Feb 132011
 

Vi tar väl det allra viktigaste först. Saknades på dagens träning gjorde Peter Abrahamsson och Markus Gustafsson. Frågan är nu om man ska tolka det på samma sätt som amerikanerna tolkade foton från Kreml under kalla kriget eller om man bara ska sitta ner i båten och ta det lugnt. Äh, vad fan, vi är internetsupportrar och vi spekulerar. Så nu kör vi. Första träningen efter att Örgryte Fotboll AB aviserat att bolaget går i konkurs finns varken Abrahamsson eller Gustafsson med på plan. Två av de spelare som faktiskt borde vara något så när eftertraktade på den svenska marknaden. Kanske är det så att Abrahamsson och Gustafsson nu tar chansen att pröva lyckan någon annanstans där gräset ter sig grönare. Kanske är det så att varken Abrahamsson eller Gustafsson kunde delta i dagens träning. Tyvärr fick jag ingen möjlighet att höra mig för med någon ur tränartrojkan hur det faktiskt ligger till. Om de även saknas på onsdag mot Jönköpings Södra kan vi väl ta en ny diskussion. Fram till dess tar vi det det lilla lugna.

Dagens träningspass ägnades annars åt matchspel. Rött mot blått. Och där det från min synvinkel såg ut som att det röda laget var en potentiell  startelva i onsdagens bortamatch mot Jönköpings Södra. Lagen ställde upp på följande sätt:

Rött lag

Fredrik Andersson

Danny Ervik – David Leinar – Valter Tomaz Jr – Niclas Elving

Markus Anderberg – Sebastian Johansson – Jakob Olsson – Seif Kadhim

Nicolas Sandberg – Oskar Wallén

——————————————————————————————————

Julian Stahler

Henos Musie – Mikael Odin – Joakim Olausson

Jonathan Lindström – Mathias Johannesson

Lukas Malina – Robin Raunegger – Dennis Jonsson – Christofer Bengtsson

Alexander Bergstedt

Blått lag

Rött lags startelva innehåller två intressanta saker. För det första spelade Niclas Elving hela dagens match som ytterback. Och jag måste säga att han gjorde det bra. Riktigt bra. Elving klarade av defensiven förhållandevis bra och när han väl fick chansen att fylla på i offensiven gjorde han det mycket bra. Kanske är Bosse Backman något riktigt bra på spåret här. Sedan har vi Jakob Olsson som central mittfältare. I a-laget har vi mest vant oss vid att se Olsson som kantråtta, men under dagens internmatch visade han att han även klarar av att spela central. Under dagens match visade Olsson upp en fin arbetskapacitet då han löpte över stora ytor och fanns med som ett alternativ i både defensiv och offensiv. Om jag ska vara ärliga måste jag nog säga att det såg rätt lovande ut.

Jag missade dess värre inledningen av matchen eftersom jag räknade med att träning började klockan 18:00 och att man skulle inleda med uppvärmning. Precis som man alltid gör. Men ack så fel jag hade. När jag kom till Valhalla Idrottsplats hade rött lag redan tagit ledning med 1-0. Om jag förstod saken rätt var det Sebastian Johansson som stänkte in en straff bakom en chanslös Alexander Bergstedt. Det dröjde dock inte länge innan man fick se ett riktigt vackert anfall från rött lag som spelade sig fram på vänsterkanten genom Niclas Elving och Seif Kadhim. Kadhim spelade sedan in bollen centralt i planen till Jakob Olsson som klippte till för kung och fosterland. Rakt på Bergstedt i målet. Returen gick dock ut till Markus Anderberg som såg sin chans och rakade in returen i Bergstedts vänstra burgavel. Påpassligt och för stunden rättvist.

Efter rött lags 2-0-mål spelade blått lag upp sig och det dröjde inte lång tid innan Henos Musie bröt in från sin vänsterkant och dribblade sig förbi åtminstone tre röda försvarare innan han fick bollen vidare till Joakim Olausson som hade sökt sig in centralt från sin position som högerytter. Olausson tog emot Musies passning och drog en försvarare innan han smekte in bollen bakom Fredrik Andersson. Lugnt, kontrollerat och riktigt läckert. Under den korta tid som han var på planen visade Olausson att han helt klart hör hemma på den här nivån. Högt tempo, bra blick för spelet, exakta passningar och ett skönt steg. Killen kan helt klart bli någonting. Det är bara att hoppas att Bosse Backman och Bengt Kristensson ”vågar” ge honom speltid redan i år.

