Förlust på Borås Arena

Elfsborg vann dagens träningsmatch mot Örgryte på Borås Arena med 3-1. Örgrytes tröstmål gjordes i slutet av matchen av Jakob Olsson.

Att det skulle bli åka förstod vi så fort vi såg Elfsborgs laguppställning. Namn som Andreas Augustsson, Daniel Mobaeck, James Keene, Stefan Ishizaki med flera vittnade om att Elfsborg matchade en stor del av det potentiella a-laget. Bara Amadou Jawo kostade ju nästan lika mycket som ÖIS budgeterar att omsätta under hela 2011. ÖIS inledde emellertid matchen piggt. Även om Elfsborg hade ett spelövertag så skapade man inte de riktigt heta lägena samtidigt som ÖIS hade några farliga omställningar. Framförallt så spelade ÖIS bra centralt med de båda mittbackarna David Leinar och Dennis Jonsson och Jonathan Lindström inledde matchen på ett väldigt bra sätt.

Den första riktigt farliga målchansen fick Elfsborg i den tionde minuten när James Keene och Niklas Hult kombinerar sig till ett bra läge inne i den vänstra delen av straffområdet. Hult, som var Elfsborgs klart bästa spelare för dagen, fick ingen riktig träff på avslutet som Peter Abrahamsson i målet lätt kunde rädda. Direkt efter Elfsborgs chans sticker ÖIS iväg på en kontring. Nicolas Sandberg bryter en Elfsborgspassning på egen planhalva och slår en snabb passning framåt längs med vänsterkanten till Jakob som löpt ut i den ytan. Jakob drar sig ned mot kortlinjen med Anton Lans i hasorna, rycker förbi honom och slår sedan ett inlägg längs med marken mot Luka Miljajevic inne i straffområdet. Luka fläker sig fram mot bollen men försmädligt nog så är inlägget några decimeter för långt fram och chansen rinner ut i sanden. ÖIS första riktigt bra anfall blev sedan startskottet på en enda lång Elfsborgspress som sedan pågick resterande del av halvleken.

– Det var ganska väntat att matchbilden blev som den blev. Det gäller inte bara oss utan det är ju så för de flesta allsvenska lag, konstaterar David Leinar. När IFK Göteborg kommer hit så är det Elfsborg som för de matcherna också.

Elfsborg pressade på ordentligt och skapade många halvchanser, men det dröjer fram till den 35:e minuten innan 1-0 målet kommer och självklart är det planens gigant Niklas Hult som gör det. Anton Wede lyfter bollen över Dennis Jonsson och Pontus Otterstedt och Niklas Hult gör en perfekt löpning och undviker offside. Peter Abrahamsson i målet ser situationen och rusar ut men Hult är först på bollen och kontrollerat lobbar han över en maktlös Peter som kan konstatera att Elfsborg tagit ledningen. Målet kändes väldigt logiskt och rättvist och resultatet står sig till halvlek.

Andra halvlek hade samma karaktär som den första. De första tio minuterna så hängde ÖIS med bra, men sedan ökade Elfsborg farten och trycket blev hårt mot Örgrytes mål och trycket blev ännu hårdare i andra halvlek när Öisarnas krafter tröt. Vi måste vara ärliga och konstatera att Elfsborg i andra halvlek var både en, två, tre och fyra klasser bättre än ÖIS. Med undantag för Peter Abrahamssons insats i målet förstås.

2-0 kom redan 14 minuter in i den andra halvleken och det är ett mycket snyggt mål. Stefan Ishizaki lyckas ta sig förbi Niclas Elving på ÖIS vänsterkant ner mot kortlinjen och när David Leinar tvingas stöta till så släpper Ishizaki bollen snett inåt bakåt till en helt fristående Daniel Nordmark som drar till direkt ett par meter innanför straffpunkten. Skottet sitter stenhårt precis innanför Peter Abrahamssons vänstra stolpe och han kan inget annat göra än att hämta bollen ur nätmaskorna ännu en gång.

