Roberto Jacobsson: ”Dags att börja forma ett lag nu”

Efter matchen mot IFK Värnamo gav Roberto Jacobsson sin syn på spelet och berättade hur det ligger med truppen.

Hur vill du sammanfatta matchen, Roberto?

– Vi hade jobbigt i första. Värnamo spelade snabbt och hittade ofta in mellan våra lagdelar på nr 18 som gick ner på mitten och fördelade bollarna. Vi ändrade så att en av våra forwards fick gå ner och ta den ytan och efter det fick vi bättre tag i matchen.

Andra halvlek?

– I andra är vi det bättre laget och har en 4-5 lägen där vi är på väg att rinna igenom och skapa bra målchanser. Vi borde absolut gjort ett eller två mål efter paus.

Anfallet?

– Det är alltid viktigt att ha spelare som kan putta dit bollen, det är det som gör att man vinner matcher. Vi måste få spets på det och bli mer bestämda. Ibland har vi en-mot-en situationer, men vi tror inte riktigt på det. Egentligen ska man komma till avslut i varje anfall så att man får så många chanser att man till slut sätter dit bollen.

Mittfältet?

– Man agerade spelsäkert och det är flera där som gör en bra match. Danny är utmärkt, Steinthor har idéer, men han är inte riktigt tränad och orkar inte hela matchen, Sebastian är alltid nyttig, jobbar hårt och spelar klokt. Elving har kvickheten och jag vill att han ska utnyttja den ännu mer, så att han får fart i sitt spel, då kan han skapa mycket för oss.

Läget på spelarfronten?

– Det är några spelare  – Adam Eriksson och Markus Anderberg – som inte varit ute på plan sedan jag kom till klubben. Markus Gustafsson tränade för första gången i fredags och om en vecka hoppas jag att vi definitivt ser vilka spelare som ska vara kvar.

Hur ska du få ordning på laget?

– Det viktigaste är att vi får klart en trupp. Det är en månad kvar till serien startar och då måste vi ha lugn och ro, veta vilka vi ska jobba med, Det är dags att börja forma ett lag nu.


'Roberto Jacobsson: ”Dags att börja forma ett lag nu”' have 13 comments

 1. 12 mars, 2011 @ 17:23 Ulf

  valon gashi va en spelare som kunde putta ditt bollarnaa.!
  vad hände med han, nån som vet?

  Svara

 2. 12 mars, 2011 @ 19:10 Yodabul

  Skriver det bara här och har inte speciellt mycket med roberto och göra men jag undrar om blir det någon sammanställning/tips/ranking av lagen i div 1 södra den här säsongen?

  Tror det kan dra igång en del diskussioner och dessutom så är kollen på motståndarna i alla fall hos mig men säkerligen hos flera andra bristfällig.

  Keep going Sambadefensiv! Grymt jobbat! Alltid!

  Svara

  • 13 mars, 2011 @ 11:39 Mendel

   Ja, vi må ha haft en ledning på korpnivå och spela i div 1 södra, men vi har en blogg i hög Champions League-klass!

  • 13 mars, 2011 @ 11:51 DJ-CJ

   +1

  • 13 mars, 2011 @ 12:40 Martin Johansson

   Jag funderar på att göra något sådant, men allt beror på om tiden räcker till eller inte. Kanske om jag kan göra någon enklare enkät med lagens tränare. Vilka frågor skulle man i sådana fall vilja ha besvarade? Det är bara att fylla på så sätter jag mig och ringer runt om någon vecka eller så.

   Hur vill man ”spela fotboll”?
   Målsättning för säsongen?
   Hur har försäsongen gått?
   Vem är lagets stöttepelare?
   Vem i laget bör man se upp med?
   Vem får sitt stora genombrott under året?

  • 13 mars, 2011 @ 12:56 Oskar Ängermark

   Säg till så hjälper jag till Martin.

  • 14 mars, 2011 @ 01:00 Felix

   Alla stora intervjuare har en ”trademark-question” som James Liptons ”what´s your favorite swearword”. Det hade vart kul me en här på sambadefensiv. Kan inte komma med nått förslag just nu de va bara en tanke som slog mig att de hade vart skoj

 3. 13 mars, 2011 @ 13:23 timberhochmandie

  På tal om att forma laget… Kan Sambadefensiv möjligen göra (ännu) en hjälteinsats och göra det som ois.se inte gör, nämligen hjälpa oss att nöta in tröjnumren..? Det är svårt att få koll på nykomlingarna/småttingarna innan man har koll på alla tröjnummer. (Jo, jag vet att det kanske inte är definitivt ännu men det räcker fint med de nummer de håller sig till i dagsläget.)

  Svara

  • 13 mars, 2011 @ 13:32 Martin Johansson

   Hur menar du nu? Att vi i laguppställningar och matchreferat sätter numret inom parentes eller att vi ska ligga på för att ÖIS.se uppdateras? Om det är det senare har du nog större möjlighet att få resultat genom att ligga på Nulle. Det är väl han som tagit över nu. Ryktas i och för sig om att Oskar är på gång dit också.

  • 13 mars, 2011 @ 13:36 Oskar Ängermark

   Du kan var kolugn Martin. Jag är på gång till något annat ställe än Sambadefensiv :)

  • 13 mars, 2011 @ 14:04 timberhochmandie

   :-) Jag begär inte att ni ska sköta någon annan sida. Men det vore toppen om ni ville ha för vana att skriva med tröjnummer här. Man läser ju Sambadefensiv oftare än truppsidan på ois.se ändå…

 4. 13 december, 2012 @ 05:47 Mario

  diras:Jag fick ett erbjudande om att le4sa en kurs i ekmnooi och juridik med miljf6inriktning pe5 universitetet. Eftersom det le4t intressant och jag aldrig hade varit i Finland se5 tackade jag ja. Svenskskre4ck me4rkte jag inte av, mer nyfikenhet i se5 fall. De4remot minns jag att ff6rsta ge5ngen jag hf6rde talas om staden se5 var det i samband med ett rasistde5d, mot baskespelare kanske. Och egentligen vet jag inte om det var se5 mycket mer xenofobi de4r e4n vad det var he4r, det var i alla fall inget jag me4rkte av under de de4r veckorna.Jag och en annan svensk satt en kve4ll och pratade med en man fre5n staden f6ver ne5gra f6l. Han hf6rde att vi talade svenska och kom fram och prf6vade ne5gra ord pe5 spre5ket han ne4stan helt glf6mt. Engelska var dock inga som helst problem. Ff6rst blev jag lite ff6rbryllad, som svensk se5 tyckte jag ve4l att Ryssland inte var se5 se4rskilt skre4mmande. Men han var i 45-e5rse5ldern, och han hade ff6rste5s levt med Sovjetunionen mindre e4n 10 mil bort i stf6rre delen av sitt liv.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se