1-1 i smågrinig internmatch

Killarna från tipselitlag stod upp förhållandevis bra i gårkvällens internmatch mot a-laget. Slutresultatet skrevs till 1-1 efter mål av Jakob Olsson (1-0) och David Carlsson (1-1). Båda målen gjordes under den första halvleken.

Det är väl lika bra att börja med det viktigaste, hur a-laget ställde upp. Fredrik Andersson inledde i mål, men byttes ut i paus till förmån för Alexander Bergstedt som normalt vaktar målet i tipselit. Backlinjen bestod (från höger till vänster) av David Leinar, Dennis Jonsson, Robin Jonsson och Niclas Elving. Under den andra halvleken gjorde Bosse Backman och Bengt Kristensson ett antal byten, bland annat kom Pontus Otterstedt in som högerback, vilket innebar att Leinar, Robin Jonsson och Mathias Johannesson fick vikariera på vänsterbacksplatsen.På mittfältet spelade Mathias Johannesson (högerytter), Mikael Odin, Jonathan Lindström och Nicolas Sandberg (vänsterytter). Längst fram jagade Jakob Olsson och Oskar Wallén.

Tyvärr måste jag erkänna att mina kunskaper om tipselitspelarna är något begränsade (ja, jag vet, jag skäms som en hund, men just nu är det inget jag kan göra något åt, men jag lovar att skärpa mig), därmed har jag ingen möjlighet att dela med mig av hur man ställde upp. Vad jag dock vet är att tipselitlagets mål vaknades av Peter Abrahamsson under hela matchen. Och det var nog tur för annars hade a-laget vunnit med åtminstone två eller tre mål. Från start i tipselitlaget spelade också Joakim Hall, Robin Raunegger, Luka Malina, Julian Stahler och David Carlsson. Övriga spelare får tyvärr förbli namnlösa tills någon vänlig själ korrekturläser detta inlägg och uppdaterar oss om startuppställningen.

Det var a-laget som tog ledningen i matchen och man gjorde det relativt kvickt efter att domaren blåst i gång den första halvleken. Nicolas Sandberg fick lite yta ute på vänsterkanten och skar in i planen. I samma stund som det skedde tog Jakob Olsson en löpning in bakom tipselits backlinje. Och Olssons löpning undgick inte Sandbergs knivskarpa blick, och genomskärare – som var minst lika knivskarp som blicken – satt perfekt på Olssons högerdoja. Friläge. Distinkt krutade Olsson in 1-0 med vänstern. Invid den högra stolpen, och helt utom räckhåll för Peter Abrahamsson. Riktigt läckert!

Efter målet dominerade a-laget spelet rätt rejält och det var stundtals spel mot ett mål och det kändes som att tvåan hängde i luften. Bland annat blev Jakob Olsson (tveksamt) avvinkad för offside och Oskar Wallén hade ett skott i stolpens utsida.

Men mitt i alla press kvitterade tipselit. Och kvitteringsmålet var riktigt vackert. Vänsterbacken Joakim Hall spelade in centralt i planen på Daniel Carlsson – ny för året i tipselit – som på ett tillslag spelade in bollen i ytan bakom David Leinar där Anton Linde kom farande som Grön Express till Mölnlycke. Precis innan kortlinjen hann Linde upp bollen och spelade snett inåt bakåt till Hall som fortsatt sin offensiva löpning in i a-lagets straffområde. Med en enkel vrickning tog sig Hall förbi Dennis Jonsson och serverade Daniel Carlsson öppet mål. Fri med Fredrik Andersson gjorde Carlsson inget som helst misstag utan rullade enkelt in 1-1 till a-lagets stora besvikelse.

I den andra halvleken kom Seif Kadhim och Joakim Olausson in för a-laget. Lämnade planen gjorde Oskar Wallén och Jonathan Lindström. Den här gången fick Kadhim inte spela vänsterback utan yttermittfältare. Förhoppningsvis betyder det att Backman har gett upp experimentet med att skola om Kadhim till en modern ytterback.

Under den andra halvleken höjde a-laget också tempot och man tog över allt mer av spelet. Både Seif Kadhim och Nicolas Sandberg hade chanser att ge a-laget ledningen i matchen. De bästa chanserna hade Jakob Olsson som först fick ett fint nickläge någon meter framför Peter Abrahamssons mål, men Olsson fick ingen bra träff på bollen och chansen gick om intet. Mot slutet av matchen hade Olsson även en chans att peta in ett vinstmål i öppet mål men tipselits Robin Raunegger visade prov på Inspektor Gadget-ben och petade ut bollen till hörna.

