Internmatch, provspelare, Jakob Olsson-intervju

För oss som följer ÖIS-träningarna så är det fotboll för hela slanten just nu. Dagens träning satte igång strax efter kl 16, vilket verkar vara den nya ”normala” starttiden för träningarna, och det vankades internmatch. Roberto Jacobsson ville ge provspelarna en chans att visa upp sig i 11 mot 11 och samtidigt så är det ju bra träning för de övriga.

Blått lag: Alexander Bergstedt- Steinthor Thorsteinsson, Dennis Jonsson, Mikael Odin, Joakim Hall – Markus Gustafsson, Jonathan Lindström, Mathias Johannesson, Dan Mönell – Oskar Wallén, Jakob Olsson

Rött lag: Peter Abrahamsson – Christofer Bengtsson, David Leinar, Danny Ervik, Pontus Otterstedt – Niclas Elving, provspelare (från Husqvarna?), Sebastian Johansson, Nicolas Sandberg – Luka Mijaljevic, Kabba Samura

I paus bytte Joakim Hall med Jakob Lindström.

Matchen spelade i 2×30 minuter och vanns av det röda laget som vann med 2-1 (1-1). Luka Mijaljevic gjorde 1-0 innan klockan ens visat på en minut när han fick ett friläge och kyligt placerade bollen i bortre hörnet. 1-1 kom i mitten av den första halvleken när Dan Mönell drev bollen ned till kortlinjen på sin vänsterkant och slog ett inlägg som gav Oskar Wallén fritt läge fem meter mitt framför mål och Oskar nickade enkelt in kvitteringen. Det avgörande målet kom i andra halvlek när Christofer Bengtsson slår ett högerinlägg från en position nere vid hörnflaggan och Kabba Samura får ostört nicka in segermålet i det bortre krysset. Spelet var jämnt och det böljade mycket fram och tillbaka. Bäst på plan var Luka Mijaljevic i den första halvleken, som förutom målet såg väldigt pigg ut. Är formen på gång kanske? I andra halvlek så ger jag nog bäst betyg till Danny Ervik, men här var det många som var med och konkurrerade om matchens spelare. Kul också att se målvakten Alexander Bergstedt som plockade ned något inlägg och agerade med stor pondus. Även Dan Mönell var väldigt aktiv i den andra halvleken och var nära att göra både ett och två mål, men oskärpa och några felbeslut gjorde att han fick gå av plan mållös.

**********

Kabba Samura var en de av de två nya provspelarna. Förutom målet så gjorde han inget bra intryck och var långt ifrån matchform. Den andra provtränande spelaren, en namnlös innermittfältare från Husqvarna, gjorde en bra match. Via bilder så tror jag det var Jesper Ritheim, men jag är inte säker. Någon får gärna bekräfta/säga emot. Det ska även sägas om Dan Mönell från Utsikten som ju kom redan i förra veckan.

**********

Jakob Lindström var med idag och även igår. Lill-Lindström har fått goda vitsord från sitt tipselitspel och Roberto vill se hur han klarar sig på några a-lagsträningar. Joakim Hall fortsätter träna med a-laget, men han är inte uppflyttad. Än. Jag säger fortfarande att det bara är en tidsfråga.

**********

På skadefronten så såg vi Markus Anderberg gå omkring på plan före match  och sparka lätt på en boll. Valter Tomaz Jr var ute i början men försvann snabbt in i gymmet. I gymmet fanns även provspelande David Björkeryd samt Fredrik Andersson. David Stevic däremot var inte kvar. Bytet av Joakim Hall i paus var planerat och han bekymras även han av en skada.

