Gott och blandat från veckan som gått #3

Så var det lördag igen. Och vid det här laget vet ni väl alla vad det innebär? Just det, det stämmer, det är dags att återigen öppna den där härliga påsen med gott och blandat från veckan som gått. Och ja, vi vet att vi är lite försenade men vi skyller det hela på lite strul och så är det bra med det.
Precis som sig bör denna vinter/vår har det varit en tämligen händelserik vecka: bortamatch mot Sveriges krislag nummer tre, spelarrykten som aldrig bekräftas, skvaller om spelare som sägs ha skrivit på för klubben men som aldrig offentliggörs, ett intressant årsmöte, Lars Ranängs officiella ”avgång”, presentation av ett förslag till ny styrelse för fotbollssektionen och ett förslag om en flytt från Gamla Ullevi till ÖIS-gården. Det är mycket att tänka på just nu, men vi gör väl som vi alltid har gjort och tar saker och ting i turordning.

***

Veckan inleddes med säsongens fjärde raka förlust. Säsongen  2010 körde vi på kryss. I år verkar vi gilla nollor. Stryk på bortaplan mot Halmstads BK efter mål av Michael Görlitz och Joe Sisé. Och det trots att ÖIS hade fullständig kontroll över motståndarna i åtminstone 85 av 90 minuter:

- Och så är det de här jävla minuterna igen, jag sa det i den 26:e minuten att nu kommer det snart och så kommer då första målet i den 32:a minuten. Och direkt efter kom nästa. Sedan är matchen ganska jämn på ett sätt, de har inte särskilt mycket på oss i andra halvlek.

ÖIS skapade kanske inte så mycket offensivt sett – Oskar Wallén hade några bra löpningar och visade fina intentioner som det heter på fotbollsspråk, Luka Mijaljevic hade någon halvchans och Nicolas Sandberg blev felaktigt avblåst för offside (åtminstone om man frågar Nico själv) – men defensiven såg riktigt stabil och säker ut. Så när som på de där olyckliga minuterna mellan den 31:a och den 33:e minuten.

Läs mer:

Liverapportering från Halmstads BK – ÖIS

Händelsefattig match med en väntad utgång

Lite eftersnack med Bengt och Roberto

***

I samband med matchen mot Halmstad framkom det att Dennis Jonsson och Christofer Bengtsson hade skrivit på för ytterligare år i ÖIS. Något vi också rapporterade om tämligen omgående. Någon bekräftelse på ÖIS.se dök dock aldrig upp. Av förståeliga skäl. Veckan innan hade vi också hört det ryktas att Sebastian Johansson, Valter Tomaz Jr, Fredrik Andersson och Oskar Wallén skulle vara klara för 2011. Men även här dök det aldrig upp något på ÖIS.se. Av förståeliga skäl.

Läs mer:

Dennis Jonsson & Christofer Bengtsson förlänger med ÖIS

***

Årsmötet blev i år av modellen utdraget-utav-bara-helvete. Totaltiden klockades på över tre timmar. Detta berodde såklart till stor del på ÖFAB:s konkurs (som Benny Rosén inte gillade att det frågades frågor om), och det med all rätt.

Det var dock inte bara ÖFAB som hela årsmötet handlade om utan även en del roliga ämnen som nya spelarkontrakt, potentiellt spel på ÖIS-gården (some like it, some don’t), och lite sköna rapporter från bowlarna, friidrottarna och brottarna (brottningssnacket var lite dystrare men ändå ganska skönt).

Det man kan sammanfatta mötet med och som jag tror att alla håller med om är att den nya fotbollsstyrelsen verkar vara något vettigare och tajtare än sina föregångare. Ett exempel på detta berättat av Magnus Börjesson:

På årsmötet, när förslaget om spel på ÖIS-gården presenterades, tyckte Lars Ranäng att det var väldigt viktigt att i så fall se till att det fanns möjlighet att komma tillbaka till Gamla i ett senare skede. Ranäng såg nästan lite triumferande ut, som om han med den frågan hade satt ”rookiesarna” på det hala. Följaktligen såg han aningen snopen ut när han fick svaret att de hade bokat in ett möte om just det redan följande morgon!

Det finns inget som är skönare än att sätta någon på plats.

Läs mer:

”Det är oacceptabelt att budgetera med förlust”

Några punkter från årsmötet

***

Som så mycket annat så blev även Lars Ranängs avgång som ordförande klar i samband med årsmötet.