I stället slutade matchen 1-1, till a-lagets stora förtret. Efter matchen visade också Mikael Odin och Jakob Olsson stor besvikelse över att bara ha fått 1-1 mot tipselit. Under den andra halvleken var det också rätt grinigt på planen. Först hängde smockan i luften efter att Julian Stahler slagit en tunnel på David Leinar och sedan rök Nicolas Sandberg ihop med en av tipselits mittfältare och domaren fick plocka fram det gula kortet. Även Mikael Odin och Jakob Olsson fick syna kortet denna afton.

1-1 mot tispelit är väl inte precis det genrep man vill ha dagarna innan man tar sig ann ett av Sveriges absolut vassaste lag. Men nu är det bara för a-laget att spotta i nävarna och ta nya tag mot IF Elfsborg på tisdag på Borås Arena. Matchen börjar 18:00. Och se nu till att gå dit för att stödja killarna!


'1-1 i smågrinig internmatch' have 22 comments

  1. 21 februari, 2011 @ 10:22 Anonym

    Fattar inte. Varför brev det grinigt efter att han tunla Leinar?

    Svara

    • 21 februari, 2011 @ 10:28 bisse

      eller hur?

    • 21 februari, 2011 @ 12:39 Martin Johansson

      Ingen aning, men det var nog en tillfällighet, sannolikt en armbåge eller något – en olyckshändelse – och Leinar reagerade. Ingen stor sak. Gruff uppstår om man är tänd. Vi ska inte göra någon Expressen-grej av detta.

  2. 21 februari, 2011 @ 10:23 PriMax_ÖIS

    Hade såklart känts bättre om A-laget vann denna match men samtidigt är jag glad att båda lagen visade på vilja och mod. Sen har inte A-laget inte fått mycket tid att spela ihop sig. Lite synd att många inte heller får spela på sina ”riktiga” positioner men så kan det nog bli hela säsongen. Jag är väldigt nyfiken på hur det kommer att gå i div 1.

    Svara

  3. 21 februari, 2011 @ 10:46 Ökänd

    Öis spelar 4-4-2 igen lite Janne A syndrom skall vi inte spela 4-2-3-1?

    Svara

  4. 21 februari, 2011 @ 10:57 Håkan Wall

    Som vi sa igår, hoppas att inte Elfsborg ställer upp med hela a-laget för då blir det åka av. Bigtime. Överhuvudtaget tycker jag två saker är oroande, det första är vilka spelare som får spela på vilka positioner. Jag gillar inte tanken med Nico som vänsteryttermittfältare. Jag gillar inte att man låter Jonsson/Jonsson bilda mittlås när den enda klara spelaren inför nästa säsong, Leinar, som är urtypen till mittback, slängs ut på en kant. Det andra är förstås att det är alldeles för stor omsättning i truppen, men där kan vi ju inte göra så mycket förutom att gilla läget. Fast det är fortfarande oroande.

    Ska vi tala om det positiva så ser Mathias Johannesson oförskämt bra ut i sin kantroll. Med oförskämt så menar jag ”väldigt bra för att vara en spelare som jag trodde max skulle sitta på bänken i tio matcher under säsongen”. Bra närkampsspel, kämpar bra, bra passningsspel. Bra helt enkelt! Sedan ser ju Jakob Olsson bra ut också. Riktigt, riktigt bra ut. Det är rakare, det är snabbare, det är tyngre och det sprutar självförtroende ur öronen på killen. Den stora frågan är bara om han är kvar när säsongen börjar…

    Svara

  5. 21 februari, 2011 @ 11:24 SB

    Sammanfattningsvis så var Jakob bäst på plan som vanligt. Bra avslut, bra löpningar, bra bollbehandling och, det viktigaste, bra blick för spelet när det inte går som han har tänkt sig. Hittar istället en annan lösning och anfallet stannar inte upp. Hade dessutom en tillbakalöpning hem med blockerad kontring som följd på en hörna. Grande!

    Nico var inte bäst på plan… Utmärktes främst av: skott med fel fot utanför, bollar släppta för långt ifrån sig, slarvig bollbehandling, offside, frånsprungen av back, förlorade närkamper mot ungdomar.

