Sebastian, Valter och Ervik klara för 2011

I samband med dagens årsmöte presenterade ÖIS interimsstyrelsen för elitfotbollsverksamheten ett antal ”nyförvärv”. Enligt styrelsen har man satsat stenhårt på att knyta upp ett antal av de mer etablerade och erfarna spelarna. I dag presenterades följande nyagamla spelare inför säsongen 2011:

Christofer Bengtsson
Nicolas Sandberg
Valter Tomaz Jr
Fredrik Andersson
Dennis Jonsson
Jonathan Lindström
Niclas Elving
Oskar Wallén
Sebastian Johansson
David Leinar
Danny Ervik

I anslutning till att spelarna presenterades meddelade interimsstyrelsen också att man kommer att arbeta för att skapa en ny arena på ÖIS-gården. ÖIS-gården uppfyller redan i år de kriterier som krävs för spel i Division 1 Södra. Till en början – säsongen 2011 – kommer läktare att hyras in, men på sikt kommer man att titta på lösningar för en permanent arena på ÖIS-gården. Arenan kommer att ha plats för 2 100 ståplatser. Enligt de presenterade planerna kommer ÖIS-gården att rymma en sponsorsloge. I nuläget beräknar man att man ska kunna iordningställa det hela innan premiärmatchen mot Skövde AIK

Förslag till ny arena uppe på ÖIS-gården

Styrelsens presentation avslutades med att Martin Larsson (föreslagen som ny ordförande i fotbollens sektionsstyrelse) utlovade förbättrad information och kommunikation med supportrarna. Ett arbete har redan inletts där man nu för en utvecklad dialog med Balders Hage.


'Sebastian, Valter och Ervik klara för 2011' have 55 comments

  1. 9 mars, 2011 @ 21:59 Yodabul

    Pang! Pang! Pang!

    Valter bra, spelare bra, inflytande bra!

    Öis-gården uti helvete, var ska man äta, var ska man parkera? Får man ens plats…

    Varför händer allt på en gång!

    I medgång och i motgång! Älska rödblått!

    Svara

    • 9 mars, 2011 @ 22:29 Martin Johansson

      Den föreslagna styrelsen vill framstå som handlingskraftig?

    • 9 mars, 2011 @ 22:40 Jonathan

      Du har ju alltid BK ¨på andra sidan.. Kan man inte vara utan mat i två timmar så har man ett problem! Se det fantastiska istället med att ha en ”Clean Court”, och kunna stoppa vinsten i egen ficka. Ingen hyra för planen (mer än läktaren men den skall väl bli permanent senare) och ”vi gör vinsten nu”.

      Kommer nog krävas mycket ideelt arbete för att driva de flesta saker i början men det skall bli riktigt kul att forma vårt egna öde!!

    • 9 mars, 2011 @ 22:55 Chsa

      Ja men frågan är fortfarande, Vart ska man parkera? Och vad finns det för bussförbindelser upp till ÖISgården? Kan man verkligen ordna så att 2000 pers kan ta sig relativt smärtfritt till ÖISgården eller blir detta ytterligare en nådastöt för ÖIS?

      Detta känns inte speciellt genomtänkt. Visst en egen arena är klockrent men placeringen känns inte bra tyvärr.

    • 9 mars, 2011 @ 23:03 Jonathan

      Det är ju faktiskt en hel del parkeringsplatser. Vi har ju trots allt varit 5-800 som mest på träningsmatch när det vart som bäst. Dessutom går 2-3 bussar från korsvägen vilket dessutom är bara 1 hållplats från öisgården. Det gör att det lätt kommer att kunnas transportera folk..

      Tror inte detta kommer bli så stort problem som många tror. Vi skall vara glada om vi är över 1000-1500 pers på matcherna.

    • 9 mars, 2011 @ 23:52 Jens Z

      Jag hoppas du har rätt ang. trafiken. Ser även hur varje busstur någon timme innan matchstart kan bli en mini-supporterbuss-experience med bara Öisare och skönsång.

    • 9 mars, 2011 @ 23:57 Magnus Börjesson

      Enligt uppgift har man försäkrat sig om tillgång till parkeringen uppe vid Ruag Space (fd Saab Space). Den är vad jag minns rejält stor, så det löser nog faktiskt det problemet.