Ranäng satt som ordförande från 2007 tills nu och om man ska vara ärlig så har det inte varit en guldkantad period som han har varit ordförande. Visst får man väl säga att inte allt beror på honom. Underpresterande spelare som vi alla trott på kan inte han ta ansvar för. Däremot får han ta ansvar för den ekonomiska botten vi lyckats hamna på under hans tid vid rodret.

Man hade hoppats att han hade lärt sig något från året innan han tog över och hållit hårdare i slantarna. Tyvärr blev det inte så och det är inte mycket vi kan göra åt det nu, förutom att se till att vi själva agerar i tid. Något vi kanske inte kunde göra den här gången då väldigt mycket hemlighölls, eller åtminstone hölls på så pass långt avstånd att de flesta av oss inte kunde se det.

En av de saker som de flesta av oss kopplar starkast till Ranäng är hans passion för FC Gothia (eller FC Gååthia som han själv uttalar namnet). Han var en av initiativtagarna och har ända sedan första dagen vurmat om det omöjliga projektet. Senast var på årsmötet då han pratade gott och väl om hur FC Köpenhamn var ett framgångsrecept och att ingen klagar på det nu för tiden.

Och visst kan man väl hålla med honom om att sagan om FC Köpenhamn är en framgångssaga. I alla fall ekonomiskt och sportsligt. Dock inte en framgång om man ser till tradition och historia. Varför vill man slänga bort det enda som vi i ÖIS har? Varför inte bygga kring det istället för att slänga det i Gamla Ullevis urinoarer tillsammans med de där stenarna som ska lukta gott men egentligen bara luktar koncentrerat urin? Det är en diskussion för framtiden om det behövs. Vi får hoppas att den diskussionen aldrig behöver tas igen.

***

På årsmötet bekräftade interimsstyrelsen, tillika den nya fotbollsstyrelsen, bland annat en hel elva med spelare som har tackat ja till nya kontrakt. Det fanns helt enkelt en anledning till att alla de där ryktena om klara spelare aldrig bekräftades av ÖIS.se. Det verkar verkligen som att de håller vad de lovar då de har knutit upp centrallinjen (med undantag av Peter Abrahamsson) och de rutinerade gubbarna. Och det är precis vad de har sagt att det har velat göra.

Just nu undrar man väl egentligen bara när vissa andra spelare – *host-host* vi tittar i er riktning Peter, Jakob och Markus – skall skriva på också. Den där extremt omtalade domino-effekten verkar trots allt ha dragit i gång ordentligt nu.

Vill ni ha ett litet skvaller förresten? Steine har varit med och tränat de senaste dagarna och ska spela dagens match mot IFK Värnamo. Det låter dessutom från ÖIS-lägret som att det lutar åt att han stannar om inget annat bud kommer.

Do we like? Yes we do!

Läs mer:

Sebastian, Valter och Ervik klara för 2011

Dennis Jonsson tillbaka i ÖIS – Sebastian Johansson stannar (Fotbolltransfers.com)

***

Det som det hade ryktats om väldigt flitigt de senaste dagarna blev bekräftat på årsmötet. Det planeras för en flytt ”hem” till Öisgården. Det har såklart varit en del åsikter om detta och det har varit av blandade karaktärer. Vissa har varit väldigt positiva och menat att detta är precis vad som behövs för att nystarta den här klubben ordentligt medan vissa har varit väldigt negativa och menat att detta är graven som grävs och att vi kommer bli en klubb likt Partille, Torslanda eller Västra Frölunda (huga!).

Hur det egentligen kommer bli kan vi förstås inte veta utan det vet bara framtiden. Men vi vet i alla fall att det med allra största sannolikhet blir spel på Öisgården när serien drar igång den 16 april.
Då får ni styra om bilen, sätta er på Röd eller Grön Express (16 minuter från centralen, 4 minuter från Korsvägen) eller cykla snabbare än vinden.

Läs mer:


Så ska ÖIS-gården bli med ”arena”

Arenaförslaget i bild

Inget ÖIS på Gamla Ullevi (GP.se)

Leinar: ”Det blir mysigt” (GP.se)

Matcher på Öisgården, det är rödblått huvudspår (sportsday.se)

Wallin hade helst sett ÖIS på Ullevi (1894.se)


'Gott och blandat från veckan som gått #3' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se