Liverapportering: ÖIS – IFK Värnamo

91:33 ÖIS har en hörna från vänster. Dess värre boxas den undan av Värnamos målvakt. Det är också det sista som händer i matchen och ÖIS förlorar för femte gången denna försäsong.

90:00 Vi är inne på övertid. Underläge 0-1 och ÖIS får inte riktigt tag i spelet.

87:25 Dennis Jonsson får rött kort och tvingas lämna planen.

85:18 Värnamo gör 0-1! Efter ett hyfsat anfall från ÖIS får Värnamo ett kontringsläge. Fyra bortaspelare mot Pontus Otterstedt och Fredrik Andersson. Otterstedt och Andersson lyckas nästan reda ut situationen med hjälp av Sebastian Johansson men bollen når fram till Värnamos högerytter som bredsidar in 0-1.

84:25 Danny Ervik byts ut och Mikael Odin får göra entré. Nu kör vi. Hela vägen in i kaklet.

82:40 Joel Löw tar sig till avslut inne i ÖIS straffområdet efter att Värnamo spelat sig fram på ÖIS högerkant. Christofer Bengtsson får inte riktigt kontroll på bollen efter en glidtackling och Löw kommer till skott. Bollen viner förbi Anderssons högra stolpe! Nära, men publiken kan andas ut.

80:00 Joel Löw i Värnamo varnas för protest.

78:24 Värnamo får smaka på det rödblåa stålet. Danny Ervik äger mittfältet och släpper in en djävel över mittlinjen. I den 79:e minuten sätter Ervik in en härlig glidtackling mitt på planen och sätter därmed stopp på ett halvfarligt kontringsläge.

76:08 Jakob Olsson får en rejäl tryckare i ryggen och ger igen. Olsson klarar sig utan varning. Kanerva är dock sugen på ost och delar med sig till Värnamos Seidu Diawudeen. Yummy!!!

75:00 ÖIS gör ett dubbelbyte. Ut: Niclas Elving och Joakim Hall. In: Luka Mijaljevic och Pontus Otterstedt.

72:10 Bujar Ferizi skjuter ett skott över.

72:00 Luka Mijaljevic är på väg in.

71:00 Det kan rapporteras att Danny Ervik och Sebastian Johansson har ägt det centrala mittfältet under den andra halvleken. Tillsammans med Fredrik Andersson och Joakim Hall har man varit ÖIS bästa spelare.

69:37 Jakob Olsson är sugen på att måla. Oljefärgerna är framme. I den 70:e minuten skjuter han ett lurigt skott från distans som håller på att ställa till det för Hampus Nilsson som kommit in i Värnamos mål.

68:00 Dess värre är vi inne i en lite händelsefattig period just nu. Spelet böljar fram och tillbaka, men inget av lagen skapar något riktigt hett. Anfallarna är ungefär lika kalla som vädret.

60:39 Det luktar mål för ÖIS. Nicolas Sandberg och Niclas Elving har lekstuga mot Per Ericsson på vänsterkanten. Elving slår ett inlägg som når fram till Jakob Olsson inne i straffområdet. Olsson får bollen förbi Halvorsen men i sista sekunden kan Seidu Diawudeen hindra bollen från att passera mållinjen. Riktigt, riktigt nära.

58:46 Niclas Elving slår en hörna från vänster som når fram till Dennis Jonsson i den bortre delen av straffområdet. Jonsson fintar bort en försvarare och spelar inåt i planen till Sebastian Johansson som försöker placera in bollen i mål. Skottet tar dess värre i ryggen på en försvarare och går ut till hörna, den här gången från höger.

57:00 Oskar Wallén byts ut och Jakob Olsson kommer in. Nu ska här flissas! Ska vi gissa att det tar fem minuter innan Kanerva vevar med ostskivan i riktning mot Olsson?

56:14 Jakob Olsson på väg in. Nu djävlar Värnamo blir det åka av.

55:00 ÖIS har hyfsad kontroll på inledningen av den första halvleken. Man har dock förtvivlat svårt att ta sig till några riktigt vassa lägen. Lite för mycket spel en och en i stället för kombinationer.

