Bli Rödblå framtidssponsor!

Det har knappast undgått någon Öisare att 2011 kommer bli förändringens år för vårt kära Örgryte.  I kölvattnet av Örgryte Fotboll ABs konkurs och det misslyckade sammanslagningsförsöket med Qviding så har klubben ramlat ur fotbollens finrum och vi kommer nu få kämpa hårt för att ta tillbaka vår plats. Samtidigt så innebär allt detta en fantastisk chans till en nystart för föreningen som vi måste ta vara på och även du kan vara med och bidra!

Rödblå framtidssponsor är en ny version av de tidigare hjärtesponsor-insamlingarna och görs av supporterklubben Balders Hage och Sambadefensiv med stöd av Örgryte IS. Syftet med insamlingen är att låta privatpersoner och företag bidra med pengar på ett sätt som stöder Örgryte IS inte bara här och nu, men som även kan göra skillnad på lång sikt. Pengarna som samlas in skänks till Örgryte och är öronmärkta till ett särskilt projekt som presenteras nedan.

Framtiden finns i ungdomslagen

En av punkterna i vår nystart är en fortsatt satsning och utveckling av ungdomslagen. Med den nya ekonomiska verklighet som gäller för Örgryte så kommer vi inte längre ha råd att värva färdiga spelare utan arbetet med att ta fram egna talanger blir ännu mer viktigt. Elitsatsningen i Örgryte bedrivs idag i två tipselitlag, ett för de äldre spelarna som är närmast A-truppen och ett för de yngre spelarna. Tipselitlagen består av spelare i åldrarna 14-19 år. Under åren har tipselitlagen bidragit med många spelare till ÖIS A-lag – dagens trupp har inte mindre än 10 spelare fostrats i tipselitlaget!

ÖIS mål är att ha minst en landslagsspelare i varje ungdomslandslag, för detta behöver det satsas en hel del pengar. Då man nu kommer spela i division ett så behöver kostnaderna minskas även för tipselitlagen och möjligheterna för ÖIS att behålla spelare, eller förstärka, har drastiskt försämrats. För att kontraktera yngre spelare på landslagsnivå som kan utvecklas till framtida A-lagsspelare så ligger kostnaden på ungefär 40-80.000 kronor. Vill ÖIS i stället ta in en spelare från ett område utanför Göteborgsregionen så kostar det strax över 40.000 kronor för att bekosta boende i en värdfamilj.

En riktad insamling för en spelare

Projektet Rödblå framtidssponsor ska samla in pengar till ÖIS för en namngiven spelare i antingen Tipselit eller en spelare med lärlingskontrakt i A-truppen. Kostnaden för en spelare på den här nivån ligger runt 40 000 kronor. Insamlingen sker därför i steg om 40 000 kronor. Det första steget inriktas på spelare som spelar i A-truppen med lärlingskontrakt. När de första 40 000 kronorna är insamlade påbörjas en ny insamling av 40 000 kronor för ännu en spelare.  Sedan rullar det hela på med 40 000-kronorsetapper så länge som insamlingen ger önskat utfall.

Vilka spelare som insamlingen avser bestäms av Örgryte IS. Den första spelaren som insamlingen går till är Joakim Hall, som precis fått ett lärlingskontrakt med A-truppen. Kontraktet har skrivits med hjälp av de pengar som Rödblå Framtidssponsor beräknas samla in.

Hur blir man framtidssponsor?

Insamlingen till Rödblå framtidssponsor sköts av Balders Hage och du bidrar genom att sätta in din gåva till PlusGiro 152 18 43-1 ”ÖIS Supporterklubb Balders Hage”. Du får bidra med valfritt belopp och du får självklart göra hur många inbetalningar du vill. Ange ”Framtidssponsor”, ditt namn och din e-postadress när du betalar. Du kan även bidra genom Balders Hages webbshop under Bidrag.

Som tack för din insats får du ditt namn och din erlagda summa inlagda på Balders Hages hemsida samt på vår Facebookgrupp där man löpande kommer att kunna följa hur mycket pengar som kommit in. Om du inte vill att ditt namn skall publiceras i listan av bidragsgivare på vår hemsida, ange i så fall även detta genom att lägga till ordet ”anonym”. Alla bidrag är välkomna!

Som en extra morot så kommer dessutom de tre största donatorerna till varje spelare kommer att avtackas på en av de sista Öismatcherna på året.

Kontaktperson för insamlingen är Sofia Sjöstrand (sofia@oissupporter.se), styrelsemedlem i Balders Hage.


'Bli Rödblå framtidssponsor!' have 44 comments

  1. 30 mars, 2011 @ 23:39 Markus B

    Härligt!

    Då vet man ju vart pengarna går, tror detta är mycket viktigt när man skänker pengar!