Reduceringsmålet fick rött lag att tända till igen och efter ett sidbyte visade man att man var klassen bättre. 3-1 var ett riktigt snyggt mål som tog sin början i att Markus Anderberg drev bollen över mittlinjen och satte högsta fart mot blått lags straffområde. Strax utanför straffområdet spelade Anderberg vidare ut till Nicolas Sandberg på vänsterkanten som direktspelade in bollen centralt till Luka Mijaljevic som tagit en löpning in mellan blått lags mittbackar. Mijaljevic mötte Sandbergs instick med en höger yttersida och bollen gick i en vacker båge över Alexander Bergstedts utsträckta händer. Stolpe in. 3-1. Riktigt kyligt spelat av Mijaljevic.

Strax efter 3-1-målet dödade Markus Anderberg matchen när han bröt ett uppspel från blått lags backlinje och körde slalom genom försvaret innan han bredsidade in 4-1 bakom Bergstedt. Enkelt, men också riktigt snyggt. Anderberg var helt klart på spelhumör denna dag. Efter 4-1 hade blått lag två riktigt farliga frisparkar som kunde resulterat i mål. Vid den första frisparken svarade Fredrik Andersson för en fin räddning uppe i det vänstra krysset och vid den andra (indirekta) frisparken träffade blått lag ribban. Närmare än så kom man aldrig. Mot slutet av matchen drog rött lag på sig ett antal skador – bland annat tvingades Danny Ervik och Valter Tomaz Jr kliva av – vilket tvingade Backman och Kristensson att blåsa av internmatchen i förtid.

Bookmark and Share

  42 Responses to “Fem mål i välspelad internmatch”

 1. Roligt med ännu en tränings rapport, du nämner att Mijaljevic satte 3-1, han står dock inte med i laguppställningen i början. Förklaring till detta:P? var han med eller skrev du fel, eller har jag missat något?

 2. Det blir alltså match på onsdag

 3. Robin Jonsson fanns han inte med?

  • Jo då, han kom in i rött lag efter en stund (halvtid?) men även han verkade ha lite ont då spelet avbröts. Tror jag…

  • Robin kom in efter en tredjedel av matchen, först som högerback, sedan som mittback.

   • Uuuuuhhhh… Högerback. Been there, done that, catastrophic failure. Jag tror att Bosse inte riktigt fattat att Robin är vår bästa mittback och det kanske har sin förklaring i att han inte gör mycket väsen av sig och att han främsta egenskap, placeringsförmågan, inte kommer till sin rätt i sju-vs-sju spel. Om vi bara lyckas spela ett par träningsmatcher före säsongsstarten (ibland undrar man ju om det blir några i år…) så cementerar vi in hans namn i startuppställningen detta år också.

    • Jag tänkte med på det där. Och det ska sägas att Robin inte gjorde något direkt starkt intryck som högerback. Han fick spela i mitten i den tredje ”perioden” men det var ju den som bröts i förtid så det blev inte så mycket spel.

 4. Är Steine fortfarande med sin familj eller varför var han inte med? Kommer han att lämna?

 5. Hur går det för Julian Stahler egentligen? Hade vart kul att veta=)

  • Svårt att säga. Han syntes inte så där överdrivet mycket i gårdagens match. Påminde en del om Christian Lindström. Men jag ska inte säga något för han hade inte så mycket boll och gjorde inget större väsen av sig. Kan vara svårt för en så ung kille att ställa mot så pass fysiska spelare som David Leinar och Valter.

 6. Gamarna har väl samlat sig. En mängd klubbar som bara har väntat på konkursbeskedet, bla i Norge och våra egna kära alliansgrannar tror jag. Bara vi och Häcken som har civilkourage i den här stan. Men nu kommer vissa av våra spelare vara högintressanta plötsligt..

  • Ypperligt tillfälle för en klubb som gais att sno åt sig ett par spelare. Har gjort det smart tidigare som t ex kraschen på Island då dom vips kontrakterade 3 islänningar.
   Dom har ju inga pengar samt en kriminell sportchef, så detta är väl naturligt?

   Kan man gissa på att antingen Margus eller Abrahamssom spelar i grönsvart nästa säsòng?

   Sen tycker jag det är katastrof att Valter verkar gå före Robin Jonsson i mittlåset.
   Är det någon spelare som gått framåt den sista tiden är det väl Jonsson som mittback?

   • Valter är väl större i trutten. Men det är oerhört tragiskt om han kommer att bli omflyttad runt igen och bänkad. Jag ser hellre Robin än Valter på planen.

    • Jag tror – och det här är enbart en bedömning efter att ha hört Backman uttala sig om Valters egenskaper – att ”rangordningen” av mittbackarna i dagsläget ser ut som följande:

     1. Valter
     2. David
     3. Robin
     4. Dennis

     Kan sägas också att Tommy von Brömsen sakndes även i går. Det verkar ju mer eller mindre klart att han inte spelar i ÖIS den kommande säsongen. Robin Raunegger spelade bredvid Dennis i tipselit/b-laget.

