Bildspecial: Stort manfall men en härlig inställning

Numera är ett besök på en ÖIS-träning lite som att läsa ett nytt kapitel i Agatha Christies klassiska deckare ”Och så var det bara en”. Det blir bara färre och färre spelare som deltar i träningspassen. Men det är bara att hålla humöret uppe. Förr eller senare är the botten nådd och efter det kan det bara gå uppåt. Glöm aldrig det!

Fredrik Andersson gör sig redo att blockera ett skott från Julian Stahler, medan Mathias Johannesson och Mikael Odin ser på

När a-laget i dag körde ett pass på Valhallas konstgräs saknades hela tio spelare. Var de höll hus? Ingen aning, men vi kan väl anta att Robin Jonsson befann sig någonstans i trakterna av Bohuslän och att Markus Gustafsson låg hemma i sjuksängen och svor och förbannade sin otur. Fast på danska då förstås. Foer hilvidde maen! I övrigt saknades Steinthor Thorsteinsson (skadad sedan tidigare), Adam Eriksson (skadad sedan tidigare), Luka Mijaljevic (haltade av under andra halvlek mot Jönköpings Södra), Seif Kadhim, Markus Anderberg (fotproblem sedan tidigare), David Leinar, Valter Tomaz Jr (skadad sedan tidigare) och Danny Ervik (linkade av söndagens träning, men spelade i onsdags). Det var med andra ord ett rejält manfall på Valhalla i dag. De spelare som dök upp visade dock en härlig inställning.

Nicolas Sandberg gör sig redo att bjuda Christofer Bengtsson på isterband och rotmos

Med på dagens träningspass var målvakterna Peter Abrahamsson och Fredrik Andersson. Under inledningen av träningen deltog även Alexander Bergstedt från tipselitlaget. På backsidan saknades som sagt ett stort antal spelare, men Dennis Jonsson och Christofer Bengtsson deltog i alla fall, liksom nyblivna ytterbacken Niclas Elving. Medverkade gjorde också uppflyttade Mathias Johannesson, Mikael Odin och Pontus Otterstedt. De tidigare tipselitlirarna hade sällskap av Sebastian Johansson, Nicolas Sandberg, Jonathan Lindström, Oskar Wallén och Jakob Olsson. Under det avslutande matchspelet medverkade dessutom tipselitspelarna Julian Stahler och Joakim Olausson.

Ena halvan av Kodemaffian, Oskar Wallén, förbereder sig för ett inhopp i dagens matchsspel

Det huvudsakliga uppdraget för dagen var att fixa fram lite bra bilder på och en intervju med ÖIS ”nya” målvakt, Fredrik Andersson. Och, Fredrik, vi vet att du inte är klar för ÖIS än, men vi räknar kallt med att du blir det inom kort och därför betraktar vi dig redan nu som en Öisare, vi hoppas att det är OK och vi ber om ursäkt för det där dumma vi skrev om spelet med fötterna, vi visste inte vad vi talade om, allt lugnt nu?

Under dagens matchspel visade Andersson verkligen upp sig från sin bästa sida och stod för ett antal riktigt högkvalificerade räddningar. Av allt att döma har Bosse Backman och Bengt Kristensson vaskat fram en riktigt fin guldklimp ur vattendragen runt Skene. Det var nämligen Andersson – tillsammans med Nicolas Sandberg och Jakob Olsson – som stod för grannlåten denna eftermiddag. Höjdpunkten kom mot slutet av träningen när Andersson visade prov på riktigt vassa reflexer; blixtsnabbt och pantervigt slängde han sig upp mot det vänstra krysset och räddade en skarv från nära håll signerad Sebastian Johansson. Fråga oss inte hur han hann med där, men det gjorde han. Och som om det inte var nog stod Skenemannen också för ett par riktigt fina benparader och en och annan härlig frilägesräddning. Peter Abrahamsson får se upp!

