ÖIS vann sömnpillret mot Utsikten

Örgryte vann sin tredje match på raken när division tvålaget Utsikten BK besegrades med 1-0 i en sömnig match. Matchhjälte blev Joakim Hall som nickade in matchens enda mål på hörna i slutet av matchen.

Det var ett väldigt defensivt spelande Utsikten som ÖIS mötte på Ruddalens konstgräs. Kanske inte så förvånande med tanke på att deras coach var gamle mittbacken Glenn Hysén. Ingen av Utsiktens ytterbackar korsade mittlinjen under hela matchen och ÖIS fick verkligen öva på att möta ett samlat försvar under matchen.

Det tar ända fram till den 20:e minuten innan det skapas något som kan kallas för en målchans när David Björkeryd gör en räd längs med sin vänsterkant. När han tagit sig ned till kortlinjen tittar han upp och skickar in ett perfekt inlägg till Nicolas Sandberg vid den bortre stolpen. Tyvärr får Nico ingen ren träff med pannan och bollen har knappt styrfart när den når fram till målet.

ÖIS har mycket boll under halvleken men har fasligt svårt att ta sig till avslut. Den första riktigt heta målchansen kommer inte förrän i den 37:e minuten. ÖIS får ett inkast på vänsterkanten nästan nere vid Utsiktens hörnflagga. David Björkeryd kastar till Jonathan Lindström som tar emot bollen precis utanför straffområdet med ryggen mot mål. En kroppsfint åt vänster följt av ett ryck till höger och Jonte skaffar sig fritt inläggsläge. Inlägget är flackt mot första stolpen där Oskar Wallén kommer älgandes och trycker till bollen. Målvakten flaxar till och reflexräddar bollen till en hörna.

Precis när klockan börjar ticka mot 45 minuter och man skulle tvingas skriva hem att det enda roliga som hänt i halvleken är att den är slut så hettar det till framför Utsiktens mål – och det rejält dessutom! David Björkeryd bryter ett anfall strax utanför ÖIS straffområde och drar igång en kontring. Bollen skarvas fram till Oskar Wallén som tagit en löpning i vänsterkorridoren och är ett par steg före sin ytterback. Väl nere vid kortlinjen tittar Oskar upp och slår inlägget snett inåt bakåt till Jakob Olsson som kommer löpandes i andravågen. Jakob tar emot bollen med högern och avslutar med nästa tillslag med vänstern. KLANK! Bollen träffar insidan av vänsterstolpen och studsar ut igen. Tio sekunder senare ljuder domarens pipa och det är halvlek.

Uppvärmningen var betydligt mer spännande än matchen.

En tråkig och långsam första halvlek är till ända. Mycket spel på mittplan, hafsigt passningsspel och ÖIS förmår inte få upp tillräckligt tempo i passningsspelet för att komma igenom Utsiktens försvar. Tydligen hade ingen av tränarna något särskilt viktigt att påpeka i paus – hur annars kan man förklara att pausvilan endast varade i fem minuter?

Fhteeet, domaren pipa ljuder och det är på’t igen från bägge lagen. Utsikten skapar sin kanske hetaste målchans per omgående i den 48:e minuten. På en högerhörna får en Utsiktenspelare helt plötsligt ett bra skottläge djupt inne i ÖIS straffområde men avslutet gick så högt över att det knappt har hunnit landa än.

Annars fortsätter matchen precis som den första halvleken slutade. Mycket spel på mittfältet, hafsigt passningsspel och tempofattigt. I den 60:e minuten så lyckades ÖIS dyrka upp Utsiktens kompakta försvar och skapa en rejäl målchans. Jakob Lindström skickar ned en långboll mot Oskar Wallén som löpt ned mot vänster hörnflagga. Oskar fångar in bollen och släpper den direkt bakåt till Jonathan Lindström som tempoväxlar rakt in i Utsiktens straffområde mitt emellan tre motståndare och släpper sedan bollen till Jakob Olsson som är fri mitt i straffområdet. Jakob lyckas inte få ordning på fötter och ben och missar helt i avslutet och målet får vänta på sig.