50:58 Steinthor Thorsteinsson tar emot ett inkast från Niclas Elving, snurrar upp en motståndare och slänger i väg ett slumpskott som överraskar Bill Halvorsen. Halvorsen hinner dock med att plocka upp bollen innan Nicolas Sandberg hinner få en fot på bollen.

49:24 Nicolas Sandberg tvingas ta sig ann hela Värnamos hela backlinje på egen hand. Det bästa han kan ordna till är en hörna.

46:30 Christofer Bengtsson spelar högerback och Robin Raunegger har tagit ett kliv in i mitten.

45:01 Vi är i gång igen. Valter Tomaz Jr har klivit av att Christofer Bengtsson har kommit in i stället. Även Värnamo har gjort ett byte.

Halvtidskommentar av David Leinar:

– Det har varit en rätt tråkig första halvlek. Spelet fortsätter förvisso att se bra ut. Vi visar fina intentioner i det offensiva spelet, men vi skulle behöva ha lite längre anfall.

Halvtid: Christofer Bengtsson är på väg in. Värmer upp för fulla muggar. På läktaren har vi celebert besök av Martin Larsson, David Leinar, Dj Rude Boy och Tomas Levin. Livet leker som Öisare. Om nu bara värmen kunde komma.

45:00 Vi går till paus. Åter om fem till tio minuter.

Sebastian har varit ÖIS bästa spelare under den första halvleken

44:00 Steinthor Thorsteinsson tar sig fram till inläggsläge på sin högerkant, spelar snett inåt bakåt till Nicolas Sandberg. Utan att tänka efter klipper Sandberg till. Skottet tar på Halvorsens högerfot. Vilken räddning. Utan att ens ha koll på vad man gör.

43:17 Danny Ervik varnas av allas vår favorit – Antii Kanerva – efter att ha protesterat mot ett domslut.

41:05 Nicolas Sandberg får en boll att löpa på från Robin Raunegger. Sandberg hinner före sin mittback men lyckas inte få kontroll på bollen som rinner ut till inspark för Värnamo.

38:09 Oskar Wallén avlossar stora kanonen efter att Nicolas Sandberg stört en av Värnamos mittbackar till att göra ett misstag. Wallén bryter in i straffområdet från högerkanten och skjuter ett stenhårt skott mot målvaktens vänstra stolpe. Halvorsen är dock vaken, kastar sig vigt och styr ut skottet till hörna.

37:07 Robin Raunegger får en varning efter en hård tackling på Vlado Zlojutro ungefär på mittlinjen.

35:33 Nu hettar det till ordentligt. I duell med Dennis Jonsson nickar Bujar Ferizi ett inlägg från Vlado Zlojutro strax utanför Fredrik Anderssons högra stolpe.

34:17  Bujar Ferizi ligger på rulle i linje med ÖIS backlinje, får en passning som han tar med sig i steget och går på avslut. Fredrik Andersson gör en mycket vacker fotparad. Matchens bästa målchans so far.

34:00 ÖIS har tappat lite i intensitet och Värnamo för nu matchen. Fortfarande mest spel på mittplan.

30:50 Joel Löw skjuter ett lågt skott mot den vänstra stolpen som Fredrik Andersson får sträcka ut för att rädda.

30:30 Roberto Jacobsson är väldigt aktiv i sitt coachande  från sidlinjen.

30:00 Lite stiltje i matchen just nu. Värnamo har tagit över lite mer av spelet, men man har inte skapat något som man skriver hem till mamma om.

25:00 Just nu är det här ÖIS match att vinna eller förlora.

22:20 Fint ÖIS-anfall: Sebastian Johansson bryter en passning strax utanför eget straffområde, spelar ut bollen till Steinthor Thorsteinsson på högerkanten och begär tillbaka bollen in i mitten. Thorsteinsson spelar tillbaka bollen till Johansson som direkt sätter en boll i djupet för Niclas Elving att löpa på. Elvings skott täcks dock undan av en bortaförsvarare.

