CMBellman

Bellmans epistel n:o 2

45 minuter spelade. I kön till korvkiosken snackas det om att nu har vi fått igång spelet, vi spelar mycket piggare idag än mot Skövde, nu gäller det bara att bollarna trillar in också.

90 minuter spelade. Så står man där igen, med näbben i brevlådan, dumstruten på huvudet och man känner sig rätt förvirrad. Hur kan ett lag spela bra, pressa sin motståndare och ändå förlora med 0-3? Visst trillade bollarna in i andra halvlek, men kanske inte på det sättet man tänkt sig.

3 klantiga individuella misstag förstörde dagen för de knappt 600 rödblå supportrarna på Valhalla. Målvakt för dagen, Fredrik Andersson, var olycksgubbe två gånger om när han stod placerad för långt ut och lät Falkenberg lobba in 2 bollar från långt håll. Sedan var det Valter som fick en straff emot sig långt ute i vänstra delen av straffområdet – straffen var billig – men det var ändå väldigt onödigt av Valter att låta Falkenbergspelaren snubbla över hans långa utslängda ben.

Mest sevärda spelaren för dagen var Dennis Jonsson som gjorde några soloräder i anfallet och dribblade bort flera gulklädda spelare och som några minuter senare fick storhetsvansinne och utförde vansinniga dribblingar som siste man (som höll på att resultera i frilägen för FFF) och som slutligen försökte sig på att göra mål på bicykleta i Falkenbergs straffområde på övertid. Att Dennis ens försöker sig på att göra ett cykelsparksmål hade nog genererat en hel del stålar om man hade kunnat satsa en peng på det.

Så till matchens 3 bästa ÖISare:

1. Jakob Olsson
 Inget snack. Det brann i ögonen på Jakob idag och det blixtrade om hans spel. Han vann flest dueller på plan och låg bakom de flesta farligheter ÖIS hade framåt. Precis som under försäsongen var Jakob på gränsen till för het ibland, men det var samtidigt underbart att se glöden och segerviljan hos honom.

2. Jakob Lindström
Inte heller något svårt val. Lillebror Lindström har riktigt mycket boll i sig och när nervositeten har släppt lite mer så kommer Jakob nr 2 att bli en rejäl tillgång för ÖIS. Framför allt var klapp-klapp-spelet mellan Jakob och Jakob väldigt trevligt att skåda för en som saknat sambaliret hos rödblått de senaste åren.

3.  Markus Anderberg
Tredje bästa ÖISare var betydligt svårare att utse. Valet hamnar dock på Anderberg – främst för den första halvleken, då han var en anledningarna till att ÖIS hade ett betyligt piggare anfallsspel än senast mot Skövde. Anderberg blev dessutom neddragen i friläge i matchens inledande minuter, vilket borde genererat rött kort för Falkenbergförsvararen, men domaren vågade inte mer än att lyfta det gula kortet så tidigt i matchen. En fulltränad och frisk Anderberg kommer att vara en viktig kugge i ÖIS-maskineriet i år.


'Bellmans epistel n:o 2' have 11 comments

  1. 20 april, 2011 @ 22:54 Richard

    Jakob Olsson som 1:a håller inte jag med om iallafall, Tycker Oskar gjorde det mycket bättre och Jakob Lindstöm bör enligt mig ha varit på första plats!

    Svara

  2. 21 april, 2011 @ 08:19 Hisingen Island Blues

    Tack för all energi ni lägger ner på texterna.

    Såg inte matchen. Men det känns rätt självklart att starten på säsongen just skulle bli bedrövlig i år. Alla tecken fanns där.

    Konkurshot, Tre tränarbyten (eller ja ännu fler egentligen med assistenter etc), ny styrelse, nya spelare, spelare som inte vill vara på Öisgården men ändå blev kvar, felbalans i laget (30+ i backlinjen, u10 i anfallet) med mera med mera.

    Och som najs pålägg på röran, efter knappt vunnit en handfull matcher på två år, förväntas vi vinna varenda match – inte den igår då, men seriematcherna…

    Nä, det här kommer ta tid. Lång tid.

    Framåt midsommar-uppehållet bör vi fått ordning på trupperna och Roberto & Co lyckats ingjuta lite av det tänk och prägel de vill ha på spelet. Är säker på att vi dubblar poängskörden andra halvan av säsongen.

    Kanske kan det räcka tillräckligt långt?