Elfsborg fortsätter att trycka på och ÖIS har svårt att ens komma över mittplan. Med ett snabbt och enkelt passningsspel och kreativa löpningar så spelade Elfsborg ut ÖIS efter noter och hade det inte varit för Peter Abrahamssons storspel i målet tillsammans med bristande effektivitet i avslutningarna så hade siffrorna blivit större än de faktiskt blev. Det dröjde faktiskt till den 40:e minuten innan 3-0 kom och det var den nyss inbytte Joel Johansson som fick sätta det. Johan Larsson fick en djupledsboll bakom Niclas Elving på ÖIS högerkant och trots friläge mot Abrahamsson så väljer han att spela bollen till en ännu mer fri Johansson som får öppet mål bara några meter framför ÖIS mål. Ett sådant läge missar förstås inte en före detta superettanskyttekung och 3-0 var ett faktum.

Strax efter 3-0 så sticker ÖIS upp och får till ett reduceringsmål. Joakim Olausson får kontroll på bollen strax utanför Elfsborgs straffområde och slår ett instick efter backen till Jakob Olsson. Jakob tar emot bollen med Andreas Augustsson i ryggen och med första touchen får Jakob kontroll på bollen och så vänder han upp samtidigt som han håller undan för Augustsson med armen och trycker iväg ett avslut. Bollen går i en vacker båge upp i målvaktens högra kryss och Jakob konstaterar att han nu gjort mål i de två senaste matcherna. Ett par minuter senare ljuder domarens pipa för full tid och vi tvingas konstatera att ÖIS förlorat med 3-1.

Slutsignalen går och vi konstaterar att ÖIS förlorat matchen med 3-1, ett resultat som är smickrande för ÖIS. Elfsborg är ett av Sveriges bästa fotbollslag och vi spelar i division ett och dessutom ligger vi efter i träningen och självklart kunde inte denna match slutat på annat sätt. Det vore naivt att tro annat. Killarna står upp bra och kämpar och de ska ha all heder för det och på något sätt kändes det som ett steg framåt. Bäst i laget var Peter Abrahamsson, men som vanligt så får Jakob Olsson kvittera ut överbetyg. Hedersomnämnande går även till mittbackarna Dennis Jonsson och David Leinar samt Joakim Hall som gjorde ett piggt inhopp.

– Vi har ju ett ungt lag och vi har mycket att lära, menar David Leinar. Det är mycket talang i laget, helt klart. Samtidigt så saknar vi stabiliteten och jag tycker vi slarvar bort för många kontringslägen idag för att man ska vara helt nöjd. Det är framförallt matchträning vi behöver för att komma i fas.


'Förlust på Borås Arena' have 63 comments

  1. 23 februari, 2011 @ 00:58 Anonym

    Det första som måste hända nu är att spika ett lag så man vet vad man har för en trupp. Bestämma var man skall spela. förhoppnings vis Vallhalla så spelarna får en hemmaplan och att dom känner att dom har publik omkring sig.
    Dennis verkar ju i form det är bättre att satsa på honom än Valter tycker jag.
    En sak jag har funderat på var ligger alla nya fotbollsplaner Öis kommer att spela på?
    Vad brukar det kosta att gå på en div 1 match? Jag vet att Norrby har haft grattis inträde och sponsorer betalat per Åskådare 2010.för att locka publik.
    Att Öis spelar i div 1 kommer de andra lagen ha fördel av som tändvätska att slå Öis och säkert locka publik till matcher. Helt klart det kommer bli en ny erfarenhet ,det gäller att vissa Öisare lägger av med att vara fisförnämma nu och komma ner på jorden.
    komma igång med att sälja säsongskort ,ja det är mycket ideelt arbete som kan göras nu i Örgrytes IS anda.
    Nu när Örgryte IS blir kvar Balders Hage kanske eller någon kanske skulle starta en insammling så vi Öisare känner att vj bidrar med något

    Svara

  2. 23 februari, 2011 @ 01:08 Anonym

    En ny tid börjar nu och då snackar vi inte allsvenska. Utan att vi skall bygga upp en trygghet och stabilitet utan massa skakningar. Vara lite mer ödmjuka vi vet inte ett skit vad vi står idag i div 1 serien Öis har ju som bekant inte ens ett kontrakterat lag. Det tar tid att repa sig.