Dagens huvudsakliga fotoobjekt, Fredrik Andersson, är fokuserad på Christofer Bengtssons mörsare. Mikael Odin gör allt som står i hans makt för att stjäla Anderssons rampljus

Dagens andra riktiga höjdpunkt stod ungtupparna – ÖIS egna Katzenjammer Kids – Nicolas Sandberg och Jakob Olsson för, när de gav Bengt Kristensson, Jonathan Lindström och övriga spelare i det blåa laget ett par rejäla hårtorkar efter att de (felaktigt om ni frågar Nico) blivit avblåsta för offside i slutet av dagens internmatch. Nico Sandberg vrålade så att han blev blå om kinderna och Jakob var inte sen att hänga på. Det ska dock sägas att allt skedde i god ton och handlade bara om att Nico och Jakob så gärna ville vinna den här matchen. Och konstigt vore väl annat med tanke på hur många sköna kombinationer och mål som Firma Sandberg & Olsson stod för i eftermiddagssolen. Grej of the day.

Dennis Jonsson täcker ut en boll för att sätta stopp för Nicolas Sandberg

Matchspelet bjöd också på ett stort antal mål. Sammanlagt 14 stycken. En del var dessutom riktigt snygga. Som det oranga lagets 1-0-mål där Jakob Olsson hittade fram till Nicolas Sandberg med en genomskärare lika vass som ett A4-papper. Sandbergs avslutning gick inte av för hackor den heller; bergsäkert placerade han bollen bakom en vilt sprattlande Peter Abrahamsson. Några minuter senare var det återigen dags för Sandberg att visa att han har slipat på avsluten under vinteruppehållet. Hela anfallet som föregick målet var vackert: Fredrik Andersson plockade ner ett skott och såg med en gång att Sandberg tog en löpning mot motståndarmålet. Anderssons utkast satt precis på plösen på Sandbergs högersko. Sandberg sög in bollen och spelade snett inåt bakåt till Jakob Olsson, som direkt satt tillbaka bollen i djupet bakom Christofer Bengtsson för Sandberg att löpa på. Och med ett tillslag skruvade Sandberg in bollen i det bortre hörnet. Precis invid stolproten. Helt otagbart för Abrahamsson. Resolut och exakt. Precis som vi vill se dem!

Två vinnarskallar: mot slutet av dagens träning lackade Nico och Jakob ur rejält efter att man blivit avvinkade (felaktigt om du frågar dem) för offside. Inget fel i det!

Och missa inte nu att det är internmatch på söndag. Plats: Valhalla IP. Tid: 18:00-19:30.


'Bildspecial: Stort manfall men en härlig inställning' have 50 comments

 1. 18 februari, 2011 @ 20:14 nytko

  Precis lika roligt som vanligt att läsa träningsrapporter!

  Framförallt i dessa ovisshetens dagar, så man kan muntra upp sig med något.

  Fortsätt med det fantastiska jobbet ni gör!

  Svara

 2. 18 februari, 2011 @ 20:19 PW

  Rasande snyggt referat av ett pass i för årstiden ovanligt behagligt väder. Själv fick jag ‘bara’ med mig ett gäng bilder på den enda halvan av ”Kode-maffian” som var på plats idag. Dom kommer att kunna skådas på maffians webb så småningom …

  Svara

  • 20 februari, 2011 @ 01:12 Martin Johansson

   Ser fram mot att se bilderna. Får hålla ögonen öppna.

 3. 18 februari, 2011 @ 21:01 Torgny

  Tack Martin för en som vanligt intressant kvällslektyr, måste vara grymt mycket tid som Du lägger på detta forum, nästan som ett halv- (heltids)jobb, Du skall veta att
  det som Du och övriga skriver här på SD är mycket uppskattat, sällan förekommer det påhopp på sådana som har andra åsikter fast ibland kanske skulle det vara på sin plats att höja rösten, kolla hur det ser ut på Qvidings gästbok.

  Svara

  • 20 februari, 2011 @ 01:11 Martin Johansson

   Så farligt är det inte. Någon timme på morgonen, någon halvtimme vid lunch och någon timme på kvällen. Men det är klart, vi är ju tio personer som gör det så det blir ju nästan 25-30 timmar per dag. ;-)

   Men bra att det är uppskattat. :-)

 4. 18 februari, 2011 @ 22:08 Skepparkrans

  Tack för rapporten!

