Att brinna för ÖIS 3/3

Hur blir det med årskorten i år?

Martin Larsson: – Det har vi inte hunnit bestämma ännu. Det kommer bli en uppgift för Mats Janson (ny klubbchef för fotbollssektionen) att ta tag i direkt när han början på måndag.
Men självklart är tanken att vi ska ha det i år också. Vi ska jobba med årskort och familjepaket.

Henrik Peterson – Vi ska försöka skapa ett litet event kring matcherna på Öisgården helt enkelt. Sen får vi se hur mycket vi hinner med att skapa inför den här säsongen.

Martin Larsson: – Det är inte bara 90 minuter fotboll som vi vill sälja in utan det ska vara en trivsam eftermiddag att åka upp till Öisgården.

Har ni några mer konkreta förslag på vad som ska skapa atmosfären?

Martin Larsson: – Det är väldigt mycket idéer just nu kan vi säga i alla fall.

Mattias Asserståhl: – Vi måste ta ner dem bara och rensa bland dem och se vad vi kan hinna med och genomföra. Det finns, som Martin sa, massor av idéer just nu.

Kommer det bli som en liten karneval kring matcherna då eller?

Martin Larsson: – Vi kan väl hoppas på att det blir en sambakarneval (skratt).

Hur mycket räknar ni med att ÖIS kommer tjäna på att spela hemmamatcher på Öisgården istället för Valhalla IP eller Gamla Ullevi?

Henrik Peterson: – Gentemot Gamla Ullevi räknar vi med att tjäna 2-3 miljoner.

Martin Larsson: – Vi säger så här: vi räknar bara med kostnader och då skiljer det inte så mycket, det har vi lagt till i våran budget också. Däremot ser vi en stor potential i intäkter och vi ser det på både kort sikt och lång sikt. På kort sikt är det att skapa trivsel och en bra stämning medan på lång sikt så hoppas vi att våra samarbetspartners kommer se hur trevligt det är och ännu hur mycket bättre det kan bli. Då tror jag att fler kommer komma.
Kortsiktigt så ”sparar” vi inte så jättemycket men med de potentiella intäkterna så kan vi tjäna väldigt mycket.

Så om vi kan hoppas på att vi får till en bra stämning i år så kan vi hoppas på att det blir ännu bättre nästa år?

Henrik Peterson: – Oh ja, då kan vi skapa ett ännu bättre arrangemang nästa år.

Martin Larsson: – Det bygger väldigt mycket på oss och att vi gör ett bra arrangemang redan i år.

Mattias Asserståhl: – Men sen får vi hoppas på att publiken stödjer laget bra även i år och gör sin del till att skapa en bra stämning. Då kan vi få mer tid till att göra roliga saker bredvid.

Martin Larsson: – Jag skulle bli oerhört stolt om jag fick höra från fotbollsföräldrarna att de tycker det är riktigt roligt att gå på ÖIS matcher med sina ungdomar och att de gör det tretton gånger per år. Att skapa det, tycker jag, är ett av våra stora mål.

Jag antar att ni hoppas att de gratisbiljetter som ungdomarna får kommer göra så att de går med en eller båda föräldrar och på så sätt ”få tillbaka” de pengar som gratisbiljetterna skulle kostat annars.

Martin Larsson: – Ja, absolut.

Kommer det finnas en reklamfri yta framför klacken där de kan hänga upp flaggor och banderoller?

Martin Larsson: – Det är mycket vi tänker på men det har inte kommit upp ännu. Var kommer klacken stå på Öisgården, Henrik?

Henrik Peterson: – De kommer stå mitt på långsidan som är mittemot själva Öisgården.

Martin Larsson: – Det är synd eftersom det är en yta där man verkligen vill ha reklam.

Mattias Asserståhl: – Det jag tittar på är att den ytan måste användas för just sponsorer eftersom det är den mest attraktiva ytan på arenan. Men å andra sidan så kommer Öisgården bli en relativt liten arena så flaggor och banderoller kommer kunna synas ganska bra vart de än hänger på arenan. Man skulle till exempel sätta upp någonting bakom klacken.

Henrik Peterson: – Vi kommer ha ett stängsel där bakom som är ungefär 1 meter högt och där skulle man kunna sätta flaggor och banderoller. Arenan kommer dessutom vara ganska låg. 3.2 meter från räcke upp till tak.
Man kommer stå på ungefär 2 meters höjd från marken och samtidigt så är detta en mobil läktare som är hur lätt som helst att bygga ut.
Då kommer ståplats vara längs hela parkeringssidan samt på ytterkanterna av långsidan som löper längs med själva Öisgården. I mitten kommer det vara sittplatser på den sidan.

Många har en oro av att det kommer bli svårt att ta sig till Öisgården och att det kommer avskräcka folk från att åka till Öisgården. Har ni haft några tankar på att ordna extrabussar, till exempel?