    • 10 mars, 2011 @ 00:05 Black Francis

      Låter riktigt bra. Jag gissar att man även kommer att kolla på möjligheten att hyra in extrabussar från Korsvägen till Öisgården. Har för mig att Frölunda gjorde något liknande från Frölunda torg till Ruddalen då de spelade i allsvenskan och hade runt 2000 på läktarna. Kan de så kan vi.

      Hur är möjligheterna att cykla till Öisgården?

    • 10 mars, 2011 @ 00:10 Magnus Börjesson

      Nerifrån stan? Cykelbanan är utmärkt (går precis längs 40:an på södra sidan, bakom ljudstaketet), men Kallebäcksbacken är mördande…

      Själv har jag emellanåt cyklat dit bortifrån mig, Munkebäckstorget typ, genom Skatåsterrängen. Det är en behagligare väg, utan brutalbackar. Men det är klart, det tar ju en stund.

  2. 9 mars, 2011 @ 22:08 Jonathan

    En riktigt intressent idé och skönt med att flera spelare är kontrakterade…

    En undran bara. Det blir alltså gräsmatta och inte konstgräs av vad jag förstår på ritningarna.. Får man verkligen plats med läktare här? Lär väl bli en del rivande. Kommer Sambadefensiv med en kort rapport om planerna sam en större artikel om årsmötet?

    Tänk att få en egen arena som vi själva kan bestämma över.

    Missade årsmötet pga sjukdomar på jobbet. Fick hoppa in och stänga. Hade annars verkligen sett fram emot detta.

    Svara

    • 9 mars, 2011 @ 22:24 Martin Johansson

      Jag har sinnesjukt mycket anteckningar från årsmötet, men också sjukt mycket att göra på jobbet. Om jag hinner kommer det en rapport i morgon kväll. Hinner inte i kväll eftersom tåget till Stockholm går 06:00 i morgon.

      Överlag rätt OK möte. Intressant om inte annat. Lite nonchalanta svar på frågor om ÖFAB:s konkurs och styrelsens ansvar samt lite oförskämdheter från Benny Rosén. Dessutom lite kaotiskt när den ena hälften av Kalle Lundéns förslag till supporterrepresentanter i valberedningen tackade nej och den andra hälften inte var närvarande.

    • 9 mars, 2011 @ 22:35 Jonathan

      Tack Martin!

      Kanon att få rapporteringen.. Nästa gång får man nästan be om en live-rapport a’la träningsmatch! Ser verkligen fram emot rapporten i morgon. Ställer klockan på 8 imorgon så har du 2h på tåget att fördriva =)

  3. 9 mars, 2011 @ 22:41 Anonym

    Då har man en startelva att börja med i allafall.

    Svara

  4. 9 mars, 2011 @ 22:57 Black Francis

    Spännande. Hoppas man planerar långsiktigt för en egen arena på Öisgården och inte bara ser det som något tillfälligt i ettan. Provisoriska läktare som tar 2 100 låter helt ok till en början med. Om man sen bygger fasta läktare så bör de ta 2500-3000 med möjlighet att utöka till 4500-5000 i framtiden om allt faller på plats och Öis börjar avancera i seriesystemet.

    Svara

    • 9 mars, 2011 @ 23:03 Martin Johansson

      Den idé som presenterades i kväll är alltså en långsiktig lösning. Så förstod jag det i alla fall. Det finns vissa möjligheter till utbyggnad. I år ska man hyra in läktarlösning, men på sikt söker man något permanent. Man har utrett spel i 1:an och håller på att titta på om man också kan lösa det för Superettan och Allsvenskan. Jag lovar att återkomma i ärendet i morgon.

    • 9 mars, 2011 @ 23:06 Jonathan

      Hur ser det ut med belysningen? Är det verkligen bra belyst på gräsplätten? Kan inte minnas att det finns strålkastare där utan bara på konstgräsplanen

    • 9 mars, 2011 @ 23:26 Fredrik

      Nästan alla våra matcher i Div 1 är på helgdagar. Således är matchstarten tidigare och dagsljus finns under hela matcherna.

    • 9 mars, 2011 @ 23:54 Anonym

      Långsiktig lösning?! Röstades det här igenom? För mig låter en arena på öisgården som ett publikbortfall på kort sikt och oändligt sämre förutsättningar att locka till sig mer publik på lång sikt.

      Kvitto på att vi håller på att dö som elitklubb på högsta nivå.

