Bosse Backman: ”Hade det inte varit ÖIS, så hade jag nog inte gett mig på det”

Då var det äntligen dags för årets första träningsmatch. Jönköping visade sig från sin bästa sida och besegrade ÖIS med 3-0 inför 167 åskådare i Elmiahallen. Efter matchen tog vi ett litet snack med Bosse Backman.

Årets första träningsmatch genomförd och det blev förlust mot Jönköping.

– Det är en start, en uppvärmningsrond. Det tar en två-tre matcher innan man är i fas och man ska givetvis inte behöva byta en sju-åtta spelare under en match, men vi hade en del småskavanker så det är helt ok.

Har det varit en jobbig vecka för dig?

– Inte för mig, men för alla ideella krafter i ÖIS och alla gamla ledare har det varit en jobbig tid. Bengt och jag har ju vetat vad det har handlat om, att hålla ihop det här så mycket som möjligt. Konkursen var ändå en bra sak, men vi skulle ha tagit den tidigare. Den är svår att ta så här mitt i försäsongen. Alla är förberedda på det och vi kom i alla fall hit och gjorde det vi skulle. Säsongen har knappt börjat för vår del. Vi ligger en månad efter vad man normalt ska göra.

Har vi råd att ligga så långt efter?

- Ingen har egentligen råd med det, men det är inget som vi kan påverka nu. Vi vet fortfarande inte vilken serie vi ska spela i och inte vilken trupp vi har, utan vi får flytta det en dag i taget. Vi får bara gilla läget. Det är därför Bengt och jag är här, vi är vana att jobba så här i mindre klubbar. Men det är en extrem situation för Örgryte och det påverkar alla omkring. Vi får bara försöka hålla det här så långt från omklädningsrummet som möjligt.

Man kunde läsa att många spelare var tveksamma till den här matchen.

– Vi har tagit det internt. Spelarna är naturligtvis oroliga för sin hälsa och sina kontrakt, man har inte mått så väldigt bra. Vi träffades förut och hade ett bra möte med killarna. Allt kommer att flyta på framöver, men vi behöver få hem en ny styrelse så att killarna känner att vi är en klubb igen, det är det viktigaste – för det är vi inte just nu.

Nästa steg?

– Det är inte längre än att vi ska äta middag och åka hem, sen ska vi ha träning i morgon. Sedan blir det internmatch på söndag och Elfsborg på tisdag.

Den matchen finns inte med på Elfsborgs hemsida längre.

– Ingenting upphör att överraska mig. De kan givetvis vara osäkra på om matchen blir av och jag lär få en signal i veckan. Det är en period när allt kan hända. I en normal träningssäsong så styr vi det mesta av verksamheten, men det gör vi inte längre. Tycker Elfsborg inte att vi är tillräckligt bra eller nåt annat, så är det bara att acceptera det.

Var du beredd på att det kunde bli så här struligt?

– Att det skulle bli tufft det visste jag, det är därför jag är här. Bengt och jag ska försöka dra klubben över den puckeln. Självklart önskar man att det skulle gå smidigare, men det finns alltid en lägstanivå och sedan går det uppåt. Vi saknar lite samling i klubben. Alla har slitit hårt, men vi hade behövt en bättre samling uppifrån och ner, för den situationen som är nu, den belastar seniorspelarna hårt för det är ändå de som får ta den offentliga smällen.

Älskar du ändå utmaningen?

– Hade det inte varit ÖIS, så hade jag nog inte gett mig på det. Jag hade ju egentligen slutat, men nu är det viktigt att vi håller ihop det här ordentligt.


'Bosse Backman: ”Hade det inte varit ÖIS, så hade jag nog inte gett mig på det”' have 61 comments

 1. 17 februari, 2011 @ 06:45 Martin Johansson

  Bosse Backman, vilken djävla hjälte! Älskar hans inställning och hjärta. Som om Jakob Olsson vore gammal som gatan. Det är bara att hålla ut, det här kommer att bli bra (hoppas jag).

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 07:32 PriMax_ÖIS

   Ja, han känns väldigt rätt nu. Den enda som inte verkar gå och oroa sig :)

 2. 17 februari, 2011 @ 07:50 Anonym

  Man blir tårögd. Och ”ingenting upphör att överraska mig” är en bra fras.

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 09:44 För kort som målvakt

   För att inte glömma frågan ”Älskar du ändå utmaningen?”. Fantastisk fråga, jag menar det. Att ställa denna fråga efter konkurs, nedflyttning och förlust med 0-3 få i vart fall mig att le stort.

  • 17 februari, 2011 @ 18:12 Martin Johansson

   BoB ligger högt upp på veckans lista över ”good stuff that happen to bad people”.

 3. 17 februari, 2011 @ 08:05 Tveksam

  Frågan är om han är rätt fotbollsmässigt. Även om det är tidigt på säsongen (egentligen inte men för detta laget) så är jag tveksam till hur han tänker fotboll. Med tanke på hur startelvan såg ut, platser som spelarna spelade på så blir man tveksam. Hoppas jag har fel, men är lite oroad.