Henrik Peterson: – Det går bussar från Korsvägen var femte minut. Vi har diskuterat det här kring extrabussar men frågan är om de kommer göra någon nytta när de reguljära turerna går så frekvent.

Martin Larsson: – Jag både hoppas och tror att om man vill se en ÖIS-match så tar man sig till arenan i vilket fall. Det handlar trots allt bara om minuter från korsvägen.

Henrik Peterson: – Sen kommer inte alla från statskärnan heller och då blir det faktiskt ännu enklare att ta sig till Öisgården eftersom det är motorväg ända fram.

Martin Larsson: – Det vi ska planera för nu är, eventuellt, den 16 april när vi möter Skövde AIK och sen den 1 maj mot Lunds BK. Vi kommer försöka flytta på matchen den 16 april för att ge oss så mycket tid som möjligt. Men så långt går våra planer just nu.

Ni har inte varit rädda för att tappa supportrar eller få svårare att nyrekrytera då?

Martin Larsson: – Det är inte något vi har bekymrat oss över direkt men visst har vi pratat om det. Men vi både hoppas och tror att vi kommer bli fler Öisare inom de närmaste åren.

Mattias Asserståhl: – ÖIS är fortfarande ÖIS och jag tror snarare att Öisgården kommer hjälpa oss med att ge ÖIS en starkare och mer egen identitet som gör att vi kan trycka på det vi är bra på. Sen får såklart ha en löpande kontakt med supportrarna och se vilka önskemål som finns. Jag har träffat väldigt många supportrar och de har allihopa varit väldigt engagerade killar vilket är något som ÖIS verkligen behöver.

Hur kommer ni jobba för att ordna så att ÖIS får så mycket medialt utrymme som möjligt?

Martin Larsson: – Att vi kommer få mindre utrymma i media behöver vi inte oroa oss för, tror jag. Jag kan nämna att jag har fått hur många samtal som helst från alla olika personer inom media. Vi har just nu en PR och kommunikationsansvarig som vi adjungerade in i våran styrelse, Jonas Dahl. Han driver tillsammans med sina kompanjoner en PR-byrå som heter Greyling. Så det kommer bli hans uppgift att sköta det. Det blir precis samma sak som att Ronny sköter fotbollsfrågor, Mattias sköter sponsorer och Henrik sköter arenafrågor.

Då kommer vi till den sista frågan som är den mest omtalade frågan och den är att du skulle hålla på en rivalklubb till ÖIS. Ligger det någon sanning i det påståendet?

Martin Larsson: – Jag har varken varit Blåvit, Gaisare eller något annat. Jag har bara varit en fotbollsfantast. Nu är jag såklart Öisare men det har blivit genom mina barn då först, precis som för Mattias.

Mattias Asserståhl: – Jag skulle nästan vilja påstå att det finns väldigt klara bevis på att Martin är Öisare vid det här laget (skratt).

Martin Larsson – Sen kan jag säga att jag hoppas att det går bra för Blåvitt. En av mina nära vänner heter Sonny Karlsson och är sportchef i BK Häcken, jag hoppas att det går skitbra för dem också. Christer Wallin känner jag också lite grann och jag hoppas att det går bra för GAIS också.
Jag är inte en sådan som hoppas att det går skit för de andra Göteborgslagen utan jag hoppas att det går bra för Göteborgslagen när de möter ett lag från en annan stad. Det som gynnar ÖIS mest är ifall de här andra lagen fortsätter hålla sig på en hög nivå för det gagnar intresset för fotbollen i helhet.
Jag kommer fortsätta med att gå på Blåvitt-matcher för att se toppfotboll i Göteborg. Det är klart att jag håller på Blåvitt om de möter Malmö FF.


'Att brinna för ÖIS 3/3' have 66 comments

 1. 21 mars, 2011 @ 13:21 Michael, Mölndal

  Kan/vill man inte ljuga i sådana lägen bör man i detta läget svara som en politiker. Självklart håller man på Malmö om dom möter gråvitt!!

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 15:38 Markus B

   Jag tycker att det är bra att han är ärlig, jag får känslan av att han kommer vara till stor nytta för klubben och då spelar det inte så stor roll för mig om han hoppas att ifk vinner över malmö…

  • 22 mars, 2011 @ 18:05 Skepparkrans

   Ja allt lät så bra ända fram till sista frågan.. Skadeglädjen är den bästa glädjen.. Får hoppas att han håller på Öis när vi möter gas i superettan nästa år!

 2. 21 mars, 2011 @ 13:24 Johan Gellerman

  Arenan kommer dessutom vara ganska låg. 3.2 meter från räcke upp till tak.

  Betyder det att det kommer vara tak på läktaren? Det hade varit riktigt grande!

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 16:11 Felix

   Tänkte också på att han nämnde tak, de låter ju riktigt grymt, finns det ingenstans man kan se hur läktarna ser ut?

  • 21 mars, 2011 @ 16:29 Oskar Ängermark

   Jag ska kolla med Henrik Peterson hur det är med tak så fort jag ser honom så att vi får det bekräftat till 100%.