    Svara

  3. 23 februari, 2011 @ 01:44 Rude Boy

    Vi ska spela på Gamla. Släpp det där förbannade Valhalla. Det var kul då men det är en ovärdig arena för Öis.
    För övrigt var Elving bra. Var iofs på toa vid 3-0.

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 09:00 nytko

      Tycker du att det är roligt att vara >1000 pers. på en betongöken som tar in 18000…Inte fan tycker jag det är roligt i alla fall.

      Valhalla, sen rustar vi upp den också!

    • 23 februari, 2011 @ 09:12 Anonym

      Det är ingen som tycker att det är roligt, men just nu ser det ut att vara det som gäller. All information vi har just nu tyder på att vi kommer att spela på Gamla Ullevi även i år. Istället för att fortsätta att skrika om Valhalla kan du väl gå över och fokusera på hur vi kan göra tillvaron i betongöken så bra och uthärdlig som möjligt. Om alla lägger manken till och faktiskt försöker få till något praktiskt kan vi kanske åstadkomma något mer än att bara sitta och gnälla i kommentarsfälten på sketen blogg.

    • 23 februari, 2011 @ 09:27 nytko

      Här var man glad, en sketen blogg tycker jag är lite väl taskigt mot alla som lägger ner oerhört mycket tid på det här.

      Det jag inte kan förstå bara är hur man hellre vill spela på Gamla än på Valhalla. Ifall det nu blir Gamla Ullevi så kommer jag inte bli nöjd, men jag kommer självklart rätta mig efter det och gå på alla matcher och stötta laget som aldrig förr.

    • 23 februari, 2011 @ 10:37 bisse

      Som det ser ut nu kan vi lika gärna spela på ÖIS gården

    • 23 februari, 2011 @ 11:19 Anonym

      Jag gnäller inte utan det måste fattas beslut som är långsiktiga annars kommer vi inte framåt utan står bara och stampar på samma fläck.
      Skall Öis spela på Gamla Ullevi ta det beslutet då. Stäng då av övre etage. Fördela om sektioner,Använd inte kortsidorna, koncentrera publiken till långsidorna. Sälj reklam/tifo/information om nästa match som vi kan täcka kortsidorna med som kan rullas ut över tomma platser.
      Beslut om en trupp är nr 1 också.
      Nu verkar yttligare problem uppståt som inte skulle vara aktuellt sades det. Öis behöver en ny fotbollstränare.
      Sen har man mage att klaga på denna blogg. Gå du och gosa in dig under någon filt och var kvar i dåtid. Men vi är här nu 2011 och beslut måste tas för att Öis skall överhuvudtaget ha ett lag på fotbollsplanen.
      Ang gårdagens match Peter får beröm i BT , Men Magnus Haglund säger att det är inte är okej att ett lag som Öis gör mål på dem. Gillar inte alla sumpade målchanser som det skulle varit 5-6 mål till och säger att all oskärpa och missar straffat sig mot bättre mot stånd.
      Ja Peter gjorde en bra match tillsammans med mittbackarna igår som gjorde att siffrorna hälls nere.

  4. 23 februari, 2011 @ 08:00 Omstart

    ÖIS möter ett mycket bra lag och i ärlighetens namn så är resultatet smickrande. Oavsett om både ettan och trean är offside så var det inget snack. Dock kan man se visa positiva och negativa bitar. Elving är ingen ytterback, gör en del bra offensiva räder, men är svag defensivt. Nico, Jonte och Seif var inte med i matchen alls. Luka gör några bra saker men är osynlig. Mattias, Pontus och mittbackarna är stabila, även om Pontus hade det jobbigt mot en mycket vass Niklas Hult. Jakob arbetade över stora ytor, visar mycket vilja och gör en stark insats. Överarbetar dock många situationer, hade blivit än bättre om han oftare släppte bollen på ett eller två tillslag. Sist men absolut inte minst, Peter, han var grym igår. Inte mycket att göra på de tre målen, men gjorde många strålande räddningar. I övrigt såg man tydligt att Elfsborgsspelarna vet exakt hur de skall spela medan ÖIS inte verkar ha någon spelidé.
    Morgonens besked om att det inte blir någon sammanslagning tycker jag var bra. Samma sak med Backmans besked om att han ”hoppar” av, nu måste en fotbollstränare hittas och det snabbt. En yngre tränare med färsk erfarenhet och en bra spelidé.