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 08:09 Martin Johansson

   Jo, jag kan förstå det och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har tänkt liknande tankar. Jag väljer dock att fortsätta att vara försiktigt positiv. Det går sannolikt inte att dra för stora växlar av gårdagens startelva och spel. Situationen är som den är och BoB har ju en poäng i att vi saknar ytterbackar, därmed måste han hitta radikala lösningar. Men det är klart, Nicolas Sandberg och Seif Kadhim på samma kant var inte ett genidrag. Särskilt inte med tanke på att J-Södra hade sin hetaste kille på den kanten. Men skit händer och vi kan inte gräva ner oss för det. Dessutom såg ju Niclas Elvings ytterbacksinhopp tämligen lovande ut. Vem vet, kanske är han något på spåret.

   Om BoB är rätt fotbollsmässigt återstår att se, men vi kan väl enas om att han är bättre än Janne Anderssons blandspel (99 långbollar och en passning längs med marken).

 4. 17 februari, 2011 @ 08:12 För kort som målvakt

  Skön attityd hos den ”gubben”. BBs önskan om lugn och ro är lätt att dela. Kan inte alla vi engagerade supportrar ägnar oss åt en stunds eftertanke fram till årsmötet? Var sak har sin tid och just nu är jag övertygad om att skrika och kritisera kommer bara att leda till ytterligare splittring och söndring. Nu menar jag inte att tysta eventuella kritiker men om ni är kritiska, var måttfulla och sakliga (och om möjligt konstruktiva) i er kritik och utnyttja i stället er rätt att göra er röst hörd på kommande årsmöte.

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 08:17 Martin Johansson

   Nu måste jag fråga en sak, för jag hänger inte riktigt med. Var finns den här icke-måttfulla och osakliga kritiken? Finns den här på SD eller vad exakt är det som du avser i detta fall? Jag tycker nämligen att vi håller oss rätt måttfulla på detta forum (har inte så stor koll på andra ÖIS-forum), men om du är av en annan åsikt skulle jag vara glad att få reda på det så får vi ta en funderare. Visst, det förekommer enstaka ”utbrott”, men så mycket mer än så är det väl inte?

  • 17 februari, 2011 @ 09:18 SB

   Jag hörde att någon ropade på mig…

  • 17 februari, 2011 @ 10:06 Anonym

   Ja, du är fan ÖIS egen Jan Björklund. Krav, krav, krav. Nag, nag, nag. Förbud, förbud, förbud. Inser att det där sista blev lite fel eftersom du i alla fall är emot ett förbud.

  • 17 februari, 2011 @ 10:07 Anonym

   För er som inte förstår det så kan det sägas att det där var ett försök till skämt.

  • 17 februari, 2011 @ 09:30 För kort som målvakt

   Jag håller med om att SD håller en relativt hög nivå. Tyvärr ser vi ibland då och då sågningar som att ”Ranäng är en idiot”, ”avgå styrelsen”, en eller annan spelare är värdelös, ”okonstruktivt” (vilket jävla ord, heter det verkligen så?) ältande i när exakt styrelsen började samla på skulder m.m. Visst, vi bör lära av våra misstag men att exempelvis älta frågan om skulderna i början på milleniet var 40 eller 46 mill och vilken styrelse som var ”värst” är, om Du frågar mig, föga konstruktivt. Det enda det medför är att vi förstärker bilden av klubben som en även historiskt sett, amatörklubb.

   Det är lite svårt att förklara min känsla, för det rör sig om en känsla, men den bottnar i en törst efter en positivism, en framåtanda och en glädje som jag inte sett till på ganska länge. I stället för att sprida att en spelare gjorde en värdelös sak kan man kanske försöka hitta vari bristerna ligger och varför. Exemplet med kommentarerna angående Nico och seif får belysa bra och dåligt enligt min mening. Det destruktiva i ett ogrundat konstaterande om att i vart fall en av nämnda är värdelös följt av en kommentar med förklaring till varför dessa spelare inte presterade som vi önskar.

   Jag märker att jag, nu när jag ”tvingas” tänka på mitt egna inlägg, nog var lite orättvis mot SD (och kanske mot Dig personligen Martin) som på ett föredömligt sätt försöker verka för just saklighet och balans. Kanske vill jag bara vara glad och få med mig så många bröder och systrar som möjligt. Kanske är jag bara grinig och kanske, o hemska tanke, föll jag i fällan att jag bara ville se mig själv i skrift.

