En gåva från Mats Persson

Ännu en träning från ett soldränkt Öisgården. Det börjar numera kännas lite slentrian att åka upp till Öisgården på tisdagarna och stå och sola sig medan de rödblåa hjältarna jobbar i sitt anletes svett. Denna gång så undrade jag om man slagit ihop tipselitlaget och a-lagets träning, för jag har aldrig sett så många spelare på en träning. 26 pers blev det när jag summerade, en hel djävla tomtearmé alltså! Hela truppen var med ute på plan. De enda spelare som saknades på dagens träning var Steinthor, annars var alla med. Träningen började som vanligt med lite bollövningar och sedan fick anfallarna träna avslut med målvakterna medans de övriga spelarna spelade sju mot sju i en kvadrat. Träningen avslutades som sig brukas med lite tvåmålsspel på liten plan.

Roberto i mitten dirigerar hela tomtearmén på dagens träning.

Förutom de som tillhör den ordinarie truppen så deltog tipselitspelarna Joakim Olausson, Jakob Lindström och Joakim Hall i träningen. Hall förvisso med rehabgänget, men han var där. Jag sa ju det: alla var där! Det inkluderar de kontraktslösa spelarna Peter Abrahamsson och Markus Gustafsson också, samt provspelaren Dan Mönell från Utsikten. Även nye andratränaren Tomas Östlund var förstås på plats och såg ut att trivas som fisken i vattnet.

**********

Med på träningen var också två spelare från Argentina. De två spelarna har tidigare varit och provspelat för GAIS juniorlag i förra veckan och GAIS sportchef Mats Persson (ni vet, den kriminellt belastade fd sportchefen i Blåvitt som rekryterades direkt från fängelset) hade skickat över dem till ÖIS för provträning. De var tydligen för bra för GAIS juniorlag men för dåliga för a-laget och de skulle provträna igår och idag med ÖIS. Efter den träningen jag såg så drar jag slutsatsen att de inte kommer få fortsätta. De såg inte ens ut att platsa i tipselit äldre tyvärr och föll lättare i närkamperna än Pippo Inzhagi på ett utsträckt ben i ett straffområde. Ja ja, it was worth a shot…

**********

På skadefronten så fanns det en väldigt positiv nyhet att rapportera. Adam Eriksson deltog i träningen fullt ut fram tills det avslutande matchspelet. Då tvingades han av banan av Mikael Henriksson, men inte utan en fajt! Adam ville inte gå av utan verkade vilja spela och Micke fick tjata honom av plan. Jäkligt kul att se! Rehabgänget var annars tre personer, men även här fanns små framsteg att rapportera. Felix Sehlström var med och fick därmed se solen efter att ha varit inspärrad ett halvår i gymmet. Felix körde bl.a. den klassiska ”jogga på stället och få bollar kastad till mig som jag volleypassar tillbaka”-övningen. De övriga två i rehabgruppen var Markus Anderberg och Joakim Hall.

Härligt att se en leende Felix Sehlström på planen idag!

När väl matchspelet kom igång så lämnade även Jonathan Lindström och Mathias Johannesson planen. I Jontes fall ska det tydligen bara röra sig om en lårkaka och det föranledde naturligtvis en livlig diskussion mellan åskådarna om varför en lårkaka är en skada i alla sporter förutom just handboll. Varför är det så egentligen?

**********

Planen ja… Gräsplanen är sedan en vecka tillbaka helt övertäckt av någon form av markduk. Någon mer trädgårdskunnig än jag kan säkerligen förklara varför men eftersom även Rambergsvallens gräs är täckt av samma sak så antar jag att det är bra.

Fördel av hemmaplan, årsmodell 2011.

För att fortsätta på temat ”hemmaplan” så är det fortfarande inte klart att ÖIS spelar sina hemmamatcher på Öisgården. Serien ”Hemmaarena 2011″ är årets längsta följetong hittills och man har nu stött på patrull på någon ny obskyr lokal regel som säger att en arena inte får ligga närmare än 150 meter från en motorväg. Det klarar inte vår gräsplan så ju ligger närmare än så. Det tragikomiska i sammanhanget är att det är en lokal regel, så att om t.ex. Oddevold skulle vilja bygga en arena mitt på motorvägen skulle det vara helt okej. Man har från ÖIS sida även funderat på möjligheten att spela på konstgräsplanen, men den planen är tydligen för liten. Så just nu hänger allt på att ÖIS får dispens för att spela på ÖIS-gården och det beslutet väntas man få denna vecka. Fortsättning följer…

**********

ÖIS har också bestämt sig för att man vill skriva kontrakt med Utsiktens Dan Mönell som nu provspelat i snart två veckor. Jag ger två tummar upp för det beslutet och jag blir bara mer och mer imponerad av det jag ser av honom på träningarna. Jag sa i min förra träningsrapport att han antagligen skulle gå in i en startuppställning och numera är det ingen tvekan för mig: Han går direkt in i min förstauppställning.

**********

Avslutningsvis så kan jag även berätta att det nya öppna ÖIS även tar sin form bland sponsorerna. Imorgon samt tisdagen den 5:e april är sponsorerna inbjudna till Öisgården för att få information om nuläget samt få chansen att prata ÖIS och delge sina åsikter och tankar om framtiden. Nu återstår bara en riktigt bra lösning för hur ÖIS kommunicerar med sina fans och medlemmar och så har vi en fantastiskt bra start på jakten på den perfekta klubben.