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 10:29 Oskar Ängermark

      Ja Pontus har hamnat lite i skymundan tycker jag faktiskt. Han gjorde det helt okej igår, med tanke på att han blev uppflyttad inför den här säsongen. Tyvärr verkar det som han kollar lite för mycket boll och det var då kaxige Hult hittade sin löpluckor. Jag tror att Pontus kan bli en riktigt bra ytterback. Kanske inte i år men till nästa säsong tror jag att vi har en Pontus i startelvan. Då blir Danny nöjd också :)

      Och du har nog missförstått. Det är Ranäng som sticker efter årsmötet. Backman kommer vara kvar tills himlen faller ner. Han ger sig inte så lätt :)

    • 23 februari, 2011 @ 10:37 timberhochmandie

      Du läser inte GP va..?

    • 23 februari, 2011 @ 10:41 Oskar Ängermark

      Det gör jag faktiskt inte. Haha :D Jag ser ingen anledning till att läsa den skittidningen eftersom de aldrig skriver om ÖIS förutom nu.
      Men jag läste det Håkan skrev och tycker att det hela känns jävligt skumt. Jag tror som sagt att GP-tjejen har vinklat det där 179 grader. Hon verkade vara en sån det lilla som vi märkte på henne igår.
      Jag tror inte att det här är någon chock för killarna utan det är något de har vetat om hela tiden.
      Men det känns jävligt skumt ändå måste jag säga.

    • 23 februari, 2011 @ 10:45 timberhochmandie

      Vilket har de vetat? Att Bosse ska sluta eller att det inte blir nåt Qvöis? Jag tror att de hoppades på Qvöis. På SE… Bosse vet jag inte om de hoppades så mycket på, men de räknade nog med att han skulle hänga kvar hela säsongen.

    • 23 februari, 2011 @ 10:48 Jonathan

      Här kommer den

      http://gp.se/sport/1.557379-ois-utan-tranare

    • 23 februari, 2011 @ 10:52 Jonathan

      Känns som att det snarare konstateras att hans anställning gäller till 1:e mars men längre än så är inte spikat.

      Artikeln känns lite vinklat för att kamratposten ytterligare skall gräva graven lite djupare.

      Känns smått otroligt att Backman skulle hoppa på ett uppdrag under 2 månader för att sedan skita i allt.

    • 23 februari, 2011 @ 11:00 timberhochmandie

      Nja har han anmält att han ska gå upp till heltid igen om en vecka så lär han inte ändra på det bara hux-flux…

      Vem ska träna oss nu?

    • 23 februari, 2011 @ 10:56 Oskar Ängermark

      Att Bosse ska ”sluta”.
      Som sagt så är det sensationsjournalistik som vi bevittnar här, tror jag. GT och Aftonbladet( Det var det väl Håkan?) var där och hade samma intervju med Bosse och de verkar inte ha fått det hela till att han ska ”sluta”. GP-tjejen bandade dessutom inte intervjun utan skrev bara ner lite stödord verkade det som och därför tar jag ingenting hon skrivit i intervjun som ett exakt citat.
      Det här med Qviding fick spelarna veta direkt efter matchen. Det sa Bosse igår. Han tyckte det kändes onödigt att slänga den bomben på dem bara några timmar innan match och jag håller med honom. Det skadar inte att de får veta det efter matchen istället. När Håkan snackade med Leinar igår så sa han att han såklart var besviken över att det inte blir något spel i Superettan i år men han hade i alla fall inte räknat med det utan hållit alla möjligheter öppna så att han inte skulle bli allt för besviken.

    • 23 februari, 2011 @ 20:05 Jonathan

      Även GT:s pappersbilaga väljer att skriva om Bäckmans ”bortgång”

  5. 23 februari, 2011 @ 08:55 Kryddan

    Var kan jag läsa om Backmans avhopp?

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 09:10 Anonym

      Ingenstans. Eller? Har Omstart blandat ihop Lars Ranäng och Bosse Backman?