  • 17 februari, 2011 @ 18:08 Martin Johansson

   Jo, vi ser då och då sågningar som ”Ranäng är en idiot”. Det stämmer. Men det finns en anledning till det, och jag tror att jag har sagt detta förut, det är för att vi vill att Sambadefensiv ska representera alla former av ÖIS-supportrar: från kepsgubbarna som var med på Agnes tid till de där arga pojkspolingarna som står med ryggen mot planen och hoppar hela matchen igenom via mammorna som har med sig sina Robin Jonsson-galna kids på matcherna. Tyvärr har vi haft lite svårt att värva skribenter ur den första gruppen, men Agne, Sören och Mackan ska veta att vi har försökt. I min värld finns det plats för alla former av uttryck kring ÖIS. Men visst, jag önskar att Sambadefensiv kunde vara lite bredare. När det gäller kritik tycker jag dock att vi håller en hyfsad nivå, och det här har vi diskuterat en hel del, vi försöker alltid blanda positivt och negativt och jag tycker faktiskt att de flesta av oss som skriver här kontinuerligt försöker vara konstruktiva eller analytiska när vi är kritiska till något. Dessutom vill jag alltid hävda att vi uppmuntrar till diskussion. Att vi för varje ”fuck ditten och datten” slänger in ett ”Heja ÖIS!”. Kanske har jag fel i det och då får vi givetvis skärpa oss.

   Personligen kan jag bara säga att jag är lite bi-polär i mitt supporterskap. Det är sådan man är som drama-queen. Ibland är allt skit. Kolsvart. Ibland är allt goody two shoes. Solen skiner. Samtidigt tror jag att jag vid flera tillfällen har sagt att man ska ta allt jag skriver med en nypa salt. Allt är inte alltid så allvarligt som det framstår i text. Tänk Todd Solondz ”Happiness”.

  • 17 februari, 2011 @ 18:13 timberhochmandie

   Åh, jag känner mig alldeles särskilt välkommen! :-)

  • 17 februari, 2011 @ 18:22 Martin Johansson

   Bra!

  • 17 februari, 2011 @ 18:15 Martin Johansson

   Glömde en sak, jag har ofta för avsikt att skriva peppande texter, men så händer det som alltid händer med ÖIS, men så går man i konkurs, anställer Janne Andersson eller spelar en djävla massa kryss. Det är svårt att vara preppy och ”fjortonårig-flicka-på-första-daten-glad” när olyckan hela tiden skrattar dig i ansiktet.

  • 18 februari, 2011 @ 06:55 För kort som målvakt

   Du har helt rätt, Martin. Jag kryper till korset och erkänner; det var ett rent ut sagt skitinlägg jag skrev. Kände mig låg och lade mig på SD-terapisoffan. Jag ber om ursäkt och ska försöka skärpa mig.

   Ni ”fasta skribenter” (eller vad ni nu kallar er, redaktionen?) tycker jag ska ha lite högre i tak. Ni skriver så ofta att det inte gör något om ni är lite onyanserade ibland. Tids nog lär vi känna er och kan se igenom era dåliga dagar. Detta menat positivt, det kallas personlighet. Vad jag lackade ur på lite grand var/är de tillfälliga, ibland anonyma besökare på tråden som bara häver ur sig något negativt för att därefter ta till flykten.

  • 18 februari, 2011 @ 06:56 För kort som målvakt

   Fan, det blev fel igen ”om ni är lite …” skall vara ”om ni skulle vara lite …) :D

  • 18 februari, 2011 @ 08:09 Martin Johansson

   Det är lugnt. Förstår (lite) vad du menar. Ibland lackar jag också ur på onyanserat gnäll i kommentarfältet.

 5. 17 februari, 2011 @ 09:30 SB

  Angående BoB så är jag försiktigt positiv. Han har hittills snackat snacket och är nog inte feg för att ta svåra beslut när det gäller. Den kan uppställningen kan dock ifrågasättas, men han kommergivetvis aldrig att spela så i en match med full trupp. BoB är ingen man ringer när styrelsen vill se mer skönlir, BoB är någon man ringer när det är som det är. Att han kommer göra det bättre än Mr 0-0 är jag ganska övertygad om.
  Med undantag för typ Benitez och Tony G skall man nog aldrig per definition gå in med negativ inställning till en ny tränare. Visar det sig dock att han är oduglig efter en betydande del av säsongen så skall han avgå, men det är en annan femma.

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 18:16 Martin Johansson

   Jag är lite kluven för det här. Jag skulle faktiskt vilja se ÖIS visa lite långsiktighet i tränarvalet. Jag tror på kontinuitet. Jag gillar inte det här avgå-snacket som dyker upp lite för ofta. Vi är ÖIS, inte AIK, Bajen eller Blåvitt.

  • 18 februari, 2011 @ 09:13 Martini

   I princip håller jag med dig.
   Men som läget är just nu med vår klubb så är inte ordet kontinuitet det mest primära. Snarare överlevnad, tålamod och erfarenhet – speciellt på ledarsidan.
   Jag tror att BoBa är mycket lämplig i dagsläget. Frågan är vad som händer den dagen vi har stabilitet och ska börja klättra uppåt igen – är han rätt man då, och vad tycker han själv? Är han nöjd med tiden som städgumma eller vil han försöka sig på en revansch även på en högre nivå?