**********

Efter matchen så satt Steinthor Thorsteinsson, Markus Gustafsson och Peter Abrahamsson ensamma kvar på planen och pratade när jag gick. Vad har dessa spelare gemensamt? Jo, de är de enda spelare som ”aktivt” letar efter en ny klubb. Vad de pratade om… Ja, vem vet? Jag lämnar det öppet för elaka konspirationsteorier…

**********

Sist, men så långt ifrån minst man bara kan komma så sprang jag ikapp Jakob Olsson när han var på väg in i omklädningsrummet. Varför? För att få en intervju förstås. Som reporter för Sambadefensiv så är det min förbannade skyldighet att ta reda på hur det går i kontraktsförhandlingarna med vår favoritspelare. Jakob hade lite bråttom, så intervjun blev ganska kort – men ni kan inte påstå att den inte blev informativ…

Vi går rakt på sak Jakob, har du skrivit på för ÖIS ännu?

Nej, jag har inte skrivit på men däremot är vi muntligt överrens om kontraktet.

Hur har tankarna gått om att skriva på ett nytt kontrakt?

Det är andra som har varit intresserade, så jag har fört diskussioner med andra också. Det som kändes närmast till hands av de övriga alternativen rann ut i sista stunden och då var ju ÖIS självklart det bästa alternativet. Det ska i alla fall bli jäkligt skoj att spela för Sällskapet.

Vad tror du om säsongen nu när truppen börjar ta form?

Nja… Jag kan ju inte direkt säga att det ser ljust ut för tillfället. Men får vi bara igång spelet och får igång anfallet – eller ja, vi måste ju hålla tätt bakåt också. Vi måste få igång hela spelet. Det har varit för mycket oro runt omkring och det har varit allt möjligt. Det är det som speglat spelet hittills. Så vi behöver få igång spelet och börja spela fotboll.

Vad tycker du om din nya position som anfallare?

Jaaaa, sådär. Jag vill hellre ligga strax bakom och ha den släpande rollen eller innermitten så jag försöker dra mig tillbaka lite i spelet. Jag hade nog hellre sett mig i innermittposition, jag känner mig mer hemma där. Där kan jag få ut mer mest helt enkelt.


'Internmatch, provspelare, Jakob Olsson-intervju' have 58 comments

 1. 22 mars, 2011 @ 19:10 Felix

  Grymt me en påskrift av Jakob O det känns riktigt bra o ha me han iår, detta blir bra. Kan inte de tre andra krita på bara.

  Måste säga att Kabba Samura känns sådär het just nu, men vem vet? Hoppas innerligt att Luka kommer igång när han får lira forward istället för ytterfältare, som du vet Håkan så håller jag honom före Nico i vilket fall som helst;)

  Svara

  • 22 mars, 2011 @ 19:21 AlexU

   +1 på allt! :) fantastiskt! JakobO vill du låna penna?!

  • 22 mars, 2011 @ 19:25 Göran, Sthlm

   Gött, kul, Tack Tack för rapport och intervju!

  • 22 mars, 2011 @ 20:19 PriMax_ÖIS

   Hoppas jakob gör en kanonsäsong. Det kan bli underhållning på öisgården isåfall :)

 2. 22 mars, 2011 @ 19:25 Jowass

  Intressant med vilken nyhetsfördelning som finns mellan Öis officiella hemsida och sambadefensiv ;)
  Kommer detta att fortsätta att man som i detta fall undviker att skriva ett namn i internmatch referatet på Öis.se för att sedan skriva det direkt här.
  Den som lever får se antar jag.
  I vilket fall tack för ert underbara murveljobb!

  Svara

 3. 22 mars, 2011 @ 19:45 Oskar Ängermark

  Det är värt att nämna hur gullig Håkan såg ut när han skuttade efter Jakob. Jag passade på och frågade Jakob efteråt om Håkan var jobbigt. ”Jävligt” fick jag som svar :)

  Svara

  • 22 mars, 2011 @ 20:12 Håkan Wall

   Ja men han hörde ju inte hur jag ropade på honom… Så jag fick gott skutta ifatt honom som en jävla smurf halvropandes ”Jakob! Jakob! Jakob! Jakob!”. Nä Oskar, nu är det dags för dig att styra upp medieverksamheten där uppe. Nästa gång jag kommer så förväntar jag mig att bara kliva upp och sätta mig på övervåningen och så ge dig en lista på folk som ska komma och prata och så fixar du det. Deal?:)