'En gåva från Mats Persson' have 25 comments

  1. 29 mars, 2011 @ 23:31 John

    Jag är riktigt positiv till ”nya” ÖIS :)

    Nu saknas bara att Peter, joakim plus en ny forward skriver på så har vi en riktigt bra trupp.

    Svara

  2. 29 mars, 2011 @ 23:47 Anonym

    Man måste väl kunna få dispans 2 år så man kan få hämta andan för arena på Öisgården.

    Svara

  3. 30 mars, 2011 @ 00:00 Anonym

    Gå in på http://www.elfsborg.se sida och läs: ett uppror till alla….

    Svara

  4. 30 mars, 2011 @ 00:09 Oskar Ängermark

    Jag tycker det är viktigt att poängtera vilken snygg jävla vidvinkelbild Håkan har tagit idag och att hans foto-skills växer, likt Oskar Wallén, mer och mer för var dag som går.
    Bra jobbat Hoke!

    Svara

    • 30 mars, 2011 @ 00:12 Håkan Wall

      Tack. Synd bara att det inte är mina fotoskills som växer, utan bara tiden jag lägger i Photoshop som ökat :(

  5. 30 mars, 2011 @ 07:36 John

    Finns det ingen mer än Håkan kvar på sambadefensiv ?

    Svara

  6. 30 mars, 2011 @ 09:50 Anton

    Jävla svikare Martin..

    Svara

    • 30 mars, 2011 @ 10:03 Cor.g

      @Anton: Antingen var du ironisk eller så är du korkad. Oklart än så länge…

  7. 30 mars, 2011 @ 11:36 Nystart

    Truppen växer och många utan kontrakt tränar vidare, har vi råd till en så stor trupp? vad Vad hände med en liten trupp på 15-18 spelare? Hur kommer alla de spelare reagera som inte får speltid?
    Varför värvas mittfältare och backar när vi skriker efter en ”tung” anfallare – en målgörare?
    Egentligen vill jag inte vara negativ, men överraskas över att alla gör vågen för varje ny spelare skriver på….Hoppas det löser sig med ÖIS-gården.

    Svara

    • 30 mars, 2011 @ 14:39 Felix

      Håller med dig om att det känns som att prioriteringen är lite konstig när vi har mestadels anfallare på provspel. Varför kommer inga anfallare till oss? Ge oss Hannes Sigurdsson!

  8. 30 mars, 2011 @ 11:58 DJ-CJ

    På vilken position spelar Dan Mönell? Ålder?

    Svara

  9. 30 mars, 2011 @ 12:20 Rude Boy

    Härlig träningsrapport!

    Motorvägsregeln känns tragikomiskt jävligt Öis.

    Svara

  10. 30 mars, 2011 @ 14:37 nytko

    Någon som hört något nytt om Peter den Store, MarGus och Steinthor eller?

    Svara

  11. 30 mars, 2011 @ 14:48 Garotta de Ansjovis!

    Fimpa Öis-gården nu, en gång för alla…
    Det står ju klart att den ev vinsten på 3 millar, är rena gissningen… Drömmar och förhoppningar helt enkelt…
    Valhalla blir najs!

    Svara

    • 30 mars, 2011 @ 14:50 nytko

      1. Valhalla
      2. ÖIS-Gården
      3. Heden
      4. Femmanhuset
      5. Gamla Ullevi

    • 31 mars, 2011 @ 15:13 Voldemort

      å valhalla kommer säkerligen betyda fler på läktaren……couldn´t agree with you more!

  12. 30 mars, 2011 @ 16:52 Nystart

    Nu är truppen uppdaterad, 18 spelare stor. Då saknas bland annat Peter, Gustavsson, Steinthor, Adam, Mönell, Felix, Olausson

    Svara

  13. 31 mars, 2011 @ 12:06 Göran, Sthlm

    ”Gais ger inte helt upp att lösa Öismittfältaren Markus Gustafsson.
    – Fokus har varit på Wanderson, men jag vill inte säga helt nej till Markus än, vi får se, säger Mats Persson.”

    Wanderson är tydligen klar för Gais på lån och det minskar chansen/risken att MarGus blir makrill/torsk.

    Att ”lösa” MarGus, en kontraktslös spelare, kan ju inte vara svårt för Gais, det kan enbart vara en fråga om vilja och den viljan verkar inte stor längre.

    Svara

  14. 13 december, 2012 @ 07:57 Lawrence

    Jakob diras:Cordelia skriver: Men Nc5GONSTANS drar ve4l till och med skpelurfria agenter/se4kerhetstje4nster gre4nsen: Ff6rmodligen ne4r potentiella offer inkluderar sme5barn och andra helt oskyldiga civila fre5n deras egna land.. Det vill i alla fall jag tro! Det skulle jag ockse5 vilja tro.Men det e4r sve5rt att gf6ra ne4r man har sett med vilket suvere4nt ff6rakt ff6r me4nniskoliv FSB Co hanterade Beslan och ff6re det Dubrovkateatern i Moskva.Detta helt oavsett hur det e4r med om FSB spre4ngde husen eller inte. Jag e4r le5ngt ifre5n f6vertygad, men skulle nog he5lla med Tobias om att scenariot e4r tillre4ckligt rimligt ff6r att inte avfe4rdas rakt av som bara en konspirationsteori.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se