ÖIS fortsätter att jobba och man skapar ett par halvchanser, men målet uteblir. Precis när man tror att matchen ska sluta mållös så avgör ÖIS på en hörna. Joakim Hall, inbytt i paus istället för David Björkeryd, får i uppdrag att löpa mot första stolpen på en högerhörna och Jonathan Lindströms hörna träffar honom strax under det vita pannbandet. Nicken blir hård mot närmaste stolpen och trots att målvakten är på bollen kan han inte förhindra att den letar sig in i nätmaskorna.

ÖIS kontrollerar den andra halvleken totalt. Utsikten backar hem med nästan hela laget och skapar egentligen ingenting. De gånger Utsikten har lägen att kontra så har man inte den individuella skickligheten att klara av det och anfallen blev därför helt ofarliga. Matchen slutar helt rättvist 1-0 och Sällskapet tar sin tredje raka seger och man kan trots allt gå in i säsongen med bra självförtroende. Bäst på plan i denna ytterst mediokra match var bröderna Lindström, Jakob och Jonathan, men även backlinjen ska ha beröm för sin insats.


'ÖIS vann sömnpillret mot Utsikten' have 44 comments

  1. 8 april, 2011 @ 09:08 Anonym

    Det kan komma se ut så här i många matcher att lagen backar hem och spelar väldigt defensivt mot oss och satsar på att chansa på någon kontring när vi ligger högt uppe eller missar någon boll.

    Svara

    • 8 april, 2011 @ 10:18 PriMax_ÖIS

      Ja, och eftersom jag tröttnat på kryss hoppas jag vi lyckas hitta en stabil målgörare

  2. 8 april, 2011 @ 10:23 Rude Boy

    Seg match – snärtig rapport.

    Svara

  3. 8 april, 2011 @ 10:31 Anonym

    Vi måste ha en ny anfallare! Anderberg tror jag absolut på men man vet ju inte hur många matcher han kan vara med.

    Svara

    • 8 april, 2011 @ 11:54 Anonym

      Ärligt talat blir det nåt av Anderberg för mig känns det som han inte spelat många matcher det var ett antal i allsvenskan sen har han bara varit skadad har verkligen Öis råd med såna spelare i truppen? Om vi vill något.
      Om han har 1 årskontrakt räkna hur många matcher han spelar i år , samtidig skall han ju vara ett träningmotstånd i truppen. Är han mest vid sidan och kör rehab ser inte jag någon anledning till fortsättning att ha kvar MA utan måste söka ny spelare.

  4. 8 april, 2011 @ 10:50 Polaren Per

    Oroväckande att det inte lossnar i målskyttet. Hoppas Oskar får sätta en snart så att det släpper. Kan lätt sätta sig i bakhuvudet annars.

    Svara

  5. 11 april, 2011 @ 21:03 Seb JR

    Hur blir det med spelarbetygen i år? Nu när flera av skribenterna har gjort en Anklev kan det kännas lite tomt, men jag hoppas verkligen att ni fyller ut dessa med en mängd spelarbetyg efter varje match. Ett stort önskemål!

    Svara

    • 11 april, 2011 @ 22:30 D

      Jag hade hoppats på en tippning av serien också. Förstår att Sambadefensiv tappar utan Martin och Oskar men hoppas de kan vara med på ett hörn ibland med bla. spelarbetyg och sånt!

    • 12 april, 2011 @ 15:54 Felix

      Jag känner mig oraod för sambadefensiv iår, inget ont om Håkan men det känns som att det är tufft att sköta det i stort sett själv? Spelarbetygen är riktigt saknade. Jag hade kunnat tänka mig att hjälpa till på ett hörn om de e så att det behövs. Eller behövs det folk?

    • 12 april, 2011 @ 16:24 Johan Gellerman

      Engagerade individer behövs alltid!

    • 12 april, 2011 @ 20:27 M.

      Klart som fan du ska engagera dig. Håkan behöver all hjälp han kan få nu när folk sviker och viker ner sig.

    • 12 april, 2011 @ 21:44 Felix

      Kul att det är uppskattat vart ska jag höra av mig?