  • 22 mars, 2011 @ 20:42 Oskar Ängermark

   Du har faktiskt rätt i att han inte hörde dig. Eller så valde han att inte höra dig ;-)

   Vi kan kompromissa! Du kan få komma och sätta dig med en kaffe inomhus och sen får du vänta och se vilka/vilken spelare du får intervjua?
   Deal?

  • 22 mars, 2011 @ 22:31 Håkan Wall

   Haha, nu känner du mig tillräckligt bra vid det här laget att jag hellre tar den intervjun jag vill ha genom att skutta som en smurf istället för att ta det jag får genom att vara lat. Fast samtidigt har jag ju en förkärlek för att få det jag vill och vara lat, så hur löser vi det på bästa sätt?:)

  • 22 mars, 2011 @ 22:35 Oskar Ängermark

   Du kanske kan deltidsanställa spelarna och boka upp dem för en intervju varje vecka? ;)

  • 22 mars, 2011 @ 22:58 Håkan Wall

   Går de med på samma lönevillkor som du har kan jag anställa hela bunten. Hade varit najs med ett helt Öislag anställt. Tänk dig Valter som sköter trädgården, Dennis som städar huset och lagar mat, Bengan verkar ju ha lite IT-kunskaper så han kan sköta mitt konsultjobb… :-)

  • 22 mars, 2011 @ 22:28 Jens Z

   Det var det värt, Håkan! Jakob kvar i sällskapet! Mumma!

 4. 22 mars, 2011 @ 19:47 AlexU

  Hur klarade sig margus, nu när träningarna (vad jag förstått) blivit hårdare och ”grinigare”. Undvek han all mänsklig kontakt, eller visade han lite temprament också?
  Hoppas det lossnar ordentligt för Luka, för han har enorm potetntial!

  Och Tack, Håkan! Härligt att springa ikapp jakob för vår skull.

  Svara

  • 22 mars, 2011 @ 22:34 Håkan Wall

   Mackan G gjorde ingen bra match alls idag. Sedan tror inte jag att han skulle ha några problem med att träningarna förändrats lite grann, jag tycker väl inte han har några problem med att gå in i närkamper. Det är bara inte hans starka sida som fotbollsspelare helt enkelt.

 5. 22 mars, 2011 @ 20:05 nytko

  Underbara besked om Jakob.

  Svara

 6. 22 mars, 2011 @ 20:20 SB

  Kabba Samura ändå. Trodde att Hasse Berggren var på gång. Fan.
  Han såg inget vidare ut, alltså. Nej, jag tror nog inte att jag vill se honom krita på. Lär bli 7 matcer och typ 3 mål som bäst. Be friend with the trend heter det på börsen och här är trenden minst sagt ”sådär”.

  Svara

 7. 22 mars, 2011 @ 20:22 pav

  Riktigt gött ifall vi skriver på med kabba. Äntligen den där riktiga målsprutarn som vi saknar!

  Svara

 8. 22 mars, 2011 @ 20:27 John

  Nu saknas bara en Forward (Kabba S?) och att Joakim Olausson och de andra tre stannar så tror jag att vi kan greja uppflyttning redan iår.

  Svara

 9. 22 mars, 2011 @ 20:35 Fredrik

  Måste ändå säga att jag gillar att Kabba är med och tränar. Det innebär att man för första jävla gången på flera år faktiskt ser var bristerna finns i truppen och försöker göra något åt det. Oscar och Nico är antagligen det sämsta anfallet i serien och det är ett MÅSTE att få in en eller två spelare som håller god Div 1 klass eller högre. Frågan är bara vad vi har råd med. Med Jacob blir det 12 spelare, Steine och Peter, plus Adam/Anderberg/Luka så är vi uppe i de 15 spelare truppen skall innehålla. Då finns det inte plats för någon av provspelarna så länge man inte är beredda att ta in fler spelare än de 15.

