Eftersnack med Roberto Jacobsson

Roberto Jacobsson var inte speciellt nöjd efter årets sjätte raka förlust i träningsmatcherna. Sambadefensiv fick en liten pratstund med honom efter matchen.

Hur vill du sammanfatta förlusten mot Ängelholm?

– Bra i början, vi vårdade bollen och passningsspelet fungerade. Vi skulle spelat rakare och enklare i anfall, vi hade en del bollinnehav, men skapade inte många chanser. Ju längre matchen gick, ju sämre blev vårt försvarsspel, vi jobbade en och en och spelade chansspel. Totalt sett måste vi spela ett mycket bättre försvarsspel. Vi spelade inte alls som tänkt i slutet, man ska inte utmana när man har tre man emot sig, det innebär ju att Ängelholm får chansen att ställa om mot oss och det har man inte råd med mot ett så här bra lag.

Vad beror detta på?

– Vi behöver ha en annan disciplin både vad gäller försvarsspel och passningsspel. Vi får inte tappa bollen för enkelt, det kostar för mycket.Det behövs snabbare beslut, snabbare till bollen och en enklare fotboll.

Har du fått truppen klar som du hoppades?

– Nej, det har vi väl inte. Det har inte klarnat mycket sedan förra matchen.

Dagens startelva ser bra ut annars?

– Ja, vi får hoppas att alla där blir kvar. Man behöver en 16-17-18 man som kan spela på bra nivå för att täcka in skador och avstängningar

Sätter sig alla förluster i skallen på killarna?

– Man är i behov av att vinna för att känna lite lugn och självförtroende, så jag tror att det är ganska viktigt. Oavsett vad man säger är det mycket roligare att vinna än att förlora.

Planering inför seriestarten?

– Nu har vi en cupmatch att se fram mot nästa helg, vi möter segraren Stångenäs-Gunnilse och det ska bli kul med en tävlingsmatch. Sedan är det Varberg borta och så ska vi försöka få in ytterligare en träningsmatch 7-8/4 mot ett division 2-lag eller nåt liknande.


'Eftersnack med Roberto Jacobsson' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se