      Vad är anledningen till detta förslag? Extremt höga hyreskostnader på Gamla? Även extremt hög hyra på Valhalla?

      Är riktigt tveksam till detta..

      Nåväl, gott med lite spelare klara så man försiktigt kan börja laborera med startelvor.

    • 9 mars, 2011 @ 23:59 Anonym

      Så här ser den ut i nuläget:

      Fredrik Andersson

      Bengtsson-D. Jonsson-Leinar-Valter

      Lindström-Johansson-Ervik-Elving

      Sandberg-Wallén

      Någon som toppar den?

    • 10 mars, 2011 @ 00:01 Anonym

      Blir väl svårt med tanke på att det är precis alla spelare som finns att tillgå…

    • 10 mars, 2011 @ 00:02 timberhochmandie

      Japp – Dennis som vänsterback… :-)

    • 10 mars, 2011 @ 00:13 Black Francis

      Lär ju vara seriens mest meriterade backlinje…

    • 10 mars, 2011 @ 08:31 Tjuvnyp

      Nja. Den slår nog Rosengårds backlinje precis i så fall.

      SM-guldvinnaren Glenn Holgersson (MFF, ÖSK), Micke Roth (över 100 allsvenska matcher med MFF och Peking), Sopi (20 allsvenska matcher med Enköping) samt Muharemovic (som gjort två säsonger i L-Bois). Och då har jag inte full koll på de andra gängen heller… Det är ingen enkel serie vi hamnat i. Tvärtom. Verkar bli riktigt tuff…

    • 10 mars, 2011 @ 08:44 Martin Johansson

      Tjuvnyp, du har en poäng, men Holgersson gjorde 20 matcher för MFF (sex matcher, två från start och fyra inhopp 2004). Han har sammanlagt 49 allsvenska matcher.

      Mikael Roth är 104 år gammal. ;-) Men OK han imponerar.

      Amar Muharemovic lämnade BoIS efter 2008. Den enda säsongen han visade någonting var väl 2007.

      Nej, jag håller Bengtsson – Leinar – Jonsson och Valter lite högre än Rosengårds.

    • 10 mars, 2011 @ 00:06 Magnus Börjesson

      Man vinner 3 miljoner, om jag förstod siffran rätt, på att spela på Öisgården istället för Gamla. Det handlar då förstås inte bara om sluppen hyra, utan även om att man får alla intäkter från reklam, försäljning etc själv. En annan faktor är att Öisgården kostar en massa pengar i drift men utnyttjas alldeles för lite. Här kommer den till användning.

      Förslaget var inte uppe för medlemsomröstning, och kommer heller inte att bli det, utan presenterades bara som information. Var vi kommer att spela i år bestäms av styrelsen efter vidare utredning.

      Mitt högst personliga intryck av den nya fotbollsstyrelsen, utifrån den presentation och de mål och riktlinjer de framförde, är för övrigt ungefär: Var har ni varit i hela vårt liv!? Inte minst deras outtalade men ändå mycket tydliga kritik mot tidigare styrelse värmde. Det här känns faktiskt riktigt bra! (Oavsett om vi kommer att spela på Öisgården eller inte, det är en bisak i sammanhanget.)

    • 10 mars, 2011 @ 11:30 Göran, Sthlm

      När Magnus kritiska öron viftar så glatt blir jag väldigt optimistisk:) Men jag trodde att ÖIS var bundna av ett avtal att spela på GU?

    • 10 mars, 2011 @ 12:13 Martin Johansson

      ÖFAB var det.

    • 10 mars, 2011 @ 09:38 Jacko

      Kan bara instämma, en riktig dålig och kortsiktig idé. Bättre att redan nu anpassa oss till en budget där kostnader för hyra av Valhalla ingår. Detta blir ett riktigt slag mot våra publiksiffror och vi kommer aldrig nå upp i samma nivåer genom spel på gården.

      Om Qviding klarar av att spela på Valhalla i Söderettan så måste väl också vi kunna det?

    • 10 mars, 2011 @ 10:45 Tjuvnyp

      Vill inte va plump. Men det är väl just det som Qviding INTE känner sig ha råd med – därför de vinkade lite för en sammanslagning. De har ju, till skillnad från oss, ingen annanstans att ta vägen…

      Tjänar vi 3 millar på att en kort ökenvandring ute på Öis-gården i Division tre (ursäkta, div1sö..) så ser jag ingen anledning till att ifrågasätta beslutet om detta.

