ÖIS flyttar hem till gården

Det tycks nu vara mer eller mindre klart att ÖIS under säsongen 2011 kommer att spela sina hemmamatcher på ÖIS-gården. Svenska fotbollsförbundet har ännu inte uppdaterat spelschemat eller uppgifterna för ÖIS hemmaplan för säsongen 2011, men enligt uppgifter som vi har nåtts av under helgen har förbundet meddelat ÖIS motståndare i öppningsmatchen – Skövde AIK – att matchen den 16 april spelas på ÖIS-gården.

Enligt den plan som presenterades i samband med årsmötet den 9 mars kommer det att komma upp en ståplatsläktare utmed långsidan mot Bäckravinsgatan, medan den andra långsidan kommer att förses med en mindre sittplatsläktare för sponsorer och media (om nu några medierepresentanter behagar bevittna några matcher i Söderettan). Klubbhuset kommer sedan att få fungera som sponsorslounge och groggveranda för de som är i behov av sådant. Som vi har rapporterat tidigare ligger det ekonomiska skäl bakom detta beslut. ÖIS förväntar sig att spara någonstans i närheten av tre miljoner kronor på att spela sina hemmamatcher på ÖIS-gården i stället för på Gamla Ullevi.

I och med Svenska fotbollsförbundets besked till Skövde AIK får man nu anta att ÖIS går över till att praktiskt iordningställa ÖIS-gården för spel. Läktarsektioner ska hyras in, stängelset mellan gräsplanen och parkeringsplatsen måste flyttas, portabla toaletter och entrésektioner ska fixas fram, ideella krafter ska mobiliseras och parkeringsplatser måste ordnas fram. För att inte tala om att ordet måste spridas så att det dyker upp rejält med folk på första hemmamatchen. Drömmen är givetvis att det blir fullsatt i öppningsmatchen mot Skövde. Bra stämning och seger där –  5-0 till ÖIS och hattrick av Leinar – och vi man kan se något ljusare på framtiden.

Let’s make this happen!


'ÖIS flyttar hem till gården' have 16 comments

  1. 14 mars, 2011 @ 09:50 Anonym

    Det är så oerhört rörande att du är uppe på morgonkvisten och författar den här texten. Man blir tårögd.

    Svara

    • 14 mars, 2011 @ 10:23 Martin Johansson

      Ja, herre gud, det där inlägget tog väl ungefär tre minuter att författa. Tre minuter av en tågresa på två timmar och trekvart – vilken uppoffring!!!

    • 14 mars, 2011 @ 13:28 Anonym

      Pendlar du den tiden varje dag x 2 ? Blir även nyfiken på vad arbetar du med?
      Du skall ha ett stort tack för det enorma arbete som läggs ner på rapportering runt Öis. Jag tror det påverkar att många kommer hänga kvar och följa Öis och förhoppningsvis även kommer gå på matcher.
      Detta arbete ni lägger ner kommer vara avgörande samt att folk kommer på matcher på Öisgården för överlevnad.
      Man får väl göra som när en butik öppnar ha pemiärerbjudande på matchen mot Skövde.
      Vad jag sett är riktpriset på biljetten för div 1 är 80kr.
      skulle vilja se1. ett pensionpris obs inte kopplat till ålder.2.csnpris Då Kallebäck har ett stort studenthus. 3. ungdomspris dessa tre kan ha ett gemensamt pris. Barn under en viss ålder grattis.
      Är biljettpriserna rimliga ökar fsg av förtäringsvaror,Jag ser också att man kan ha fsg av lotteri,tombola det kan vara specerihinkar eller bilvårdshinkar, kaffevinster även Öiströja ,nya matchbiljetter. Finns även möjlighet att sälja bingolotter,svergielotter,trisslotter. Jag ser stora möjligheter till kringfsg på Öisgården. Även om till produktplacering om tex. Audi väljer att även sponsra Öis i år att ställa upp bilar till visning. Även någon monter för produktvissning. Sen om vi har spelare som inte deltar i dagens match är tillgängliga för att autograf.
      Något som är bra är att få folk komma så tidigt till matchen som möjligt.
      De motståndarlag som ligger nära försöka få med deras supporter till matchen.
      Sen är det då viktigt hur vi agerar och tar emot borta gästerna på ett bra sätt. Så vi får ett bra rykte de är ju våra kunder som skall spendera pengar i våra kiosker. Fotbollen skall avgöras på planen mellan lagen.

    • 15 mars, 2011 @ 07:48 Martin Johansson

      Inte varje dag, någ/on/ra gång/er per vecka. I övrigt har jag inte så mycket att tillägga. Vi tror/hoppas så klart att vi kan bidra till att ökenvandringen blir lite lättare. Om vi har rätt eller fel har jag ingen aning om men vi kör på så länge det är kul och/eller känns meningsfullt.

  2. 14 mars, 2011 @ 10:10 ÖIS

    Detta kommer bli hur bra som helt!

    Svara

  3. 14 mars, 2011 @ 12:44 rödblått!

    Alla till ÖIS-GÅRDEN!

    Svara

  4. 14 mars, 2011 @ 14:41 DJ-CJ

    Jag har påpekat det förut, men oj vad jag gillar att vi verkar ha fått en styrelse som verkligen fokuserar på ekonomin. Tre miljoner i besparingar för en klubb i Söderettan är inte lite. Ser gärna lite svarta siffror på nedersta raden ett par år framöver. Det känns som en förutsättning för att kunna klättra i seriesystemen och på sikt etablera sig i Allsvenskan på riktigt.

    Håller även med om vad ”Anonym” skriver. Att den här bloggen finns ökar intresset för Örgryte och gör att en säsong (eller flera) i Söderettan blir betydligt mer intressant. Tack!

    Svara

    • 14 mars, 2011 @ 16:19 Tjuvnyp

      Håller med om varenda stavelse.

  5. 14 mars, 2011 @ 15:16 Edwin

    Skönt att veta att det är bestämt nu, orkar inte med allt väl. Detta blir hur bra som helst!

    Svara

  6. 14 mars, 2011 @ 16:02 Mikael Carlsson

    De blir la änna brå dätta heeeeer!

    Svara

  7. 14 mars, 2011 @ 16:38 John

    http://fotbolltransfers.com/?p=viewNews&id=7505

    kanske nåt för oss

    Svara

    • 14 mars, 2011 @ 16:43 Håkan Wall

      Aldrig i livet. Inga problembarn tack!

    • 14 mars, 2011 @ 16:49 ÖIS

      Vad menar du? Aldrig hört något om att han skulle vara det..

    • 14 mars, 2011 @ 16:55 Anonym

      Du kan ju försöka hitta någon boisare eller snok och fråga vad de har att säga om vad de har att säga om Amuneke. Strulig snubbe. Dessutom de där sex klubbarna på sju år skvallrar om att det är något som inte riktigt stämmer.

    • 14 mars, 2011 @ 19:24 Sjögräs

      Kevin Amuneke var väl rätt bra förut? Nu säger jag inte att han nödvändigtvis skulle vara bra för ÖIS men helt ointressant är han ju inte. Allsvensk rutin är ju något som vi inte har överdrivet mycket av i vår anfallsbesättning…

  8. 14 mars, 2011 @ 16:43 PriMax_ÖIS

    Vi ses på ÖIS-gården då :)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se