  • 21 mars, 2011 @ 17:01 Fredrik

   Försök gärna få fram så många mått som möjligt. 3,2 meter verkar vara höjden från ”räcke till tak” med vad betyder egentligen det? Innebär det att läktaren är höjden av ett normalräcke (ca 1,4 m) plus 3,2 meter dvs 4,6 meter hög? Blir det en enda läktarsektion på ca 100 meter eller rör det sig om ett flertal små läktare?

   Den här typen av frågor är väldigt intressanta för oss som arbetar med tifoverksamheten.

  • 21 mars, 2011 @ 17:17 Oskar Ängermark

   Det bästa vore om ni snackade med Henrik Peterson direkt. Jag mejlar hans kontaktuppgifter till dig.

  • 21 mars, 2011 @ 17:28 Fredrik

   Det är naturligtvis allra bäst. Tack så mycket.

  • 21 mars, 2011 @ 23:49 Felix

   Men jag vill också se dom svaren kan ni inte lägga upp ”intervjun” i bloggen som ett inlägg?

  • 21 mars, 2011 @ 23:58 Oskar Ängermark

   Jag tror att så fort de svaren kommer fram så kommer man kunna läsa det antingen på Sambadefensiv eller på någon annan ÖIS-sida. Fredrik kanske kan lägga upp det i en kommentar när han snackat med Henrik?

 3. 21 mars, 2011 @ 13:27 Jowass

  Äntligen, skönt med lite trevlig läsning när man ligger hemma och är sjuk.
  Keep up the good work!

  Svara

 4. 21 mars, 2011 @ 14:04 Fredrik

  ”Klacken kommer att stå mitt på långsidan”. Jaha, det var iaf inte något jag kände till.

  Optimal placering på klacken är 10-20 meter (som på gamla) från mitten alternativt en kortsida. Självklart måste vi lösa problemet med fri yta för banderoller och flaggor framför klacken. Det är verkligen inte optimalt om den nya styrelsen kommer på kant med supportrarna direkt över en sådan bagatell.

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 14:08 Oskar Ängermark

   Så som jag har förstått det så borde det bli en ganska bra ”kompromiss” att ha allt sådant bakom klacken med tanke på att arenan kommer vara väldigt låg. Det är dock svårt att avgöra innan man ser hur det kommer se ut.

  • 21 mars, 2011 @ 14:22 Fredrik

   Som jag förstod det på intervjun är staketet bakom läktaren tänkt att vara ganska lågt och då lär ju inga banderoller synas. Således är det en helt otänkbar lösning. Varför inte sätta reklamen bakom läktaren istället om det nu är så bra platser? Observera att jag argumenterar rakt ut i tomma luften och att Oskar självklart inte är någon form av motpart.

 5. 21 mars, 2011 @ 14:28 Slicen

  Göteborgsklubbarna har vardera sin hardcore-kärna som endast betalar för att se sina favoritlag. Utöver dessa finns ett stort antal marginalåskådare som går på fotboll då och då på till exempel stora derbyn eller andra publika matcher. Det är om denna typ av åskådare som slaget står. Om man då som vår nye göteborgsfotbollsälskande ordförande hoppas att det ska gå bra för våra konkurrentklubbar, så underminerar man möjligheten till goda publiksiffror för Öis. As simple as that! Sedan får man vara hur generös som helst! Går det bra för ifk och gais så satsar ”marginalaren” sina pengar på att se dessa lag och inte på Öis.
  Börjar känna en doft från den nya regimen som jag inte alls är så jävla positiv till. Vem fan har egentligen köpt Öis-gården?

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 14:35 Vergilius

   Jag tror han har en poäng till viss del. Det är bra för intresset i staden om det går bra för flera av klubbarna, konkurrensen gör att det blir drag, se hur det är i Stockholm, den supporterkultur man byggde upp berodde mycket på att flera klubbar kämpade i toppen samtidigt.
   Tveksamt om det finns nåt positivt med att det går bra för Häcken dock.

   I vilket fall spelar det mindre roll vad han hoppas, IFK, Gais och Häckens framgångar ligger utanför vad folk i ÖIS ledning kan påverka, det de ska fokusera på är ÖIS, allt annat får bli som det blir.

  • 21 mars, 2011 @ 16:07 Lanslarke

   Samtidigt kan det också fungera precis tvärtom. Mina bekanta som håller på IFK och GAIS de önskar alltid, att det ska gå bra för ÖIS när jag pratar med dem. Det är inte bara snack heller. Jag tror verkligen att de menar det. Då blir det väldigt svårt för mig att säga: ”Tack, men jag hoppas det går åt helvete för ditt lag”. Man får helt enkelt försöka tona ner sin antipati. Vem gillar otrevliga människor?

   Det är många som vill, att det ska gå bra för alla Göteborgslag. Låt de få göra det. Går vi ut och hatar de andra lagen, tror jag snarare vi skrämmer bort publik än lockar nya åskådare.