    Svara

  2. 31 mars, 2011 @ 00:23 Anonym

    Tummen upp för detta!
    Man skulle även kunna ha en tunna som man målar som en tex,fotboll märkt rödblå framtidssponsor att lägga fickpengar i som också blir summor vid olika tillställningar/matcher. Även att små slantar gör skillnad och kan bli stora summor. Många har ju femmor,tio,en Selma i fickorna säg att vid en match skulle 500 person lägga 15kr var vips blev det 7500 kr. Folk märker inte ens att dom har skänkt något.

    Svara

    • 31 mars, 2011 @ 06:51 Yodabul

      Bra idé!

    • 31 mars, 2011 @ 07:43 Felix

      Låter bra också, då kan man bidra när man vill, och om den står i entrén så kan man ju nästan inte strunta i att betala, det blir som en frivillig inträdesavgift utöver den vanliga entrépengen. mycket bra idé!

    • 31 mars, 2011 @ 08:37 nytko

      Instämmer i hyllningskören.

      Mycket bra idé!

    • 31 mars, 2011 @ 09:21 Alex u

      Viktigt med en sån här Idee är att tunnan syns! Och kanske hörs! Under match kan man ju ställa den vid kiosken. Så kan man slänga växeln där i ist. Kanske också fixa priserna i kiosken så att alla priser blir ojämna, på så sätt får alla växel.

  3. 31 mars, 2011 @ 14:24 AuriSacraFame

    Kan ju ha en maskot som går utkädd till en tunna/spargris, på så vis både syns och hörs den :)

    Svara

    • 31 mars, 2011 @ 15:15 Alex u

      Jag menar att alltför ofta så stannar dessa hjärtesponsorer innom en sluten krets.. Därför behöver ordet spridas ( höras) och ”tunnan” synas för alla ! Inte bara de mest trogna/ sambadefensivs läsare :)

  4. 31 mars, 2011 @ 15:52 Anonym

    Bra initiativ!

    Svara

  5. 31 mars, 2011 @ 16:37 x-et på räcket

    Cardiff City hade, när de spelade i Leauge One, en kampanj som – i stora drag – gick ut på att man fick köpa sig reklamplats på tröjan (i matchprogrammet). Mao fanns det vid spelarpresentationen en matchtröja avbildad med minst en privatperson som donator. Man nominerade spelartröja man ville ”köpa” och sedan blev det, mer eller mindre, budgivning kring vissa tröjor. Självklart fick man tröjan vid slutet av säsongen.

    Detta är ett aktivt, privat sponsorskap som också är lätt att ro i hamn….sista dag för sponsorval behöver ju inte vara förrns i juli?!?

    Svara

    • 31 mars, 2011 @ 19:50 Felix

      En bra idé! nån nytta ska man väl ha av alla rika knösar som håller på vårat lag ;)

    • 31 mars, 2011 @ 18:57 Fredrik

      Vad har det där med Rödblå framtidssponsor att göra?

  6. 31 mars, 2011 @ 20:47 Rose-Marie

    New Body (strupor/underkläder)
    Kanonkvalité!
    Ett ”klädpaket ca 150kr varav 37 kr är ren vinst.
    Öisfans på facebook ca 3000 pers.

    Lek med tanken…….3000 pers x 37 kr = 111 000 !!!!
    Hade väl varit goa pengar ;-)
    Bara en tanke…..

    Svara

    • 31 mars, 2011 @ 21:25 John

      Damlaget i min hemförening har sålt länge och dom har fått in en del på det, bra kvalité på kläderna oxå.

    • 31 mars, 2011 @ 22:00 Felix

      Newbody ger riktigt bra med pengar och det brukar vara uppskattat bland kunderna. Kanske går att få med öismotiv?

  7. 31 mars, 2011 @ 21:38 Anonym

    Bra idé med tunnan !!
    Kan gays gå med hinken kan la vi med.
    Kan nån fiska hur det går med ”arenan”.

    Svara

  8. 1 april, 2011 @ 15:24 Anonym

    Grymt bra idé och grymt bra upplägg. Den som kläckte det här skall ha kredd.

    Kul att det är så specifikt och att man på så sätt kan följa investeringen över tid. Personligen tycker jag det är kul att satsningen går till elitverksamheten. Det får mig att bidra med en extra slant.

    Svara

  9. 1 april, 2011 @ 16:05 AuriSacraFame

    Någon som raderat ett inlägg här på bloggen eller? Ser en massa skrivna kommentarer till ett inlägg som inte verkar existera nämligen.

    Svara

    • 1 april, 2011 @ 16:36 Anonym

      Tack för det är bort taget.

  10. 1 april, 2011 @ 16:48 nytko

    Varför togs Johan Gellermans inlägg bort?

    Svara

    • 1 april, 2011 @ 16:56 Magnus Börjesson

      Diskussioner pågår inom redaktionen.

    • 2 april, 2011 @ 11:57 Anonym

      Tillhör du redaktionen? Jag har efter ett dygn funderingar på att polisanmäla den text och film som publicerades av Johan Gellerman jag tycker det handlar om hot mot person och hans framtida säkerhet.
      Den är ju borttagen här ,men har spridits till svenska fans. Jag anser det är mycket allvarligt.