    • 23 februari, 2011 @ 09:15 Håkan Wall

      Det står i dagens GP. Känns väldigt konstigt, jag och Oskar stod bredvid när GP/GT/AB intervjuade honom efter matchen, men eftersom de bara pratade Qviding-sammanslagning och försökte ”sätta dit” honom för att han inte informerade spelarna innan match så gick vi över att prata med Bengt istället. Det verkar bara ha varit till GP han har sagt det också. Skumt…

    • 23 februari, 2011 @ 09:18 Håkan Wall

      ”Efter det senaste halvåret har nog spelarna börjat vänja sig vid negativa besked. Nästa smäll kommer nu när Bosse Backman kliver av sitt uppdrag som huvudtränare för laget. När Backman värvades till Öis tog han tjänstledigt på halvtid från sin tjänst som fritidsintendent på Lerums kommun, men från den första mars är han tillbaka på heltid där igen.

      – Vi gjorde en överenskommelse att vi skulle dra det här så långt vi kunde och det har vi gjort, säger han.

      Däremot kommer Backman att finnas kvar i klubben i en roll som någon slags sportsligt ansvarig.

      – Jag tror att jag är bättre strateg än att träna laget sex gånger i veckan, det får någon yngre göra. Jag tror det blir bättre så, säger Backman.”

    • 23 februari, 2011 @ 09:20 Anonym

      Men vad fan. Nu lägger jag mig ner och dör. Vad i helvete är det här för djävla sörja. Om jag kände panik i går så är det inget emot vad jag känner i dag. Kan inte andas.

    • 23 februari, 2011 @ 09:18 Anonym

      Allvarligt talat, om det sker då är ÖIS verkligen djävligt illa ute. Mindre än två månader kvar till säsongsstarten och tränaren hoppar av. Kan det verkligen stämma?

    • 23 februari, 2011 @ 10:33 Oskar Ängermark

      Men sen ska det väl sägas att GP-tjejen verkade vara sensationsjournalist utan dess like. Jag tror att hon har vridit och vänt, klippt och skurit, kavlat och bakat tills hon har fått till den där artikeln precis som hon vill.
      Jag köper inte det där alls. Gav han någon anledning till sitt ”avhopp”?

    • 23 februari, 2011 @ 10:55 Jacko

      Konstigt är det då dessa uppgifter endast finns att läsa i GP. I en nya artikel på Sportsday där man intervjuar Bosse så får man ju inte den känslan.

      Finns väl egentligen bara en anledning till att han skulle hoppas av och det är att han inte fått den utlovade ersättningen och nu måste gå upp på heltid i det privata för att klara sin ekonomi.

      Att lämna av sportsliga orsaker vore helt sjukt…..

    • 23 februari, 2011 @ 10:59 Oskar Ängermark

      Som sagt. Vinklat, vinklat, vinklat. Som Jonathan säger: Kamratposten gör allt för att gräva ÖIS grav djupare.
      Både GT och vad jag tror var Aftonbladet var också där och de fick inte Bosses snack till att han skulle sluta på grund av något sportsligt. Det är snarare så att hans anställning går ut den 1a mars och att vi får se hur det blir efter det datumet. Han kommer säkert inte kunna vara med på lika många träningar längre men det spelar inte så stor roll egentligen.

    • 23 februari, 2011 @ 11:04 Jacko

      Precis, hade dealen varit att han skulle köra på till 1:a Mars så hade ÖIS valt någon annan.

      Vad ligger lönen på som fritidsintendent i Lerums Kommun? ÖIS borde väl kunna tecka upp så att han kan göra på med sin 50% tjänst där utan att behöva gå under ekonomiskt?

    • 23 februari, 2011 @ 12:28 Anonym

      Men en anställning hos Lerums kommun är väl mer tryggare och softare än vara tränare för Öis. Det är inte lätt att byta jobb i den åldern. Samtidigt ha två deltids jobb tar mycket mer tid än en heltid.
      Jag förstår han , men åter igen var det bara spel och vi gick på vad som sades att tränaren skulle vara kvar även om Öis spelade div1.
      Det är bara att vända blad jag tyckte han spelade spelarna på konstiga platser och jag såg ingen spelide.
      Leinar får mycket att göra som både spelare och kapten nu även nytta av sin tränarutbildning. Skall man skratta eller gråta. Hur skall spelarna smälta allt som händer i Öis. Vi står ju bredvid och har svårt att ta in allt. Det är bara att konstatera att det går fort när allt rasar.