  • 18 februari, 2011 @ 10:38 Martin Johansson

   OK, du har en poäng. Och jag köper den. Dessutom har väl BoB varit ganska rak med att han och Bengt är här för att ”ta oss över puckeln”. Det låter ju med andra ord som att han siktar på att rida ut stormen för att sedan återgå till pensionen. Samtidigt kan jag då känna att det vore väl alldeles utmärkt om man samtidigt tog chansen att långsamt slussa in en framtida ersättare. Någon som kan tänka och fokusera på det långsiktiga. Men det är väl bara drömmar med tanke på det ekonomiska läget.

  • 18 februari, 2011 @ 11:00 Anonym

   Ni är några steg före, det är många puckla jag vill kalla det berg som Örgryte IS skull uppför. Hans eller deras tillsammans med Leinar är väl att hålla ihop, hålla i gång och försöka ställa en spelartrupp på planen och möta nya lag som vi inte vet ett skit om.
   Nu kommer jag in på en enorm konstrast Öis möter Manchester City. Överfull arena i strålande solsken…. På Påskbergsvallen i Varberg. Nu ligger Varbergs Bois-Öis i samma div.1

 6. 17 februari, 2011 @ 09:58 Garotta de Ansjovis!

  Med tanke på vilka gubbar vi hade tillgängliga kan vi ju inte förvänta oss så mycket i en första träningsmatch.
  Och med brist på naturliga ytterbackar, så får man testa.
  Men som jag oxå kommentera, Seif å Nico på samma kant…

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 10:11 Anonym

   Bästa elvan vi kan ställa på benen just nu:

   Abra-ka-dabra

   Den bildsköne – Buzz Lightyear – Robinho – Adamski

   Danny Bwoy – The Sebster

   Steine Line – #5 – Mördaren med babyansikte

   Naturvetaren

   Om man ska försvara Seif lite kan man väl säga att han inte fick så mycket hjälp av Nico. Nico är anfallare och har därmed lite svårt med positionen som yttermittfältare. Det var bara att jämföra utgångspositionen mellan Nico och Mathias Johannesson i går. Nico låg 15-20 meter högre upp i planen. Sedan ska det väl sägas att Nico inte visade upp något större intresse för att spela försvarsspel i går.

  • 17 februari, 2011 @ 18:14 Garotta de Ansjovis!

   iof men det laget som vi ställde upp med, så var det ju ingen överraskning att det gick som det gick…
   Undrar vilka gubbar vi kommer att ha när serien startar?
   Å vilken serie osv…

  • 17 februari, 2011 @ 18:27 Martin Johansson

   Vi startar i Division 1 Södra. Det är klart nu. Spelprogrammet på Svensk Fotboll är uppdaterat. Och det är väl mer eller mindre klart att sammangåendet inte kan slutföras innan säsongen startar.

   Vilka spelare vi startar med har jag ingen aning om. Förhoppningsvis får vi se följande elva i öppningsmatchen mot Skövde AIK:

   Axel Wibrån

   Christofer Bengtsson – Valter Tomaz Jr – David Leinar – Adam Eriksson

   Niclas Elving – Danny Ervik – Sebastian Johansson – Jakob Olsson

   Nicolas Sandberg – Luka Mijaljevic

   Det känns väl ändå ganska realistiskt?

  • 17 februari, 2011 @ 18:39 Oskar Ängermark

   Inte bara realistisk, ganska lovande är den för att spela i division ett också.
   Om vi har lite tur så kan vi faktiskt få uppleva den första framgångsrika säsongen på snart tio år. Sen att den beror på en konkurs och två nedflyttningar på två år är en annan sak.

  • 17 februari, 2011 @ 18:43 Martin Johansson

   Säsongen 2008, har du glömt den redan?

  • 17 februari, 2011 @ 18:47 Oskar Ängermark

   Tjipp, tjopp! Ja, det gjorde jag! Jag använder exilkortet ännu en gång. Men det är fortfarande väldigt sällsynt med framgångar när man håller på ÖIS. Åtminstone de senaste åren.

  • 18 februari, 2011 @ 08:33 Håkan Wall

   Från konkurs till Martins första startelva-spekulation: 6 dagar, 3 timmar, 27 minuter.:)

  • 18 februari, 2011 @ 08:35 Martin Johansson

   :-D

 7. 17 februari, 2011 @ 11:21 Anonym

  Kanon intervju,Ni gör ett väldigt viktigt jobb för att samla oss Öis vänner som älskar Öis.
  Vi får ta del av första träningsmatchen 2011 även möta lagets tränare mitt i värsta kaoset när ingen vet hur morgondagen ser ut knappt inget är givet.
  2011 får vi nog tänk på hur vi uttrycker våra tankar om spelare för att det är lätt hänt att dom tappar tron på sig själva och om det är värt att fortsätta spela fotboll. Många av killarna är unga,har inte hitta sig själva Någon har familj, eget boende det är ett kaos senario. Det kommer vara en mental utmaning för dom att inte ta med detta på planen i sitt spel. Dom är omedvetet rädda.
  Vi får även på SD byta tankar med varandra någon att ventilera med. Ta åt er äran att ni gör ett viktigt jobb killar( för någon kvinnlig fägring finns väl inte).

