Lite eftersnack med Bengt och Roberto

Efter matchen så sammanstrålar Sambadefensiv med de bägge tränarna och medan Martin pratar med Roberto Jacobsson till matchreferatet så tar jag mig ett snack med Bengt Kristensson. Efter ett par minuter när Martin är klar så kommer Roberto och besvarar de sista frågorna. Tränarsamarbetet verkar redan fungera klockrent – även utanför planen alltså!

Bengt, jag läste att du gjort illa revbenen. Berätta!

Ja, jag kan inte ens skrika en gång. Jag ramlade som fan hemma och slog i ryggen så att ett revben har gått. Så det är inte alls bra.

Vad tyckte du om matchen?

Jag tycker att det var en väldigt bra match för oss. De var väldigt griniga Halmstad, och de var väldigt tuffa i närkamperna. Sedan måste vi ju lära oss det här med att vi inte kan lägga kraft på att de spelar tufft och hårt även om det skiljer en serie mellan oss från förra året. Och så är det de här jävla minuterna igen, jag sa det i den 26:e minuten att nu kommer det snart och så kommer då första målet i den 32:a minuten. Och direkt efter kom nästa. Sedan är matchen ganska jämn på ett sätt, de har inte särskilt mycket på oss i andra halvlek.

Ja, de skapade inte särskilt mycket målchanser mot oss. Har ni betonat försvarsspelet under den senaste veckan eller hur förklarar du det?

Oskar Wallén gör ju en väldigt bra match idag. För att vara 18 år, det är ju fantastiskt. Vi har ju lite, även om man kanske inte ska prata om andra spelare, lite kanoner hemma som inte har luftats ännu. Får vi med tre av dem så kanske det kan bli jämnt. Halmstad ska ju vara bättre än oss.

Nu har ju valt ett ganska tufft spelschema med nästan bara lag från Superettan och Allsvenskan. Är det positivt eller tycker du att ni behöver någon match mot enklare motstånd?

Nej, jag tror nog att man lär sig mer på en sådan här match när det smäller lite och tempot är högre. Sedan kan man ju få stryk av lätt motstånd också och då är det snarare lätt att få negativa tankar och undra vad sjutton sysslar vi med egentligen. Detta är nog bättre så vi får upp tempot.

Vad tror du nu då, hinner ni bli klara till premiären?

Vi hoppas ju få tillbaka en två-tre spelare redan till nästa match, men då kommer de ju i och för sig inte vara fulltränade de heller. Men till den 16:e april (seriepremiären) så ska vi ju ha lite mer spelare så det är nog inga problem. Nu fick ju Mathias Johannesson ont i ljumsken idag, vi får hoppas att det inte är någon fara.

Mathias ja. Han är ju egentligen en central defensiv mittfältare, men han har fått spela många matcher på högerkant och nu senast som högerback – och gjort det väldigt bra tycker jag.

Absolut! Vet du, han påminner mig väldigt mycket om Magnus Källander när jag släppte fram honom. Framförallt i balansen. Han klarar sig väldigt bra som back också. Han kanske är ännu bättre om han får spela bredvid Sebastian Johansson i mitten men det vet vi inte. Vi får testa lite nu, det är inte lätt heller för Mathias att komma in direkt så här från tipselit. Men det är intressant. Sedan tycker jag både Oskar och Luka spelade bra ihop. Det var nog första gången de spelade ihop i träningsmatcherna tror jag.

Här kommer Roberto över och innan jag vet ordet av har Martin och Oskar ”snott” Bengt och intervjun avslutas med Roberto som intervjuobjekt. Man får vara beredd på allt som reporter i Sambadefensivs tjänst!

Oskar är ju härlig tycker jag för han jobbar ju hårt hela tiden. Han såg väldigt bra ut idag. En jäkla bra attityd helt enkelt.

Vad är planen den närmaste tiden, vad tänker ni jobba med på träningarna?

Vi får nog jobba mycket spelmässigt med passningsspel och liknande och även med försvarsspelet. Det har ju varit ganska mycket fysik på träningarna och sedan har det ju varit lite svårt med planer och så. Så jag tror att man får lägga en fotbollsmässig trygghet för spelarna – utan att tappa fysiken förstås. Men vi måste ha klart för oss hur vi ska vara organiserade, vad spelidén är osv. Det ska vi jobba med först och främst.

Jag tyckte mig se en skillnad redan på den första träningen du ledde och det var att ni använde mycket boll på träningarna.

Jag är ganska mycket för det ja. Det är ganska mycket boll och spel.


'Lite eftersnack med Bengt och Roberto' have 6 comments

 1. 6 mars, 2011 @ 10:03 Oskar Ängermark

  Jag och Martin är som två stycken avundsjuka tjejkompisar som snor den andra tjejkompisen pojkvän.
  It’s a hard knock life brother!

  Svara

 2. 6 mars, 2011 @ 12:31 Garotta de Ansjovis!

  Så länge man inte tar varandras handskar är det ok, tycker jag!

  Svara

 3. 6 mars, 2011 @ 13:59 nytko

  Någon som har nån koll på om det kommer hända något i kontraktsväg under dagen eller?

  Svara

  • 7 mars, 2011 @ 07:14 Martin Johansson

   Saker tar tid. Tidigt under förra veckan var det en vänlig fågel som kvittrade om att tre spelare var på gång att skriva på, men än har vi inget sett. Min gissning är att alla som arbetar med det praktiska runt fotbollen går på knäna. I och med den sena konkursen är det en djävla massa saker som ska fixas och då helst på en och samma gång. Vi får nog visa tålamod och lita på det som sägs. Förr eller senare dyker det upp positiva nyheter. Det måste det göra.

 4. 6 mars, 2011 @ 15:55 SB

  ”Och så är det de här jävla minuterna igen, jag sa det i den 26:e minuten att nu kommer det snart och så kommer då första målet i den 32:a minuten. Och direkt efter kom nästa. Sedan är matchen ganska jämn på ett sätt, de har inte särskilt mycket på oss i andra halvlek.”

  Inga fler sådana uttalanden, tack. Jan Andersson/Carlsson är borta. Låt även ”hans” mentalitet vara det. Annars är det ett bevis på att man inte är mogen uppgiften, och är man inte mogen uppgiften så skall man avgå.

  Svara

  • 6 mars, 2011 @ 16:24 Oskar Ängermark

   Det Bengt snackar om är att vi släpper in mer eller mindre alla våra mål mellan den 25e och 36e minuten. Jag tycker att det är bra att han vet om det och han har sagt att just nu så försöker de få laget att behålla koncentrationen under hela halvleken istället för att tappa den i mitten av halvleken.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se