  6. 23 februari, 2011 @ 10:51 Mendel

    Vad fan… Backman – skärp dig! Hoppar du av nu ha du ju gjort mer skada än nytta….

    Svara

  7. 23 februari, 2011 @ 12:56 Anonym

    Undra hur tankarna går hos Leinar nu.

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 13:05 Martin Johansson

      Jag gissar att han tänker: Nu djävlar kör vi! 5-0 till ÖIS! Hattrick av Leinar!

    • 23 februari, 2011 @ 13:15 Anonym

      Tror han tänker: Det är nog dags att göra en Leinar.

  8. 23 februari, 2011 @ 13:04 AuriSakraFame

    Hade varit guld värt om någon duktig SD -skribent kunde ringa till gården och få deras version utan några mellanhänder. Låter som sagt ganska sjukt om han hoppar av. Har svårt att se hur han skall träna öis med en heltidstjänst i Lerum. Dessutom kan man knappast be sin arbetsgivare om deltidstjänst hur som helst, så har han nu heltid spikat med kommunen lär vi få leta ny tränare :S

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 13:22 Martin Johansson

      Allt jag kan säga är att vi jobbar på det. Men just nu har vi inga klara besked. Ge oss lite tid så ska vi göra vad vi kan.

  9. 23 februari, 2011 @ 13:39 Anonym

    Elfsborg hade över 30 avslut på Öis igår. Så jag förstår att Haglund inte är nöjd.Dessutom gör Öis mål i slut minuten.

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 14:17 Oskar Ängermark

      Det ger alltså Peter en räddningsprocent värdig en hockeymålvakt. Var det någon som inte tyckte att han var ÖIS bästa spelare igår?

  10. 23 februari, 2011 @ 14:28 Anonym

    Låt Sören Börjesson ta över tränarjobbet. Han finns redan i klubben och borde ha tid nu när U21-laget är nedlagt. Med tanke på att det lutar åt ett väldigt ungt lag så känns Sören helt rätt.

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 14:33 nytko

      Ifall det nu konstigt nog är så att Backman skall lämna så håller jag med faktiskt.

    • 23 februari, 2011 @ 14:44 John

      Jag håller med. Det är nog dags att ta en enkel lösning och låta Sören ta över. Det behövs någon som han som har ett stort hjärta för klubben!

  11. 23 februari, 2011 @ 14:40 Anonym

    Sportsday.se har en artikel upp i tränarfrågan.

    Svara

  12. 23 februari, 2011 @ 16:03 Krilliano

    Det här är löjeväckande. När jag precis trodde att det kunde bli lite lugn i lägret. Och lägga allt jobb på att behålla spelartruppen i största möjliga mån. Då kommer det här dråpslaget. Wtf! Nu känns det som förutsättningarna är om möjligt ännu sämre. Hoppas verkligen inte det här är sant. Nu får dom kamma sig.

    Svara

  13. 23 februari, 2011 @ 16:11 DrJonas

    Så mycket för
    ”– Det är en division fem-lön, skojar Backman. Men det är inte så att jag gör det för pengarna. Jag gör det för utmaningen.”

    Men lika bra det. Nu kan vi bygga nytt på riktigt. Hoppas på att det är sant, och att vi kan rekrytera ny ’ung’ tränare med friska idéer…som kan tänka sig att spela något modernare system än 4-4-2.

    Svara

  14. 23 februari, 2011 @ 16:16 John

    Publicerades precis på GP.se:

    ”Örgryte har meddelat att man ska inleda kontraktsförhandlingar med spelarna den här veckan. Samtliga unga spelare som GP har pratat med är i alla fall överens om en sak: de tänker ge Öis en chans först.

    – Jag tror på klubbens nya styrelse. Jag tänker avvakta och se vad de har att komma med, efter det får jag ta ställning till vad jag ska göra, säger Danny Ervik.”