  Svara

 8. 17 februari, 2011 @ 11:59 Slicen

  Kanske inte är rätt plats att skriva detta men jag kände ändå att jag ville få det ur mig – pronto. Det gäller det här med spelarnas höga tankar om sig själv. I tidning efter tidning uttrycks att ”jag vill inte spela i division 1, jag är öppen för allt”. Blir rätt förbannad när jag läser detta. Att klubben befinner sig i det läge den gör är pga en styrelse som levt uppe i det blå under en lång följd av år. En styrelse som också satt hela klubbens existens på spel genom att man gått ”all in” på rött när det sedan blev svart. Å andra sidan är det som Ranäng sagt att på upptaktsmötet inför säsongen 2010 var sågott som samtliga överens om att Öis skulle gå upp i Allsvenskan. Vi blev 9:a!!! Öis hade nästan samma trupp som året innan spelade i Allsvenskan. Vi blev 9:a!!! Med en stor del av de spelare som nu är för fina för att ta sitt ansvar mot klubben och som anser sig så jävla bra, så blev vi fuckin jävla 9:a!!! Ranäng & Co försåg tränare och trupp med det mesta av förutsättningar och belönades med en sketen niondeplats. Att vår ekonomi hade fortsatt vara strukturellt sjuk även vid en uppflyttning är en annan sak som väl bara försenat det stålbad vi nu befinner oss i. The facts remains the same – spelarna tog inte ansvar då och verkar på sina håll inte så intresserade av att ta ansvar nu – heller!

  Att en kille som Abrahamsson försöker komma iväg kan jag förstå efter att klubben hårt försökt sälja honom. Han har naturligtvis passerat en mental gräns där steget inte blir så långt när det varit nära med Portsmouth och kanske nära med….? Men alla övriga i truppen som är ute och snackar i spalterna, nu senast Robin, Jakob och Nico? Vem tror de att de är? Visst, jag kan förstå att det påverkar deras möjlighet att försörja sig och kanske har de en agent bakom sig som tjatar om att de bör ”marknadsföra sig” så fort de får chansen. Men någonstans bör man kanske ta sig en titt på sig själv i spegeln och konstatera att ”jag bidrog till att en allsvensk trupp placerade sig 9:a i Superettan, det skäms jag för och jag vill göra bättring”. Lite av detta har jag funnit hos Danny och all heder åt honom!

  Nej, vad jag förväntar mig nu är att spelarna tar också SITT ansvar för att klubben hamnat i denna situation. Att man kämpar på och håller käft med sitt gnäll och istället låter fötterna tala på fotbollsplan. Det är förmodligen det bästa man kan göra också för sin egen framtids skull. När klubbar idag pratar om att man vill ha ”karaktärsspelare” innebär det naturligtvis också att man inte vill ha spelare som likt råttor omedelbart överger ett sjunkande skepp.

  Svara

 9. 17 februari, 2011 @ 12:20 Krilliano

  Jaaa.. Skönt o höra att någon är inne på samma linje som mig själv. Visst.. Öis ledning är usel, det vet vi nu. Och det är givet att vissa spelare vill spela högre än ettan. Peter är definitivt en av spelarna som ska apela högre upp. Men däremot tycker jag det borde finnas någon form av ansvarskänsla och även ”vikänsla”. Härligt o höra även från Seb att han vill vara kvar. Och givetvis Leinar som verkar ha fötterna på jorden. Precis sådana spelare jag vill ha i klubben. Sen köper jag att vissa gubbar vill spela i högre divisioner men att gå till klubbar där dom antingen sitter på bänken eller som är i nivå med Öis är för mig obegripligt. Bort och in med karaktärer som älskar det rödblåa. I nöden prövas vännen brukar man väl säga? !

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 12:42 Martin Johansson

   Både Krilliano och Slicen får ursäkta, men jag tycker lite att ni överdriver det hela. Åtminstone en aning. Jag tycker därför det är dags för en snabbsammanfattning av vad spelarna har sagt:

   Felix Sehlström säger ”jag ska sätta sig ner med ÖIS. Förhoppningsvis redan i veckan”.
   Danny Ervik säger ”läget är ovisst och jag är inte sugen på att spela i division 1, men samtidigt har jag ett stort ÖIS-hjärta”.
   Tommy von Brömsen säger ”jag satsar på min utbildning och jag har andra anbud, men jag stannar gärna i Göteborg”.
   Valter Tomaz Jr säger ”jag avvaktar och pratar med ÖIS, men jag vill gärna spela i Superettan”.
   Adam Eriksson säger ”jag trivs i laget och ÖIS har lovat att komma med ett förslag men det har de inte gjort än”.
   Seif Kadhim säger ”jag är öppen för förslag från klubben”.
   Markus Anderberg säger ”jag trivs i laget och ÖIS har lovat att komma med ett förslag men det har de ännu inte gjort”.
   Christofer Bengtsson säger ”jag har fått ett muntligt förslag från ÖIS, men jag har också förslag från andra klubbar. Jag stannar dock gärna i Göteborg”.
   Jakob Olsson säger ”min agent forskar runt om alternativ, division 1 känns inte så lockande”.
   Jonathan Lindström säger ”jag tror att jag kommer att stanna i ÖIS”.
   Nicolas Sandberg säger ”inga dörrar är stängda och jag för muntliga förhandlingar med ÖIS. Jag är dock inte så sugen på att spela i division 1, helst vill jag spela i Superettan eller Allsvenskan”.
   Niclas Elving säger ”jag får ett nytt kontraktsförslag snart och jag stänger inga dörrar”.
   Sebastian Johansson säger ”jag älskar klubben, och jag kan vara intresserad av en lösning med ett jobb vid sidan om, jag är inte främmande för det.”