19:55 Sambadefensiv! Valter Tomaz Jr klackrensar till hörna inne i eget straffområde.

18:30 Efter Nicos fina nickläge har Värnamo haft två halvfarliga högerhörnor. Fredrik Andersson och ÖIS-försvaret redde dock ut situationen.

15:58 Oskar Wallén bjuder upp till dans ner vid Värnamos högra hörnflagga och får fram bollen till Joakim Hall som följt med upp i anfallet. Inlägget når fram till Nicolas Sandberg djupt inne i offensivt straffområde. På vägen fram mot Nicos skalle tar dock bollen på en bortaförsvarare vilket stör Nico och avslutet går utanför.

14:09 ÖIS vaskar fram sin tredje hörna från vänster efter att Oskar Wallén och Niclas Elving bjudit Per Ericsson på en åktur.

12:50 Oskar Wallén blir avblåst för offside till publikens besvikna bu-rop.

12:27 ÖIS har tagit över allt mer av spelet och man trycker stundtals tillbaka Värnamo.

11:04 Oskar Wallén ger Peter Ericsson en rejäl tryckare en bit in på Värnamos planhalva. Frispark till smålänningarna.

10:30 Vlado Zlojutro skjuter tätt över efter fint Värnamospel.

08:27 Steinthor Thorsteinsson lyfter så när in ett inlägg i Halvorsens vänstra kryss. Halvorsen får dock en hand på bollen.

07:37 ÖIS kontrar till sig en hörna efter fint spel av Wallén och Sandberg på Värnamos högerkant.

06:00 ÖIS fortsätter att han bra kontroll på Värnamo och kontrar effektivt genom Sandberg, Elving och Wallén. Sandberg har också haft ett skott mitt på Halvorsen i Värnamomålet.

3:05 Nicolas Sandberg kommer igenom efter en genomskärare. Halvorsen kommeer ut och petar undan bollen men i samma stund klipper han Sandberg rakt över benen. Misstänkt straffsituation. Passningen stod Elving för.

02:00 Värnamo har haft mest boll under inledningen av match. I första hand på vänsterkanten. ÖIS har dock stuckit upp i en kontring efter ett samarbete mellan Nicolas Sandberg och Niclas Elving. Värnamos Bill Halvorsen hann dock först på bollen.

00:30 ÖIS startelvan är precis så som vi rapporterade tidigare.

00:00 Vi är i gång. Värnamo börjar med boll. Nu kör vi!

11:28 ÖIS har kommit ut på plan för spel. Värnamo är fortfarande kvar i omklädningsrummet.

11:20 Spelarna lämnar planen för ett sista taktiksnack. Värnamo är dock fortfarande kvar ute på plan och nöter avslut.

11:15 IFK Värnamo ställer upp med följande startelva:

Bill Halvorsen

Peter Ericsson – Seidu Diawudeen – Loret Sadiku -Tobias Englund

Joel Löw

Freddy Winsth – Victor Claesson – Gheorghe Andronic – Vlado Zlojutro

Bujar Ferizi

11:10 Startelvan har gått över till att spela fem mot fem: Nicolas Sandberg, Sebastian Johansson, Dennis Jonsson, Niclas Elving och Joakim Hall möter Oskar Wallén, Robin Raunegger, Valter Tomaz Jr, Danny Ervik och Steinthor Thorsteinsson.

Steinthor Thorsteinsson på plats på Valhalla

11:00 Sambadefensiv är på plats Valhalla IP. Såväl som Steinthor Thorsteinsson. Som dessutom ser ut att ingå i startelvan. Följande elva spelare värmer upp för startelvan:

Fredrik Andersson
Robin Raunegger
Valter Tomaz Jr
Dennis Jonsson
Joakim Hall
Steinthor Thorsteinsson
Danny Ervik
Sebastian Johansson
Niclas Elving
Nicolas Sandberg
Oskar Wallén


'Liverapportering: ÖIS – IFK Värnamo' have 40 comments

  1. 12 mars, 2011 @ 11:29 John

    Säsongens första seger idag :)

    Svara

    • 12 mars, 2011 @ 11:34 Oskar Ängermark

      5-0 och hattrick av Leinar ;)

    • 12 mars, 2011 @ 11:39 Anonym

      Självklart, för han är väl med på bänken

    • 12 mars, 2011 @ 11:41 Oskar Ängermark

      Nej, han sitter med oss på läktaren, men det blir alltid 5-0 och hattrick av Leinar. Glöm aldrig det ;)

    • 12 mars, 2011 @ 11:47 John

      Det är klart det blir, är han skadad eller ?

