David Leinar: ”Det är skönt att vara igång”

Sambadefensiv fick efter slutsignalen en pratstund med vår nye lagkapten David Leinar.

Då blev det äntligen match, David.

– Det är alltid annorlunda med match än träning, så det är kul att få komma ihåg. Det behövde vi.

Tankar om senaste tiden?

– Det har varit turbulent kan man väl säga, många frågetecken hit och dit. Det gäller att vi spelare kör på och håller ihop, det var det vi försökte göra här idag.

I rollen som kapten och "veteran" ska David Leinar samla styrkorna

Vad säger du om spelet?

– Jönköping har spelat 2-3 matcher och tränat hela vintern i Elmiahallen och kan det här utan och innan. Man ligger en bra bit före oss och det märks. Vi har inte kommit in i fotbollstrillandet riktigt, det är stora ytor att täcka, blir mycket springande och bollen studsar. I andra halvlek har alla blåsor under fötterna och det är ännu svårare att springa. Vi slarvar även en del i passningsspelet. Det finns hur många ursäkter som helst, men det är i alla fall skönt att vara igång och vi vet vad vi måste träna på.

Det är?

– Vi måste ha ett fungerande anfallsspel. Vi har inte hunnit träna in ett spelsätt ännu utan bara körde på. Vi gjorde så gott vi kunde och efter omständigheterna tycker jag att vi höll ihop det riktigt bra. Vi skapar inte mycket framåt och bjuder på några enkla mål – annars fungerade det hyfsat defensivt.

Du själv bjöd på ett mål.

– Ja, det kan man säga att jag gjorde…Det är bara att strunta i skiten och gå vidare.

Hur hanterar man osäkerheten inför framtiden?

– Vi måste förbereda oss både individuellt och som lag oavsett vilken serie vi ska spela i. Om två månader drar det igång och då ska vi vara redo för tävlingsmatch. Nu är det som det är, det är bara att hålla samman gruppen, göra det bästa av situationen och hoppas att allt löser sig på ett bra sätt.

Hur går snacket i truppen?

– Det är många frågor, men vi försöker tona ner det. Klart att man undrar och vill veta, vi talar ändå inte så mycket om det utan vill vara positiva och fokusera på det som kan bli bra.

Och som lagkapten ska du gå i spetsen?

– Så blir det givetvis. Vi är en handfull äldre, som varit med ett tag och det gäller att vi försöker lunga gruppen. Vi är en sammansvetsad trupp och ska jobba för varandra, då kommer det att lösa sig.


'David Leinar: ”Det är skönt att vara igång”' have 17 comments

 1. 17 februari, 2011 @ 13:57 Slicen

  Bra Leinar – så ska det låta.

  Svara

 2. 17 februari, 2011 @ 14:25 Rompan

  Underbart Leinar du är en klippa

  Svara

 3. 17 februari, 2011 @ 16:25 Mendel

  Och om nu Robin blir klar för LSK så är det ju än viktigare att vi har Leinar kvar. Antar att Valter stannar och i sådana fall är jag nöjd med mittlåset.

  Svara

  • 17 februari, 2011 @ 22:47 Anonym

   Har jag missat något? Är Robin på väg?

  • 17 februari, 2011 @ 23:04 timberhochmandie

   Han träffade LSK idag.

  • 18 februari, 2011 @ 01:00 Anonym

   Jag kommer sakna Robin på planen han har en egen speciell spelstill Han läser spelet . Men samtidigt vill jag att han inte stannar av utan fortsätter att utvecklas och fortfarande får spela så högt upp som möjligt och får möta nya utmaningar Lycka till.
   87 Superettan och Allsvenska matcher har han gjort i Öiströjan.

  • 18 februari, 2011 @ 08:15 Martin Johansson

   Ska vi inte ta det det lilla lugna, han har väl inte lämnat än? Robin Jonsson är en av fyra mittbackar som Ljungskile för diskussioner med. Som jag har förstått det är de ute efter en förstärkning. Det kan med andra ord bli så att Robin stannar.

  • 18 februari, 2011 @ 10:45 timberhochmandie

   Med tanke på rangordningen mellan mittbackarna (Allt som står på Sambadefensiv är sant!) så är det kanske ändå ganska rimligt att säga att man kommer att sakna Robin på planen antingen han stannar eller inte… ;-)

  • 18 februari, 2011 @ 10:49 Martin Johansson

   Vadå! Du tror inte Robin vill spela höger- eller vänsterback!?! ;-)

   Och ja, allt ni läser på SD är sant. På så vis är vi lite som det där andra SD som alla snackar om. Allt vi säger och gör är sant. Särskilt när vi räknar. ;-)

  • 18 februari, 2011 @ 10:55 timberhochmandie

   Hehe, nej jag ser kanske inte ytterbacken som nåt bra alternativ… :-)

   Ja, det är klart! Det var här hon hittade inspiration till sina räkneövningar! :-p

  • 18 februari, 2011 @ 11:24 Anonym

   Om han kanske blir kvar i Öis kommer han säkert att spela mittback mycket för Valter är väl säkert hård att möta ,men börjar likna en maräng i kroppen upplevt han mest skadad. Jag tror nämligen de äldre mittbackarna inte kommer hålla att spela så många matcher i längden .Vem satt redan nu på bänken i JKP?
   Hur fungera det med lönegaranti? hur länge gäller den är det någon som vet?

  • 18 februari, 2011 @ 11:32 timberhochmandie

   Max 6 mån.

  • 18 februari, 2011 @ 12:05 Håkan Wall

   Och fyra basbelopp, dvs 171.200kr. Vet du om det som betalades som lönegaranti under företagsrekonstruktionen räknas in, eller börjar man om med nya fyra basbelopp och nya sex månader?

  • 18 februari, 2011 @ 12:54 timberhochmandie

   Hm, inte en av de mest lättbegripliga lagar jag har läst… Men utan att kolla med mina böcker får jag det till att det gäller fyra basbelopp totalt, och att det handlar om sammanlagt max åtta månader.

  • 18 februari, 2011 @ 14:04 Håkan Wall

   Ajdå. Då är Steine oavlönad nu:(

  • 18 februari, 2011 @ 14:36 timberhochmandie

   Ah, jag har nog fel. (Hoppas jag!) Nulle säger att en ny period påbörjas om KK inträffar under pågående rekonstruktion. :-) Han bör ju ha fått info av KK-förvaltaren.

 4. 17 februari, 2011 @ 20:04 Anonym

  Leinar är en klippa som med sin rutin blir en viktig kugge 2011

  Tack för att du stannar kvar

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se