Dennis Jonsson och Christofer Bengtsson förlänger med ÖIS

Dags för lite fler goda nyheter. I går kunde vi meddela att Oskar Wallén skrivit ett treårskontrakt med ÖIS och nu fortsätter det att röra på sig. Ordentligt dessutom. Enligt uppgift har både Dennis Jonsson och Christofer Bengtsson skrivit på för ytterligare år i den rödblå tröjan. När interimsstyrelsen tillträdde för ett par veckor sedan gjorde man klart att man så snart som möjligt ville knyta upp ett antal av de mer rutinerade och erfarna spelarna från fjolårets trupp. Till denna grupp måste väl ändå räkna både Dennis och Christofer. Och med dessa ”rutinerade rävar” under kontrakt kan man väl inte annat än hoppas på att den omtalade dominoeffekten kommer i gång. Nu ska brickorna på plats. Och det illa kvickt.

Christofer Bengtsson kom till ÖIS inför säsongen 2008 från Husqvarna FF och var den säsongen en av lagets absolut bästa spelare. Bildsköne Bengtsson dominerade sin högerkant och gjorde det riktigt bra både offensivt och defensivt. Framgångssäsongen 2008 var Bengtsson enda spelare att spela samtliga 30 seriematcher – samtliga från start – och han blev endast utbytt i en enda match. Bengtsson var helt enkelt navet som allting snurrade runt den säsongen. Under de senaste två säsongerna har det dock gått något tyngre för Bengtsson. I Allsvenskan 2009 hade Bengtsson först svårt att ta plats i laget och sedan drabbades han av återkommande skadebekymmer. Även under 2010 plågades Bengtsson av skador, men det öppnade också upp för andra spelare att kika fram. Och håll med om att det är skönt att veta att vi har en stabil backup på högerbacken i Danny Ervik, även om Danny själv inte gillar den positionen? Nu blir Christofer stommen i det lag som ska – till att börja med – ta upp ÖIS i Superettan igen. Det här blir bra. Det blir det.

Även Dennis Jonsson kom till ÖIS inför succésäsongen 2008 och under den säsongen spelade han 28 matcher från start och var en av lagets verkliga stöttepelare. Väl tillbaka i Allsvenskan fortsatte Jonsson att vara en viktig kugge i både Janne Carlsson och Åge Hareides lagbyggen. Säsongen 2009 blev 20 matcher för Dennis. Fjolåret med Janne Andersson blev dock något tyngre för Jonsson som då enbart gjorde elva matcher.


'Dennis Jonsson och Christofer Bengtsson förlänger med ÖIS' have 10 comments

  1. 5 mars, 2011 @ 18:17 Jens Z

    Kom igen nu resten! Kom igen nu Jakob O, signera dig en bra bit närmare den blivande legend-statusen!

    Svara

  2. 5 mars, 2011 @ 18:53 C

    Varför går de inte ut formellt och säger något?

    Tre hyfsat rutinerade backar på plats. En bra start. Nu behöver vi några stabila på mitten också (läs: SJ, DE och kanske tom MG?)

    Svara

    • 5 mars, 2011 @ 19:37 Martin Johansson

      Säg det! Inte en aning faktiskt, men kanske är det så att alla papper inte är påskrivna än eller att man inte hunnit meddela de som uppdaterar hemsidan att allt är klart. Om nu det här stämmer så lär det bli officiellt inom kort.

    • 7 mars, 2011 @ 11:56 Felix

      Nu gick Chrille B ut i GT och sa att han har skrivit på, men fortfarande inget på hemsidan?? Förhoppningsvis beror det på att det är så jävla många som kritar på nu så man tar det i en stor artikel på hemsidan istället för flera små för varje spelare ;) (obs. önsketänkande).

      Man måste ju ge Bengtsson o Dennis cred för detta, ingen av dom har nånsin grinat för en bänkning och har alltid varit positiva hur läget än varit.

    • 7 mars, 2011 @ 12:14 Martin Johansson

      Jag vet inte hur man ska tolka detta:

      1. Den positiva tolkningen: att Bildsköne Bengtsson – som är den spelare som (det sägs) har haft flest konkreta erbjudanden från andra klubbar att ta ställning till – kritat på betyder att övriga spelare följer hans exempel i strid ström.

      2. Den ”negativa” tolkningen: att Bildsköne Bengtsson – som är den spelare som (det sägs) har haft flest konkreta erbjudanden från andra klubbar att ta ställning till – kritat på betyder ingenting, allt det säger något om är hur dålig ekonomin är i svensk fotboll i dag.

      Dessutom har väl både Bildsköne och Cliff varit lite gnälliga över bänkningar. De har väl bara lyckats hålla det internt. Men visst vi kan väl ge dem kredd för att de inte gråtit ut hos GT, Sportsday eller GP som han den där snubben som är stamgäst på Köttbullekällaren på Kungstorget.

    • 9 mars, 2011 @ 12:58 Felix

      Jo de e sant att man kan tolka det på olika sätt men jag väljer nog ändå att se det positivt att han väljer öis framför nått annat i detta läget. Jo de e klart han har gnällt över en bänkning nån gång, det är ju bara ett bra tecken, är man nöjd med en plats på bänken så kommer man inte så långt.

  3. 5 mars, 2011 @ 21:46 John

    Mehdi Ben Dhifallah (GAIS provspelare) är den typen vi behöver, stor,stark och en grym målskytt. Såg han idag mot j-södra på fotbollsmässan. Han hade varit gött å få till ÖIS men han lär väl gå till GAIS nu.

    Svara

    • 5 mars, 2011 @ 22:33 Oskar Ängermark

      Ja den killen gjorde en jävla succé. Vad var det? 7 min behövde han för ett hattrick? Ganska bra mål-per-minut-snitt.
      Jag tror inte att du behöver tänka på han och ÖIS i samma mening om det inte är så att vi möter GAIS….

    • 6 mars, 2011 @ 11:46 John

      Nej, det är klart. Bara drömmar. Han klan nog bli en riktig succé iår. Santos får nog sitta på läktarn å äta korv istället.

  4. 6 mars, 2011 @ 00:45 Tjuvnyp

    Kanon. Både Bengtsson och Dennis är tillräckligt vassa för att dominera i division tre (eller som det snyggt kallas, Div1)…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se