Peter Abrahamsson – näste man att skriva på?

Nu kan vi skriva av ännu ett av de alternativ Peter Abrahamsson haft. Degerfors har mer eller mindre gjort klart med den amerikanska målvakten Brian Edwards och därmed kan vi nog räkna bort Peter som intressant för Degerfors även om det aldrig har snackats om Degerfors som en top contender för hans påskrift.

Degerfors har nu alltså en, enligt dem, bra förstemålvakt samt sin reservmålvakt Jonas Bohlin som varit klubben trogen sedan 2005. Det finns inte en chans i hela universum att Peter vill agera reservmålvakt eller konkurrera om en förstaplats i Degerfors och därför kan vi helt skriva av chanserna för att se Peter i en annan typ av röd tröja (Ja, jag vet att han inte kommer ha en röd tröja i varken ÖIS eller Degerfors men ni kan väl bjuda på den tycker jag).

Tidigare den här månaden så gjorde även Ängelholm klart med en amerikansk målvakt, Matthew Pyzdrowski, och de var nog det lag som var mest intressant för Peter faktiskt. Relativt nära till släkt och vänner i Göteborg samt ett i grund och botten bättre lag, även om de hamnade bakom Degerfors i tabellen.
Men eftersom de gjort klart med Pyzdrowski samt har en ung reservmålvakt i Kristofer Nilsson (född 1988) så är Peter helt enkelt inte intressant för Ängelholm längre.

Avskrivet rykte?

Jajamänsan!

Peter Abrahamsson nekar Hannes Stiller från att göra mål.

Nu verkar det som att det bara är Assyriska kvar som ett tänkbart alternativ men det kan vi nästan skriva av nu också. Assyriska verkar inte vara det minsta intresserade av att hitta en ny målvakt då det är mer än nöjda över hur Oscar Berglund presterat under sin tid i Assyriska. Speciellt hur han har spelat under det här årets försäsong.

Sex matcher har Assyriska spelat hittills i år, Oscar Berglund har spelat fem, och det är inte förrän idag som Oscar Berglund har släppt in sitt första mål och det var när Assyriska mötte Hammarby. Ett lag som har ett anfall med Allsvensk klass – även om det inte var någon av stjärnorna som gjorde målet. Max Forsberg, offensiv mittfältare, gjorde Hammarbys mål.

Vi kan nog alltså räkna med Peter Abrahamsson som målvakt i ÖIS även nästa säsong. Det verkar inte som att det finns några lag kvar med en lucka mellan sina stolpar, varken i Superettan eller Allsvenskan och om han ska spela i Division Ett så antar jag att han helst stannar kvar i ÖIS. Varför skulle han dra någon annanstans? Det finns inga anledningar för honom att göra det.

Blir Peter kvar och vaktar ÖIS mål den här säsongen? Ja, det tror jag. Varför har han annars prioriterats framför Fredrik Andersson som målvakt i träningsmatcherna?

Dock så finns det nog bara en som vet hur allting exakt ligger till. Det är Peter ”Räddningen” Abrahamsson.

Vem vill fråga honom?

Läs mer:

Matthew Pyzdrowski och Ängelholm överens

Degerfors överens med amerikanen Brian Edwards

Oscar Berglund till Assyriska FF – på lån i två år


'Peter Abrahamsson – näste man att skriva på?' have 3 comments

 1. 6 mars, 2011 @ 08:53 nytko

  Detta hade ju varit fullkomligt underbart!

  Kom igen nu Peter den Store, stanna och ta oss hela jäkla vägen upp!

  Svara

 2. 6 mars, 2011 @ 10:02 C

  Idag är det Söndag och då skulle det väl komma lite mer information från nya styrelsen avseende truppen, eller minns jag fel?

  Spännande!

  Svara

 3. 6 mars, 2011 @ 12:32 Garotta de Ansjovis!

  Peter har ju alltid handskar på sig, kanske ngt för andra Öisare att ta efter…

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se