  Svara

 5. 18 februari, 2011 @ 22:11 Felix

  Håller med Torgny om att ni på sambadefensiv gör ett hästjobb med denna bloggen som är en av få ljusglimtar i öistillvaron just nu. Det glädjer mig att läsa att det tänder till på träningarna, Jakob Os temprament är något jag älskar (sedan är jag ju också Genaro Gattuso-älskare av stora mått)

  Svara

 6. 18 februari, 2011 @ 23:51 Rompan

  Fan vad underbart det är och gå in på Sambadefensiv och få dagens
  Träning referat i minsta detalj. När man tror Öis är på väg och försvinna
  Kommer Sambadefensiven som en räddning. Jakob Olsson måste
  vara kvar hos Öis punkt slut…….. Hur verkar Julian Stahler är han på gång
  Amerikanen?

  Svara

  • 19 februari, 2011 @ 00:21 Oskar Ängermark

   Jag kan bara tala för mig själv men jag tyckte att han såg ganska pigg ut som anfallare för det blåa laget. Gjorde två mål tror jag och ett av dem var en riktigt läcker lobb över Fredrik Andersson.
   Jag tror att han kommer flyttas upp i A-laget om vi blir av med ett gäng spelare.

 7. 19 februari, 2011 @ 03:11 Andreas

  Efter att ha läst gårdagens träningsrapport och de senaste dagarnas inlägg på SD lutar jag nu åt denna startelva (4-2-3-1)

  Andersson
  Bengtsson-Valter-Leinar-Adam
  Danny-Seb
  Anderberg-Jakob-Nico
  Luka

  Utan att någonsin ha sett Fredrik Andersson live så känns han helt gjuten som vår nye store stöttepelare mellan stolparna, sicken inställning den mannen verkar ha och närmare 2m lång ser han ju ut som en veritabel vägg på bilderna från träningen.

  Bildsköne får högerbacksplatsen på sin överlägsna rutin, men i bakgrunden lurar åtminstone Elving och Pontus.
  Mittlåset är väl (med Robin på väg bort) den mest givna lagdelen. Mitt drömmittbackspar med Leinar och Valter blir helt enkelt enda alternativet!
  Adam är så klart också helt given på sin vänsterbacksplats.

  Def-mitten är nästan lika självskriven. Danny och Seb ansvarar för varsin sida och fyller garanterat ut den defensivt känsliga ytan framför backlinjen. När samspelet dem emellan satt sig kommer vi också att få njuta av Dannys offensiva tjurrusningar.

  Off-mitten blir hemvist för våra ystra kalvar Nico, Jakob och Anderberg. Nico hade förklarligt nog defensivt svårt mot J-Södra men vi kommer inte att vara lika sårbara där med 4-2-3-1 då en def-mittare kan fylla ut försvarsmässigt på hans kant. Nico på en kant med full offensiv frihet á la ÖIS kan inte innebära annat än succé. Jakob är vår absolut största talang och kommer för tillfället mest till sin rätt som central off-mitt med mycket bollkontakt. Han har inte heller nån direkt konkurrens på den positionen nu när Mella och margus är väck. På sikt kommer vi dock säkerligen att få se en ny Sören Börjesson födas på denna position, genom Mikael Odin. Anderberg har givetvis en hel del att bevisa men vi som tidigare sett honom som kraftfull genombrottsspelare vet vad han har att ge. Steine tror jag tyvärr inte blir kvar.

  På topp spelar givetvis Luca, vår egentligen ende riktiga forward, som i sina bästa stunder täcker bollen lika bra som Zlatan!

  På bänken sitter Peter, Dennis, Pontus, Odin, Niclas, Seif m.fl.

  Slutligen vill jag böna och be till Bosse om att inte spela 4-4-2. Vi har inte, och vill inte ha, helautomatiska kantslickare som kan slå perfekta inåtskruvade inlägg. Vi har inte heller 2 st. stora, kraftfulla helautomatiska forwards som kan nicka in ovan nämnda inlägg från kanterna. Må detta eländiga spel framöver endast nyttjas av våra eländiga alliansbröder och låt oss istället få njuta av härligt ÖISigt, tekniskt och trixigt genombrottspel.

  Svara

  • 19 februari, 2011 @ 10:33 Johan Gellerman

   Mikael Odin som en ny Sören Börjesson? Min bromance var ju i alla fall große talang på riktigt så det fanns visst belägg för min glorifiering men det här känns ju bara löjligt.

   Han blir på sin höjd en ny Mellqvist.