   Övriga spelare har jag inte sett några uttalande från. Inte än i alla fall.

   Summan av kardemumman är därmed att en (Jakob Olsson) av tretton spelare säger att han är på väg bort, men det tycks då vara agentdrivet. Sedan får man väl säga när det gäller Jakob, Danny Ervik och Nicolas Sandberg att de i intervjuer här på Sambadefensiv tidigare har visat stort hjärta för klubben. Om det bara varit ögontjäneri är svårt att säga, men jag tycker inte riktigt att tonen i de två föregående inläggen är särskilt rättvis mot Jakob och Nicolas.

   En annan sak man kan konstatera är att ÖIS – för vilken gång i ordningen – lovat en massa som man inte kunnat hålla. Här har man lovat flera spelare att återkomma med kontraktsförslag vilket det verkar som man inte har gjort. I alla fall inte än. Lite förståelse får man ändå ha för spelarna, inte sant?

  • 17 februari, 2011 @ 13:06 Håkan Wall

   Jag är med Martin här. Jag tycker att spelarna visat ett fantastiskt tålamod och välvilja mot klubben och det inkluderar även Jakob. Så mycket skit man fått tåla, allt ifrån brutna löften till min favoritbehandling ”besked i kuvert för vi har inte stake nog att prata med dig face to face”. I princip samtliga har redan gått med på att sänka sina löner, och i Jakobs och Nicos fall så hade man i princip lägst lön i hela a-truppen. Jag tycker inte det är rättvist av oss fans att kräva att våra spelare ska sänka sin lön, tvinga dem jobba extra för att ens ha råd med mat och hyra och samtidigt markant försämra sina karriärmöjligheter.

  • 17 februari, 2011 @ 13:33 Slicen

   Jodå, jag förstår att spelarna behöver försörja sig och att hela havet stormar just nu. Men om du läser uppräkningen i gårdagens GT så finns mycket lite av ”nu knyter vi näven” och ansvarstagande för att klubben befinner sig där den gör. Inte ett ord om revanschhunger. Grundtonen är snarare att ”jag är för bra för att spela i division 1″, vilket för det stora flertalet är mycket tveksamt. Åtminstone med förra säsongens facit.

  • 17 februari, 2011 @ 14:19 Cor.g

   Kom igen nu va – GT?!
   Vilken typ av svar tror du att en spelare ger när en ”snäll” och ”omtänksam” journalist ringer och frågar hur det känns att bli så illa behandlad av klubben man gett så mycket för?

   Klart att det finns missnöje att citera men det säger ytterst lite (om något?!) om killarnas vilja att kämpa vidare och lyfta klubben.

   Visa istället uppskattning och stöd till ALLA i truppen, då kanske vi har en startelva när det är dags för premiär.
   När styrelsen sviker ska väl för f-n inte fansen göra det!

  • 17 februari, 2011 @ 15:09 Slicen

   Jag tror att man ger det svar man väljer att ge när en omtänksam journalist ringer. Men man kan välja att säga det man tycker eller det man tror reportern vill höra. Ofta sammanfaller detta vilket är bra i en demokrati. Men då kan man senare få stå för det man sagt – fråga Lars Ranäng! Att skjuta budbäraren (GT) förändrar inte min grundtes: somliga spelare tycks anse sig för bra för att spela i division 1 trots att de genom sin oförmåga såg till att vi placerade oss som 9:a i serien. (ett tag riskerade vi också kval)

   Sedan: min lojalitet ligger i första hand mot klubben. Klubben är alltid större än individen. Spelare kommer och spelare går. Om en spelare bär den röda tröjan så får han automatiskt mitt stöd. Om han dessutom gör det bra så får han också min uppskattning.

   Men jag tänker inte manifestera ”stöd och uppskattning” för dem som gör sitt bästa för att baktala eller försöka lämna Öis genom att åka runt och marknadsföra sig. Klubben är större än individen.
   Hur dum och dålig styrelsen är i nuläget har jag svårt att bedöma. Jag antar att det jobbas en hel del med att sy ihop en lösning. Kanske tvingas de svika spelaren för att inte svika klubben. Jag kan leva med det!