    • 12 mars, 2011 @ 11:53 Oskar Ängermark

      Ömmar bara lite i ryggen. Inget farligt men bättre att ta det säkra före det osäkra.

  2. 12 mars, 2011 @ 11:45 Jacko

    Stort tack för att ni finns SD! Hemma för vård av sjukt barn och ingen möjlighet att vara på plats… Då är det underbart att följa matchen via er utmärkta liverapportering. :)

    Saknat Bengtsson i startelvan, är han på bänken? Och i så fall vilka mer är redo att hoppa in?

    Svara

    • 12 mars, 2011 @ 11:49 Oskar Ängermark

      Varsågod och tack för att du finns och skriver!

      Bengtsson är på bänken och ska nog hoppa in i andra halvlek, enligt Roberto.
      Alexander Bergstedt, Otterstedt, Odin, Jonte, Jakob och Luka sitter också på bänken.

    • 12 mars, 2011 @ 11:57 Jacko

      Tackar,
      Har stora förhoppningar på Bengan i år. Om tränarna ger honom 100% förtroende kan han nog hitta tillbaka till 2008 års storform.

      Giftig bänk vi har idag!

    • 12 mars, 2011 @ 12:12 Oskar Ängermark

      Bildsköne har det helt klart i sig så varför inte. Jag tror att tränarna ser honom som förste alternativ på högerbacken i år. De vill bara inte riskera något som gör att han blir skadad igen. Speciellt inte i en träningsmatch. Då är det lika bra att låta Runegger visa vad han kan istället.
      Hittills gör han det riktigt bra ska också sägas.

      Riktigt giftig. Som det känns just nu så har vi nästan två stycken startelvor som skulle kunna vinna Söderettan. Med lite komplement av Tipselitare såklart.

  3. 12 mars, 2011 @ 12:24 John

    Åååh nej inte Kanerva, han dömer väl inte division 1

    Svara

  4. 12 mars, 2011 @ 12:44 Oskar Ängermark

    Jag ändrar mig. ”Veva med ostskivan” är: Best. ÖIS-kommentar. Ever.

    Svara

  5. 12 mars, 2011 @ 12:51 Anonym

    Nu är det till och med spännande framför dator! Tusen tack för Sambadefensiv och er fantastiska rapportering.

    Svara

  6. 12 mars, 2011 @ 13:06 SB

    HAHAHA! Kanerva är sugen på ost! Här sitter man på jobbet och garvar högt.

    Gör ett mål nu också för helvete. Skriv kontrakt därefter. Vart fan är Anderberg? Jag saknar dig, bli frisk och kontrakterad!

    Svara

    • 12 mars, 2011 @ 13:12 Oskar Ängermark

      Martins ostkommentarer är best ever.

      Anderbergs where abouts är dess värre unknown.
      Det hade inte varit fel att ha honom i truppen till seriestart.

  7. 12 mars, 2011 @ 13:10 John

    Måtte det inte bli förlust igen

    Svara

  8. 12 mars, 2011 @ 13:19 Jacko

    Aj aj aj! Tung förlust, spelarna hade nog behövt en seger för självförtroendets skull.
    Verkar som att vi har ett ganska uddlöst anfallspel. Vem skall göra målen denna säsong?

    Svara

  9. 12 mars, 2011 @ 13:20 John

    Har vi någon träningsmatch som inte är mot lag från allsvenskan eller superettan.

    Svara

    • 12 mars, 2011 @ 13:21 John

      ?

