Nytt spelsystem när vi möter seriekonkurrenten

Så var det då dags för årets sista träningsmatch för allvaret drar igång. En sista gång för Roberto Jakobsson att sätta spelet. Det sista försöket att få igång den målfabrikation vi alla så desperat önskar fanns där redan. Hur har då Roberto tänkt sig att lösa det? Jo, genom att byta spelsystem. På de senaste träningarna har man alltså spelat in ett nytt spelsystem. Här märks direkt skillnaden mot när Janne Andersson var tränare – där tog det minsann över en vecka att spela in ett nytt system. Och var någon skadad gick det inte alls! Vem påstår att allt var bättre förr?

Truppen ser ut som följande:
Fredrik Andersson
Peter Abrahamsson
Danny Ervik
David Leinar
Christofer Bengtsson
Valter Tomaz Jr
Jakob Lindström
David Björkeryd
Sebastian Johansson
Jonathan Lindström
Niclas Elving
Mathias Johannesson
Pontus Otterstedt
Luka Mijaljevic
Jakob Olsson
Oskar Wallén
Nicolas Sandberg

Noterbart är att både Dennis Jonsson och Mikael Odin saknas, precis som the usual suspects i Markus Anderberg, Felix Sehlström, Adam Eriksson och Joakim Hall.

Vad kan det bli för spelsystem då månntro, det är den stora frågan? Efter att ha gissat på att vi skulle ställa upp med ett 4-3-3-system och gå tillbaka till Zorans gladdagar så är det väl bara att krypa till korset. Jag gissade fel. Man har bestämt sig för att använda mode-systemet nummer ett i svensk fotboll, 4-2-3-1. Systemet är egentligen en variant av 4-3-3, eller om 4-3-3 är en variant av 4-2-3-1, så egentligen vägrar jag helt erkänna att jag hade fel. ÖIS laguppställning ser ut som följande:

På pappret ser det ut som en väldigt bra uppställning och återigen så känns det som om Roberto valt att ta ut det bästa laget han kan formera och inte gå runt och inte låta ”alla” spelare som man gör under en försäsong.  Mathias Johannesson har med väldigt bra prestationer i tidigare matcher (vi ser igenom fingrarna på utvisningen i slutminuten i cupmatchen) faktiskt spelat till sig en plats på det centrala mittfältet. Danny Ervik har inte varit dålig på något sätt men Mathias försäsong har bidragit till en väldigt angenäm konkurrenssituation på det centrala mittfältet och i denna match får Danny vara den som sitter vid sidan av.

Motståndet heter Varberg BoIS och är en av ÖIS seriekonkurrenter. Faktum är att att detta blir ÖIS enda träningsmatch mot lag som spelar i samma serie, eller ens samma division, detta år. Det understryker bara ännu mer det faktum att det är en knasig försäsong. Nu tänker vi inte på det, nu är det full fokusering på Varberg som gäller. Matchen börjar kl 1400 på Påskbergsvallen. Det ryktas om tak över huvudet och sittplatser, vilket betyder att Sambadefensiv liverapporterar. Ett ords varning dock. Det är ingen ursäkt för dig att inte åka! Ja, jag talar med dig. Åk. Dit. Nu. Eller ja, imorgon till kl 14 i alla fall. Be there eller var tråkig!


'Nytt spelsystem när vi möter seriekonkurrenten' have 6 comments

  1. 1 april, 2011 @ 21:29 Tommy

    Med tanke på att man tidigare har gått ut och sagt att endast spelare med kontrakt skall få spela samt att transfer fönstret stängs idag(?) så antar jag att både Peter & Jacobs påskrifter är i hamn?

    Svara

    • 2 april, 2011 @ 10:20 PriMax_ÖIS

      Undrar detta också. Startelvan ser ju bra ut om alla dessa skrivit på. Skulle vi bara lyckas knyta till oss en stark målskytt så tror jag att det kan gå riktigt bra iår.

  2. 1 april, 2011 @ 22:17 Tobbe

    Hoppas att Sambadefensiv leverapporterar , då man sitter hopplöst fast i fotbollens förlorade 08-land.

    Svara

  3. 1 april, 2011 @ 22:19 Tobbe

    Hoppsan det blev lite fel, men jag tror ni fattar…. Rapporterar Live.

    Svara

  4. 2 april, 2011 @ 02:21 x-et på räcket

    Hade åkt, om det inte var så att jag skall guida runt en skön snubbe som skall uppträda på jobbet under kvällen!

    Svara

  5. 2 april, 2011 @ 13:01 C

    Tack för rapport. Intressant uppställning.

    Skall bli kul att höra hur den ensamma fw klarar sig. Känns fortfarande som den svagaste positionen i dagsläget. Men det får de väl överbevisa. Vart tog föresten Dan M vägen? Tidigare har det rapporterats på Sambadefensiv att Öis skulle ha bestämt sig för att signa.

    Skönt att kunna konstatera att det finns flera bra alternativ på de flesta positionerna. Förvisso heter väl alternativen i många fall Ervik. Men ändå. Sämst uppbakning känns det som om vi har på fw och släpande fw (JO) positionen. Därför skall det bli intressant att se vilka byten som görs.

    Sedan väntar jag fortfarande på att Peter officiellt skall vara klar för sällskapet.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se