  Svara

  • 22 mars, 2011 @ 22:54 Håkan Wall

   Man har faktiskt sagt att man söker en forward redan sedan första träningen i vintras. I övrigt har man varit nöjd med den potentiella truppen beroende på vilka som skriver på. Sedan är ju inte Nico/Oskar på något sätt det sämsta anfallet i serien (och inte heller Nico/Jakob som är det troligaste alternativet) men visst är det den på pappret svagaste lagdelen.

  • 22 mars, 2011 @ 23:00 Fredrik

   Med tanke på att vi inte har några anfallare som producerat mål högre upp än Division 4 så…Okej Nico har gjort ett mål vilket han som bekant slog in på mållinjen.

  • 22 mars, 2011 @ 23:14 Håkan Wall

   Luka gjorde två, Jakob två och Nico ett. Mål från mållinjen räknas också, och om du ska tjafsa om det så snodde Steine sitt Hammarbymål från Nico på typ mållinjen också så med den logiken kvittas det väl ut…
   Sedan är ju jag en fan av att bedöma spelare och deras kunskaper efter hur de är, inte hur de var förra året. Du kan ju inte vara allvarlig om du t.ex. jämför Jakob Olsson ver 2010 med Jakob Olsson ver 2011? Och Nico är inte samme Nico som spelade första halvan av superettan förra året, och det visade han redan i de tre sista matcherna förra året.

  • 23 mars, 2011 @ 07:29 Fredrik

   Tjafsar och tjafsar…Luka är inte under kontrakt och Jakob är mittfältare och inte forward. Av samma anledning räknar jag inte in vår målfarligaste anfallare David Leinar. Således kvarstår endast Oskar och Nico, två herrar som än så länge inte levererat något alls. Tillgångar i form av spelare måste ju värderas efter det faktiska värdet och inte något uppblåst förväntat värde. Än så länge har dessa spelare inte visat något som tyder på att de ”inte på något sätt är det sämsta anfallet i serien”.

  • 23 mars, 2011 @ 08:36 Håkan Wall

   Tillgångar ska värderas efter det faktiska värdet, japp. Med tanke på det är det lite kul att du försöker göra Jakob till mittfältare när han de facto spelat mer anfallare än både Oskar och Nico under försäsongen och betraktas mest som sådan av lagledningen. Och Leinar har gjort ett mål som anfallare, ett mål som för övrigt kom på en rejäl målvaktstavla. Resten har han gjort på fasta situationer som mittback.

  • 23 mars, 2011 @ 12:28 Fredrik

   Jag försöker inte göra Jacob till något alls. Han själv säger i intervjun att han inte ser sig som någon anfallare.

 10. 22 mars, 2011 @ 23:17 Anonym

  Kul med flygande Jakob gillade det jag såg i fjol och visar han samma anda i år blir han en av mina favo tillsammans med Sebbe.

  Svara

 11. 22 mars, 2011 @ 23:19 P

  Kan någon berätta för mig hur det ligger till med LUKA,ADAM och ANDEBERG?
  Har dom skrivit kontrakt eller kommer dom göra det eller vad tusan händer?

  Svara

 12. 22 mars, 2011 @ 23:26 Håkan Wall

  För de som vill hjälpa till kan kolla på denna bild och säga vem det är…
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150123197982834&set=a.10150123197377834.293279.322772667833

  Svara

  • 23 mars, 2011 @ 00:30 Felix

   Om de va en mittfältare från Husqvarna så kan detta va nått:
   http://www3.idrottonline.se/HusqvarnaFF-Fotboll/Arbetsrum/A-laget/Truppen/17EmilBacklund/

  • 23 mars, 2011 @ 07:37 John

   Är det han vore det bra för han har varit bra både nu i HFF och i j-södra innan. Finns det ingen bättre bild ?

