Potentiell målvaktskris inför Stångenäsmatchen?

Ni som hänger med lite, t.ex. genom att läsa Aftonbladet eller kanske bara forumen på Svenska Fans, tror nu förstås att jag syftar på att Dick Last gör comeback i Oddevold. Nix. Nope. Nä. Det är i ÖIS krisen är. På dagens träning saknades fortfarande Fredrik Andersson, som kom till träningen en halvtimme för sent och lunkade direkt in i gymmet för att rehabträna den ska han åtdrog sig i fredags. Då Peter Den Store fortfarande inte skrivit på ett kontrakt står vi alltså nu helt utan målvakt i a-laget. Med tre dagar kvar till match.

Dennis Jonsson gjorde en bejublad insats som målvakt

Är Dennis Jonsson svaret på målvaktsbristen? Tveksamt va?

Eller ja, det här är väl lite av en Aftonbladetrubrik. Om Peter inte skriver på före söndagens match så kommer ÖIS sannolikt att ställa upp med Alexander Bergstedt i målet. Alexander är en av våra mer talangfulla spelare i tipselit äldre, med bl.a. tre landslagsläger på meritlistan (det senaste för P18 för bara en månad sedan) och han har varit med och tränat med a-laget ganska ofta denna säsong. Så det är en mycket bra målvakt och alla som såg Gothia Cup-match mot Qatarlaget Aspire vet vad han kan. För den matchen var odiskutabelt den bästa match en Öisare gjorde förra året! Dessutom har vi konkreta bevis på att hans mamma läser Sambadefensiv. Bara en sån sak!

Dagens träning var lite ovanlig på många sätt och vis. För det första så började den kl 15.00, vilket gjorde att Christofer Bengtsson saknades då han inte slutar jobbet förrän senare. Den största abnormaliteten var emellertid att dagens tränare hette David Leinar. Varken Bengt eller Roberto var närvarande av ej kända skäl och David, lagkapten som han är, fick ta på sig jobbet som tränare. Träningen började med lite olika övningar som löpning runt koner, riktningsförändringar, hoppa över bockar och liknande. Efter det gick man över till en intensiv försvarsövning när fem spelare skulle göra mål mot två försvarare på en yta på kanske 20x20m. Tempot i den övningen var mycket högt. Det hela avslutades med tvåmålsspel där Dennis Jonsson alltså blev den som fick agera målvakt. Vi kan avslöja att Peter släppte in betydligt färre mål än Dennis, men om det berodde på att Dennis fick spela i ett 7-mannamål och Peter stod i ett 11-mannamål låter vi vara osagt…

Steinthor deppar när andra jobbar

Nico, Jakob, Markus och Peter visar Steinthor några moves de sett på Let's Dance.

Av provspelarna så var endast Dan Mönell från Utsikten och David Björkeryd (Assyriska/Qviding) med. Mönell deltog som vanligt och intrycket jag har av honom är att det är en spelare vi bör skriva kontrakt med. Det är inte helt omöjligt att han faktiskt går direkt in i startelvan på vänsterkanten. Björkeryd sprang vid sidan om planen och det var ganska hög fart på honom, så förhoppningsvis kan han delta i träningen snart. Kabba Samura och den okända Husqvarnaspelaren syntes inte till. Även Valter sprang vid sidan av planen.

Nu är det bara tre dagar kvar tills första matchen mot Stångenäs i Svenska Cupen. Efter ha läst igenom deras hemsida så finns det två intressanta saker att notera. Först och främst, att de spelade skjortan av Gunnilse och lagkaptenen Joel Hansson menade att man borde gjort minst ett par mål till. Det andra är att Brastad är det enda samhället i Sverige där korna är snyggare än tjejerna. Så håll utkik om ni åker förbi en bondgård på vägen till matchen! Naturligtvis så ska du dit – om du inte kör själv så anordnar Balders Hage bussresa. Snart börjar allvaret!


'Potentiell målvaktskris inför Stångenäsmatchen?' har en kommentar

  1. 25 mars, 2011 @ 12:38 Tjuvnyp

    Hr Hansson var allt en bra skribent. Snygga kor får ni hålla utsik efter, ni som stånkar er dit.

    GIS förlust med 4-2 ska man nog ta ganska lättvindligt. Men det är nog inget helt och hållet dyng-gäng vi möter. Och motivation slår alltid klass, som klyschan säger. Och är det något de har – så är det motivation. Våra gubbar däremot? Ja… signar man först nu, då alternativ inte finns, trots att man jagat runt i snart ett halvår då vetefaen… I alla fall jag tror det blir en tuff nöt att knäcka bonngänget. Speciellt när vår försäsong blivit helt förryckt med tränarbyten och spelare med tankarna på andra håll.

    Ska vi säga 0-0 till tio kvar då Leinar går upp och gör hattrick? 5-0 till Öis…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se