  • 19 februari, 2011 @ 10:59 Oskar Ängermark

   Ja det där var en ganska kraftig överdrift. Mellqvist klass blir det nog på Odin men inte mer. Fast sen får han såklart jävligt gärna motbevisa oss.

   Sen måste man säga att även om Fredrik Andersson är bra så är Peter Den Store bättre. Så är det bara.

   I övrigt så ser elvan ganska bra (för Div. 1) och realistisk ut. Vi får hoppas att vi kan behålla alla de här grabbarna bara.

  • 19 februari, 2011 @ 11:41 Anonym

   Oscar Wallen såg väldigt väldigt svag ut förra internmatchen. En korrekt ögonblicksbild? eller finns det något där? ni som sett mer?

  • 19 februari, 2011 @ 11:53 Oskar Ängermark

   Ibland gör han riktigt bra saker och ibland syns han inte alls. Han känns lite kantig tycker jag. Han verkar ha ett bra skott!
   Det finns säkert något där men frågar är hur mycket det är. Ge honom tid. Jag tror han kan visa sig bli ganska bra.

  • 20 februari, 2011 @ 00:59 Martin Johansson

   Jag har lite svårt att avgöra. Han kan se kantig ut men tycks vara en djävel på att vara på rätt plats och raka in returer.

  • 20 februari, 2011 @ 01:01 Martin Johansson

   Om Odin blir nya Sören Börjesson blir Markus Birro nya Strindberg. Ain’t. Gonna. Happen.

 8. 19 februari, 2011 @ 11:51 Anonym

  Seb håller iallafall på att förhandlar med Örgryte IS men det skall lösa sig med jobb eller studier gör det det kommer han vara kvar låter lovande. Han tror jag är jätteviktig att ha kvar , en pappa till dom yngre killarna , som ger allt och aldrig slutar springa innan matchen är slut. Vice lagkapten bredvid Leinar ser jag gärna honom.
  Match på Onsdag mot Elsborg Borås arena jag längtar.

  Svara

  • 19 februari, 2011 @ 12:53 Anonym

   ELFSBORG skulle det givetvis vara.

 9. 19 februari, 2011 @ 12:11 Rude Boy

  Som vanligt en fröjd att logga in på Sade. Det bästa sen kardborreband på barnskor.

  Svara

 10. 19 februari, 2011 @ 13:00 Anonym

  SD här fokusera vi Öisvänner för framtiden för Örgryte IS , skönt att ha denna ventil dessa dagar när vi befinner oss på botten innan vi får någon stukter på det hela.
  I övrigt såg jag att peking hade spelat två träningsmatcher mot superettan lag båda matcherna hade slutat oavgjort.( ja man ler lite för sig själv).

  Svara

 11. 19 februari, 2011 @ 15:10 Rompan

  Med Janne A bakom rodret blir inte Peking bättre

  Svara

 12. 19 februari, 2011 @ 23:59 timberhochmandie

  Ni som vet allt: Finns det nån uppfattning om morgondagens uppställning(-ar)?

  Svara

  • 20 februari, 2011 @ 01:07 Martin Johansson

   Omöjligt att säga men givet träningen i fredags:

   Abrahamsson/Andersson

   Bengtsson – D. Jonsson – Leinar – Elving

   Johannesson – Johansson

   Sandberg – Olsson – Lindström

   Wallén

   Sedan möter de väl tipselit. Kan nya tipselit för dåligtnför att våga mig på en elva.

  • 20 februari, 2011 @ 07:32 Voldemort

   Ja, Steine lär i allafall inte var med då han är på väg till La Manga med SK Brann….

  • 20 februari, 2011 @ 09:24 bisse

   och lika bra det

  • 20 februari, 2011 @ 09:40 Anonym

   Bisse>>> har du någon gång under hela ditt liv sagt något positivt om någon? Varför inte bara sluta följa ÖIS? De skänker dig ingen lycka och du skänker ingen lycka till oss med all din bitterhet och negativa attityd. Om jag vara helt ärlig måste jag säga att jag klarar mig fint utan dina kommentarer. På vilket sätt bidrar du till att något blir bättre?