  • 17 februari, 2011 @ 16:25 Cor.g

   ”Om en spelare bär den röda tröjan så får han automatiskt mitt stöd.”
   Utan spelare ingen klubb att stödja, eller skulle du ställa ut elva vägkonor och sjunga så skönt å va Öisare?! (För övrigt en intressant frågeställning, ev. skulle jag kanske det?!)

   Ok, ovan är en överdrift och jag håller i stora drag med dig, men jag vidhåller en fortsatt skeptisk inställning till det som kommuniceras i media.
   En spelare som inte anser sig ”för bra” för div. 1 ska f.ö. inte pyssla med elitfotboll. Självbilden måste vara större än så. Däremot bör en ÖIS:are anse sig för bra för div.1 men villig att hjälpa klubben tillbaka till högre division.

  • 17 februari, 2011 @ 17:22 Slicen

   Ä la tveksamt om jag skulle sjunga för konor…men…ja, kanske..ändå. Däremot tror jag det är många som vill spela för Öis (gött å läsa om Fredrik Andersson, likaså om Leinar) så jag tror inte vi är helt utan framtid.

   Ja, man bör alltid vara källkritisk men man ska också läsa vad som står skrivet.

   Jag tror också att vi är ganska överens du och jag. Framförallt vill jag att en spelare i Öis ska vilja spela i högsta serien och det ska man visa genom sitt spel i den röda tröjan. Snackandet kan man överlåta åt Ranäng!

  • 17 februari, 2011 @ 16:30 Kardinaltetran

   Konceptet spelarlojalitet är nog tyvärr med få undantag dött. Det som talar för oss är att spelarmarknaden är ännu dödare för tillfället, speciellt om man inte vill flytta för långt. Killar som Seb och Robin skulle lätt kunna få kontrakt i Norge, men vill man bo i GBG så är utbudet begränsat… Vi kommer nog få se större delar av truppen kvar, oavsett division.

  • 17 februari, 2011 @ 18:20 Martin Johansson

   Jag håller med om att det finns för lite ”nu knyter vi näven”. Absolut. Men det skulle ju kunna vara så att Eric Nilsson hade i uppdrag att ”dra på” krisen i ÖIS. Den verkar ju sälja rätt bra. Och det är ju så som journalistiken fungerar, man hittar en ram som säljer och så spinner man gärna på det. Jag har själv varit med om det ett flertal gånger att man pratar med en journalist i tjugo minuter och man tycker att man får sagt precis det man vill och att det viktiga kommer fram, men sedan när artikeln dyker upp i tidningen så har ”den jäveln” hittat ett citat som man inte alls vill stå bakom. Det är inte särskilt svårt att editera en längre telefonintervju så att den passar textens syfte. Därmed inte sagt att det var så som det gick till i det här fallet. Det kan ju vara så att spelarna verkligen vill lämna om vi spelar i Division 1. Kanske får man ge dem det eftersom de ändå klarade sig kvar i Superettan förra året.

   Det var också därför jag drog upp det här med att flera av spelarna i intervjuer med Sambadefensiv – som är en annan typ av forum – visat mer klubbkänsla. Sanningen ligger kanske någonstans mittemellan?

  • 17 februari, 2011 @ 15:53 Anonym

   Och nu kan vi lägga till Robin Jonsson till listan. För att följa tidigare mönster:

   Robin Jonsson säger ”jag vet varken ut eller in just nu. Jag vill fortsätta satsa på fotbollen men rent spontant känner jag att division 1 inte är något för mig”.

   Sitter tydligen i förhandlingar med Ljungskile. Förr hade vi backar så att vi kunde torka oss i ändan med dem, nu ser vi ut att gå in i säsongen med en enda back. Jesus…

  • 17 februari, 2011 @ 19:35 timberhochmandie

   Vi kanske inte skulle ha gjort just det… ;-)

 10. 17 februari, 2011 @ 20:26 Krilliano

  Det är just det där. Alla spelare har precis fått reda på detta med konkurs. Tyvärr är jag inte optimist i det här läget. Precis som ovanstående talare så är klubbkänsla inte något som växer på träd. Robin talar med ljungskile, Jakob kollar runt, Margus och Peter i Danmark. Tror tyvärr att det kan komma mer. Speciellt nu när det blir mer eller mindre gratis att shoppa spelare av Öis. Och nu när vi inte ens kan erbjuda spel i superettan längre. Dom flesta kanske inte håller högsta allsvenska klass. Men nog är dom alldeles dugliga superettanspelare. Jag hoppas verkligen att Öis för någon form av dialog med spelarna så det åtminstone finns en chans att behålla hjältarna. För det där med Qviding känns inte särskilt stabilt. Intresset för Öis-lirare har ju varit relativt svalt fram till nu och då undrar jag nu när spelarna plötsligt har en chans att dra om dom verkligen visar upp samma tålamod. Gör dom det under dessa omständigheter så ändrar jag omedelbart min inställning och håller helt med dig Martin.