    Svara

  15. 23 februari, 2011 @ 16:23 Krilliano

    Om det finns någon tränare som ställer och spelarna är med på tåget så kan det kanske va lika bra. Är dock oerhört skeptisk till att man plötsligt byter tränare en månad innan serien startar. Inte ett bra drag i mina ögon.

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 16:37 Jacko

      Denna säsongen handlar i mina ögon bara om att stoppa fallet i seriesystemen samt att göra ett positivt resultat gällande den löpande verksamheten.

      Hoppas verkligen inte att man inom ÖIS börjar prata om att vi skall upp i Superettan direkt och lovar spelarna att man skall satsa etc. Då går vi bara i den gamla fällan. Nu gäller det att landa i det här kaoset och börja bygga upp något långsiktigt.

      Spelarmarknaden är iskall och även om några få hittar nya klubbar så kommer ÖIS vara bästa alternativet för merparten rent sportsligt.

      Om det nu skall dra igång en tränarcirkus med dryga 2 månader till premiär ser jag inget positivt med. Vi kommer knappast finna en långsiktigt lösning på den tiden och det skapar bara mer oro i truppen.

    • 23 februari, 2011 @ 17:02 M.

      Det kan ju vara så här också att det här är en del i en långsiktig lösning, men att man inte hunnit klart med alla detaljer. Att allting är precis så som Bosse och Bengt har sagt i olika intervjuer. Att det är så här man har planerat hela tiden. Det enda man kan kritisera då är väl att man från ledningens sida valt att lägga locket på och att man inte har kommunicerat tillräckligt tydligt vad man har tänkt och hur lösningen ser ut. Låt säga att man hela tiden tänkt att Bosse och Bengt ska fungera som någon form av mentor för en yngre nytänkande tränartalang, då borde man redan när man knöt upp Bosse och Bengt gått ut med det. Inte bara till medlemmar utan också till spelarna. Som spelarna har behandlats under den här våren är det ett under om de stannar i ÖIS. Det kommer ju en ny kris nästan dagligen. För Öisarna är det inte fem frukter om dagen som gäller, utan snarare två kriser, sju olyckor och ett helvete. Det måste vara extremt nedbrytande att befinna sig i denna osäkra miljö.

      Och att kommunikationen till medlemmar och spelare är minimal är ju inte förvånande. Det är ju trots allt ÖIS vi talar om. Och läget är dessutom väldigt speciellt. De fyra som fått gå in i interimsstyrelsen har sannolikt en hel del att bita i. Klubben befinner sig trots allt i fritt fall. De ska dra in sponsorspengar, de ska förhandla med GotEvent om var ÖIS ska spela sina hemmamatcher, de ska erbjuda spelarna kontrakt, de ska förhandla med spelarna om löner och ersättningar, de ska släcka eldhärdar som uppstår för att Lars Ranäng eller Bosse Backman säger något till pressen. De har helt enkelt att göra. På toppen av allt detta måste de också lösa en lösning som ÖIS har skissat på under en längre tid. Allt jag kan säga är att jag inte avundas dem som får uppgiften att ta ÖIS ur den här krisen.

    • 23 februari, 2011 @ 17:03 Johan Gellerman

      Tror inte ÖIS lovar varken guld eller gröna skogar och får vi behålla majoriteten av de spelare som är med och tränar så är det högst rimligt att kräva att vi ska gå upp direkt, och det borde ju spelarna känna själva.

    • 23 februari, 2011 @ 17:04 M.

      Nej, Johan, inte en massa krav på direktuppgång nu. Det tror jag inte alls på. I år måste så lite press som möjligt gälla. Därmed inte sagt att man inte ska kräva att spelarna ska prestera och utvecklas. Men målen måste sättas annorlunda denna extrema säsong. Inga mål om att vi ska upp direkt igen! Vi har testat det och det är det som gjort att vi sitter i rävsaxen nu. Lugn och ro, lugn och ro. :-)

    • 23 februari, 2011 @ 17:14 Johan Gellerman

      Det är dumt att ställa några reella krav innan man ens vet vilka som ska vara med och lira men jag tror vi kommer ha ett av de bästa lagen på pappret och då blir det förväntningar därefter. Särskilt som de flesta spelarna tycker det är en för låg nivå, då är det bara att gå ut och visa det.

