UPPDATERAD: Inställd internmatch mellan ÖIS A och ÖIS B

Den planerade matchen mellan Örgryte IS (eller Örgryte Fotboll AB ska vi kanske kalla det med tanke på de senaste dagarnas diskussioner) och Qviding FIF är inställd. Det är i alla fall de uppgifter som jag har fått från flera håll. Helt hundraprocentigt klart tycks det dock inte vara eftersom ÖIS.se valt att inte gå ut med information än. Men på Norrby IF:s hemsida annonserar man två matcher denna helg, en mot Kinna IF och en mot ÖIS:

Söndag 10:00 Norrby IF – Örgrye IS Entré 20 kronor

Lägg också märke till att Norrby IF:s medlemmar (nu) vet ”mer” om ÖIS värvningar av nya spelare än vad ÖIS medlemmar vet. Är inte herrens vägar outgrundliga? Om man ska tro Norrbys (och GT:s) information är nu Fredrik Andersson och Oskar Wallén klara för ÖIS, vilket på sätt och vis är goda nyheter. Någon mer än jag som får känslan av att ÖIS förbereder sig för spel i Söderettan?

Men åter till söndagens match, det ser med andra ord ut som att alla vi som sett fram mot en härlig söndag på Valhalla Idrottsplats får tänka om. I stället för en kort söndagspromenad genom centrala Göteborg får man nu ställa in sig på att gå upp i ottan – bakis och avig – och sätta sig i en risig bil och åka till helvetet på jorden – även känt som Borås – för att kolla på en match mot IF Elfsborg ärkefiende. Man det är bara att bita ihop och gilla läget. ÖIS är alltid ÖIS och vad fan för man inte för ÖIS!?!

UPPDATERING: Definitivt besked om matchen mot Norrby IF kommer senare i kväll. Allt enligt uppgifter från ÖIS och tränarteamet.


'UPPDATERAD: Inställd internmatch mellan ÖIS A och ÖIS B' have 35 comments

  1. 10 februari, 2011 @ 10:29 Sörn

    http://gt.expressen.se/nyheter/1.2321322/initiativet-kommer-helt-och-hallet-fran-qvidin

    Här låter allt väldigt postivt men så bra kan de inte va eller ?

    Svara

  2. 10 februari, 2011 @ 11:08 Anonym

    Aj, aj Borås är inte så dåligt som du vill göra gällande! En stad som har friskare luft än Göteborg det kan väl ni behöva andas dagen efter. Borås arena är trevligare än den betonggrå Gamla Ullevi. Dom har också en guldkandidat till Allsvenskan som jag tycker kommer att bli intressant att se 2011.
    Ja det är lite konstigt att informationen inte delgetts oss Öis vänner.
    I övrigt tror jag det är klokt att ställa in matchen mot Q. Man vet ju inte vad för känslor som kommit i svalning.
    Truppen börjar väl snart närma sig 20 personer snart. Frågan är den 12 feb går väl tiden ut? blir det konkurs den dagen eller vad händer. Vad händer då med kontrakten med spelarna? Känns som att det finns tusen fråge tecken just nu.

    Svara

    • 10 februari, 2011 @ 11:39 Martin Johansson

      Jag har bott i Borås. I tre månader. Sedan blev jag galen och tvungen att flytta hem igen. Men visst jag överdriver mitt ”hat” mot denna håla. Men det kan ni bjuda på!

      Anledningen till att vi inte fått något ”officiellt” besked om värvningar och söndagens match är sannolikt att man har lite annat att göra just nu. Det är åtminstone den förklaring jag har hört. Förhoppningsvis kommer informationen upp även på ÖIS.se inom kort. Vi håller tummarna.

      Truppen:

      Fredrik Andersson, David Leinar, Pontus Otterstedt (osäkert om han erbjudits kontrakt), Niclas Elving, Jonathan Lindström, Seif Kadhim, Mathias Johannesson (osäkert om han erbjudits kontrakt), Mikael Odin (osäkert om han erbjudits kontrakt) och Oskar Wallén.

      Kanske är det inte så lustigt att man väntar med att gå ut med informationen. Det där är inte ens en startelva.

    • 10 februari, 2011 @ 12:31 Anonym

      Jag vi är olika som tur är GBG skulle aldrig vara ett alternativ för mig i dag. Bor i en lite charmig stad idag där allt är mycket enklare ,där man lätt kan spänna på sig skidorna. Vi är några GBGare här nu i Sebs födelsestad.
      Har du redan räknat bort de andra spelarna under kontrakt eller hur tänker du där? Mackan ,Seb,Robin,Adam,Danny, Nico,Luka,Jakob,Steine,Anderberg,Peter +någon jag kanske glömt.

