Inget Portsmouth för Peter Abrahamsson

Så var då det internationella transferfönstret stängt. Och Peter Abrahamsson är kvar i ÖIS. Trist för Peter (som hade behövt utmaningen). Trist för ÖIS (som hade behövt pengarna). Kul för oss supportrar (som gillar Peter). Det måste också vara kul för övriga spelare i ÖIS eftersom de nu vet att de sannolikt har en mycket säker sista utpost under den kommande säsongen.

Av allt att döma blir Peter Abrahamsson kvar i ÖIS även nästa säong

Som alla vet vid det här laget har Peter Abrahamsson varit över och tränat med den engelska Championship-klubben vid två tillfällen och Örgrytes ordförande, Lars ”Motormouth” Ranäng, har i ett par intervjuer uttalat sig positivt om en övergång. ÖIS ville sälja. Portsmouth ville köpa. Vad Peter ville har vi ingen aning om men vi får väl anta att han vill testa något nytt.

Ett tag var det till och med snack om att ÖIS begärde någonstans mellan två och fyra miljoner för Abrahamsson. Men sedan har det dragit ut på tiden och när vi tog ett snack med Peter under förra veckan var han mycket förtegen om sitt provspel och en eventuell övergång. Han ville helt enkelt inte snacka om det och hintade om att det var synd att det hade kommit ut att han var på gång till Portsmouth. Och nu tycks det alltså vara klart att Abrahamsson blir kvar i ÖIS ytterligare en säsong.

Det enda som kan sätta käppar i hjulet för ytterligare en säsong i Rödblått är om någon norsk eller allsvensk klubb skulle hosta upp de stålar som ÖIS begär. För vi ska nog inte lura oss själva, ÖIS behöver fortfarande pengar och Abrahamsson är sannolikt vår mest säljbara tillgång i nuläget. Än har inte den feta tanten i godiskiosken stängt truten.

Enligt envisa internetrykten har ÖIS också gjort klart med Skene IF:s Fredrik Andersson. Den 21-årige målvakten har imponerat under sitt provspel och Bosse Backman har uttalat sig positivt om Andersson vid åtminstone två tillfällen. Men när det nu ser ut som att Abrahamsson blir kvar i ÖIS lär Andersson få finna sig i att sitta på bänken under säsongen, för även om Skenepojken är bra så håller han inte samma klass som Peter Abrahamsson.


'Inget Portsmouth för Peter Abrahamsson' have 10 comments

 1. 1 februari, 2011 @ 08:08 C

  Sportsligt är det ju en framgång för oss supportrar och Peters lagkamrater – förutsatt att klubben/bolaget klarar rekonstruktionen och att ingen dansk/norsk klubb köper honom för ett fyndpris. Oron finns ju kvar. Svårt att se att någon betalar något betydande belopp för MG eller SJ. Kanske kan Leinar få upp farten direkt och låta en av våra större sponsorer köpa Peter för del av hans framtida transfervärde: win-win, eller hur?!

  Kom igen nu – fram med de kreativa ideérna + ett kontrakt med Robin så ser det åtminstonde hyfsat stabilt ut inför säsongen.

  Svara

 2. 1 februari, 2011 @ 09:15 Jonathan

  Danmark är inte aktuellt då transferfönstret stängde vid midnatt…

  Svara

 3. 1 februari, 2011 @ 09:20 Mendel

  Fan.. Det är motstridiga känslor… Hade varit roligt för Peter att få den chansen och bra för ÖIS att få de miljonerna…. Samtidigt ska de bli skoj att se honom i ÖIS i år med 100% räddningsprocent. Inte ett insläppt mål på hela säsongen, ÖIS går upp i Allsvenskan och Peter väljer mellan erbjudanden från Chelsea, Barcelona och Milan…. ÖIS ekonomi är tryggad i en generation till…

  Svara

 4. 1 februari, 2011 @ 09:42 Jacko

  Personligen så kan jag ju tänka mig att Pompey bjöd för dåligt och att parterna inte var nära varandra. Känns som ett misslyckande för framförallt ÖIS. Vi hade behövt pengarna så fruktansvärt mycket. Väldigt synd att det inte blev någon affär!

  Peter är en duktig målvakt men troligen inte skillnaden mellan att vara kvar i SE eller åka ur. Truppen ser ju tillräckligt stabil ut för att vi i alla fall skall kunna ta fler poäng än tex Västerås och Värnamo. I år handlar det bara om att rädda ekonomin och kontraktet!

  Svara

 5. 1 februari, 2011 @ 10:24 Markus B

  Hur blir det då med Peters kontrakt… Jag har en känsla av att han inte vill gå ner i lön nu när han varit nära på att säljas och fått möjligheten till mer pengar…

  Svara

  • 1 februari, 2011 @ 17:08 Black Francis

   Precis vad jag undrar. Gissar att han hade tjänat betydligt mer i England och nu då Öis stoppade honom från den möjligheten är han kanske inte så jättemotiverad att gå ner ytterligare i lön… Kan man tänka sig att Öis nu särbehandlar Peter och låter honom behålla sin gamla lön, och vad tycker i så fall de andra spelarna om det? Eller kan det bli så illa att hans kontrakt bryts och han går gratis?

 6. 1 februari, 2011 @ 11:26 Slicen

  Det faktum att Öis inte ”tog vad man kunde få”, borde ju vara ett tecken på att man ser en möjlighet att klara ut den ekonomiska knipan utan att behöva slumpa bort kronjuvelerna. Oerhört positivt och glädjande!
  Likaså hoppas man ju att Öis nu ska kunna börja om på ny kula och bygga någonting varaktigt – och då ska det göras bakifrån med en bra sista utpost. Själv hoppas jag ju att Peter ska få en riktig Sven Andersson-era i Öis. Hoppas bara inte Peter känner sig besviken över den missade proffschansen – det är ju inte så lätt att komma iväg utomlands som målvakt.

  Svara

 7. 4 februari, 2011 @ 12:30 Martini

  Stenberg på GP skrev i morse på Sport&Spel (hittar inget på www)…

  Han säger att Portsmouth bara ville bjuda 25.000 £ (ca 250.000 kr) för Peter. Det låter ju helt sanslöst, kan det verkligen stämma?

  Svara

  • 4 februari, 2011 @ 12:39 Anonym

   Om det stämmer får man ju säga att Ranäng spelat sina kort helt rätt. Bara för att man sitter i rävsaxen ska man inte bita av sig benet. Vilken dävla skamsumma.

  • 4 februari, 2011 @ 13:10 Anonym

   Om det stämmer är det mindre än för utespelarna.
   Jag fattar inte hur Öfab skall få ihop det.
   Om Öfab kursar blir det spel i div 1 då? samt att Qviding då får spela i Superettan?
   Är det någon som vet.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se