      Efter säsongen får vi väl göra en utvärdering om ev. publik- och sponsorbortfall. Stämmer era farhågor och styrelsen räknar ihop att det går att öka intäkterna med så pass många miljoner att det lönar sig att återvända till citykärnan – då lär vi nog spela på Valhalla eller till och med Gamla Ullevi redan nästa år
      – även om vi är kvar i denna serie.

      Men i år gäller det bara att skapa ett solid ekonomisk grund för att så småningom möjliggöra en rejäl elitsatsning igen, utan att äventyra klubbens överlevnad. Kapa kostnader så inihelvete är absolut att föredra framför att kasta 3 miljoner i sjön och försöka skapa förutsättningar på en hyrd arena (vilket vi misslyckats med i över tio år nu)…

      Tror personligen dock att det lönar sig mer att bygga på egen mark. Få en clean court (maximera vinsten) och locka spelare med excellenta tränings- och matchfaciliteter på samma ställe. Anpassa läktare etc efter intäkter och serietillhörighet. Låter fan underbart i mina ögon. Väl värt ett försök.

      Var det inte bara hardcore supporters på plats redan under fjolåret? Är inte alls övertygad om ett massivt publikbortfall – ifall vi lyckas kämpa oss till en tätposition i ligaspelet. Tycker ändå en budget på bara 800 pers är suveränt räknat. Glädjekalkyler måste vi lämna bakom oss.

  5. 9 mars, 2011 @ 23:20 DrJonas

    Ervik och Sebastian i all ära, men varför är inte vår enda ’stjärna’ signad. Jakob måste ha prio1 i lagbygget.

    Svara

  6. 9 mars, 2011 @ 23:21 Anonym

    jaa utan målvakt…

    Svara

  7. 9 mars, 2011 @ 23:30 polarojd

    Var är Anderberg, Adam, Luka och Jakob..?? Det är väl fyra spelare som vi borde behålla, men inte är särskilt heta för konkurrerande klubbar..??

    Sedan är jag nyfiken på Roséns oförskämdheter…

    Svara

    • 9 mars, 2011 @ 23:41 timberhochmandie

      Rosén är allmänt pinsam… Måhända att han har ett stort ÖIS-hjärta och en fet plånbok men respekten för andra är det nog sämre ställt med.

    • 9 mars, 2011 @ 23:45 Anonym

      Jag också nyfiken.. Vad har han sagt?

    • 9 mars, 2011 @ 23:48 timberhochmandie

      Han muttrade och skällde och svor över att folk hade frågor om ÖFAB. Det där var överspelat och det ville han inte höra mer om på ett möte som handlade om föreningen ÖIS. (Punkten på dagordningen handlade om ÖFAB…)

    • 10 mars, 2011 @ 08:38 Martin Johansson

      Alltså jag kan ta det där med att han vill att vi blickar framåt. ÖFAB är i graven och vi kan bara titta framåt och göra vad som är bäst för ÖIS. Sedan kan vi diskutera det här med avsvarsutkrävande etc. men det verkar inte vara ett begrepp som är så populärt bland affärssnubbarna när de ger sig in i föreningsverksamhet. Om man ska vara helt ärlig hade ju både Benny och han snubben som Gellerman inte gillade på grund av hans artikulation en poäng. Det finns mycket att vinna på att blicka framåt.

      Vad jag reagerade starkast på var när han försökte läsa lusen av styrelsen (Ranäng undantagen) för att de aldrig besökte ÖIS-gården. De syntes aldrig till, enligt Benny. Själv menade Benny att han var på gården och kollade a-lagets träning tre gånger i veckan (jag som är där två gånger i veckan har bara sett Benny en eller två gånger under 2009 och 2010 men det är möjligt att han hänger i en bil på parkeringen eller dricker kaffe med Kristian Sundborn när han är på plats på gården). Friidrottens ordförande (som verkar vara en person med skinn på näsan ochnhärliga armbågar och starkt sinne) svarade dock med att Benny var välkommen upp till Friidrottens hus där de höll till (detsamma kan väl sägas om brottarna och bowlarna). Rätt självupptagen replik från Benny måste jag säga. Men, men, det är synd att älta sådan skit nu. Nu blickar vi framåt!