    Trio Jonsson x2 + Leinar fick det svettigt mot juniorer de gånger de tog sig fram genom mittfältet.

    0-6 mot Elfsborg känns rätt givet om den blir av.

    Svara

    • 21 februari, 2011 @ 12:25 Martin Johansson

      Ni får ursäkta men att säga att Jakob Olsson var bäst på plan är lite som att säga att björnar har päls, gillar blåbär, bör få sova när de väl har somnat och skiter skogen. Men, men…

    • 21 februari, 2011 @ 15:39 SB

      Det är en sak att konstatera att någon är bäst på plan. Det är en annan sak att konstatera hur man är bäst på plan. Därtill kan man belysa konstrasterna till vissa andra unga lovande anfallsspelare. Vidare så kan det hela inte nog understrykas för dem som inte var där. Eh, varför rättfärdigar jag ens mina uppenbart rättfärdigade kommentarer?

      Jakob Olsson är, i frånvaron av Anderberg, det enda hopp vi har (om nu ingen inser att Leinar skall spela anfall och inte ytterback). That’s it.

    • 21 februari, 2011 @ 17:22 Martin Johansson

      Trodde det var uppenbart att mitt inlägg var menat som ett skämt. Trist att du kände att du var tvingen att rättfärdiga din kommentar. Ber om ursäkt!

    • 22 februari, 2011 @ 12:35 Rude Boy

      Nu tycker jag att vi gemensamt tar och sjunger ”We shall overcome”.

  6. 21 februari, 2011 @ 11:35 Ökänd

    Ja speciellt med en 4-4-2 uppställning. När alla spelarna är inspelade på 4-2-3-1

    Svara

  7. 21 februari, 2011 @ 12:35 Anonym

    Tack för rapport. Än är Robin kvar då. Leinar på en ytterbacksplats,(han kanske får öva upp smidigheten i sidled, få upp tempo och använda hjärnan lite mer) stämmer inte. Kul att vi har en frisk fläkt med Jakob (en bondgrabb ger inte upp,segt virke) Enda är väl risk som jag läser att det kan bli lite gula,röda kort. Det känns som Dennis kommer vara tillbaka i Örgryte IS.
    Har Peter och Mackan mist lönegarantin? Är Mackan rejält skadad?Bengtsson är han skadad?

    Svara

  8. 21 februari, 2011 @ 12:44 Anonym

    Nu får väl Öis skriva nya kontrakt så truppen blir klar.

    Svara

  9. 21 februari, 2011 @ 14:37 Juniorgnabb

    Kul att Nico (-91) som är såå mycket äldre än tipselitgrabbarna har fokus på rätt sak. Bra där!

    Svara

  10. 21 februari, 2011 @ 14:53 Magnus Börjesson

    Är det klart att det blir en match mot Elfsborg? Deras hemsida vill fortfarande inte kännas vid det i alla fall.

    Mathias Johannesson på kanten – what’s up with that? Det var ju samma sak mot Jönköping. Får man alltså försöka vänja sig vid att det är en permanent placering?

    Svara

  11. 21 februari, 2011 @ 15:13 Autonym

    Detta damp ner i mailboxen, nått massutskick.. nån som vet nått?

    ”INTERIMSSTYRELSE
     
    För att komma igång med arbetet för Örgryte IS Elitverksamhet i fotboll så har det utsett en Interimsstyrelse för Fotbollssektionen. Interimsstyrelsen uppgift är att leda de fotbollsrelaterade frågorna samt kontakten med partners och supportrar fram till och med årsmötet den 9 mars.
     
    De utsedda är:
     
    Martin Larsson                     Ordförande och sammankallande
    Christer Hult
    Ronny Bjärnlind
    Ulf Larén
     
    Örgryte IS Styrelse”
     
    .. Martin Larsson, är det svenska garantiprodukt-snubben? Kan inte han styra upp detta, månne?

    Svara

    • 21 februari, 2011 @ 15:15 Martin Johansson

      Vet bara att det har gått ut till en del sponsorer. I övrigt har jag ingen mer information och sitter lite illa till för att göra något på det.

    • 21 februari, 2011 @ 15:38 Omstart

      Låg på ÖIS hemsida kort i fredags innan det togs bort, ligger åter på ÖIS hemsida sedan en stund tillbaka

    • 22 februari, 2011 @ 12:37 Rude Boy

      Varit diskussioner om styrelsens sign on bonus tydligen.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se