    • 10 februari, 2011 @ 17:34 Martin Johansson

      Just nu räknar jag bara de spelare som har omförhandlat och skrivit nya kontrakt. Så länge vi står på ruinens brant tycker inte jag att man kan räkna kontrakterade spelare. För det första vet vi inte vilka som har kontrakt med ÖFAB och vilka som har kontrakt med ÖIS. I måndags sades det att merparten av spelarna hade kontrakt med ÖFAB, men att några spelare var kontrakterade med ÖIS. Jag vet att bl.a. Álvaro Santos ”ägs” av ÖIS och inte av ÖFAB.

    • 10 februari, 2011 @ 17:31 Tjuvnyp

      Tifot med bonden och grepen för några år sen är det bästa vi haft…. ;-)

    • 10 februari, 2011 @ 13:42 Rude Boy

      Åh så finns ju Knallerian och Knalleland och Sveriges sämst placerade lägenhet.

  3. 10 februari, 2011 @ 11:43 markus

    Ändå konstigt att varken ÖIS eller Qviding har nån information på sina hemsidor. I kalendrarna på respektive lags hemsida ligger matchen ÖIS – Qviding kvar och idag är det torsdag, vet klubbarna att matchen inte blir av är det hög tid att nu gå ut med detta.

    Svara

  4. 10 februari, 2011 @ 12:50 Martin Johansson

    Definitivt besked om det blir match mot Norrby på söndag fattas i kväll. Matchen mot Qviding är dock inställd.

    Svara

    • 10 februari, 2011 @ 13:18 Johan Gellerman

      Har du möjlighet så tycker jag du ska lobba för att den skjuts upp. Det är bedrövligt att gå ut med info två dagar innan match, som dessutom är en bortamatch klockan tio på en söndag.

    • 10 februari, 2011 @ 16:48 Martin Johansson

      Ledsen, Johan, jag har absolut ingen tyngd i de här sammanhangen. Det är bara att invänta beskedet. Om det blir match kommer i alla fall jag att åka. Det är inte så knepigt att ta sig till Borås Arena en söndag morgon (om man inte varit ute och festat hela natten vill säga).

    • 10 februari, 2011 @ 13:26 markus

      ok tack Martin då vet man iaf, tycker dock det är väldigt dåligt agerande av ÖIS att inte informera om detta på hemsidan. Enligt rykte sa ju Qvidings ordförande detta redan på mötet som hölls i måndags. Det går heller inte att skylla på att man har annat att göra, vilket man givetvis har men att lägga upp en nyhet på hemsidan tar 5 minuter. Dessutom är det väl inte samma som lägger upp nyheter på hemsidan som håller i utredningen?

    • 10 februari, 2011 @ 16:51 Martin Johansson

      Jag skulle inte bli allt för ”arg” eller besviken på klubben eller ÖIS.se i det här fallet. Som jag har förstått det är det väldigt speciella omständigheter den här veckan. I morgon fattas ett beslut av stor betydelse och man arbetar sannolikt på högtryck för att förbereda det. Därmed är det ”ingen” som har haft tid att bekräfta för den person som sköter uppdateringarna på ÖIS.se att matchen blir/inte blir av. Just den här gången skulle jag välja att ha överseende med bristen på information. Pick your battles etc… :-)

  5. 10 februari, 2011 @ 13:48 Rude Boy

    Alla till Borås. Ska bli kul att möta favoritlaget i Borås. Senast jag såg dem vann vi med 11-0 på Tuvevallen med b-laget (när det hette b-lag). En ung Valter gjorde Öisdebut som snabb och kalvyster men speloskicklig vänstermittfältare och nätade.
    Eller så var det Oddevold vi mötte då och Norrby vi mötte på Lemmingvallen och vann med 10-0.
    Vi får fråga Gais-Åke Feskeböxa…han brukar komma ihåg.

    Svara

    • 10 februari, 2011 @ 13:53 Jacko

      Fick vi inte stryk mot Norrby med 0-4 på försäsongen 2008?

    • 10 februari, 2011 @ 14:04 Johan Gellerman

      Jo, i genrepet.

    • 10 februari, 2011 @ 14:22 Håkan Wall

      Det var 2007.

    • 10 februari, 2011 @ 16:02 Rude Boy

      Det har jag inget minne av.

  6. 10 februari, 2011 @ 14:27 DJ-CJ

    Ja, hur ska man tolka det här nu då? Att man kontrakterar F.Andersson samt unge Wallén kan ju ses som att Örgryte/Qviding lirar med två lag kommande säsong. Ett i SE och ett i division 1. Tror att unge Wallén kan få chansen att stå på tillväxt i div 1 då han inte känns aktuell för spel i A-laget (rätta mig om jag har fel).

