Bosse Backman: ” Jag är ödmjukt realistisk”

Trestegsplankor och brottartrikåer hade för dagen bytts ut mot plastgräs och fotbollar. Sambadefensiv fick ett par minuter med nye tränaren Bo Backman innan det var dags för hemgång.

Hur tycker du det ser ut just nu?

– Spelarna har totalt sett svarat upp väldigt bra på träningen. Vi har ökat den fysiska insatsen rätt så stort och tränat annorlunda än vad kilarna var vana vid tidigare, så det känns bra. Det finns ett antal småskador så här dags på året och det är en 4-5 stycken som vi tagit ur träning för att vara extra försiktiga. Det blir väldigt intensivt när man spelar 7 mot 7 på en liten plan.

Steinthor och Luka fick avbryta dagens träning.

– Svårt att bedöma hur det är. Steinthor fick en smäll på knät och Luca trampade snett. Det händer ofta sånt när man byter underlag, men båda har gott läkekött och borde vara tillbaka snart.

Du låter optimistisk så här två månader före seriestart?

– Jag är ödmjukt realistisk. Vi jämför olika förutsättningar och med de förutsättningar vi har just nu, så fungerar det väldigt bra. Vi ska se till att få spelare, som är spelklara, under kontrakt och som kan delta i seriespelet, men träningssituationen är jag klart nöjd med.

Nästa steg?

– Vi är lite sena och ställde in helgens match mot GAIS i ett tidigt skede. Jag bedömde då inte att vi skulle ha en så här bra trupp, hade vi haft det, så skulle vi kunna spela. Vi är bra framme på den fysiska biten annars tycker jag, men inte riktigt på det bolltekniska och spelorganisatoriska.

Vad jobbar ÖIS ytterligare med?

– Att klubben ska överleva om man ska vara allvarlig, det är det som är styrelsens stora dilemma i nuläget. För oss i truppen är det bara att fortsätta att träna. Träningsmatcherna börjar den 13/2 mot Qviding och sedan är det ett tätt program med matcher i stort sett var femte dag under tre-fyra veckor.


'Bosse Backman: ” Jag är ödmjukt realistisk”' have 2 comments

  1. 3 februari, 2011 @ 20:38 Benhinnan

    Vågar jag sträcka mig så långt som att säga att matchen mot Qviding kan bli MYCKET intressant… På så många sätt… Ja jisses

    Svara

  2. 3 februari, 2011 @ 21:18 Anonym

    Ja verkligen. Är inte denna rekonstruktion över snart puh!

    Truppen känns nästan bättre ån förra säsongen om nu alla kritar på nya kontrakt osv

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se