  • 21 mars, 2011 @ 20:18 Slicen

   Det är bra att du vill vara sympatisk – lycka till med det! Frågan är bara hur sympatiska till exempel ifk och ifk:are kan sägas vara när man kör med ”En stad – ett lag”, vägrar dela souvernirbutik med Öis och gais, och ser till så att Triangelserien går i graven och betraktar Alliansen som i stort sett död.

   Jag har inget behov av att springa omkring och ”hata” de andra klubbarna och dess supportrar, men att önska dem framgång? – aldrig! Varje krona som läggs på ifk och gais är en krona mindre för Öis. På vilket sätt drog Öis några fördelar av att ifk vann Allsvenskan under en rad av år på 90-talet? Hur gynnades Öis av ifk:s framgångar i europaspelet? Har Öis och gais gynnats av att det skapats ”drag” kring ifk när i stort sett varenda unge växer upp till att bli ifk:are?

   Visst, det är nog bra att den nye ordföranden är ”trevlig” men man får helt enkelt inte vara hur ”sympatisk” som helst. Fotboll handlar om passion för det egna laget och konkurrens och antipatier gentemot de andra. Hur ska det låta när Öis förlorar? ”Det är bara ett spel, hoppas vi vinner nästa gång”. Det är inte det man vill höra.”Går vi inte upp i år så får vi väl gå upp något annat år”.Neeeeej!!!!!
   Tror du Berlusconi hoppas det ska gå bra för Inter? Moratti för Milan? Kenwright för Liverpool? Levy för Arsenal osv osv osv. Nä knappast!

   Det är lite grann detta som oroar mig – den nye ordföranden är en företagare som köpt en fastighet som han vill göra det mesta av. Hade gais-gården varit till salu så hade han kanske slagit till där istället. Det där entreprenörstugget och bilden av the self-made-man är nog bra i företagskretsar, men ger mig antydan till klåda. Visst, att vi tydligen fått in lite mer av ”kamrerssjälar” är nog bra. Däremot saknar jag lite av det äkta engagemang som tex Wallin i gais representerar. Det är inte ett företag som tagits över – det är mitt hjärtas klubb!

  • 21 mars, 2011 @ 21:21 Håkan Wall

   Jag föredrar alla gånger en person som använder hjärnan och inte hjärtat när han tänker. Med tanke på vad ÖIS behöver just nu så ser jag ingenting positivt med att plocka in någon som ser ÖIS som sitt hjärtas klubb, utan det vi mer behöver är någon som med nyktra och neutrala ögon går in och fattar de tuffa besluten som måste fattas.

  • 21 mars, 2011 @ 22:14 Slicen

   Fast är det inte just ”nyktra och neutrala ögon” på nyktra och neutrala personer som talar för FC Gothia-lösningar och liknande? Om man är så nykter och neutral så är det väl skit samma vilka tröjor spelarna bär – bara man kan vinna och visa överskott. Det kan väl inte vara så att det är en omöjlighet att förena ett genuint Öis-hjärta med en sund syn på ekonomi?Det hoppas i alla fall inte jag. Det är möjligt att Larsson & Co kommer att göra något bra av detta, men nog fan stör det mig att de tycks se en fotbollsklubb som vilken produkt som helst.

  • 21 mars, 2011 @ 22:57 Håkan Wall

   Gothia-affären? Själva idén kom från Lars Ranäng – en uröisare med hur stort Öishjärta som helst. Den stöddes av både Stefan och Mackan Allbäck, också två personer med extremt stora Öishjärtan. Och idén har ju stötts av väldigt engagerade Öisare på nätet nu senast under ÖIS rekonstruktionstiden.

   Sedan har ju du en ganska snäv definition av vad ett genuint Öishjärta är och din defintion stämmer inte överrens med min. För min del känns det inte helt rätt att ifrågasätta Martin Larsson för att han är sympatisk som önskar alla lag lycka och inte bara ÖIS, när han ändå lagt upp mycket pengar för att rädda Öisgården och dessutom tagit på sig en tidskrävande och (mer eller mindre iaf) oavlönat jobb som ordförande. Ifrågasättande av besluten är helt ok, men att ifrågasätta hans kompetens som Öisordförande enbart baserad på att han inte önskar olycka till IFK/Gais är ju ganska tveksamt.

  • 22 mars, 2011 @ 09:10 Anonym

   Håkan, det saknas ju en svara-knapp under ditt inlägg så jag får svara här istället.

   När det gäller Larsson så har jag aldrig träffat honom och har ingen orsak att begå karaktärsmord på honom. Däremot delar jag inte hans uppfattning att framgång för den egna klubben går via framgångar för lokalkonkurrenterna.

   När det gäller hans räddning av Öis-gården så är det hans företag, såvitt jag förstår, som köpt en fastighet. Hur dealen ser ut med Örgryte idrottssällskap har jag ingen aning om – men visst är han väl affärsman – eller hur?