  • 20 februari, 2011 @ 10:29 Oskar Ängermark

   Fan va trist! Steine har ju varit en av mina favoriter! Fast jag kan inte säga att jag är överraskad. Det har känts ganska så självklart att Steine inte skulle spela i ÖIS så fort det blev klart med konkursen.
   Där har vi en kille som måste vara besviken på ÖIS.

  • 20 februari, 2011 @ 10:47 Johan Gellerman

   Där har vi _ytterligare_ en kille som måste vara besviken på ÖIS…

  • 20 februari, 2011 @ 11:28 Gloria Estefan

   Vad skulle han vara besviken över? ÖIS drog upp honom från en amatörliga. För 5-6 matcher på 6 månader har han fått en go sign on bonus och en lön han aldrig varit i närheten av. Och nu är han tack vare skyltfönstret ÖIS givit honom på gång att fortsätta proffskarriären.

   Förstår inte varför folk målar upp ÖIS spelarna som några offer. Fotbollsvärlden är krass, är du tillräckligt bra får du nytt kontrakt någon annanstans, är du inte det kanske du hade väldigt tur från början av att Dick Last fick för sig att ge dig ett bra kontrakt.

 13. 20 februari, 2011 @ 11:11 Lana

  Shocken efter konkursen borde väl ha lagt sig nu? Det är dags att diskutera väsentligheter. Efter den totala misskötseln av ÖIS så måste huvuden börja rulla. Jag kan inte fatta att det är så tyst om det. Upp med alla korten på bordet. Normala människor, vilket innefattar de flesta supportarar och sponsorer har fått nog, men här inne verkar alla låtsas som det regnar. Bevaka träningar när gangsters har konkat våran klubb och fått oss ner en divitson!? Ärligt talat, var lite seriösa nu. Ulrika, Dick Last och Ranäng borde diskuteras här. Sammanslagning med Qviding är en konstruktiv idé som inger hopp om framtiden, men vem vill slå sig samman med oss så länge vi har kvar skurkaran i våran ledning?

  Svara

  • 20 februari, 2011 @ 11:27 Martin Johansson

   Skriv en text och skicka in. Vänta inte på att någon annan ska göra något. Gör det själv!

   Personligen har jag inte tid att gräva i det förflutna. Inte här. Inte just nu. Det kommer förhoppningsvis en bok någon gång i framtiden.

   Vad som har hänt har hänt. Just nu fokuserar jag på det jag kan påverka och det jag tycker är intressant. Dessutom är jag övertygad om att de ansvariga för detta kommer att få lämna klubben. Där känner jag ingen oro. Därför finns det Ingen anledning att lägga mer tid och utrymme på det i detta forum.

  • 20 februari, 2011 @ 14:15 PriMax_ÖIS

   Håller med helt. Det är nu vi kan förändra och påverka. Trots allt tycker jag att det spirar en viss optimism bland oss supportrar. Rätt konstigt men det känns bra :) Min sambo är lärare och hon berättar att en av 5 åringarna går runt skrattandes och sjunger att ÖIS bara har två spelare. (Hans pappa är öissupporter)
   Framåt Röd Framåt Blå!!

  • 20 februari, 2011 @ 14:39 Garotta de Ansjovis!

   Sicken sketunge!

 14. 20 februari, 2011 @ 15:20 Jacke

  Det är riktigt gött att se att det alltid finns nya kommentarer på varje ny artikel här. Oftast väldigt snabbt efter att artikeln släpps :). Gissar att folk som jag sitter och nördar och trycker på F5 varannan minut. Men det härliga är iaf att allt detta tyder på intresse, engegemang och hängivenhet. Tre grundpelare utan vars närvaro ÖIS aldrig kommer resa sig igen. Dock bara utifrån att läsa diverse forum o dyl. så tror jag mig kunna säga att ÖIS kommer att resa sig.
  Vi har förmodligen en av Sveriges yngsta A-trupper, det finns talang i truppen. Vissa spelare har potential och kan bli det nya ÖIS. Ge det tid, stöd laget och svik aldrig Lirarnas lag!!

  Svara

 15. 20 februari, 2011 @ 22:25 timberhochmandie

  Ah, du hade ganska många rätt Martin, väl..? Jag har inte lyckats lära mig de nya grabbarna ännu och ois.se hjälper ju inte till med tröjnummer tyvärr. :-/ Sen springer alla omkring i på tok för mycket kläder. Knappt man känner igen gamlingarna under allt tyg…

  Svara

  • 20 februari, 2011 @ 22:34 Martin Johansson

   Nja. Så där väl. Helt plötsligt saknades ju Bengtsson och Sebastian.