    Svara

  3. 21 april, 2011 @ 08:35 Mendel

    Härligt att se vad lite fart (Anderberg framförallt, men även Nico) kan göra! Plötsligt hade vi några som gång på gång hotade motståndarna. Tänk att det tagit sååå lång tid för ledningen att inse (OK, Anderberg har varit skadad, men vi behöver fler) vad lite fart under dojjorna kan ställa till med. ÅT BÅDA HÅLL! Gärna lite sprintträning och uppåttjack på vår backlinje nu…

    Svara

  4. 21 april, 2011 @ 09:28 Lanslarke

    Tack för att du tar dig tid att skriva. Det sagt, så kan jag inte hålla med om Jakob. Bättre än mot Skövde var han väl, men bra. Njae. Det stör mig också att han nästan lyckas gnälla till sig en varning, trots att han fick domslutet med sig. Domaren avvaktade för att vi hade fördel av bollen, vilket väl alla utom Jakob hade fattat. Att göra ett utfall mot domaren och vråla i det läget är inte särskilt smart. Tagga ner.

    Jag tycker inte att Fredrik ska få hela skulden för lobbarna. På det första var ju Rodevåg sopren och hade sannolikt gjort mål även om målisen stått kvar. Han är en ju en sådan som gör mål sådana lägen. Fredrik dabbar sig rejält naturligtvis, men upprinnelsen är schabbel i mittförsvaret

    På det tredje är det Dennis som dribblar bort sig. Fredrik ska väl inte stå limmad på linjen i det läget? Lobben är ju sedan helt överjävlig. Hade någon av våra gubbar kunnat slå en sådan? Varför har aldrig Rodevåg lyckats i Allsvenskan? Klent psyke förmodligen…

    Svara

    • 21 april, 2011 @ 15:00 Bellman

      Tack för att du tar dig tid att läsa. :)

      På första målet så tvekade Fredrik, han försökte först rusa ut och bryta, men ändrade sig plötsligt och kom på mellanhand och då var det kört.

      Vad gäller det tredje målet så var det förvisso en perfekt lobb, men samtidigt anser jag att en målvakt ska vara placerad på ett sådant sätt att han alltid är säker på att hinna tillbaks ifall en motståndare väljer att lobba ifrån långt håll.

  5. 21 april, 2011 @ 13:05 Anonym

    Falkenberg är underskattade som jag skrev tidigare förväntade jag mig ingen vinst mot dem för då hade det varit någon överraskande bragd. Det är bara att gneta på för Öis,
    Tränare får ha ett snack med Valter en mer skärpa i 90 minuter tycker jag man kan kräva!
    Danny skall vara på planen antingen som def Mittfältare eller som Mittback, Jag väntar faktiskt till Adam kommer tillbaka nu där har vi en vänsterback,och mittback. Jag vill se att tränarna satsar på en startelva nu ett spelsystem så spelarna får veta var dom hör hemma och spela in sig och kan utveckla sig vidare. Kändes det bra igår så fortsätt på det. Men som jag sagt jag tycker det är tråkigt att som 30 åring ta så j*l lätt på match att man inte är skärpt i en hel match! Jag kräver mer av er,är besviken då jag trodde att defensiven var inga problem.

    Svara

  6. 21 april, 2011 @ 13:51 Anklev Ekström

    Dennis Dennis Dennis då jag inte kunde närvara vid gårdagens tillställning ställer jag frågan om Dennis. Hur var han? Enligt Svenska Fans var han helt under isen och enligt sportsday ”Bäst i Öis var mittbacken Dennis Jonsson som ofta visade prov på bra teknik och spelförståelse. I övrigt fanns mycket att önska från många.”

    Ni som var där hur skötte sig Dennis mer än bicicleta försök?

    Svara

  7. 21 april, 2011 @ 14:39 JD1887

    Rolig att se framåt men bakåt slog han bort ungefär varje boll. Däremot bröt han en del bollar och slarvade ibland. Med andra ord, han blandade å gav

    Svara

    • 21 april, 2011 @ 14:56 Bellman

      Jag instämmer i detta. Dennis gjorde riktigt fina brytningar och agerade med pondus i försvarsspelet stundtals, samtidigt som han ibland gjorde riktigt bedrövliga ingripanden och slarvade med bollen som siste man osv.

      Jag kan förstå att hans recensioner varierar kraftigt. Han gav ett väldigt blandat intryck.

  8. 21 april, 2011 @ 15:03 Magnus

    Begntsson då. Han var enligt mig bästa öisare igår. Visade vilja och glöd matchen igenom. Hade alla haft den viljan han visade igår hade vi kört över Falkenberg!

    Svara

  9. 21 april, 2011 @ 15:58 Krilliano

    Dennis ska ha guldstjärna för sitt ”öisiga spel”. Helikopterfint! Sen kan han ju fan inte dribbla som sista gubbe. I övrigt tycker jag Öis va helt okej. Bra intensitet i första och faktiskt riktigt orättvist med Falkenbergs ledning i andra. Kan vi få lite medgång och självförtroende så jävlar. Backarna får dock bakläxa för sina tabbar. Det håller inte o göra så grova misstag. I övrigt skapa Falkenberg inte ett skit. Heja Rödblått!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se