    • Men hur skall vi annars få någon underhållning på läktaren under 2011? Hellre valter, som med en missriktad karatespark klipper ett ben på någon motståndare, än att se Hr Jonsson skicka boll efter boll uppå läktaren, på bollpojkar, på reklamskyltar eller på Ranäng…..

   • ”Kriminell sportchef”? Inga pengar? Bara två av dina fel där. Mats Persson har suttit av sitt straff. Och vad jag vet innebär det att lagbrottet är sonat. Vi har en del deg på banken, tillräckligt för att undvika att hamna i konkurs i vilket fall…

    Sedan över till ditt största fel – islänningarna, som köptes hösten -08, var inga kap direkt, ryktas om flera miljoner, uppåt fem kanske i kostnad och bara en av dom är kvar, Hallgrimur Jonasson. De andra två håller inte. Det var för övrigt Magnus Pehrsson som handlade dessa. Kort därefter drog han till Ålborg. Och är det någon i det här sammanhanget som ska anklagas för att vara kriminell så är det väl han (dock mest i moralisk mening, men ändå…). Ryktas att Magnus Pehrsson för övrigt börjat jobba för Djurgården – under tiden som han fortfarande får lön från Ålborg. Den mannens moral och bevekelsgrunder hade jag gärna velat höra om någon gång – från hästens mun så att säga.

    • Angående Plånbok så var det annat ljud i tutan hos gaisarna när Sveriges första (och hittils enda?) sportchef blev dömd för skattebrott. Men nu går det tydligen bra att försvara. Allt glömt. Allt förlåtet.
     Sen syftar kanske inte direkt på hans kriminella historia när jag påstår att han är kriminell utan bara på det faktum att han jobbat för ifk och sedan gais. Kriminellt var ordet.

     Och att ni la miljoner för 3 islänningar som befann sig i klubbar i ett land som gått bankrutt har jag svårt att tro. Möjligtvis isländska kronor då isåfall, men vad var det värt?

  • Enligt ”rykten” har ju Markus Gustafsson tidigare snackat om att han ”är på gång” till Blåvitt eller att Blåvitt har visat intresse. Vet inte vad man ska lägga i dessa rykten. På min egen ryktesskala skulle jag väl säga att det är en stark trea eller en väldigt svag fyra. Svårbedömt rykte. Dessutom är det ju lite gammalt. GAIS behöver väl mittfältare? Fast inte behöver de Margus i sådana fall?

   • I höstas hörde jag ett rykte om att han själv fiskade lite hos peking, men det va ju innan janne (tråk)andersson blev klar som tränare där.., så jag antar att det inte är aktuellt längre.

   • Alexander M påstod att han va på gång till en klubb i danska högsta ligan. Lät otroligt att en klubb i danska högsta ligan ville signa en spelare som inte platsade i superettan.

    Låter även ganska otroligt att en toppklubb i allsvenskan vill värva en spelare som egentligen inte gjorde något som helst intryck i förra årets superetta trotts rikligt med speltid.

    • Du har helt klart en poäng. Men sedan undrar jag, när du pratar om toppklubb i Allsvenskan, menar du Blåvitt då eller?

     • Jo tyvärr menade jag det, drog till lite, men de är ju faktiskt där uppe med ganska jämna mellanrum. Dessutom har de ju en ganska bra ungdomsverksamhet så jag ser inte att de känner något behov efter en ”talang” som kanske inte riktigt kan räknas som talang längre.

 7. Va Adam med?

 8. 41 åskådare.

 9. Hur funkar spelares försäkring när deras klubb går i konkurs?
  Är inte spelarförsäkringar knytna till föreningen de har kontrakt med?
  Tänker på Sehlström, som kan hamna rejält i kläm…

  • Vill gärna få detta förklarat också. Menar, att spelarna ens fortsätter att träna i detta läget måste ju innebära att de har någon typ av säkerhet. Verkar ju kallt om någon bryter benet på träningen och sedan inte får kontrakt pga det —> slut på karriären —-> soc bidrag —–> alkoholist….typ :)

   • De är la försäkrade. Förresten så håller inte ditt resonemang av en annan anledning, nämligen att:
    ingen klubb vill kontraktera för man är för dålig -> ingen träning i ÖIS pga. risk för plötslig död -> ännu sämre -> inget nytt kontrakt -> slut på karriären -> soc -> stripshower på estlandsfärjan -> hiv -> avslutar livet i white slavery någonstans på ekvatorn södra sida.

    • Sehlström runt en kromad stolpe på en Estlandsfärja pga Öis-konkurs?

     Hade varit logiskt i en värld där Alex Pereira ska spela Allsvenskt i år… hahaha… för det kan ju inte vara sant… eller? vänta nu. Jo jeflar i kanalen.. det ska han ju…

 10. Då vet vi var Peter och Markus håll hus i Silkeborg enligt http://www.sportsday.se

 11. Olausson till A-laget, innan han flyttar till Atalanta. Vakna Bosse!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>