    • 23 februari, 2011 @ 17:26 timberhochmandie

      Vad är det som säger att vi kommer att ha ett så himla bra lag..? Peter ”borde” väl försvinna, vi har väldigt klent med ytterbackar, typ 1,5 mittbackar (Valle är för trasig för att räknas som mer än en halv), Jacob gör typ allt för att komma bort, Steine är halvvägs till Norge, vi har ingen som kan göra mål. Lite så…

    • 23 februari, 2011 @ 18:42 Voldemort

      Och hur kommer du göra, timber?
      jag menar, när Robin skriver på för LSK? det blir bortamatcher hela tiden för jag räknar kallt med att du kommer titta på din favorit alla kategorier…. ;-)?

    • 23 februari, 2011 @ 18:59 timberhochmandie

      Nu är du helt ologisk… Om du menar att jag skulle byta lag till LSK för att Robin går dit så blir det väl ändå HEMMAmatcher om jag åker upp dit för att titta på fotboll? Om bortamatch = match på annan ort än den där man bor så är alla ÖIS hemmamatcher bortamatcher för mig…

      Jag kan lugna dig med att jag inte tänker byta lag. Jag vet att du skulle sakna mig förfärligt om jag försvann. ;-) Möjligen kaske jag kan se en LSK-match nån dag, om jag inte har nåt bättre för mig (typ borta mot QFIF)… Om det var meningen att man skulle följa sina favoritspelare när de drar vidare så borde jag vara Stenungsundssupporter nu. (Hade du inte koll på det?!) :-)

      Sist men inte minst: Vad vet du om var Robin spelar när säsongen väl startar..? ;-)

    • 23 februari, 2011 @ 21:50 Voldemort

      Du menar inte att du är en Källa fan? du växer hela tiden, timber. och du kan vara säker på att Hr Jonsson spelar i LSK. Något annat skulle vara helt galet….
      Btw, såklart jag skulle sakna dig….. ;-)

    • 23 februari, 2011 @ 22:01 timberhochmandie

      Självklart är jag Källa-supporter! :-) Finns det folk som inte är det??

      Robin har nog fler än en klubb att välja bland. Även om jag vet att du tycker att det är en helt orimlig tanke… ;-)

    • 23 februari, 2011 @ 17:23 DrJonas

      Nä du M. Nu skall nytt byggas. Det inkluderar framförallt vinnarmentalitet! Lugn o ro my a*s. Div1 är ingen serie man springer igenom, men målet måste vara att vinna alla matcher, och att gå upp.

    • 23 februari, 2011 @ 17:30 M.

      Kan vi inte vänta till efter matchen mot Varberg innan vi bestämmer oss? Krav som man inte har förutsättningar att leva upp till skapar inte vinnare, snarare förlorare.

      Jag är all for att bygga vinnare och rätt mentalitet, men jag tror inte att det finns någon quick fix eller knapp man trycker på, särskilt inte med spelare som varit med om det ÖIS varit med om de senaste två åren.

  16. 23 februari, 2011 @ 16:36 Persson

    Vad sägs om Patrik Elmander i söderettan?

    Han har potential att leverera 10-15 mål och borde inte kosta för mycket för öis.

    Svara

    • 23 februari, 2011 @ 16:56 Polaren Per

      Perfekt! Han kan köra bussen till bortamatcherna också!

    • 23 februari, 2011 @ 17:03 M.

      Usch, säg inte så, ÖIS busschaufför, som kört föreningen i många år, gick väl bort i förra veckan. Not funny! Men det kunde ju inte du känna till.

    • 23 februari, 2011 @ 17:21 Tomas Levin

      Är det sant?
      Jag hejade ju på honom i Jönköping….

  17. 23 februari, 2011 @ 18:21 Afshin

    Hoppas på att Sebastian stannar! Enligt en nära vän till honom tillika sportjournalist på Viasat så vill Sebastian spela i ÖIS, hoppas att han kan tänka sig spel i division 1!

    Svara

  18. 23 februari, 2011 @ 20:16 Rompa

    http://fotboll.ois.se/8619/Nyhet.aspx

    Roberto Jacobsson klar för Öis

    Välkommen Roberto det här kommer bli bra

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se