  • 22 mars, 2011 @ 13:29 Håkan Wall

   Det är helt ok att du inte delar hans uppfattning om att han önskar framgång för övriga lokalkonkurrenter. Jag är nog mittemellan er.

   Affärsman, javisst. Tror du att en affärsman som inte bryr sig om ÖIS skulle köpa Öisgården, med en elitklubb på dekis som villkorad hyresgäst, för pengarnas skull? I så fall är man en jävligt dålig affärsman… Sedan hur avtalet ser ut har jag ingen aning om. Det finns väl ingenting som tyder på att han köpt Öisgården för att tjäna pengar på det, eller?

 6. 21 mars, 2011 @ 14:48 PriMax_ÖIS

  Bra intervju! Här fick man svar på mycket. Lite nyfiken på vad alla ideér kring matcharangemanget går ut på. Det blir nog svårt att få till en karnevalstämning eftersom det inte finns så mycket att göra runt Öisgården men ett rejält tryck från läktaren bör man ju kunna skapa.

  Svara

 7. 21 mars, 2011 @ 16:12 Garotta de Ansjovis!

  Det var som jag trodde, vi sparar alltså inga pengar på att spela på ÖIS-gården.
  Men våra inkomster ska öka… Jag är ledsen men det där tror jag inte på… Hoppas jag har fel, å sen snacket om att ev spela Superettan/allsvenskaan på ÖIS-gården.
  Lägg av nu!

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 17:44 DrJonas

   Jo de 2-3 virtuella miljonerna kan ju lätt bli en tummetott. Deras tänk låter positivt men aningen naivt…men lite naivitet kan ta en långt

  • 21 mars, 2011 @ 17:50 Jacko

   3 000 000 SEK / 13 matcher = 230 769 SEK

   Om det då kommer 800 åskådare:

   230 769 SEK / 800 = 288 SEK i ren vinst per åskådare.

   Det blir att sälja en jävla massa korv!

  • 21 mars, 2011 @ 20:35 John

   John Lindblad gillar detta

  • 21 mars, 2011 @ 20:44 Oskar Ängermark

   Jag skulle nog gissa på att en ganska så stor del av de där 3 miljonerna kommer ifrån sponsorer som annonserar på arenan.

  • 21 mars, 2011 @ 20:46 Jens

   Men snälla ni, de 2-3 miljonerna har inte med åskådarantalet att göra. Att spela på någon av GotEvents arenor innebär också en massa snåriga avtal som man automatiskt godkänner i avtalet. T ex så får köper man inte reklam på arenan av ÖIs utan av Gamla Ullevi som Öis får en liten del av. Korv och godis etc får man inga pengar av alls, det är ju t ex därför som Blåvitt inte är så nöjda med sitt (gamla?) avtal för G:a Ullevi.

   Som jag förstår det är alltså de 2-3 miljonerna insparade på ren och skär kringkostnader och hyror. Inte publik, t ex.

  • 21 mars, 2011 @ 22:27 DrJonas

   Jackos korv/åskadare var nog ironi Jens. Ironi kan förvisso vara svårt i textform Jens, extra svårt blir det om man inte läser ordentligt.

  • 22 mars, 2011 @ 08:48 Jens

   Må så vara, men med tanke på de tidigare inläggen där ett flertal personer (inklusive du, DrJonas) talar om icke ännu existerande pengar som skäl att betvivla kalkylen så kände jag mig ändå tvungen att påpeka att det inte är nya kreditposter som räknas utan gamla som byter konto.

  • 22 mars, 2011 @ 10:25 Fredrik Federgay

   Jag citerar Martin Larsson ur texten, ”Kortsiktigt så ”sparar” vi inte så jättemycket men med de potentiella intäkterna så kan vi tjäna väldigt mycket.”
   Ok det är här jag blir väldigt tveksam, vi kommer alltså sälja så mycket mer reklam odylikt, att vi ökar våra inkomster med 3 mille?
   För att vi skulle spara 3 mille, står det ju klart att vi inte gör genom flytten…
   Får väl hoppas att det är nya styrelsens egna företag, som tycker det helt plötsligt blir enormt attraktivt att köpa reklam på ÖIS-Gården!

  • 22 mars, 2011 @ 10:49 Jens

   Som jag alltså skrev ovan så handlar det inte om att spara pengar utan att istället för att dela med sig till utomstående (typ GotEvent/Gamla Ullevi) så för ÖIS pengarna ner i egen ficka istället.

  • 22 mars, 2011 @ 10:58 Fredrik Federgay

   Så GotEvent/GU har alltså tagit 3 mille av våra reklamintäkter då ?
   Nix dom pengarna pratar vi inte om, inte på långa vägar…
   Men jag tänker självklart ge nya styrelsen chansen, men jag är mycket tveksam till deras kalkyler… Angående dom ökade inkomsterna tex.