    • 12 april, 2011 @ 23:10 Håkan Wall

      Du kan maila kontakt@sambadefensiv.se. Det är som sagt väldigt tunt med folk när Martin, Oskar och Johan har slutat. Jag vet inte själv hur jag ska göra, men jag lutar åt samma håll tyvärr.

    • 13 april, 2011 @ 09:14 nytko

      Nej snälla Håkan! Stanna, vi behöver dig. Sambadefensiv-artiklarna är ju dagens glädjeämnen, man får ju aldrig reda på något om ÖIS utan er!

      Är det motivationen och orken som tryter för dig också eller hur ser det ut?

  6. 12 april, 2011 @ 17:35 AuriSacraFame

    Blire nån match på lördag eller? Står inget på ois.se (obv) och forumet går inte söka på av nån anledning…

    Svara

    • 12 april, 2011 @ 18:18 Johan Gellerman

      Står både på ÖIS hemsida och förbundets hemsida att det är match på lördag.

  7. 12 april, 2011 @ 21:33 Krilliano

    Vart tog Martin vägen? Och varför är han inte kvar?

    Svara

    • 12 april, 2011 @ 22:46 Johan Gellerman

      Det är en lång och relativt invecklad historia men kort sagt kan man väl säga att han tröttnade, även om det inte är hundra procent sant det heller. Just nu verkar det inte finnas något som tyder på att han kommer tillbaka.

  8. 12 april, 2011 @ 23:36 Krilliano

    Oerhört tråkigt att höra. Han är väl den som skrivit mest här. Och SD har verkligen varit en bra grej för Öis supportrar. Jag hoppas verkligen han tänker om och fortsätter för han har verkligen varit bra. Om det bara handlar om att inte orka med det så är jag helt förstående för han har ju kämpat på som tusan. Kanske kunde köra lite gästspel om inte annat när han har tid o ork. Kom igen Martin. Vi behöver dina goda krafter!

    Svara

    • 13 april, 2011 @ 11:07 Slicen

      Kan bara instämma – du är oerhört saknad, Martin! Jag saknar numera mycket av den substans som fanns i artiklar och uppslag som du stod bakom. Kan dock förstå om det blir ”lite tjötigt” ibland med kravlistor och knepiga kommentarer efter att du lagt mer en massa tid. Lite av otack är världens lön. Konsten är väl kanske att försöka att inte ta vid sig så mycket av skiten och istället fokusera på det du får i uppskattning. För mig är Sambadefensiv inte längre detsamma utan dig. Hoppas du kommer tillbaka.

    • 13 april, 2011 @ 11:59 Mäster S

      +1.
      hoppas verkligen att Martin kommer tillbaka!

  9. 13 april, 2011 @ 15:45 Tjuvnyp

    Jävligt trist ifall denna fantasiska sida försvinner helt. Inte bara Martin som ska ha beröm – utan allihop. Ni har lagt ner ett hästjobb och fått mig att få bra inblick, trots att man numera är jävligt långt från att vara aktiv supporter… Ni ska ha en fet eloge!

    Svara

  10. 13 april, 2011 @ 16:49 John

    Är det bara Håkan kvar ? Annars kan man väl samaerbeta med Svenska Fans eller Balders Hage. Synd jag bor så långt ifrån GBG, annars hade jag kunnat hjälpa till.

    Svara

  11. 13 april, 2011 @ 18:38 JD1887

    Mmm samma här, hade gärna hjälpt till bara man bodde nära GBG istället för att plugga i norrköping…

    Sambadefensiv rules!

    Svara

    • 13 april, 2011 @ 19:28 John

      jag bor mitt i småland och fyller 15 i september så man åker ju inte på så jättemycke matcher å träningar

    • 13 april, 2011 @ 20:25 Garotta de Ansjovis!

      Kan du inte flytta å bo på Öis-gärden ngra månader då?
      Fråga morsan nu. säg att en farbror på nätet har sagt det!

    • 13 april, 2011 @ 20:27 Yodabul

      Haha! I agree, flytta till Öis-gården, finns mer plats nu när en del av personalen är borta…

    • 13 april, 2011 @ 20:29 Garotta de Ansjovis!

      Kanske bäst att säga att jag skämta… Man vet ju inte vad folk tror…
      Roligt med Öisare i Småland iaf!