  • 23 mars, 2011 @ 12:21 Anonym

   Om det skulle vara Emil Backlund är hans ursprung är från Ulricehamn så omöjligt är det inte, men jag kan inte utläsa av bilden ,men springer jag på hans far kan jag fråga.

  • 25 mars, 2011 @ 22:31 Kerkhof, HFF:are

   HFF-mittfältaren är såvitt jag kan se Victor Holmberg, född 1989, och tidigare i Lyckeby GoIF och Karlskrona AIF. Han studerade under fjolåret i Jönköping och tillhörde då HFF, men satt vanligen på bänken. Totalt gjorde han sex matcher från start och fyra inhopp (inga mål, men två assist). Jag tror att han nu har flyttat till Göteborg för studier. Han har inte tränat med HFF i vinter.

  • 25 mars, 2011 @ 23:42 Oskar Ängermark

   Jag gissar på att du kommer ha svårt att svara på den här frågan men jag frågar ändå. Är han något bra? Han har sett helt okej ut på träning här borta.

  • 27 mars, 2011 @ 14:38 Fredo

   Nej han är inte speciellt bra. Var en komplementspelare hos oss och lär på sin höjd bli det även hos er om inte något drastiskt har hänt med honom under vinter

 13. 23 mars, 2011 @ 11:15 Mikael Carlsson

  Ang. Kabba Samura så känns han inte alls het längre. Men men, kanske finns det något där av värde om man ger honom tid?

  Kabbas förhållande till ÖIS sitter dock till mesta del i nättaket. Vem minns inte det här… http://www.youtube.com/watch?v=gyN-6AykmVI

  Snyggt mål fast mot fel lag givetvis… nu har han sin chans att göra rätt för sig.

  Svara

  • 23 mars, 2011 @ 15:45 Felix

   På ett sätt tråkigt, för jag tyckte det kändes som att seif hade något på gång iår, iallafall de träningar jag såg. Men lycka till!

  • 23 mars, 2011 @ 15:52 Filip

   Jag håller med dig. Det hade väl varit nu i år Seif kanske fått sitt riktiga genombrott.

  • 23 mars, 2011 @ 18:09 Fredrik Federgay

   Eller inte… Han har ju inte direkt imponerat dom år han varit här. Iof div 1 är nog hans nivå, tycker vi har egen fostrade juniorer som är bättre.

 14. 23 mars, 2011 @ 21:59 Richard

  Tycker det såg riktigt bra ut stundtals på internmatchen, vilken jävla inställning dom visar, missar man en pass så får man höra det! Bengtssons inlägg och Kabbas nick var ju ett riktigt drömmål!

  Svara

  • 24 mars, 2011 @ 09:03 Oskar Ängermark

   Grabbarna har varit riktigt jävla taggade de senaste veckorna och de blir bara mer och mer taggade för varje träning som går. Jag är rädd att Bildsköne Bengtsson kommer börja skälla ut motståndare när de tar felbeslut snart :)

 15. 24 mars, 2011 @ 16:08 Benhinnan

  Helt off topic; kan inte Sambadefensiv staffen sätta upp en Spotify playlist? Eller iaf Rude Boy, Martin, Vergilius som ju droppar en del gött.. Verkar ju vara välinformerade och upplysta herrar det här?

  Svara

  • 24 mars, 2011 @ 18:03 Fredrik Federgay

   Jaaaaaaaa!!! och tips vad man ska äta och ha på sig!

  • 24 mars, 2011 @ 21:39 AlexU

   Är inte det att gå för långt?

  • 25 mars, 2011 @ 15:30 Garotta de Ansjovis!

   Nej det är inte att gå för långt, tips om inredning, flickvänner osv bör vi också få…
   Listan kan bli hur lång som helst!
   Hårvård, politik, ja allt! Kom igen nu!
   Eller nääää lägg av nu, för fan är det inte fotboll och Öis vi ska prata om här ?