  • 22 mars, 2011 @ 12:23 Jens

   Dels reklamintäkter, dels kringförsäljning (korv, godis, öl, etc.) och dessutom slipper man ju planhyran för GU.

   Summa summarum 2-3 miljoner kr mer kvar till ÖIs själva.

  • 22 mars, 2011 @ 13:02 Håkan Wall

   Om jag förstått det hela rätt så är GU-hyran lika hög som kostnaden att spela på Öisgården i form av läktarhyra etc.

   När det gäller kioskverksamhet så sköttes den väl av Gamla Ullevi HB som ägdes av ÖFAB/GAIS/IFK gemensamt och vinsten därifrån delades? Det gjorde alltså att ÖIS fick del av kioskverksamheten på IFKs matcher, vilken ju lär vara mångdubbel från vår egen. Jag tror alltså att vi fick mer i kioskförsäljning därifrån och därmed så tror jag inte att vi kommer att få in mer intäkter genom att ta ”hela kakan” själva, eftersom kakan blir så mycket mindre. Även om jag har fel så kan kioskintäkter från 800 pers från 13 matcher omöjligt bli några pengar att tala om i inkomst.

   Företagsaktivitetsintäkter: Min ”kvalificerande gissning” är att vi i bästa fall kan gå +-0 på företagseventen mot GU. Det är en rätt lång uträkning så jag hoppar redovisningen av den. Däremot så lär de minska från förra året, då vi spelar i division 1 samt att vi bara har helgmatcher vilket är negativt för företagseventen.

   Då återstår reklam. Mattias Asserståhl har förvisso ett företag som sysslar med reklamförsäljning (Onspot heter det för de som är intresserade) och när jag pratade med honom så fick jag bara positiva intryck, men tre miljoner i reklamintäkter för en tillfällig div 1-arena när du påbörjar säljverksamheten alldeles för sent? Konstigare saker har hänt, men… nej.

  • 22 mars, 2011 @ 13:22 Anonym

   Federgay: Dessutom tror jag de kraftigt underskattar publikbortfallet. Jag tror det beräknade publiksnittet på 800 är optimistiskt.

   Dessutom är det tveksamt till om det är någon större kostnads/intäkts skillnad på Valhalla och Gården. Frågan är om inte Gården-lösningen blir dyrare än Valhalla? Inga siffror har presenterats och man vill inte diskutera Valhalla.

   Beslutet är inte förankrat bland oss supportar. Personligen är jag beredd att betala mer för att gå på fotboll i stan. Jag har gjort så i över 20 år. Jag har inte riktigt greppat varför jag plötsligt skall betala 26 nya bussbiljetter per år.

  • 22 mars, 2011 @ 14:52 UB

   Jag tror inte man skall överskatta reklamvärdet på Öisgården. Det kommer att vara väldigt ont om tv-kameror där.
   Jag är rädd att vi devalverar varumärket Öis genom att inte spela på den stora arenan. Det är ett beslut som ger helt fel signaler.

  • 22 mars, 2011 @ 15:32 PriMax_ÖIS

   Glöm inte bort att ÖFAB nyss har gått i konkurs och att vi blivit degraderade till söderettan. Jag tycker att det är rätt sunt att detta får följder. Styrelsen ser stora fördelar med att spela på gården och jag tycker att vi skall ge dem en chans. Sen hoppas jag såklart att vi skall ta oss tillbaka till finrummet och då är jag mer tveksam till att vi spelar på ÖIS-gården. Vi kan väl se denna säsong som ett test.. Jag hoppas det blir den kultsäsong som det kan bli och isåfall är 26 bussbiljetter billigt. Är man sparsam kan man ju ta cykeln upp. Man rullar ner till stan med en j-vla fart så se till att ha bra bromsar eller/och hjälm

  • 22 mars, 2011 @ 16:51 Garotta de Ansjovis!

   Att beslutet inte är förankrat hos oss fans, är solklart… Att man dessutom antyder att ev Superetta nästa/ngra år bort ? Ska spelas på Martin Larsson-Gården gör mej riktigt trött…
   Men jag viker mej för majoriteten, men undrar är det en majoritet som vill se ÖIS på ML-Gården? Men ok ett jävla år…

  • 23 mars, 2011 @ 12:33 Anonym

   Vad kostar 26 bussbiljetter extra för dig att åka till Öisgården det jämnar inte ut sig med att biljettpriset blir lägre i Div 1 tror du? Alltid är det något. Haha

 8. 21 mars, 2011 @ 16:12 Benhinnan

  Spännande!

  — hur kommer gräset klara den här nya påfrestningen?

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 16:30 Oskar Ängermark

   Tydligen så ser gräset på Öisgården bättre ut än vanligt vid den här årstiden. Ska vi se det som ett gott tecken på att någon högre makt vill se ÖIS spela på Öisgården i år?

 9. 21 mars, 2011 @ 16:15 Garotta de Ansjovis!

  ”Däremot ser vi en stor potential i intäkter” just denna mening gör att jag får Ranäng vibbar!