    • 13 april, 2011 @ 20:43 John

      jag fattade faktiskt det, synd vi inte spelade i superettan, då skulle man kunnat åkt till värnamo, jönköping å växjö

      nu blir det nog bara husqvarna :(

    • 14 april, 2011 @ 20:31 Garotta de Ansjovis!

      Var i Småland bor du? Och varför Öis? Dum fråga egentligen…

    • 14 april, 2011 @ 21:32 John

      Vrigstad på vägen mellan jkpg å Växjö och 30 min från v-mo. Varför ? Det måste vara för att vi är lurarnas lag och har så vackra färger, nä men jag har varit ÖISare sen jag var typ 5 år, bara blev så.

  12. 14 april, 2011 @ 10:46 Anonym

    Mycket tråkigt om inte den bästa Sambadefensiven sidan kan överleva .Ni som jobbat med den, ett stort tack det ni har levererat och jag har varit inne varje dag.
    Borås Tidning har en bra fotbollsbilaga idag 14/4 från div 1 fotboll och serier nedåt.

    Svara

  13. 14 april, 2011 @ 11:49 Anonym

    Spelbolagen tippar Örgryte och sedan Trollhättan som topplag att vinna serien i år. Tredje plats LB 07.
    Är någon som är sugen på att starta med div1 fotboll redan idag så spelar Norrby mot Husqvarna idag på Borås arena kl 19, 40kr inträde ingår lott och programblad.
    När Norrby spelar mot Öis kommer dom köra med 1kr match, har en känsla att fler lag kommer göra det i år mot oss.

    Svara

  14. 14 april, 2011 @ 12:16 Markus B

    Fan va tråkigt att alla slutar, är detta permanent eller finns det hopp om att de skall återupptas när/om ÖIS stiger i divisionerna igen?

    Svara

    • 14 april, 2011 @ 12:58 Johan Gellerman

      Tror inte någon slutar på grund av att vi spelar i division 1. Så är det i alla fall inte från min sida, jag väljer bara att förflytta engagemanget ut på läktaren och allt runt det istället.

  15. 14 april, 2011 @ 13:31 AuriSacraFame

    Ska alla sluta nu? Isf skulle ett avskedsinlägg vara på sin plats :)

    Svara

  16. 14 april, 2011 @ 14:58 Göran

    Tack så oerhört mycket för alla intressanta artiklar ni skrev och väldigt tråkigt att ni slutat. Tyckte att Sambadefensiv var en fantastiskt bra sida och ångrar nu i efterhand att jag inte gav beröm medans tid var. Hoppas verkligen att ni som skrev kommer tillbaka och skriver här eller någon annanstans. Tack igen!

    Svara

  17. 14 april, 2011 @ 15:03 Yodabul

    Håller med fullständigt! Tycker dock forumet kan vara kvar så man kan fortsätta diskutera! Tack för allt!

    Svara

  18. 14 april, 2011 @ 16:42 John

    Vi måste fixa det här tillsammans, borde finnas några som kan rapportera varje match och ett antal som kollar på träningar nån gång ibland. Vi kan ju också kolla med Svenska Fans och Balders Hage och samarbeta med dem.

    Svara

    • 14 april, 2011 @ 20:10 PriMax_ÖIS

      Är det ngn som kommer rapportera från morgondagens träning? Om inte får jag ta mig dit själv och se vem som ser hetast ut ;)

    • 14 april, 2011 @ 21:33 John

      Skriv en rapport själv.

    • 14 april, 2011 @ 21:34 John

      Sambadefensiv behöver alla reportrar som finns

  19. 14 april, 2011 @ 22:12 Doria

    Fantastiskt jobb ni har gjort, Martin är den som berört mest, men alla skall ha en enorm eloge!

    Stort tack!

    Svara

  20. 15 april, 2011 @ 09:55 Joakim G

    Fan vad tråkigt… Läser här ofta och det är, i jämförelse med andra fanbloggar, hög klass och kvalitet som försvinner. Men tiden har sin gång tydligen. Hoppas att stafettpinnen ligger tydligt utplacerad, så att SD lever vidare i någon form. :)

    Lycka till (Vi ses) på lördag

    Joakim G

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se