    Känns som att det i så fall kan bli intressant. Ett lag i division 1 med relativt unga spelare som kan få A-lagsspeltid och dessutom utan någon större press. Om man skulle trilla ur serien kommer laget ändå slås samman och gå upp i SE. Såvida sammanslagningen inte sker i år, vill säga.

    Svara

    • 10 februari, 2011 @ 16:52 Martin Johansson

      Två lag kommer det inte att bli. Det har man gjort klart. Och jag har inte fått någon ny information som motsäger det. Samtidigt ska det väl sägas att för varje ”ny” spelare som man kontrakterar blir det en plats mindre för en gammal spelare.

    • 10 februari, 2011 @ 17:01 DJ-CJ

      Ah, okej, då har jag missat något där. Då är det bara hoppas på att de håller måttet i A-laget och har god utvecklingspotential. Vad jag förstått om Fredrik har han sett lovande ut som back-up till Peter. Oskar lär väl inte gå in och slåss om en anfallsplats i startelvan den här säsongen? Å andra sidan är det kanske just där det är enklast att slå sig in i dagsläget.

    • 11 februari, 2011 @ 12:00 Voldemort

      Martin, vet du hur det är med de ”gamla” kontrakten som är skrivna med ÖFAB? Är det inte så att dessa upplöses helt och hållet när det blir konkurs (på måndag..)? Är de nya kontrakten skrivna med Örgyte IS eller?

  7. 10 februari, 2011 @ 15:14 Anonym

    Mellqvist klar för Ljungkile.

    Svara

    • 10 februari, 2011 @ 16:52 Martin Johansson

      Där ser man. Stackars Ljungskile.

    • 10 februari, 2011 @ 17:37 Tjuvnyp

      Hoppsan. Väntat att han stack. Men till bonnavischan? Känns som han får panik fem meter ifrån en seven-eleven…

    • 10 februari, 2011 @ 19:10 Sjögräs

      Fick vi några pengar för honom eller hade hans kontrakt gått ut?

    • 10 februari, 2011 @ 19:11 Martin Johansson

      Det hade gått ut. Han gick som ”fri transfer”.

  8. 11 februari, 2011 @ 09:23 Johan Gellerman

    Nu är det fredag morgon och fortfarande ingen info om varesig matchen mot Qvding eller Norrby. Spontant känns det som att det tar ungefär 30 sekunder för den som vet att bekräfta läget för Patrik så det kommer upp något på hemsidan.

    Svara

    • 11 februari, 2011 @ 09:28 Martin Johansson

      Men, Johan, hur svårt ska det vara att förstå, det finns ingen bekräftelse. Patrik har jobbat på att få en bekräftelse men kan ingen få. Hade det funnits hade Patrik lagt ut informationen med en gång. Det är inte det som är problemet. Inte ens tränarna och spelarna vet hundra om det blir match eller inte. Sluta att gnälla! Finn dig i läget precis som alla andra. Blir det match så blir det, blir det inte det så blir det inte det. Visst det är inte kul men som du vet shit happens. I bland finns det andra saker som måste gå före.

    • 11 februari, 2011 @ 09:46 Johan Gellerman

      Men rent generellt har det ju alltid varit så att ÖIS aldrig tagit någon hänsyn till att det finns ganska många människor som planerar sina liv efter ÖIS. Planerna för lördagskvällen riskerar ju att förändras drastiskt om man ska behöva gå upp vid åtta för att, i värsta fall, köra till Borås. Därför anser jag att man ska ställa in den matchen, av respekt för alla som just nu frågar sig om man kan gå all-in imorgon kväll eller ska hålla igen.

    • 11 februari, 2011 @ 09:51 Martin Johansson

      Gå all-in i kväll i stället!!! ;-)

      Det är klart att du har en poäng. Det är givetvis värdelöst att vi inte får besked, men jag vet att Patrik gör allt han kan för att få fram informationen vi vill ha. Dessutom så tror jag att man får skylla den här gången på extrema omständigheter. Jag har nämligen på känn att den här dagen kommer att gå till historien som vår egen ”den svarta måndagen”. Om du fattar vad jag menar.

    • 11 februari, 2011 @ 10:02 Johan Gellerman

      Jag vill inte fatta…

    • 11 februari, 2011 @ 11:44 timberhochmandie

      Är inte det imorgon? Var det inte den tolfte som gällde?

    • 11 februari, 2011 @ 11:57 Martin Johansson

      Nej. Söndag. 13:e.

  9. 11 februari, 2011 @ 17:35 Johan Gellerman

    http://norrbyif.se/blog.php?blog_post_id=386

    Ingen match på söndag.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se