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 19:50 Töffe

   Håller med, skulle tro att en högre publiksiffra på Valhalla genererar betydligt högre intäkter än reklamförsäljningen på gården skulle göra.

   På gott och ont så känns dessa karaktärer som några fotbollsfarsor som driver framgångsrika bolag. Jag tror inte de ser ett avancemang för ÖIS A-lag uppåt i seriesystemet som något prioriterat. Genomgående genom intervjun så pratar man om ungdomarna och om att skapa familjär stämning kring matcherna.

   Jättebra, jag har inget mot knattefotboll, ansiktsmålning och barn som säljer lotter. Däremot anser jag att ÖIS skall ha som ambition att vara ett viktigt lag i svensk fotboll och då behövs även krav, ambitioner och visionärer, inte bara människir som vill förvalta en ungdomsverksamhet.

   Vad som verkar ha hänt är att vi nu fått Ranängs totala motsats i styrelsen. Om Ranäng anställde Sundborn och skickade honom på studieresa till Real Madrid så verkar de nuvarande prioritera mysig stämning och fotbollsskola på sommarlovet.

   Jag tror det bästa hade varit en kombination, en cocktail gjord på:

   2cl Ansvar
   1cl Realism
   2cl Ungdomsfotboll
   2cl Ambition
   1cl Galna Drömmar
   1 stor skvätt Sambalir
   Garneras med ett styck Marcus Allbäck.

  • 22 mars, 2011 @ 09:51 UB

   Klok analys! Jag känner mig bedrövad över att Öis dagar som elitklubb är räknade. Vi får hoppas att den känslan visar sig felaktig. Btw, jag skulle också bra gärna vilja veta hur avtalet mellan Martin Larssons bolag och Örgryte IS ser ut.

  • 22 mars, 2011 @ 10:40 Fredrik Federgay

   Håller tyvärr med, valet att spela på ÖIS-Gården. Med en kalkyl att vi ska öka inkomsterna tror jag är helt fel… Men visst nu vi har kört andra sätt att sköta klubben i diket kanske ? Så vi får väl hoppas på detta, men jag är mycket tveksam… Vi dör kanske som elitklubb, födds som en knatteklubb med hardcore farsor!

  • 22 mars, 2011 @ 18:10 Skepparkrans

   Förstår inte hur du tänker när du säger att Valhalla skulle generera mer intäkter?

   På valhalla betalar vi hyra. Gotevent tar intäkterna för reklamskyltar och mat,dryck,godis försäljning.

   På Öisgården har vi möjlighet att snappa åt oss alla bitar av den kakan..

   Sedan så tror jag inte att killarna har kalkylerat med orimliga intäkter utan ser det som en möjlighet och i så fall en bonus..

  • 22 mars, 2011 @ 23:17 Töffe

   Jag har inte gjort några djupstudier men jag är övertygad om att vi skulle ha ett högre publiksnitt om vi spelar på Valhalla.

   Fler i publiken = fler sålda biljetter = högre intäkter

   Sant att det inte blir några korv eller skyltpengar, å andra sidan är det inte gratis att bygga en arena på gården.

   Man kan uttrycka det såhär:

   ((Positiv publikskillnad x biljettpris) + kostnad för läktare etc. på gården)) – (hyra på Valhalla + utebliven korvförsäljning + utebliven reklamförsäljning) = X

   om X är större än 0 är det bättre ekonomiskt att spela på Valhalla, om X är mindre än 0 är Gården bättre.

   Allt jag efterlyser är en bättre genomgång av varför vi presenterades med et fait accompli på årsmötet att vi skulle spela på gården och den enda motiveringen har varit ett mycket luddigt 3 miljoner som syftar på hyran på GU…

 10. 21 mars, 2011 @ 16:33 Dr. Gniden

  Jag förstår inte varför man bryr sig så mycket om Blåvitt eller GAIS i den här typen av intervjuer över huvud taget. Positivt eller negativt, frågan är irrelevant.

  Nu gäller det att tänka på ÖIS. De andra lagen kan hålla på med sin ickefotboll på sina håll.

  Svara

 11. 21 mars, 2011 @ 17:28 HenrikS

  Ska man tolka tystnaden efter att ultimatumet till spelarna som ännu inte skrivit på gått ut som att de är förlorade?

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 19:33 PriMax_ÖIS

   Undrar detsamma.. Dem har ju haft hela dagen på sig att informera. På dagens träning deltog ju en del ej kontrakterade spelare. Hoppas inte detta ultimatum bara var ett tomt hot.

  • 21 mars, 2011 @ 21:38 Håkan Wall

   Om vi räknar bort Sportsdayintervjun med Martin Larsson så har jag inte hört att någon haft en deadline denna vecka så jag vet inte hur sant det är. Det är ju ändå inte Martin som förhandlar så han kan ha missat på några dagar. Jag vet två spelare som har en deadline denna vecka, men exakt vad den deadlinen innebär förutom att de ska svara på kontraktsförslaget vet jag inte. Vi får väl se om det står något på Sambadefensiv efter morgondagens träning… ;)

  • 22 mars, 2011 @ 07:28 C

   Tror vi kan behålla 50% av MG, PA, ST och JO. MG GAIS, ST Island, JO och PA Öis?