    • 2 april, 2011 @ 17:48 Johan Gellerman

      Gör det. Förklara gärna också var hotet ligger. Eller det kanske är tillåtet att göra sin egen tolkning av det som står mellan raderna?

    • 2 april, 2011 @ 19:17 nytko

      Skojar du eller???

      Säger samma som Johan, undra var sjutton du såg hoten någonstans?

      Johan skrev vad han kände och tyckte och det var ju absolut inte något HOT i det hela.

      Även om jag själv tycker att tröjbränningen var korkad.

    • 1 april, 2011 @ 17:07 Barda

      Förjefligt!!

    • 1 april, 2011 @ 17:17 :-)

      för den var stupid,hoppas jag?

    • 1 april, 2011 @ 17:31 Magnus Börjesson

      För att förtydliga så var redaktionen tämligen överens om ändringen i rubriken så att ordet ”fotbollshora” togs bort. Gellerman gick också med på den – låt vara en aning motvilligt… :)

      Men senare tillkom det en videosnutt med rituell tröjbränning, vilket fick delar av redaktionen att dra i bromsen igen. Det är detta sistnämnda som diskuteras nu.

    • 1 april, 2011 @ 19:44 SB

      Tänker inte ens skriva vad jag tycker om MG.
      Att några relativt sansade åsikter i temat censureras visar bara vilken sittplatsmentalitet som genomsyrar delar av redaktionen. Lyft inte på röven, sittunderlaget kan blåsa iväg!

      Det som varit bra med Sambadefensiv så långt är ju att det varit högt i tak och att diskursen således har kunnat hållas relativt bred.
      Att kalla någon hora i det här forumet kanske inte är helt lämpligt, det kan jag köpa. Men att sätta eld på en artefakt, för att visa att man gör upp med minnena och att vederbörande inte finns för en längre, är i min värld minst sagt helt ok att visa upp. Den som tillskriver handlingen något mer har misstagit Johan G för typ Firman Boys.

      Supporten bör hylla det som hyllas bör. Supportern bör entusiasmera och mana till kamp. Supportern bör också kräva ansvar för handlingar som inte är godtagbara eller rent förkastliga. Att älska ett lag (inte ”hålla” på, det här är inte blåvitt) innebär inte bara positiva saker, man måste också vara beredd att göra upp med det negativa.

  11. 1 april, 2011 @ 17:02 AuriSacraFame

    Uttrycksfrihet ftw! :)

    Svara

  12. 1 april, 2011 @ 17:03 AuriSacraFame

    Eller tryckfrihet heter det kanske? :)

    Svara

  13. 1 april, 2011 @ 17:19 :-)

    Akta dig Joakim…… samma människor som berömmer detta här kan kalla dig hora om du inte stannar i ÖIS livet ut

    Svara

    • 1 april, 2011 @ 19:01 Niclas

      Så länge Joakim inte talar i stora ordalag och vid upprepade tillfällen om hur mycket han älskar och känner för vår klubb för att sedan gå till en ärkerival tror jag att han kan vara lugn…

  14. 1 april, 2011 @ 18:56 Yodabul

    Har inte med detta att göra men luktar det trebackslinje imorn?

    Peter

    Dennis Leinar Valter

    Seb Ervik

    Anderberg? Elving Björkeryd

    Sandberg Olsson

    Svara

  15. 1 april, 2011 @ 19:36 1234-stege!

    Är det match imorgon?

    Svara

    • 1 april, 2011 @ 20:26 Anonym

      Ja på Påskbergsvallen i Varberg KL 14. Det skall bli kul att se hur Öis är i förhållande till Varbergs Bois nykomlingar från div 2. Men jag vet att dom är bra.

    • 1 april, 2011 @ 20:57 Anonym

      Senast Öis spelade var mot Mancester City med dåvarande tränare Sven-Göran Eriksson . Jag sitter just nu och funderar om det är någon kvar av Öis truppen ,nej jag tror inte det.

  16. 1 april, 2011 @ 20:31 C

    Två saker:

    Peter A är med i truppen imorgon. positivt, men inte hört att det skall vara klart. Någon med initierad – Hox eller Oskar – som vet något om detta?

    Joakim G – vart tog han/du vägen?

    Svara

    • 2 april, 2011 @ 20:03 Joakim G

      … här är jag, vad önskas? :)

      /Joakim

    • 4 april, 2011 @ 10:18 Håkan Wall

      Du vill inte avslöja vad du/ni filmade i lördags? Anklev var ju och hälsade på Öisgården i slutet av förra veckan, ingen ny reseskildring på gång? :)

    • 4 april, 2011 @ 17:08 Joakim G

      Kan tyvärr inte avslöja något ännu. ;)

    • 4 april, 2011 @ 21:05 Anonym

      Bra idé! Håll på det så har man något att se fram emot! (Hoppas jag)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se