    • 12 mars, 2011 @ 13:28 Cyban

      Värnamo är ju nykomlingar i superettan och borde väl klassas som ett lag vi ska slå så det här känns ju lite jobbigt.

    • 12 mars, 2011 @ 14:14 Martin Johansson

      Skitmål. Ett enda misstag kostar oss ett oavgjort resultat. Jag tycker att ÖIS stod upp bra i dag. Såg stundtals rätt lovande ut. Kanske att vi kunde skapat lite mer. Men Danny och Sebban kommer att dominera mittfält i dag och om det nu blir så att Steinthor stannar så kommer vi att ha en riktigt bra mittfältsbesättning.

    • 12 mars, 2011 @ 15:24 Ola

      Alzheimer!
      För den som såg cupmatchen i Värnamo förra året då ÖIS blev totalt utspelade, torde detta inte vara någon överraskning. Värnamo är bra!

    • 12 mars, 2011 @ 15:36 Martin Johansson

      Japp, jag håller med och det är därför jag är rätt positiv. Jag tycker att ÖIS spelade jämt med ett lag som jag betraktar som ett lag som vi kan tänkas få möta i kvalet nästa år (om vi skulle gå dit). Det känns ändå rätt lovande.

    • 12 mars, 2011 @ 14:10 Martin Johansson

      Vi möter Varberg nästa vecka, om jag inte minns fel.

    • 12 mars, 2011 @ 14:27 Tomas Levin

      Ängelholm, om jag inte minns fel.

    • 12 mars, 2011 @ 14:41 Martin Johansson

      Det stämmer förstås. Varberg är inte förrän i april.

    • 12 mars, 2011 @ 16:40 Håkan Wall

      Det är mitt fel. Att Martin minns fel alltså, inte att vi möter Ängelholm. Det var nämligen jag som mindes fel och råkade säga att Varberg är nästa motståndare till Martin på Valhalla…

  10. 12 mars, 2011 @ 13:51 JD1887

    Det laget kan behöva är en tung forward och inte dom spinkiga vi har i Nico, Luka och Wallén. En kraftigare gubbe som orkar trycka på hårt på backarna är PRECIS vad ÖIS behöver i anfallet.

    Svara

    • 12 mars, 2011 @ 14:11 Martin Johansson

      Att kalla Oskar Wallén för spinkig känns inte riktigt rättvist. Killen har kropp, han är bara ung. Han är inte redo än, men jag tror verkligen att det kommer med tiden. Ingen stress!

    • 12 mars, 2011 @ 20:08 JD1887

      Vi får se med tiden men i nuläget är det lite tunt där framme tycker jag iallafall.

    • 12 mars, 2011 @ 19:11 SB

      Hasse Berggren likes this.

  11. 12 mars, 2011 @ 13:59 ÖIS 1994

    Jaha… Förlust igen. Vi ska väl iofs dra för stora växlor på det här, men så bra känns det inte.

    Heja ÖIS

    Svara

    • 12 mars, 2011 @ 22:24 JP

      Det är dags att börja hitta en vinnande trend. Sedan 2006 har ÖIS spelat 146 tävlingsmatcher(ej cup) och bara vunnit 45(31%). Sedan 2007 fram till dagens match har man spelat 47 träningsmatcher och bara vunnit 10(21%).

      Även om det blivit en del oavgjorda, inte minst förra året, så känns det inte bra med så få vinster. Dessutom kom nästan hälften av vinsterna under en säsong(2008).

  12. 12 mars, 2011 @ 15:33 AlexU

    Så jävla tung förlust! Raunegger blev uppsnurrad gång på gång av ifks nr 12 i första halvlek, spelade dock bättre när han fick spela mittback. Men ärligt talat varför spelar vi med nico och wallén från början på topp?`visst de är båda signade och ”förtjänar” att starta pga just det kanske, men det händer ju inget?! oskar såg seg och ointresserad ut och nico sprang men inte mycket mer än så.
    Sen så fort Jakob kom in kom också de fina djupledsbollarna och ett par skott.
    Måste säga att Luka är mycket bättre än Wallén, för de är väl lite samma typ av spelare? När Luka kom in så fick vi tag i bollanrna. Han kan till skillnad från våra övriga anfallare ta ner bollen och skydda den väl!

