt Valon Gashi-mål är en bredsida. Som rullar över mållinjen. Eller en cykelspark. Jag kan göra mål på många sätt. Det snyggaste mål jag har gjort var en cykelspark från utanför straffområdet. Ett Rivaldo-mål skulle man kunna säga.

Så där har du det. Ett Rivaldo-mål är väl precis vad alla vill se en söndag i januari. Så pallra dig nu ner till Valhalla IP i morgon runt kl. 12:00. Det här vill du inte missa!


'Valon Gashi: Första träningen gick bra' have 17 comments

  1. 29 januari, 2011 @ 16:28 Markus B

    låter ju mycket intressant, hoppas man köper honom innan andra lag lägger sig i…

    nu till en helt annan fråga, (som kanske inte platsar bland dessa kommentarer) jag har ställt denna fråga i forumet 2 ggr utan att få svar. Jag undrar hur det fungerar med tex scoutningen som sker på forumet, är det så att någon läser detta eller hur fungerar det?

    (missuppfatta mig dock inte, jag gillar att läsa om spelare även om det inte når öisgården, bara en fundering jag hade).

    Tacksam för svar :)

    Svara

    • 29 januari, 2011 @ 17:59 Yodabul

      Tidigare läste Joakim Geigert på forumet men jag har inge naning om hur det är nu… Möjligtvis att Patrik Källström är inne ibland men jag tror Örgryte har rätt bra kontakter så de klarar av scoutingen ändå!

      Det bästa vore väl att maila Öis-gården, då får dom det ju svart på vitt i alla fall :)

  2. 29 januari, 2011 @ 20:26 bjornestol

    valhalla alla

    Svara

  3. 30 januari, 2011 @ 14:14 Vinz

    Var det Valon som spelade med nummer 11?

    Svara

  4. 30 januari, 2011 @ 14:59 Martin Johansson

    Ja.

    Svara

  5. 30 januari, 2011 @ 15:28 Rompan

    Hur gick träningen? Var Gashi bra? Någon annan som utmärkte sig? Har Mellqvist slutat?

    Svara

    • 30 januari, 2011 @ 16:09 Anonym

      Nej Valon var sämst av alla.

  6. 30 januari, 2011 @ 16:28 AlexU

    Valon var inte säskillt bra (idag), efter att själv sett träningen får jag säga att Markus gustafsson såg riktigt bra ut! Även Valter är kul att se, han tar verkligen för sig och styr och ställer. Mattias Johannesson var bra med även om han fick spela back och hade lite svårt med positioneringen.. men vilken kämparglöd! men de flesta blandade och gav som tex Seif och JakobO.

    Sen tycke jag att jag såg en helt ny figur.. spelade ytterback och tror att de kallade honom Robin, först trodde jag att det var R.Jonsson. Men på närmare håll var dem inte lika alls!! någon som vet?

    Svara

    • 30 januari, 2011 @ 16:35 Håkan Wall

      Det var Robin Raunegger.

    • 30 januari, 2011 @ 19:22 AlexU

      okej! Tack :) jag tyckte nämligen att han såg rätt så stabil ut.

  7. 30 januari, 2011 @ 16:54 Rompan

    Kommer det ingen träningsrapport från Sambadefensiv

    Svara

    • 30 januari, 2011 @ 17:13 Martin Johansson

      Jo, det gör det. Vi har lite annat att fixa först. Livet innehåller fler saker än ÖIS.

    • 30 januari, 2011 @ 17:17 Sörn

      Men den kommer ikväll ?

    • 30 januari, 2011 @ 17:32 Martin Johansson

      Ja, ska bara äta först.

  8. 30 januari, 2011 @ 17:30 Rompan

    Jassså! Är inte livet Ois!

    Svara

  9. 30 januari, 2011 @ 17:44 Sörn

    Var Peter med idag ? Wibrån ? Några provspelare, ja jag vet jag är otålig…

    Svara

    • 30 januari, 2011 @ 17:48 Håkan Wall

      Peter tränade vid sidan med Freddie Roth (målvaktstränare). Ingen Wibrån. Inga nya provspelare men Oskar Wallén, Valon Gashi och Fredrik Andersson var med, liksom Carl Malina, Robin Raunegger och Joakim Hall från tipselit.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se