Christofer Bengtsson – Grunden måste vara stabil

Spelmässigt lämnade matchen mot Utsiktens BK mycket att önska. Det var ett riktigt sömnpiller för oss åskådare helt enkelt. Vem kan bäst förklara ett sådant sömnpiller till match om inte ÖIS eget uppåttjack Christofer Bengtsson – alltid på och alltid glad.

Hands! Domar'n! Hands! ... Va, är det inkast? Okej då.

Dina kommentarer om matchen?

Spelmässigt var det väl ingen höjdarmatch. Samtidigt så skapar de ju väldigt, väldigt lite på oss men vi får inte riktigt igång bolltempot. De backar ju ned väldigt långt mot oss, de står ju med alla sina gubbar på egen planhalva och det är väl något som vi kanske måste vänja oss vid – jag kan tänka mig att många lag tänker just så mot oss i serien. Det kändes inte riktigt som om vi hade något medel för hur vi skulle spela mot ett lag som backar hem så mycket. Jag tycker det blir bättre i andra halvlek men som helhet var det väl ingen bra match spelmässigt. Men en stabil match, vi vinner med 1-0 och det är ju ändå tredje raka segern.

Kännas det som att självförtroende har kommit nu?

Ja, det är ju viktigt och nu gör vi ett mål i slutet av matchen. Även fast spelet inte stämmer så släpper vi ju inte till någon målchans på hela matchen. Vi spelar solitt och vi vinner och det är ändå det som är det viktiga.

Backlinjen har sett stabil ut i flera matcher nu, är det kontinuiteten som bidragit till det?

Ja det är det och det är ju viktigare med kontinuitet ju längre bak i laget man kommer tycker jag. Alla vi har ju spelat tillsammans ihop tidigare och jag tycker det har känt stabilt hela tiden, sedan gäller det bara att finslipa spelet framåt också.

Backlinjen är ju den mest rutinerade lagdelen och så blir det yngre ju längre fram i planen man kommer.

Jo, men det är ju som om man bygger ett hus – grunden måste ju vara stabil. Sedan kryddar man med lite irrationella och innovativa spelare där framme. Så det tycker jag är en väldigt bra mix.

Känns det som om ni är klara nu inför premiären i nästa vecka?

Ja. Visst kan man spela fler matcher och nöta och nöta men försäsongen är ändå lång så det ska bli skönt att sätta igång nu.


'Christofer Bengtsson – Grunden måste vara stabil' have 4 comments

 1. 10 april, 2011 @ 14:08 Anonym

  Jag tycker ni gamla räva skall levera en stabil grund det förväntar jag mig och att ni fixar det. Samt att ni posar de yngre spelarna. Mycke beröm och bra kritik ni har en dubbel uppgift i år.

  Svara

 2. 13 april, 2011 @ 21:30 Klabbs

  Förlåt att jag är helt ot men har Seif lämnat oss och varför har det inte stått på ois.se??
  http://www.fotbolltransfers.com/?p=viewNews&id=7860

  Svara

 3. 13 april, 2011 @ 21:43 Klabbs

  OT
  Har Seif lämnat oss och varför har det inte stått på hemsidan??
  http://www.fotbolltransfers.com/?p=viewNews&id=7860

  Svara

 4. 15 april, 2011 @ 13:45 :-)

  Sambadefensivens dagsform.Det är frågan…

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se