    • 10 mars, 2011 @ 11:31 timberhochmandie

      Visst, älta löser inget men har man utlyst allmän frågestund ang. ÖFAB så får man ju faktiskt acceptera att folk också har frågor.

      Vem var den andre Gellerman inte gillade? Conny? Han som lät som en präst?

    • 10 mars, 2011 @ 12:03 Martin Johansson

      Mannen ifråga är ju som han är, det har han väl alltid varit, minns när han stegade ut mitt på planen under någon träning 2009 och mer eller mindre avbröt Janne Carlssons genomgång med orden ”ni bara pratar, ni ska spela mer fotboll…”.

      Och ja, det kan nog vara Conny vars artikulation Gellerman inte gillade. Missade den mannens namn (eller så finns det där någonstans bland mina femton handskrivna blad från mötet). Vi snackar om mannen som satt bredvid mannen som attackerade Ranäng vid flera tillfällen. Han som föreslog dig till valberedningen (efter att Karl redan hade gjort det).

    • 10 mars, 2011 @ 14:05 timberhochmandie

      Conny Jexler

    • 9 mars, 2011 @ 23:48 Johan Gellerman

      Han går in och tar ordet och tycker att vi ska sluta diskutera det som har hänt förut (typ ÖFAB) och fokusera på framtiden. Lägg därtill att han inte är helt klar i huvud och allt han säger går i ultra-rapid så kan du förstå att det är fasansfullt enerverande.

    • 10 mars, 2011 @ 08:24 Barda

      Har för mig att han även muttrade som tusan förra året. ”Glöm gammalt groll, blicka framåt, visa ödmjukhet” blaha blaha. Med all respekt för Benny, men låt oss mötesdeltagare diskutera vad fan vi vill på vårat årsmöte…..

  8. 10 mars, 2011 @ 09:20 :-)

    Benny var där rätt ofta,om han inte direkt kollade träningar så var han i gymmet och tränade efter sin operation

    Svara

    • 10 mars, 2011 @ 09:30 Martin Johansson

      Ah, på så sätt, han tränade, han kollade inte på träningen. Jag hör tydligen väldigt dåligt. Men det är ju egentligen en skitsak. :-)

    • 10 mars, 2011 @ 09:57 :-)

      Ja det är en skitsak,han var där väldigt ofta iaf.

  9. 10 mars, 2011 @ 10:51 Nystart

    Några viktiga namn saknas och några finns med som känns tveksamma. Men det är skönt att något händer.
    Vad gäller ÖIS-gården så kan det bli en riktigt bra lösning, bara man tar höjd för att det kan komma hyfsat med publik om säsongen startar bra. Ekonomiskt borde det bli lysande.

    Svara

  10. 10 mars, 2011 @ 13:02 Cor.g

    En liten notering.

    [IFK-]GöteborgsPosten länkar till Sambadefensiv:
    http://www.gp.se/sport/fotboll/1.569454-inget-ois-pa-gamla-ullevi?articleRenderMode=default
    Under länken ”Så kan Öisgården förvandlas till matcharena”.

    Svara

    • 10 mars, 2011 @ 13:22 Oskar Ängermark

      Så går det alltså. Göteborgs sportskribenter älskar att ta utan att fråga ;)

    • 10 mars, 2011 @ 19:30 Anonym

      även sportsday länkar till Sambadefensiv men de väljer i alla fall att ange källa!!

      http://sportsday.se/nyheter/fotboll/matcher-pa-oisgarden-det-ar-rodblatt-huvudspar

      Sambadefensiv är numera den största mediakällan på nätet som handlar om öis!

    • 11 mars, 2011 @ 09:10 Tjuvnyp

      Typiskt GP. Eloge till Sportsday. Och fett med cred till sajten som är the real deal – Sambadefensiv!!!

    • 11 mars, 2011 @ 11:15 Anonym

      Nu har även IFK Göteborgs-Posten uppdaterat med källa. Alltid något.

    • 11 mars, 2011 @ 11:30 Oskar Ängermark

      Det hjälper om man säger till dem så de får lite dåligt samvete ;)

    • 11 mars, 2011 @ 14:40 Magnus Börjesson

      Leman på Sportsday pratar i sin blogg i dag om den framväxande supporterjournalistiken, och nämner både Baraben och 1894.se som goda exempel, men inget om Sambadefensiv. Den där elogen får nog dras tillbaka igen…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se