   Men de startade så här (väl):

   Andersson

   Leinar – R. Jonsson – D. Jonsson – Elving

   Johannesson – Odin – Lindström – Sandberg

   Wallén – Olsson

   I andra halvlek spelade de väl (om jag kommer ihåg rätt):

   Bergstedt

   Otterstedt – R. Jonsson – D. Jonsson – Leinar

   Johannesson – Odin – Olausson – Kadhim

   Olsson – Sandberg

   Mot slutet bytte de ju en hel del och Wallén kom in igen och Robin klev av. Kommer tyvärr inte ihåg ordningen på alla byten. Hade gett upp då. Så djävla kallt. Dessutom kan jag spelarna i tipselit alldeles för dåligt. Hade jag kunnat dem lite bättre hade det blivit ett referat. :-)

  • 20 februari, 2011 @ 23:01 Martini

   Inte så lätt att hålla ordning på Tipselitgrabbarna. 1-1 målet gjordes i alla fall av en 93:a som heter Daniel Carlsson, ny för i år.

   Lite skrämmande att de blåa kunde stå upp såpass bra som de gjorde. Fast jag såg bara första halvlek, i andra kanske A-killarna doinerade mer?

  • 20 februari, 2011 @ 23:12 Martin Johansson

   Nej, faktiskt inte. Och jag håller med att det är lite oroande att tipselit klarar av att spela jämt med a-laget. Å andra sidan ska man inte glömma att Hammarbys talanglag (som väl motsvarar tipselit) länge var med i toppen av Norrettan förra säsongen. Sedan kan man väl säga att det hjälpte tipselit att de hade Peter i mål. Han gjorde ju ett par riktigt fina räddningar.

  • 20 februari, 2011 @ 23:17 timberhochmandie

   Men nog hade A-laget rätt bra koll på spelet i andra – åtminstone tills det blev alltför många junisar på plan? Tyvärr var kanske inte målskyttet det bästa men visst var bollen oftare i närheten av det målet än det andra?

  • 20 februari, 2011 @ 23:20 Martin Johansson

   Jo. Vi mumlade till och med något om att det var spel mot ett mål, men jag vet inte om jag tycker att a-laget skapade tillräckligt mycket. Jakob var het och Nico hade bra speed och Seif slog två fina inlägg. Jakob borde nog petat in ett till i andra. Dessutom var det lite roligt att se Leinar lacka ur efter att (var det Malina) ha blivit tunnlad. Kommer kanske upp något i morgon. Orkar inte nu. Får slå Tomas Östlund en signal och kolla upp några av tipselitspelarna. :-)

  • 20 februari, 2011 @ 23:25 timberhochmandie

   Stahler påstås det på SF…

  • 20 februari, 2011 @ 23:31 Martin Johansson

   Borde stämma bättre.

  • 20 februari, 2011 @ 23:13 timberhochmandie

   9 av 11 är väl helt ok, även om det inte blev helt rätt på positionerna..? :-)

   Du kan väl slänga ihop nåt utan att ha ordning på alla namn… De verkade ju ordentligt taggade i alla fall. Det small ju ordentligt ibland och ett par gula blev det också. Verkade absolut vara blodigt allvar…

  • 21 februari, 2011 @ 08:58 Voldemort

   ….så nu återstår bara den ofrånkomliga frågan, timber. Var du på plats med BH eller utan BH? ;-)

  • 21 februari, 2011 @ 09:52 Voldemort

   ursäkta min dåliga humor men den frågan gick inte att undvika efter en annan liten diskussion vi hade…. no offense, timber? :-)

  • 21 februari, 2011 @ 10:03 timberhochmandie

   Det är lugnt. :-) Men jag hade snarare väntat mig en kommentar kring att jag inte känner igen spelarna med kläder på… ;-)

  • 21 februari, 2011 @ 11:11 Voldemort

   Touché…. :-)
   Den hade jag inte ens tänkt på!
   Du förgyller dagen med att ge mig ett litet skratt… ;-)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se