  • 26 mars, 2011 @ 01:13 x-et på räcket

   Har inte livet med ÖIS att göra:=)??
   Mat, dryck, kläder, musik etc….fasen, en bra uppladdning kan rädda en förlust – till viss del;=).

   Håller helt med….en splat om livets goda har på sidan att göra!

   Exempelvis kommer exil i Lysekil att ordna en liten skön bjudning för vissa inbjudna på söndag innan match, med tilltugg och god dryck, säkerligen hård och rättvisande musik till detta.

  • 24 mars, 2011 @ 23:16 Black Francis

   Det som skiljer Öisare från vanligt pack är framförallt våran goda smak, inte minst vad gäller musik. Med vanligt pack menar jag då IFKare, som saknar själ och därför lyssnar på vilken skit som helst, och GAISare, som försökt skapa sig en identitet istället för att ha en naturligt (med tragikomiskt resultat). En playlist är därför helt i sin ordning, inte minst som ett slags test på hur äkta Öisare man är. De som gillar fel musik får byta lag, eller i alla fall blogg.

   Mat och kläder får däremot vara frivilliga, så länge det är halal, kosher och rödblått.

  • 24 mars, 2011 @ 23:23 Håkan Wall

   Jag måste erkänna att jag funderat på att fråga antingen Markus G (som ju hånats lite av lagkompisarna för sin ”dåliga” musiksmak) eller Dennis (som tydligen älskar dansband) att sätta ihop en spellista för SDs läsare. Men jag erkänner, jag har fegat ur…

  • 24 mars, 2011 @ 23:55 Anonym

   NU kan jag säga att vad det gällde musik smak är jag glad att Anklev har gått till Häcken och terrar dom med sin jobbiga musik. Det var många kaffe och toa och att skruva ner volymen när Radio ÖIS sändes. Ärligt talat det var inte många låtar som var okej. Men snacka var han ju bra på.
   En av Anklev rumkompis har redan klagat på träningslägret.
   Sen sen den låten gjordes det är skönt att va Öisare har det mest gjort ont.

  • 25 mars, 2011 @ 07:28 John

   Va hände med den låten Loke skrev i radio ÖIS förresten ?

  • 25 mars, 2011 @ 12:42 Tjuvnyp

   Äh, Anklevs musik-smak är ju übergrym. Skönt att se fotbollsspelare som brinner för sin musik. Annars är ju de flesta helt nollställda – lyssnar på P4 och kanske lite smurf-tekno när de tjoar till det…

  • 25 mars, 2011 @ 16:32 Black Francis

   Nu skall vi inte ta till svyska superlativ vi inte har täckning för. För att vara fotbollspelare så är Anklev mycket väl insatt i god musik, men längre än så behöver vi inte gå. Bara för att man är omgiven av skit betyder ju inte det att man själv är en diamant.

  • 28 mars, 2011 @ 12:32 Tjuvnyp

   Lägger mig platt för ovan kommentar.

   På tal om Svyska. Straff borde för övrigt döpas om till Elfmeter idag, här och nu.
   Vore Wunderbar.

 16. 24 mars, 2011 @ 16:50 Anonym

  OT:
  Fick ett tecken från ovan idag, skulle åka från en håla till en annan med buss ( bor i värmland) och på den korta biten hinner radion spela ”Sång till friheten”.

  Jag tog det som ett tecken att denna säsong blir jävligt bra !

  Svara

  • 24 mars, 2011 @ 23:46 Anonym

   Jag hörde den också, då tänker man verkligen på ÖIS.

 17. 24 mars, 2011 @ 16:53 Anonym

  Dick Last klar för Oddevold, kul match!

  Svara

  • 24 mars, 2011 @ 18:23 Richard

   Läste precis det, då blir det enkelt att göra mål mot Oddevold :)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se