   Skall bli intressant att få ta del av träningsrapporten!

 12. 21 mars, 2011 @ 20:57 Jens Z

  Bra intervju, Oskar! Bra frågor och bra svar.

  Svara

  • 21 mars, 2011 @ 21:13 Oskar Ängermark

   Jag kan inte ta åt mig för mycket av äran. Frågorna skickade folk in och Martin sammanställde dem och svaren stod grabbarna för :)

  • 21 mars, 2011 @ 23:31 Rude Boy

   Det var inga svar på mina ”roliga” frågor! *snyft* Ni PISSAR på mig! ;-)

  • 21 mars, 2011 @ 23:56 Oskar Ängermark

   Det där får du ta med Martin J. Det var han som sammanställde alla frågor som kom in på mejlen. Vilka var dina ”roliga” frågor? :D

  • 22 mars, 2011 @ 10:43 Fredrik Federgay

   Rude Boy glöm inte å ta med dina Mora Träsk skivor till ÖIS-Gården… Hoppas vi kan hyra in en Hoppborg oxå….

 13. 22 mars, 2011 @ 11:13 Fredrik

  Jag talade precis med Henrik Petersons och snacket om tak kan vi glömma, det var ett missförstånd. Däremot jobbar han med en läktarlösning där nedersta steget inte är i plannivå utan minst en meter upp vilket låter väldigt lovande. Detta gör att man skulle kunna komma att stå 4-5 meter upp på översta steget och således se bättre än vad i alla fall jag hade trott. Konstruktionsmässigt rör det sig alltså om en enda lång läktare som fylls på via trappor på baksidan. Även detta är över förväntan.

  Eftersom inget är klart än får vi helt enkelt vänta och se vad det blir för läktare i slutändan. När det gäller banderollplatser ser det inte lika ljust ut men där finns i alla fall en öppning för någon form av lösning.

  Svara

  • 22 mars, 2011 @ 11:15 Oskar Ängermark

   2 bra saker mot 1,5 dålig sak får väl ses som gött då i alla fall :)

 14. 23 mars, 2011 @ 13:09 AuriSakraFame

  Tycker öisgården verkar vara ett skitbra alternativ, av alla de anledningar som redan lagts fram. Kunde personligen inte brytt mig mindre om någon styrelsemedlem, tränare eller spelare håller på blåvitt, har alkoholproblem eller slår sin fru. Sådana saker blir endast relevanta om personen i fråga inte presterar sitt yttersta, och än så länge finns det inget som talar för att folk inte skulle göra sitt yttersta för att få klubben på fötter igen.

  Svara

 15. 23 mars, 2011 @ 13:17 Anonym

  Nu trycker jag det är dax att beslut tas angående ÅRSKORT och biljettpris för nu är det väl 100% spel på Öisgården som gäller. Dels så dimper löner ,pension och studiebidrag in i dagarna och räkningar skall betalas och folk måste planera. Lägger dom upp det nu på Ois:se så kanske några väljer att betala nu och kan skicka ut tillsammans med medlemskorten och på så viss spara porto.
  Varbergs Bois hade en smart grej med sitt årskort ,där kunde du ta med en vän och den betalade halva priset.Då kan man ju få lite nya åskådare.
  Mitt förslag är förutom enskilda årskort och familjeårskort. Grattis barn under 6år ett standar biljettpris och ett biljettpris för pensionärer(ej efter ålder)/ungdom upp till 19 år/ samt csnstudent.
  Ett snabbt beslut och lägg upp det på hemsidan så att fsg kommer igång nu när utbetalningarna dagar är. Då ser man ju lite hur stort publikunderlag man har. Så sätt igång alla väntar på detta.
  Jag hoppas att när det nu skall byggas läktare på höjden på Öisgården är att det blir riktigt säkert , tyvärr tillhör jag en av dom som varit med om fallolyckor så jag vet inte var jag kommer placera mig. Helst skulle jag vilja sitta ner. Är det någon som vet var man kan stå/sitta nära planen (jag kommer inte gå upp på den uppbyggda läktaren)

  Svara

  • 23 mars, 2011 @ 14:52 AuriSakraFame

   Låter som en bra ide, det där med årskorten och att en bekant går in för halva priset. Jag skulle nog tänka mig att lägga en slant på att det inte kommer säljas några årskort denna säsongen, fråga mig inte varför, känns bara så.

   Att tak inte kommer finnas på läktarna var ganska väntat, dock tror jag tyvärr många kommer stanna hemma när dom tittar ut genom fönstret på morgonkvisten och det ösregnar. På GU kunde man trots allt ta trapporna upp och krypa ihop under taket.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se