    På det positiva kan man väl helt enkelt skriva Danny och Seb! båda gör en fin insatts spec Seb, Danny behöver lite mer känsla i passningar så är han på samma nivå.

    En eloge till Dennis Jonsson också! Visserligen blir han utvisad i slutet, men han spelar med sån kyla att man blir tårögd, chippar bollen i eget straffområde, fintar i motståndarnas och ser allmännt självsäker ut! Alltid kul att se spelare som inte stressar. Over all en ok match, men anfallet är för platt och simpellt utan Jakob..

    Svara

    • 12 mars, 2011 @ 16:20 Oskar Ängermark

      Det är det här som är så roligt efter en match. Man kan diskutera sina olika tankar och uppfattningar.

      Jag tyckte faktiskt att Raunegger såg riktigt bra ut även när han spelade på högerbacken faktiskt. Han höll sin kant riktigt bra, speciellt med tanke på den fria roll Steine hade som gjorde att han inte hjälpte till lika mycket i defensiven. En såpass ung kille (18 år!) som ändå gör ett såpass bra jobb och visar upp en sån kyla förtjänar en liten eloge.
      Sen är Rauneggers naturliga position mittback och där gjorde han såklart ett jättebra jobb också, även om det där jäkla målet kom till på hans vakt.

      Jakob spelade bra, som vanligt, men så mycket bättre vet jag inte om anfallet blev. Jag tycker att offensivt var det Elving och Steine som gjorde det mesta. Steine tog massor av bra djupledslöpningar som Elving slog snygga pass på. Sen var det tyvärr inte mycket mer som stämde för Steine idag. Han höll bollen lite för länge hela tiden och sänkte nog ett par riktigt bra anfall på grund av det.
      Tänk nu på att det är Steine-lover #1 som säger detta, så det borde verkligen betyda något :D

      Jag tycker att Oskar Wallén bara blir bättre och bättre för var match som går. Han tar för sig mer både fysiskt och i sina löpningar. Visst är han inte jättesnabb de första metrarna men när han fått upp farten så är han vindsnabb. Han kanske kan slå Nico i ett tvåhundrameterslopp?

      Danny och Seb var verkligen planens giganter idag. De var rena rama berget på mittfältet. Inga bollar gick igenom dem samtidigt som de stoppade många bollar på kanterna också. Ta t.ex. Dannys sköna glidtackling ute vid avbytarbänken i andra halvlek. Det är så han ska spela!

      Dennis är skön som fan. Han är mycket mer teknisk än man skulle kunna tro. Som jag sa till Håkan under matchen: ”Om Dennis Jonsson hade spelat i ÖIS i hela sitt liv så hade han fanimej varit som Lucio nu”!

    • 12 mars, 2011 @ 22:17 Yodabul

      Glömmer aldrig klackpassen till årets mål ”sambamålet” mot Kalmar hemma 09 den där kalla och ruskiga tv-matchen,kul att han hittat hem efter alla dessa tjongår…

  13. 12 mars, 2011 @ 16:17 Fredrik

    Prio ett nu måste vara att signera Steinthor och Jacob Olsson. Med tanke på orutinen i vårt anfall måste målen komma från dessa två herrar i år. Det är ju inget snack om att Steine ÄR vårat anfallsspel idag.

    Svara

    • 12 mars, 2011 @ 16:23 Oskar Ängermark

      Steine är riktigt bra i offensiven idag men dock föll resten av hans spel på det. Han var riktigt bra och farlig med sina löpningar men han höll bollen för länge samtidigt som han inte gjorde något bra jobb defensivt idag. Eller ja, de första 5-10 minuterna var han faktiskt bra i defensiven också.
      Sen är inte Steine någon supermålskytt tyvärr. Det visade han när han totalmissade målet idag från ett avstånd på högst 10 meter. Det var iförsig avblåst för offside men om han drar på skott så får han fanimej sätta målramen på det avståndet.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se