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 20:44 Anonym

   Att säga att dagens öis spelare är hjältar är väl att ta i ganska redigt (Valter undantagen) och ”dugliga superettanspelare” är inte direkt någon bristvara på dagens spelarmarknad.

   Tror inte det kommer inte att hända så mycket mer. Av dem spelare som är kvar är det 3-4 stycken som är halvattraktiva för klubbar på max ljungskiles nivå. Peter kan gå högre och Jakob kan eventuellt få lärningskontrakt på högre nivå. That´s it. Resten är div 1 anyways, de går ingenstans. Särskilt med tanke på att de flesta inte verkar vara så sugna för att flytta till mindre ort för 2000 kr mer i lönekuveret.

  • 18 februari, 2011 @ 00:18 Krilliano

   Jag hoppas verkligen du får rätt. Jag är inte riktigt säker. Håller inte med om att dom är div 1 spelare. I varje fall inte peter, marcus, seb, valter, steinthor, robin, adam, danny, leinar. Och där är nästan en startelva i mina ögon. Att det skulle vimla av bra superettanspelare som är gratis tvivlar jag starkt på. För mig är alla hjältar som spelar i rödblå dress efter den här svängen. Och om någon av dessa herrar försvinner så känns det genast sämre. Men som sagt. Jag hoppas du har rätt.

 11. 17 februari, 2011 @ 20:30 Krilliano

  För övrigt ska det bli spännande med spel Rosengård och Varberg. Schyssta bortatrippar. Och hemmamatcher på helg är jäkligt fint.

  Svara

 12. 17 februari, 2011 @ 20:36 Krilliano

  Glömde förresten fjäsket… Tack som fan för erat fantastiska engagemang med rapporter mm. Skulle nästan kunna säga att det är det enda i den här soppan som fått mig att hålla modet uppe. Sällan har jag varit så orolig för om Öis ska finnas kvar. Den begravningen vill jag inte gå på riktigt ännu. Så tusen tack för erat jobb. Ni skapar faktiskt enligt mig en möjlighet för Öis att komma tillbaka genom att ni samlar supportrarna på ett föredömligt sätt. Styreksen i Öis kanske kan sponsra er och betala för reklamen ni gör.

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 20:44 Martin Johansson

   Tack för berömmet, men jag måste ställa frågan, för vilka pengar ska ÖIS betala oss? ;-)

  • 17 februari, 2011 @ 20:48 Anonym

   Vi tar sms-lån, köper tillbaks gården för 12 milj och belånar den för 18 och vips får vi 6 miljoner över till både sambadefensiv och nyförvärv.

  • 17 februari, 2011 @ 21:52 Håkan Wall

   Jag kan ta Margus lön, det vet du;)

 13. 17 februari, 2011 @ 21:32 Gustaf

  En sak är säker och det är att Bosse B har en grymt härlig attityd. Förhoppningsvis smittar den av sig till övriga människor vilka är verksamma inom ÖIS.

  Jag ska inte klanka ner på tränare som inte kan försvara sig, men jag måtse ändå säga att de senaste åren har vi ÖISare fått leva med en hel skog av klyschor.
  Den mest frekventa frasen efter ett poängtapp måste vara, små marginaler och att skadeläget ser ut dom det gör…

  Jag hoppas verkligen att Backman &Co kan ”sparka” igång spelarna och få truppen att tro på sig själva.

  Den nuvarande truppen tycker jag ser ganska spännande ut för tillfället. Nu återstår det att se om de fd talangerna blommar ut. Tänker främst på en viss Danny E, vilken jag hoppas får sitt defintiva genombrott i år.

  Må bäst!

  G

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 21:38 Torgny

   BoB hade med säkerhet platsat i en ny styrelse

  • 17 februari, 2011 @ 21:38 timberhochmandie

   ”Den nuvarande truppen”… :-) Du menar Leinar då?

  • 18 februari, 2011 @ 10:23 Anonym

   Han som sitter på dubbla stolar idag.

 14. 18 februari, 2011 @ 13:11 x-et på räcket

  Ingen av oss mår bra av detta, då menar jag verkligen INGEN! Spelare (från yngsta till a-lag), styrelse, sponsorer, supportrar etc. Jag förstår de som vill satsa i högre division och vidareutvecklas – även om det finns en stark paradox i detta, jag vill ju givetvis att de skall vara kvar och revanschera sig i den rätta av tröjor. Å andra sidan, vi som ställer krav på nystart, satsning på yngre spelare osv…vill vi innerst inne ha kvar spelare som kanske (ytterst sannolikt) har problem med motivation? Vill vi se spelare som kanske inte ger precis allt för att göra klättringen uppåt möjlig – klubbens klättring är den jag avser!

  Slutligen BoB lär få ihop ett intressant lag till seriestart, men hurpass samspelt det blir får vi se där och då. En sak är iaf säker, deras inställning är det inget fel på och lyckas de smitta av sig på spelarna får vi se ett j-igt taggat gäng som gladeligen spelat på grus om det var så.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se